• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Нефрит - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Скъпоценен камък Нефрит

     Нефрит - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Скъпоценен камък Нефрит
     Естествени кристали и минерали
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Цвят: Нефритът може да бъде различни нюанси на зелено, като това варира от светло до тъмно зелено и може да включва и други цветове като бяло и черно.

     Спецификации: Нефритът е минерал от групата на силикатите. Той има плътна и устойчива структура, като могат да се срещнат различни разновидности, включително юадисит и активиранит.

     Символ на: Нефритът е символ на изобилие, хармония, благополучие и дълголетие. Той е свързан с баланса и хармонията между емоциите, ума и духа.

     Месец: Нефритът е свързан с месеца май.

     Зодии: Нефритът се свързва с някои зодии, включително Риби, Рак, Дева и Скорпион. Той може да има положително въздействие върху тези зодии и да подпомогне различни аспекти от техния живот.

     Планети: Нефритът се свързва с планетата Венера, която се асоциира с любовта, хармонията, изяществото и финансовото благополучие.

     Важно е да отбележим, че тези асоциации могат да варират в зависимост от различни традиции, вярвания и интерпретации.

      

     ПРОЧЕТИ ЦЯЛОТО ОПИСАНИЕ ПОД СНИМКАТА

     РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ АРТИКУЛИ - ТУК

     Изчерпан

     Нефрит - произход

     Нефритът е минерал, който се състои от две различни минерални форми: юадисит и активиранит. Произходът на нефрита е свързан с геоложките процеси на образуване и се свързва със скални образувания и метаморфизъм.

     Нефритът е известен и ценен от древни времена. Името му идва от латинската дума "lapis nephriticus", която означава "против бъбречни болести". Той се отличава с плътна структура и варира в цветове, включително зелен, бял, сив, жълт и черен. Китайската култура особено цени нефрита и го смята за символ на дълголетие, здраве и красота.

     Големи резерви от нефрит се намират в различни части на света, включително Китай, Канада, Русия, Австралия, Нова Зеландия, Мексико, САЩ и други. Тези места са известни с доброто качество на нефрита и се смятат за важни източници на този минерал.

     В историята нефритът е бил използван за изработка на украшения, скулптури и предмети с ритуална или символична стойност. Той има специално значение в различни култури и вярвания и се свързва със здраве, баланс и духовност.

      

     Нефрит - символика

     Нефритът е известен със своята символика и се свързва с различни аспекти и ценности в различни култури и вярвания. Ето някои от общите символични асоциации на нефрита:

     1. Здраве и дълголетие: В много култури нефритът се свързва със здраве, дълголетие и жизненост. Той е символ на физическата и енергийна виталност и се вярва, че носенето или ползването му може да допринесе за оптимизиране на здравето и дълголетието.

     2. Хармония и баланс: Нефритът се смята за камък на хармонията и баланса. Той предполага уравновесяване на емоции, разрешаване на конфликти и постигане на вътрешен мир. Носенето на нефрит може да помогне за укрепване на емоционалната стабилност и душевния комфорт.

     3. Богатство и изобилие: В някои култури нефритът е свързан с богатство и изобилие. Той символизира благополучие, финансов успех и процъфтяване. Вярва се, че привлича изобилие и преуспяване във всички сфери на живота.

     4. Защита и сила: Нефритът е свързан също така и със символиката на защита и сила. Вярва се, че носенето на нефрит може да предостави защита от негативни влияния, да подсили волята и да предотврати неприятности. Той се смята за камък на защитата и стабилността.

     Тези символични асоциации се основават на вековни вярвания и културни традиции, които могат да варират от място на място. Значението на нефрита може също да бъде индивидуално тълкувано и варира от човек на човек в зависимост от личните вярвания и асоциации.

      

     Нефрит - значение

     Нефритът има различни значение в зависимост от контекста и културата. Ето някои от общите аспекти на значение, свързани с нефрита:

     1. Хармония и баланс: Вярва се, че нефритът помага за постигане на хармония и баланс в живота. Той се свързва със способността да уравновеси емоции и да промотира вътрешен мир и стабилност.

     2. Здраве и благополучие: Нефритът се свързва също така със здравето и благополучието. Вярва се, че носенето или ползването на нефрит може да помогне за подобряване на физическото и енергийното благополучие.

     3. Любов и съпружество: Нефритът е асоцииран със съпружество и любов. В някои култури той се счита за символ на връзка и щастлив брак. Носенето на нефрит може да се тълкува като желание за любов, хармония и съпричастност.

     4. Изобилие и преуспяване: Вярва се, че нефритът привлича изобилие и преуспяване. Той е свързан със символиката на финансовия успех и процъфтяването, като се вярва, че привлича благоприятни възможности и разширява полето на изобилието.

     5. Духовност и прозрение: Нефритът се свързва също така и със символиката на духовността и прозрението. Вярва се, че носенето или ползването на нефрит може да отвори вратата към вътрешното съзнание, интуицията и духовните практики.

     Тези аспекти на значение се основават на митологични предания, културни вярвания и символични тълкувания на нефрита. Въпреки че имат значимост за много хора, е важно да се има предвид, че тълкуванията и значението на нефрита могат да варират от човек на човек и от култура на култура.

      

     Нефрит - лечебни свойства

     Нефритът има репутация на камък с лечебни свойства, които се привързват главно към физическото и енергийното благополучие. Вярва се, че носенето или ползването на нефрит може да има следните лечебни свойства:

     1. Заздравяване на бъбреците: Нефритът се свързва със здравето на бъбреците и урогениталната система. Вярва се, че той може да помогне за подобряване на функцията на бъбреците, пречистване на токсините и поддържане на здрави уринарни пътища.

     2. Отпускане на напрежение и стрес: Нефритът се смята за камък, който помага за релаксацията и отпускането на напрежението. Вярва се, че носенето на нефрит може да намали стреса и тревожността, да подобри съня и да възстанови енергията.

     3. Подобряване на циркулацията: Носенето на нефрит може да подобри кръвообращението и циркулацията на енергията в тялото. Това може да помогне за стимулиране на общото здравословно състояние и подобряване на енергийния поток.

     4. Укрепване на имунната система: Вярва се, че нефритът има положително въздействие върху имунната система и може да подкрепи нейната функция. Той се свързва също така с чистотата и хармонията на енергийното поле на тялото, което може да укрепи имунната система.

     5. Подобряване на храносмилането: Нефритът се свързва с хармонизиране на храносмилателната система и подобряване на храносмилането. Вярва се, че той може да помогне за регулиране на храносмилателните процеси и да намали проблеми като газове и диспепсия.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на нефрита не са научно доказани и са базирани предимно на алтернативни и традиционни медицински вярвания. Ако имате здравословни проблеми, винаги е препоръчително да потърсите медицинска консултация от квалифициран здравен специалист.

      

     Нефрит - лечебни рецепти по фън шуй

     Според фън шуй, нефритът се смята за мощен символ на благополучие, хармония и изобилие. Той може да бъде използван за активиране на положителна енергия и подобряване на флюидността на енергията в дома или работното място. Ето няколко лечебни рецепти по фън шуй, свързани с нефрит:

     1. Нефритови гривни: Използвайте нефритови гривни и ги носете на лявата ръка, която се смята за "приемаща" ръка по фън шуй. Това може да подпомогне привличането на благополучие, успех и изобилие в живота ви.

     2. Нефритови камъни в дома: Поставете нефритови камъни или статуетки в различни части на дома си, особено в области, свързани с изобилие и благополучие, като финансовия сектор или работното пространство. Това може да подсили енергията на изобилие и да привлече благоприятни възможности.

     3. Фонтани и украшения с нефрит: Използвайте фонтани, изработени от нефрит, или украсете статуетки или обекти с нефрит, които притежават символика на благополучие и изобилие. Това може да създаде вълнение на положителна енергия и да подпомогне притокът на изобилие.

     4. Масаж с нефритови ролки: Използвайте нефритови масажни ролки за лице и тяло. Това може да помогне за стимулиране на енергийния поток, разтоварване на напрежението и подобряване на циркулацията. Масажът с нефритови ролки може да бъде особено полезен за лице и шия, като помага за подобряване на тонуса на кожата и озаряване на тена.

     Важно е да се отбележи, че фън шуй е сложна и дълбока система, която включва много други аспекти и фактори. Лечебните рецепти с нефрит по фън шуй са само част от по-широкия контекст на енергийното балансиране на пространството. Винаги е добре да се консултирате с опитен фън шуй консултант, който може да ви предостави индивидуални насоки, специфични за вашия дом или работно пространство.

      

     Нефрит - за кои зодии е подходящ

     Нефритът се смята за благоприятен и подходящ за различни зодии, като неговата енергия може да има положително въздействие върху техните характеристики и аспекти на живота. Ето някои зодии, които се свързват с нефрита:

     1. Овен (21 март - 19 април): Нефритът може да помогне на Овните да се укрепят във волята и решителността си. Той може да поддържа енергията им и да ги вдъхновява да постигат своите цели.

     2. Рак (21 юни - 22 юли): За Раците, нефритът може да помогне да се укрепи чувството на сигурност и благополучие. Той подкрепя емоционалната стабилност и може да помогне в развитието на доверие и интуиция.

     3. Дева (23 август - 22 септември): Нефритът може да помогне на Девите да подобрят своята организация и практичност. Той им помага да се съсредоточат върху детайлите и да постигат перфекционизъм във всяка област.

     4. Скорпион (23 октомври - 21 ноември): За Скорпионите, нефритът може да бъде полезен за укрепване на интуицията и духовното развитие. Той им помага да открият вътрешната си сила и да изразят своята страст.

     5. Риби (19 февруари - 20 март): Нефритът е подходящ за Рибите, тъй като им помага да се свържат със своята интуиция и да развият емпатията. Той може да им помогне да се справят с емоционалните предизвикателства и да привлекат благополучие и изобилие.

     Тези асоциации са само насоки и не трябва да бъдат разглеждани като стриктни правила. Въпреки че нефритът може да бъде благоприятен за определени зодии, важно е да се има предвид, че влиянието му може да се различава от човек на човек и от индивидуалните астрологични фактори в наталната карта на човека.

      

     Нефрит - мистични свойства

     Нефритът е известен със своите мистични свойства и символика, които се привързват към духовността и енергийното измерение. Ето някои от мистичните свойства, които се свързват с нефрита:

     1. Заздравяване на енергийното поле: Вярва се, че нефритът може да помогне за заздравяване на енергийното поле на човека и да предпази от негативни въздействия и енергетични неравновесия.

     2. Подобряване на духовните практики: Нефритът се свързва също така със стимулиране на духовните практики и прозрението. Вярва се, че носенето или ползването на нефрит може да подпомогне в развитието на медитацията, визуализацията и други духовни техники.

     3. Символ на баланс и хармония: Нефритът се смята за символ на хармония и баланс. Вярва се, че носенето на нефрит може да помогне за възстановяване на енергийния баланс, както и за постигане на хармония между различните аспекти на живота.

     4. Подкрепа на интуицията и прозрението: Нефритът се свързва с интуицията и прозрението. Вярва се, че носенето или ползването на нефрит може да стимулира и подкрепи развитието на интуитивните способности и да помогне в прозрението и разбирането на ситуации и събития.

     5. Защита от негативни влияния: Нефритът е известен също така със своята защитна сила. Вярва се, че носенето на нефрит може да предпази от негативни енергии, лоши влияния и психически атаки.

     Важно е да се отбележи, че тези мистични свойства на нефрита се основават на вярвания и традиции, а не на научно доказани факти. Интерпретациите и възприятията на нефрита като мистичен камък могат да варират от човек на човек и да зависят от индивидуалните вярвания и опити.

      

      

      

      

     В нашите колекции ще откриете класически и необичайни подаръчни изделия от най-добрите компании за производство в Европа и САЩ, ще прочетете интересни новини за символиката на естествените камъни, кристали и минерали, модерните произведения на сувенирното и интериорно изкуството и още много интересни нещица.

     Нашият екип винаги ще ви помогне да доставите удоволствие на скъпи за вас хора и достойно да се представите на всеки празник. Ние работим на пазара в продължение на 11 години, изпълняваме вашите изразени и неизразени желания. Ние предлагаме точно това, което искате да намерите!
     Новото време изисква нови решения! Ние преразгледахме самата концепция за изготвяне на каталог за подаръци, за да се подобри и улесни вашия избор. Всеки продукт е представен в магазина с оригинален дизайн и изпълнение, независимо от цената. Нашите експерти непрекъснато преглеждат и актуализират асортимента в съответствие с най-новите тенденции. Ние предлагаме само маркови продукти от най-добрите представители в производството на сувенири.

     Резултата можете лесно да оцените сами, като посетите нашия онлайн магазин за подаръци. Ако идеалният подарък за празника и човека, когото искате да зарадвате по принцип съществува - може да го намерите само при нас!!!

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter