• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Скаличка - Корали, Седеф, Перли, Аквамарин, Розов кварц, Планински кристали

     Скаличка от скъпоценни и полускъпоценни камъни, Корали, Седеф, Перли, Аквамарин, Розов кварц, Планински кристали
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R131D

     Скаличка от Скъпоценни и Полускъпоценни Камъни - Корали, Седеф, Перли, Аквамарин, Розов кварц, Планински кристали

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Размери: В: 17 см. Ш: 15 см.

     Изчерпан

     Подарък за здраве и късмет!

     Корал - произход

     Произходът на коралите е много дълга история, която се простира до милиони години назад. Коралите са формирали големи рифове и острови, като са играли важна роля в еволюцията на живота в моретата. Относно самият техен произход, коралите произлизат от група от животни, наречени коеценозои, които живеят в моретата преди около 500 милиона години. От там са се развили множество различни видове корали, които съществуват и до днес.

      

     Корал - символика

     Коралът има много символични значения в различни култури и области на живота. Ето някои от тях:

     В много култури, коралът е символ на красота, богатство и изобилие, поради своята ярка и красива външност.
     В някои култури, коралът е свързан с любовта и страстта, и се смята, че може да подсили чувствата на любов и романтика между двама души.
     В други култури, коралът е свързан с морските богове и духове, и се смята, че може да защити мореплавателите от опасности по време на плаванията им.
     В някои области на живота, като например бижутерията, коралът е ценен материал и символ на лукс и богатство.
     В Християнската религия, коралът е свързан с кръста на Исус Христос, и се използва като символ на кръстовата мъка и жертвата на Исус.

     Корал - значение

     Коралът има множество значения в различни области на живота. Ето някои от тях:

     Коралът има голямо значение в екологията и опазването на морската среда, тъй като служи като дом и хранителна основа за множество морски видове.
     В бижутерията, коралът се използва като ценен материал за създаване на красиви и стилни бижута.
     В градинарството, коралът може да се използва за декорация на водни елементи, като фонтани, езера и други.
     Коралът се използва и в медицината, където неговите свойства се използват за лечение на някои заболявания и проблеми с кожата.
     Коралът има и културно значение, като символ на красота, богатство и изобилие в различни култури и традиции.

     Корал - лечебни свойства

     Има някои научни изследвания, които показват, че коралът може да има лечебни свойства. Ето някои от тях:

     Коралът може да се използва за лечение на заболявания на костите и ставите, като артрит и остеопороза. Някои изследвания показват, че хранителният състав на коралите може да помогне за заздравяването на костите и ставите.
     Коралът може да се използва за лечение на проблеми с кожата, като акне и екзема. Някои изследвания показват, че коралите могат да имат противовъзпалителни и антибактериални свойства, които могат да помогнат за лечението на тези проблеми.
     Коралът може да се използва за лечение на диабет. Някои изследвания показват, че хранителният състав на коралите може да помогне за контролиране на нивата на глюкоза в кръвта и подобряване на функцията на панкреаса.
     Коралът може да се използва за подобряване на имунната система и борбата срещу инфекции. Някои изследвания показват, че коралите могат да имат имуностимулиращи свойства и да помогнат за укрепване на имунната система.
     Въпреки това, преди да се използва коралът за лечение на някакво заболяване, е важно да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист.

      

     Корал - лечебни рецепти

     Важно е да отбележим, че при използване на корали за лечение на някакви заболявания е необходимо да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист. Въпреки това, ето някои от традиционните лечебни рецепти, свързани с използването на корали:

     Кораловата прах може да се използва за подобряване на здравето на костите и ставите. Обикновено се приема като добавка към храната или като част от хранителната диета.
     Кораловата вода може да се използва за лечение на кожни проблеми, като акне и екзема. Вода от жив корал се оставя да ври в продължение на няколко часа и след това се използва за измиване на засегнатите области на кожата.
     Кораловият мъх също може да се използва за лечение на кожни проблеми, като акне и екзема. Той се прилага директно върху засегнатите области на кожата, след като е бил накиснат във вода за около 30 минути.
     Кораловата масажна терапия може да се използва за релаксация на мускулите и подобряване на кръвообращението. Тя включва използването на коралови камъни за масаж на тялото.
     Отново, е важно да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист, преди да използвате коралите за лечение на някакво заболяване.

     Коралите имат благоприятен ефект върху кръвообращението и сърдечно-съдовата система и стимулират обмяната на веществата, лечение на тумори, абсцеси и язви, включително вътрешни болести. Коралите са полезни при заболявания на щитовидната жлеза и помагат при астма. Смята се, че ако корал се носи около врата, той ще предпази от болки в гърлото, скарлатина, облекчаване на нервни тикове.
     Коралите са седативни, те помагат при главоболие, безсъние и нервна възбуда.
     Коралът възстановява всички органи на гърлото и ларинкса, така че се препоръчва за хора, които говорят много и постоянно напрягат гласните връзки (говорители, певци, и т.н.).
     Кораловият прах, е включен в състава на много лекарства. Съдържащи се в корал калций приеман с вода, за разлика от обичайния калций се разтваря и се усвоява много по-бързо и е с по-силен ефект. Той е източник на специални хормони, които имат силно положително въздействие върху човешкото тяло.
     Има доказателства, че нормализира нивата на кръвната захар, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, прочиства отделителната система, повишава еластичността на мускулите и ставите. Той нормализира правилния протеинов метаболизъм и функцията на мускулите на матката, дихателната и храносмилателната системи. Според Плиний древен лечител кораловият прах се използва като средство за чревни спазми, заболявания на пикочния мехур и отравяния.
     През Средновековието кораловия прах се използва като антисептично и кръвоспиращо средство.
     В момента в Япония бял корал се използва като възтановяващ агент при костни фрактури и зъбни протези.

     Корал - кулинарни рецепти

     Не съществуват много кулинарни рецепти, които използват корали като основен продукт за готвене. Това е поради факта, че коралите са скорообразуващи се организми, които са особено уязвими на замърсяване и могат да бъдат опасни за консумация, особено при големи количества.

     Въпреки това, коралите са известни като източник на калций и могат да бъдат добавени като съставки в някои рецепти за храна, особено в азиатската кухня. Ето някои предложения за използване на корали в кулинарни рецепти:

     Супа от корали: Изсипете коралов прах в кипяща зеленчукова супа за да я затвърдите и да й придадете уникален вкус.
     Гарнитура от корали: Добавете корали във вашата любима салата или ястие, за да придадете на храната допълнителна текстура и вкус.
     Суши: В някои рецепти за суши може да се използва и коралов мус, който има кремообразна консистенция и уникален вкус.
     Поливка за десерти: Кораловата вода може да бъде използвана за приготвяне на сладки поливки за десерти като кексове, торти и сладкиши.
     Но отново, преди да използвате корали в хранителни рецепти, важно е да се уверите, че те са безопасни за консумация и да се консултирате със здравен специалист или квалифициран готвач.

      

     Корал - къде се поставя по фън шуй

     Според фен шуй, коралът е свързан с изобилие и богатство. Той се смята за един от най-добрите кристали за привличане на пари и благосъстояние в дома или бизнеса.

     Ето някои от най-популярните места, където може да се постави корал в дома според фън шуй:

     В югоизточния ъгъл: Това е ъгълът, свързан с изобилие и богатство. Поставянето на корал тук може да привлече повече финансови възможности в живота ви.

     В кухнята: Кухнята е място, свързано с изобилие и процъфтяване в дома. Поставянето на корал в кухнята може да помогне за привличане на повече хранителни възможности и финансов успех в бизнеса.

     В работното място: Ако работите в офис или студио, можете да поставите корал на работната си маса, за да привлечете повече успех и процъфтяване в работата си.

     В спалнята: Спалнята е място за отдих и възстановяване, но също така може да бъде място за привличане на любов и романтика. Поставянето на корал в спалнята може да подобри любовните отношения и да привлече повече любов и хармония в живота ви.

     Тези са само някои от местата, където може да се постави корал в дома, за да се привлече повече богатство и успех. Важно е да се има предвид, че фън шуй е индивидуална практика и най-добре е да изберете местата, които ви устройват най-добре в дома ви.

     Корал - за кои зодии е подходящ

     Коралът се свързва с много зодии, но се смята, че е най-подходящ за зодиите Овен, Скорпион и Водолей.

     Овните са известни със своята енергия и страст, а коралът може да помогне за укрепване на техните качества и за привличане на повече успех и процъфтяване в живота им.

     Скорпионите са мистични и интуитивни и често се свързват със символа на смъртта и прераждането. Коралът може да помогне за привличане на нови възможности и преодоляване на препятствия в техния живот.

     Водолеите са иновативни и прогресивни и се стремят да бъдат пионери в своята област. Коралът може да им помогне да привлекат повече възможности и да укрепят техните лидерски качества.

     Въпреки това, коралът може да бъде полезен за всички зодии, тъй като има положителен ефект върху енергията и настроението на човека. Важно е да изберете корал, който отговаря на вашата индивидуална енергия и ви говори на лично ниво.

     Корал - мистични свойства

     Коралът има много мистични свойства и е свързан с много различни митологии и легенди. Някои от най-известните мистични свойства на корала включват:

     Помощ за привличане на любов и привързаност - коралът се смята за камък на любовта и може да помогне да се укрепят връзките и да се привлече нова любов.

     Подобряване на комуникацията и усилване на емоционалната свързаност - коралът се свързва с комуникацията и може да помогне за подобряване на комуникационните умения и укрепване на емоционалната свързаност между хората.

     Защита от негативна енергия и злеокъмулстващи влияния - коралът може да действа като щит срещу негативна енергия и може да помогне да се отблъснат злеокъмулстващи влияния.

     Подобряване на здравето и лечение на болести - коралът се свързва с лечебните свойства и може да помогне за изцеление на различни болести.

     Укрепване на самочувствието и самоувереността - коралът може да помогне за укрепване на самочувствието и самоувереността и да ви помогне да постигнете по-голям успех в живота.

     Тези мистични свойства на корала могат да бъдат полезни в различни ситуации в живота и могат да ви помогнат да постигнете повече баланс и хармония във вашия живот.

     Коралът подобрява тонуса и облекчава умората. Той намалява стреса, страха, тревожността, депресията, създава добро чувство.
     Коралъ има благоприятен ефект върху човешката психика, неутрализира негативните състояния - гняв, завист. Той се използва за привличане на добър късмет, той се смята за универсално средство за защита от уроки. Насърчава семейния живот. Като амулет предпазва притежателя си от зли хора.

     Коралът е отличен амулет за деца.
     Древните гърци вярвали, че розовият корал е символ на безсмъртие и щастие.
     В средновековна Европа, коралът е символ на скромност и чистота. Смятало се, че коралите са в състояние да дарят интелигентност и мъдрост, допринасят за развитието на логиката и интуицията, за подобряване на паметта. Вярвало се е, че те пазят от неприятности, помагат в трудни обстоятелства, гръм и мълнии, отблъскват демоните на изкушението.
     Коралът е талисман за туристи, той ги предпазва от урагани, бури, неприятни срещи и насърчава безопасно пътуване до дома. Коралите са талисман на много врачки.

      

      

      

      

      

      

      

     Седеф - значение

     Седеф е полускъпоценен камък, който се образува от арогонит, което е форма на калциев карбонат. Известен е също като "мек камък" поради своята нежност и изтънченост. Седефът е мек и порест материал, обикновено бял или кремав, но може да има различни оттенъци като жълт, розов, сив, кафяв или черен.

     Седефът се свързва с чистотата, нежността, интуицията и духовното съзерцание. Той се използва за изработка на бижута и различни предмети за украса на дома, но също така има и лечебни свойства. Той се използва за успокояване на нервната система, подобряване на съня, укрепване на имунната система, намаляване на стреса и стимулиране на интуитивните способности. Той също се свързва със защитата, спокойствието и хармонията.

     Седеф - лечебни свойства

     Лечебните свойства на седефа, са използвани от древни времена. Алхимиците вярвали, че перлата стрита на прах може да лекува почти всички болести. Съвременните народни лечители смятат, че седефът подобрява здравето на тялото, имунната система и работоспособността. От древни времена перленият прах, се използва за приготвянето на козметични кремове. Вярвало се е, че този крем може да избели кожата, лунички и да премахва старчески петна. Обеци от черупки са били носени с цел подобряване на слуха.

     Седефът има много лечебни свойства. Някои от тях включват:

     Успокояване на нервната система: Седефът има успокояващ ефект върху нервната система и помага при стрес и тревожност. Той може да бъде полезен за хора, които се борят с проблеми като тревожност, депресия и безсъние.

     Подобряване на съня: Седефът е известен също като камък на сънята, защото може да помогне да се подобри качеството на съня и да се получи по-добър отдих.

     Подобряване на имунната система: Седефът може да помогне да се подобри имунната система и да се бори с инфекции и болести.

     Подобряване на интуитивните способности: Седефът може да помогне да се подобрят интуитивните способности и да се развият духовните сили.

     Намаляване на стреса: Седефът може да помогне да се намали стресът и да се постигне по-голямо спокойствие.

     Подобряване на концентрацията: Седефът може да помогне да се подобри концентрацията и да се увеличи яснотата на ума.

     Седефът може да се ползва като гривна, колие, обици, медитационен камък и други декоративни предмети. Той може да се използва и за изработка на предмети за дома, като статуетки, свещници и други украси.

     Седеф - лечебни рецепти

     Седефът може да се използва в различни лечебни рецепти, включително:

     Седефова гривна за успокояване на нервната система: Носенето на седефова гривна може да помогне да се успокои нервната система и да се бори с тревожността и депресията. За да създадете седефова гривна, можете да използвате седефови топчета и ги нанизате на еластична нишка.

     Седефова вода за подобряване на кожата: Седефовата вода може да помогне да се постигне по-чиста и бляскава кожа. За да създадете седефова вода, натрошете седеф в морска вода и оставете да постои за няколко часа. След това може да използвате течността за измиване на лицето си.

     Седефов медитационен камък за подобряване на интуицията: Седефът може да се използва като медитационен камък за подобряване на интуицията и духовните сили. За да създадете седефов медитационен камък, можете да изберете голям седефов камък и да го положите на мястото, където медитирате.

     Седефов прах за подобряване на имунната система: Седефовият прах може да се използва за подобряване на имунната система и за борба с инфекции и болести. За да създадете седефов прах, можете да натрошите седеф и да го смесите с мед или друг подходящ течен носител. Може да консумирате сместа по желание.

     Седефови статуетки за успокояване на дома: Седефовите статуетки могат да бъдат поставени в дома за успокояване на енергията и балансиране на атмосферата.

      

     Седеф - кулинарни рецепти

     Седефът е минерал, който се използва по-скоро в камъни, бижута и украси, а не в кулинарни рецепти. Той не е безопасен за консумация и може да бъде токсичен, така че не се препоръчва да се използва в хранителни цели. Ако търсите природни продукти за кулинарни рецепти, има много други растения и билки, които могат да бъдат полезни и същевременно безопасни за консумация.

     Седеф - къде се поставя по фън шуй

     Седефът се използва често във фън шуй, тъй като се смята, че притежава специални енергийни свойства. Според учените на фън шуй, седефът може да бъде поставен в различни части на дома в зависимост от целите, които желаете да постигнете.

     Ако желаете да укрепите енергията на здравето и дълголетието в дома си, може да поставите седеф в централната част на дома или на мястото, където често се задържа енергията, като например в хола или кухнята.

     Ако желаете да подобрите връзката си с партньора или да привлечете любовта в живота си, можете да поставите седеф в спалнята или на югоизточната страна на дома.

     Ако търсите подкрепа в кариерата си или желаете да привлечете успех и богатство, може да поставите седеф на северозападната страна на дома.

     Ако желаете да намалите стреса и тревогата в живота си, може да поставите седеф на източната страна на дома.

     Тези са само някои от начините, по които седефът може да бъде използван във фън шуй. Винаги е добре да консултирате професионален фън шуй консултант, който да ви помогне да намерите най-доброто място за поставянето на седефа във вашия дом.


     Седеф - за кои зодии е подходящ

     Седефът е камък, който може да бъде полезен за всички зодии. Той е известен със своите лечебни свойства и способността си да подобрява енергийното състояние на човека.

     За Овен, Лъв и Стрелец, които са огнени знаци, седефът може да им помогне да намерят вдъхновение и да стимулират своята креативност.

     За Телец, Дева и Козирог, които са земни знаци, седефът може да им помогне да постигнат по-голяма стабилност и да се чувстват по-силни в трудните моменти.

     За Близнаци, Везни и Водолей, които са въздушни знаци, седефът може да помогне да се освободят от негативните мисли и да стимулира тяхната комуникация и мислене.

     За Рак, Скорпион и Риби, които са водни знаци, седефът може да помогне да се подобри интуицията и да се отворят към нови емоционални и духовни измерения.

     Тези обобщени характеристики обаче не означават, че седефът е подходящ само за определени зодии. Всеки човек може да използва седефа за свои лични цели и да извлече максималната му полза.

      

     Седеф - мистични свойства

     В древността са смятали, че напитки налети в чаши направени от черупките на раковините, са придобивали целебни свойства.
     Като талисман седефът е в състояние да помогне на господаря си, да съживи всичко на ново. Той помага да се развива интуицията, да внесе мир в семейството и предпазва къщата от зли духове. Смята се, че продуктите на перлата, могат да служат като амулет, който удължава живота на господаря си с години.

     Седефът е известен като камък на доброто щастие и успеха. Той е много ценен за магьосници и езотерици заради своите мистични свойства. Някои от тези свойства са:

     Укрепване на интуицията и способността за предвиждане на бъдещето.
     Подпомагане на медитативните практики и постигане на по-дълбоко духовно състояние.
     Подобряване на възприятието на енергията в околната среда и на чувствителността към енергийния поток.
     Помощ при постигане на вътрешен мир и хармония в емоционалното и духовното състояние.
     Подобряване на комуникационните умения и умението за изразяване на мисли и идеи.
     Усилване на творческата енергия и вдъхновението.
     Седефът също така се счита за камък на баланса и хармонията и може да помогне да се постигне равновесие в различните аспекти на живота. Той се използва и за защита от негативните енергии и за постигане на по-голяма устойчивост и сила в трудни ситуации.

      

      

     ПЕРЛИ - МИСТИЧНИ СВОЙСТВА

     Перлата - символ на луната, символ на плодородието и вечната женственост. В древния Рим перлите  ги носели като талисман против уроки – против морските чудовища, против силите на злите магьосници. Освен това притежателят на перлите получавал дарба да пророкува. Перла – това е талисманът  на жените, той предпазва своята стопанка от лошите очи.

     Аквамарин - символ на куражa, смелосттa и мъдростта

     Аквамаринът е красив и символичен камък, който има много мистични свойства и лечебни свойства. В това мета описание ще разгледаме цвета, символиката и метафизическите свойства на аквамарина, както и някои лечебни рецепти и начини за използване на камъка във вашия живот.

     Аквамарин - произход

     Словото "аквамарин" произлиза от латинската фраза "aqua marina", което означава "морска вода". Това се дължи на светлосиния цвят на камъка, който прилича на цвета на морската вода. Аквамаринът е полуценен камък, който е известен с прозрачността, красивия си цвят и блясъка си. Той се използва за изработка на бижута и декоративни предмети. Камъкът се добива главно в Бразилия, но се среща и в други части на света, като например в Пакистан, Афганистан, Китай и Мадагаскар.

     Аквамарин - символика

     Аквамаринът има различни символични значния в различните култури и традиции. Някои от тях включват:

     Символ на младостта и вечността: В древни гръцки легенди се вярваше, че аквамаринът има способността да запази младостта и да осигури вечна любов.

     Символ на истина и чистота: Аквамаринът е свързан с качества като честност, искреност и чистота на мисълта. Смята се, че носенето му може да помогне да се изразят чувствата по-ясно и да се избегнат недоразумения.

     Символ на успокоение и спокойствие: Аквамаринът се свързва с качества като спокойствие, успокоение и релаксация. Носенето му може да помогне да се намали стресът и да се постигне вътрешен мир.

     Рожден камък за месец март: Аквамаринът е рожден камък за месец март и е често избиран за подарък за рожденици през този месец.

     Въпреки че символиката на аквамарина може да се различава в различните култури, той остава един от най-обичаните и ценени камъни за изработка на бижута и декоративни предмети.

     Аквамарин - значение

     Аквамаринът е скъпоценен камък, който има светлосиньо-зелен цвят и е известен със своята красота и прозрачност. Значението на аквамарина може да се различава в зависимост от контекста, в който се използва. Някои от значението на аквамарина могат да включват:

     Красота и елегантност: Аквамаринът е известен със своята красота и изящност. Той се използва за изработка на бижута и декоративни предмети, които отразяват елегантност и стил.

     Искреност и честност: Аквамаринът се свързва с качества като честност, искреност и прозрачност. Носенето му може да помогне да се изразят чувствата по-ясно и да се избегнат недоразумения.

     Спокойствие и релаксация: Аквамаринът се свързва с качества като спокойствие, успокоение и релаксация. Носенето му може да помогне да се намали стресът и да се постигне вътрешен мир.

     Вярност и любов: В древни гръцки легенди се вярваше, че аквамаринът има способността да запази младостта и да осигури вечна любов. Той също може да се свързва с качества като вярност и лоялност.

     Разнообразие и индивидуалност: Аквамаринът може да има различни нюанси на синьо и зелено, което го прави уникален и специален. Той може да се използва за изразяване на индивидуалност и разнообразие.

     Въпреки че значението на аквамарина може да се различава, той е ценен камък, който се използва от дълго време за изработка на бижута и декоративни предмети и има висока стойност в световен мащаб.

     Аквамарин - лечебни свойства

     Аквамаринът се свързва с различни лечебни свойства, които се смятат за полезни за физическото и емоционално здраве. Някои от тези свойства могат да включват:

     Успокояващ ефект: Аквамаринът има успокояващ ефект върху ума и тялото. Той може да помогне да се намали стресът и тревожността и да се постигне по-добър сън.

     Подобрява комуникацията: Носенето на аквамарин може да помогне да се подобри комуникацията и изразяването на мисли и чувства. Той може да помогне да се избегнат конфликти и да се установят по-добри взаимоотношения.

     Подпомага енергийните центрове: Аквамаринът се свързва с енергийните центрове в тялото и може да помогне да се подпомогне енергийния поток и да се постигне по-добро физическо и емоционално здраве.

     Подобрява имунната система: Аквамаринът се смята за камък, който може да подобри имунната система и да помогне да се предпазим от различни заболявания и инфекции.

     Подобрява функцията на щитовидната жлеза: Аквамаринът може да помогне да се подобри функцията на щитовидната жлеза и да се предпазим от заболявания свързани с нея.

     Тези лечебни свойства на аквамарина не са научно доказани и се смятат за алтернативни методи за подобряване на здравето. Преди да започнете да използвате аквамарин или други драгоценни камъни за лечебни цели, е важно да се консултирате с квалифициран здравен специалист.

     Аквамарин - лечебни рецепти
     Аквамаринът се смята за камък с лечебни свойства, който може да помогне на различни здравословни проблеми. Ето няколко лечебни рецепти, в които може да използвате аквамарин:

     Противоупойна защита: Аквамаринът се използва защитно средство за отблъскване на отрицателни енергии и емоции. Носенето на аквамарин може да помогне да се укрепи енергийното поле на тялото.

     Намаляване на тревожността и стреса: Аквамаринът има успокояващи свойства, които могат да помогнат да се намали тревожността и стресът. Носенето на аквамарин може да се окаже полезно за хора, които се чувстват претоварени и стресирани.

     Подобряване на комуникацията: Аквамаринът се свързва с комуникацията и може да помогне да се подобри способността да се изразяваме ясно и ефективно. Носенето на аквамарин може да помогне да се отключат креативните ви способности.

     Подобряване на зрението: Аквамаринът може да помогне да се подобри зрението и да се намали умората на очите. Поставянето на аквамарин на затворените очи може да помогне да се отпуснете и да се намали напрежението в очите.

     Подобряване на имунната система: Аквамаринът може да помогне да се подобри имунната система. Поставянето на аквамарин върху гърдите може да помогне да се намали риска от различни здравословни проблеми, като настинки и грип.

     В съвременната европейска литотерапия се приема, че аквамаринът има благотворен ефект върху щитовидната жлеза и психо-емоционалната сфера, помага за облекчаване на стреса и страховете, изчиства ума и спира вътрешния диалог. Той помага да се справим с морската болест.
     Аквамаринът е индикатор на психическото състояние на човека и неговия стабилизатор, който се препоръчва винаги да се пази. Той е полезен като естествен биостимулатор за буквално всеки, независимо от хороскопа и психофизичното състояние.
     Аквамаринът успокоява зъбна болка, помага при заболявания на кожата и белите дробове, намалява алергични реакции, почиства тялото от токсини, укрепва защитните имунни сили на тялото, има положителен ефект върху жлезите с вътрешна секреция, допринася за засилване на работата на надбъбречните жлези, нормализира водата и метаболизма в тялото и състава на сол в кръвта.
     При продължителна концентрация върху кристала, аквамаринът има благоприятен ефект върху зрението.
     Индийските йоги традиционно вярват, че този камък е един от най-важните стимуланти на чакрите Вишухи, които се свързват с щитовидната жлеза и контролират емоциите.
     В тибетската и монголската медицина аквамаринът се счита за добър биостимулатор за облекчаване на стреса и натрупване на емоционален баланс. Аквамаринът е полезен камък за нелекуващо изцеление.

     Аквамарин - кулинарни рецепти

     Аквамаринът е драгоценен камък, който не се използва като съставка в кулинарни рецепти. Вместо това, той се използва като украса за бижута, декорации и други подобни изделия.

     Въпреки това, могат да се използват различни рецепти за приготвяне на храни и напитки, които са съвместими с цвета и символиката на аквамарина. Например:

     Аквамаринов чай: За приготвяне на този чай се използват билки, които са съвместими с естетиката на аквамарина. Можете да използвате билки като нана, камилско копито и лайка, за да създадете чай с успокояващ ефект.

     Аквамаринов коктейл: Можете да приготвите коктейл с цвят и вкус, който напомня на аквамарина. За това можете да използвате бъз, мента и лимонада, за да придадете свежест и яркост на напитката.

     Аквамаринова салата: Можете да създадете салата, която е подходяща за лятото и има свеж цвят и вкус. Можете да използвате зелена салата, краставици, магданоз и лимонов сок, за да създадете салата с естетиката на аквамарина.

     Тези рецепти не са свързани директно с лечебните свойства на аквамарина и не гарантират неговото положително влияние върху здравето. Преди да използвате аквамарина или други драгоценни камъни, е важно да се консултирате с квалифициран здравен специалист.

     Аквамарин - къде се поставя по фън шуй

     Аквамаринът е драгоценен камък, който може да се използва във фън шуй за хармонизиране на енергията на дома или работното място. Според фън шуй, аквамаринът е свързан с водния елемент, който е свързан с чувствителността, интуицията, хармонията и умиротворението.

     Ето някои препоръки за поставяне на аквамарин във фън шуй:

     Поставете аквамарин в южния или югоизточния ъгъл на стаята или работното място, за да подобрите комуникацията и взаимоотношенията с хората. Това е особено полезно, ако работите в сфера, която изисква взаимодействие с клиенти или партньори.

     Поставете аквамарин в източния или североизточния ъгъл на стаята или работното място, за да усилите интуицията и креативността си. Това може да бъде особено полезно, ако работите в сфера, която изисква високо ниво на въображение и интуиция, като например в изкуството, музиката или писането.

     Поставете аквамарин върху масата в кабинета си или в стаята, където работите, за да усилите енергията на водния елемент. Това може да помогне за подобряване на концентрацията, умиротворението и хармонията в работната ви обстановка.

     Поставете аквамарин във вашата спалня, за да увеличите умиротворението и хармонията в този пространство. Аквамаринът може да помогне за стимулиране на емоционалната свързаност и подобряване на комуникацията с партньора ви.

     Важно е да отбележите, че фън шуй е много индивидуален и персонализиран подход към хармонизирането на енергията на дома или работното място. Така че тези препоръки са само насоки, и винаги е н

      

     Аквамарин - за кои зодии е подходящ

     Аквамаринът се свързва с месец март и е астрологически камък на зодиите Риби и Водолей. Това не означава обаче, че само тези две зодии могат да носят аквамарин или да се възползват от неговите благотворни свойства.

     Фактът, че аквамаринът се свързва с водния елемент, може да го направи подходящ за зодии, които са свързани с този елемент. Към тези зодии според западната астрология включват: Рак, Скорпион и Риби.

     Аквамаринът може да има положително въздействие върху всички зодии, независимо от тяхната астрологическа принадлежност. Той може да помогне за подобряване на комуникацията, подкрепя интуицията и умението да се изразявате ясно и точно.

     Носенето на аквамарин може да бъде особено полезно за зодии, които имат нужда от умиротворяващ ефект, като например Рак, който може да се бори със стреса и емоционалните проблеми. Също така, аквамаринът може да бъде полезен за зодии като Везни, които търсят баланс и хармония в живота си.

     Въпреки това, е важно да се отбележи, че носенето на аквамарин или използването му във фън шуй е въпрос на личен избор и предпочитания, а не задължителност, свързана с астрологическата принадлежност.

      

     Аквамарин - мистични свойства

     Аквамаринът се свързва с много мистични свойства и вярвания. Някои от тях са:

     Избавя от страхове и фобии: Аквамаринът е известен със своя успокояващ ефект върху ума и емоциите. Той може да помогне да се преодолеят страховете и фобиите, като предоставя увереност и смелост на носителя си.

     Помага за комуникацията: Аквамаринът се свързва с гърловата чакра, която е свързана с комуникацията и изразяването на истинските чувства. Носенето на аквамарин може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да помогне на носителя му да се изразява по-ясно и точно.

     Подпомага медитацията: Аквамаринът може да помогне за успокояване на ума и улесняване на медитацията. Той може да подпомогне постигането на по-дълбоко духовно поглед върху себе си и света около нас.

     Изглажда емоционалния разстройство: Аквамаринът може да помогне за изглаждане на емоционалния разстройство, като предоставя умиротворяващ ефект и помага за постигане на баланс и хармония в живота.

     Привлича любовта и благополучието: Вярва се, че аквамаринът може да привлече любовта и благополучието в живота на носителя му. Той може да подпомогне постигането на дълготрайни и стабилни връзки и да предостави мир и хармония в дома.

     Въпреки това, е важно да се отбележи, че тези вярвания не са научно доказани и трябва да се разглеждат като мистични и културни аспекти на аквамаринът, а не като факти.

      

     Аквамарин - Магически свойства

     Аквамаринът е талисман на истинската любов, защитава приятелството и запазва справедливостта. Аквамаринът предпазва от опасности и измами, укрепва духовността и дава предпазливост.
     Смята се, че аквамаринът може да укроти буйното море, ще предпази от бедствия, свързани с водата.
     Като амулет, аквамаринът защитава брачното щастие, благоприятства благополучието в живота. Смята се, че чистият син камък се случва само при ясно време или когато в душата на господаря царуват мир и спокойствие.
     Аквамарин има положителна енергия, подобрява настроението, съживява ума и изцелява мързел.

     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ. НЕОБХОДИМО Е ДА НИ КАЖЕТЕ АРТИКУЛНИЯ НОМЕР НА ПРОДУКТА ЗА ДА ГО НАМЕРИМ. ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.

     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter