• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Подарък за сватба

     Подарък за сватба, подарък за годишнина от сватба
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R1090

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Кристали: Бели и червени корали, Перли
     Постамент: marbles
     Цвят: deep gold glossy brilliant
     Размери: В: 21,5 см. Ш: 17 см.

     Изчерпан

     Корал - произход

     Произходът на коралите е много дълга история, която се простира до милиони години назад. Коралите са формирали големи рифове и острови, като са играли важна роля в еволюцията на живота в моретата. Относно самият техен произход, коралите произлизат от група от животни, наречени коеценозои, които живеят в моретата преди около 500 милиона години. От там са се развили множество различни видове корали, които съществуват и до днес.

      

     Корал - символика

     Коралът има много символични значения в различни култури и области на живота. Ето някои от тях:

     В много култури, коралът е символ на красота, богатство и изобилие, поради своята ярка и красива външност.
     В някои култури, коралът е свързан с любовта и страстта, и се смята, че може да подсили чувствата на любов и романтика между двама души.
     В други култури, коралът е свързан с морските богове и духове, и се смята, че може да защити мореплавателите от опасности по време на плаванията им.
     В някои области на живота, като например бижутерията, коралът е ценен материал и символ на лукс и богатство.
     В Християнската религия, коралът е свързан с кръста на Исус Христос, и се използва като символ на кръстовата мъка и жертвата на Исус.

     Корал - значение

     Коралът има множество значения в различни области на живота. Ето някои от тях:

     Коралът има голямо значение в екологията и опазването на морската среда, тъй като служи като дом и хранителна основа за множество морски видове.
     В бижутерията, коралът се използва като ценен материал за създаване на красиви и стилни бижута.
     В градинарството, коралът може да се използва за декорация на водни елементи, като фонтани, езера и други.
     Коралът се използва и в медицината, където неговите свойства се използват за лечение на някои заболявания и проблеми с кожата.
     Коралът има и културно значение, като символ на красота, богатство и изобилие в различни култури и традиции.

     Корал - лечебни свойства

     Има някои научни изследвания, които показват, че коралът може да има лечебни свойства. Ето някои от тях:

     Коралът може да се използва за лечение на заболявания на костите и ставите, като артрит и остеопороза. Някои изследвания показват, че хранителният състав на коралите може да помогне за заздравяването на костите и ставите.
     Коралът може да се използва за лечение на проблеми с кожата, като акне и екзема. Някои изследвания показват, че коралите могат да имат противовъзпалителни и антибактериални свойства, които могат да помогнат за лечението на тези проблеми.
     Коралът може да се използва за лечение на диабет. Някои изследвания показват, че хранителният състав на коралите може да помогне за контролиране на нивата на глюкоза в кръвта и подобряване на функцията на панкреаса.
     Коралът може да се използва за подобряване на имунната система и борбата срещу инфекции. Някои изследвания показват, че коралите могат да имат имуностимулиращи свойства и да помогнат за укрепване на имунната система.
     Въпреки това, преди да се използва коралът за лечение на някакво заболяване, е важно да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист.

      

     Корал - лечебни рецепти

     Важно е да отбележим, че при използване на корали за лечение на някакви заболявания е необходимо да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист. Въпреки това, ето някои от традиционните лечебни рецепти, свързани с използването на корали:

     Кораловата прах може да се използва за подобряване на здравето на костите и ставите. Обикновено се приема като добавка към храната или като част от хранителната диета.
     Кораловата вода може да се използва за лечение на кожни проблеми, като акне и екзема. Вода от жив корал се оставя да ври в продължение на няколко часа и след това се използва за измиване на засегнатите области на кожата.
     Кораловият мъх също може да се използва за лечение на кожни проблеми, като акне и екзема. Той се прилага директно върху засегнатите области на кожата, след като е бил накиснат във вода за около 30 минути.
     Кораловата масажна терапия може да се използва за релаксация на мускулите и подобряване на кръвообращението. Тя включва използването на коралови камъни за масаж на тялото.
     Отново, е важно да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист, преди да използвате коралите за лечение на някакво заболяване.

     Коралите имат благоприятен ефект върху кръвообращението и сърдечно-съдовата система и стимулират обмяната на веществата, лечение на тумори, абсцеси и язви, включително вътрешни болести. Коралите са полезни при заболявания на щитовидната жлеза и помагат при астма. Смята се, че ако корал се носи около врата, той ще предпази от болки в гърлото, скарлатина, облекчаване на нервни тикове.
     Коралите са седативни, те помагат при главоболие, безсъние и нервна възбуда.
     Коралът възстановява всички органи на гърлото и ларинкса, така че се препоръчва за хора, които говорят много и постоянно напрягат гласните връзки (говорители, певци, и т.н.).
     Кораловият прах, е включен в състава на много лекарства. Съдържащи се в корал калций приеман с вода, за разлика от обичайния калций се разтваря и се усвоява много по-бързо и е с по-силен ефект. Той е източник на специални хормони, които имат силно положително въздействие върху човешкото тяло.
     Има доказателства, че нормализира нивата на кръвната захар, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, прочиства отделителната система, повишава еластичността на мускулите и ставите. Той нормализира правилния протеинов метаболизъм и функцията на мускулите на матката, дихателната и храносмилателната системи. Според Плиний древен лечител кораловият прах се използва като средство за чревни спазми, заболявания на пикочния мехур и отравяния.
     През Средновековието кораловия прах се използва като антисептично и кръвоспиращо средство.
     В момента в Япония бял корал се използва като възтановяващ агент при костни фрактури и зъбни протези.

     Корал - кулинарни рецепти

     Не съществуват много кулинарни рецепти, които използват корали като основен продукт за готвене. Това е поради факта, че коралите са скорообразуващи се организми, които са особено уязвими на замърсяване и могат да бъдат опасни за консумация, особено при големи количества.

     Въпреки това, коралите са известни като източник на калций и могат да бъдат добавени като съставки в някои рецепти за храна, особено в азиатската кухня. Ето някои предложения за използване на корали в кулинарни рецепти:

     Супа от корали: Изсипете коралов прах в кипяща зеленчукова супа за да я затвърдите и да й придадете уникален вкус.
     Гарнитура от корали: Добавете корали във вашата любима салата или ястие, за да придадете на храната допълнителна текстура и вкус.
     Суши: В някои рецепти за суши може да се използва и коралов мус, който има кремообразна консистенция и уникален вкус.
     Поливка за десерти: Кораловата вода може да бъде използвана за приготвяне на сладки поливки за десерти като кексове, торти и сладкиши.
     Но отново, преди да използвате корали в хранителни рецепти, важно е да се уверите, че те са безопасни за консумация и да се консултирате със здравен специалист или квалифициран готвач.

      

     Корал - къде се поставя по фън шуй

     Според фен шуй, коралът е свързан с изобилие и богатство. Той се смята за един от най-добрите кристали за привличане на пари и благосъстояние в дома или бизнеса.

     Ето някои от най-популярните места, където може да се постави корал в дома според фън шуй:

     В югоизточния ъгъл: Това е ъгълът, свързан с изобилие и богатство. Поставянето на корал тук може да привлече повече финансови възможности в живота ви.

     В кухнята: Кухнята е място, свързано с изобилие и процъфтяване в дома. Поставянето на корал в кухнята може да помогне за привличане на повече хранителни възможности и финансов успех в бизнеса.

     В работното място: Ако работите в офис или студио, можете да поставите корал на работната си маса, за да привлечете повече успех и процъфтяване в работата си.

     В спалнята: Спалнята е място за отдих и възстановяване, но също така може да бъде място за привличане на любов и романтика. Поставянето на корал в спалнята може да подобри любовните отношения и да привлече повече любов и хармония в живота ви.

     Тези са само някои от местата, където може да се постави корал в дома, за да се привлече повече богатство и успех. Важно е да се има предвид, че фън шуй е индивидуална практика и най-добре е да изберете местата, които ви устройват най-добре в дома ви.

     Корал - за кои зодии е подходящ

     Коралът се свързва с много зодии, но се смята, че е най-подходящ за зодиите Овен, Скорпион и Водолей.

     Овните са известни със своята енергия и страст, а коралът може да помогне за укрепване на техните качества и за привличане на повече успех и процъфтяване в живота им.

     Скорпионите са мистични и интуитивни и често се свързват със символа на смъртта и прераждането. Коралът може да помогне за привличане на нови възможности и преодоляване на препятствия в техния живот.

     Водолеите са иновативни и прогресивни и се стремят да бъдат пионери в своята област. Коралът може да им помогне да привлекат повече възможности и да укрепят техните лидерски качества.

     Въпреки това, коралът може да бъде полезен за всички зодии, тъй като има положителен ефект върху енергията и настроението на човека. Важно е да изберете корал, който отговаря на вашата индивидуална енергия и ви говори на лично ниво.

     Корал - мистични свойства

     Коралът има много мистични свойства и е свързан с много различни митологии и легенди. Някои от най-известните мистични свойства на корала включват:

     Помощ за привличане на любов и привързаност - коралът се смята за камък на любовта и може да помогне да се укрепят връзките и да се привлече нова любов.

     Подобряване на комуникацията и усилване на емоционалната свързаност - коралът се свързва с комуникацията и може да помогне за подобряване на комуникационните умения и укрепване на емоционалната свързаност между хората.

     Защита от негативна енергия и злеокъмулстващи влияния - коралът може да действа като щит срещу негативна енергия и може да помогне да се отблъснат злеокъмулстващи влияния.

     Подобряване на здравето и лечение на болести - коралът се свързва с лечебните свойства и може да помогне за изцеление на различни болести.

     Укрепване на самочувствието и самоувереността - коралът може да помогне за укрепване на самочувствието и самоувереността и да ви помогне да постигнете по-голям успех в живота.

     Тези мистични свойства на корала могат да бъдат полезни в различни ситуации в живота и могат да ви помогнат да постигнете повече баланс и хармония във вашия живот.

     Коралът подобрява тонуса и облекчава умората. Той намалява стреса, страха, тревожността, депресията, създава добро чувство.
     Коралъ има благоприятен ефект върху човешката психика, неутрализира негативните състояния - гняв, завист. Той се използва за привличане на добър късмет, той се смята за универсално средство за защита от уроки. Насърчава семейния живот. Като амулет предпазва притежателя си от зли хора.

     Коралът е отличен амулет за деца.
     Древните гърци вярвали, че розовият корал е символ на безсмъртие и щастие.
     В средновековна Европа, коралът е символ на скромност и чистота. Смятало се, че коралите са в състояние да дарят интелигентност и мъдрост, допринасят за развитието на логиката и интуицията, за подобряване на паметта. Вярвало се е, че те пазят от неприятности, помагат в трудни обстоятелства, гръм и мълнии, отблъскват демоните на изкушението.
     Коралът е талисман за туристи, той ги предпазва от урагани, бури, неприятни срещи и насърчава безопасно пътуване до дома. Коралите са талисман на много врачки.

      

      

      

      

      

      

      

     ПЕРЛИ - МИСТИЧНИ СВОЙСТВА

     Перлата - символ на луната, символ на плодородието и вечната женственост. В древния Рим перлите  ги носели като талисман против уроки – против морските чудовища, против силите на злите магьосници. Освен това притежателят на перлите получавал дарба да пророкува. Перла – това е талисманът  на жените, той предпазва своята стопанка от лошите очи.

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ. НЕОБХОДИМО Е ДА НИ КАЖЕТЕ АРТИКУЛНИЯ НОМЕР НА ПРОДУКТА ЗА ДА ГО НАМЕРИМ. ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.

     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter