• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Скаличка от скъпоценни и полускъпоценни камъни

     Аметист, Планински кристал, Ахат, Рубин, Пясъчен Авантюрин
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R1057

     Скаличка от Скъпоценни и Полускъпоценни Камъни - Аметист, Планински кристал, Ахат, Рубин, Пясъчен Авантюрин

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Размери: В: 11 см. Ш: 11 см.


     ИЗЧЕРПАН АРТИКУЛ / НЕ СЕ ПРЕДЛАГА В МОМЕНТА

     Изчерпан

     Романтични подаръци

     Скалички от кристали и минерали                                                              

      

                                                         УНИКАЛЕН и НЕОБИКНОВЕН ПОДАРЪК, НОСЕЩ КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ НА СВОЯ ПРИТЕЖАТЕЛ!!!

     Скаличка от скъпоценни камъни-тази уникално благородна скулптура е безценен подарък както за офис така и за дома. Този вид декоративно изкуство се е зародило в Русия през XVIII век, като специална форма на внимание и уважение, в един уникално рядък състав,под формата на скали и хълмове от различни минерали,образувайки хармоничен “букет” от красиви кристали, носещи здраве, щастие и късмет.

                                                                                                             ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ!!!

                                                                                  Презентация на скъпоценни камъни,кристали и минерали.

      gifts4you.bg - сувенири и подаръци за ценители,любители и колекционери на естествени кристали и минерали.

      Най-накрая,дойде време да поговорим за поезия! Не, не става въпрос за поети и писатели. Днес ние ще говорим за камък – поезия. Да, да. Тя е скрита в рима и изпратена до нас от дълбоки векове, и кой знае, може би тя съдържа много повече смисъл, отколкото всички човешки звуци.  Майстори-ювелири знаят това и са овладели ритъма да предават по наследство тази поезия на съвършенството, на всички Нас.

       Погледнете ги внимателно...  Не!  Слушайте!

     Почувствайте нежната хармония от звуци на скъпоценните камъни. Ако вземем същите тези камъни и ги поставим в купчина, можем да получим само хаос, красив, но хаос.  

     Затова учени и майстори се средоточават над силата и магията на кристалите, подреждат ги и концентрират в ред,  показан от звездите,  в който тези камъни да овладеят ритъма от звуци и да достигнат до Нас в най-невероятни скулптури, съчетавайки в себе си красота и съвършенство. И накрая да незабравим и за символиката, която носят в себе си. Било това да ни предпазят от беди,болести или просто да ни донесат истински късмет,щастие и радост.


     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Аметист - произход

     Аметистът е скалнообразен минерал, който принадлежи към групата на кварците. Той е разпространен по целия свят, но най-големи находища се намират в Бразилия, Уругвай, Мексико, Замбия, Намибия и Русия. Името му произлиза от гръцката дума "amethystos", което означава "против опиянение", защото в древността се вярваше, че носенето на аметист може да предпази човека от пиянство и зависимост.

     Аметист - символика

     Аметистът е един от най-известните полускъпоценни камъни и е свързан с множество символи и легенди от различни култури. В древногръцката митология, камъкът е свързан с бога на виното Дионис, който е бил особено привлечен към неговата красота и се предполага, че е имал способността да предотвратява опиянението от алкохол.

     Аметистът е също свързан със зодиакалния знак Риби и се смята за символ на духовност, мъдрост и разбирателство. В древна Индия, аметистът е бил смятан за камък на богатството и има легенди, че може да привлича богатство и успех.

     В съвременната езотерика, аметистът се използва за укрепване на интуицията, защита от негативни енергии и намаляване на стреса и тревожността. Той се свързва също и с психическата способност за лечение и се използва в медитация за постигане на спокойствие и хармония.

     Аметист - значение

     Аметистът е полуценен камък, който се характеризира с изключителна красота и цветове. Смята се, че той има способността да подобрява душевното и физическото здраве на човека, както и да му помага да се справи с емоционални и душевни проблеми.

     Аметистът се свързва с различни символи, като се смята, че той представлява мъдростта, духовността и интуицията. Освен това, той е символ на благоразумие, умереност и смирение.

     Аметистът има и много различни легенди и митологии, свързани с него. В древността се смяташе, че той има защитни свойства и може да предотвратява опасности. Също така, се смяташе, че той може да излекува алкохолизъм и други зависимости.

     Аметист - лечебни свойства

     Аметистът е известен със своите лечебни свойства от древни времена и е използван като естествен метод за подобряване на здравето. Някои от най-известните лечебни свойства на аметиста са:

     - Подобрява съня: Аметистът се използва за подобряване на качеството на съня и намаляване на безсънието. Той се смята за ефективен при успокояване на ума и релаксиране на тялото, което помага за постигане на по-добър и по-приятен сън.

     - Успокоява нервната система: Аметистът се използва за успокояване на нервната система и намаляване на стреса и тревожността. Той може да помогне за постигане на по-голямо спокойствие и усещане за хармония в живота.

     - Подобрява концентрацията: Аметистът се използва за подобряване на концентрацията и яснотата на ума. Той може да помогне за постигане на по-голяма яснота на мисленето и повишаване на продуктивността.

     - Укрепва имунната система: Аметистът се смята за полезен при укрепване на имунната система. Той може да помогне за борба с инфекции и заболявания и да подобри общото здравословно състояние на организма.

     - Помага за пречистване на енергията: Аметистът се използва за пречистване на енергията на тялото и околната среда. Той може да помогне за премахване на негативни енергии и подобряване на общото благополучие.

     - Подобрява циркулацията на кръвта: Аметистът може да помогне за подобряване на циркулацията на кръвта в тялото. Той може да стимулира кръвообращението и да помогне за премахване на болки в мускулите и ставите.

     Стомах и черва, зрение и очни болести, мозъчни нарушения, кожни екземи, подагра, загуба на паметта, изгаряния.
      Влияе позитивно на сърдечно съдовата система. Облекчава простудни заболявания.
      При физически контакт с тялото отпуска нервите и ги стабилизира.
      На хора занимаващи се с умствен труд, се препоръчва да изпиват сутрин по чаша вода, в която минералът е престоял една нощ.
      Камъкът прави човека мил и благ и му дарява любов.
      При склерози се масажира челото вертикално по средата с капка зехтин, след което камъкът се полага върху третото око.
      При главоболие переодично се полага върху третото око и се масажират слепоочията. Тази терапия, изпълнявана редовно сутрин и вечер, осигурява през деня ясна мисъл, а през нощта-здрав сън.
      При синузит минералът се затопля в чаша с вода, в която е поставена една лъжичка сол и многократно се масажират синусите.  
      Във вид на друза камъкът се поставя там, където човек прекарва по голяма част от денонощието.
      На работното място е добре притежателят му да е във визуален контакт с него, в спалнята се препоръчва да бъде на нивото на главата.
      Необходимо е переодично да се поставя под затоплена течаща вода.


     Тези лечебни свойства на аметиста не са научно доказани, преди да се използва за лечение на някакво заболяване, е важно да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист.

     Аметист- лечебни рецепти

     Няма научно доказани лечебни рецепти, които да използват аметист. Той се използва предимно в качеството си на камък за медитация и релаксация, а не като съставна част на кулинарни или лечебни рецепти.

     Аметист - кулинарни рецепти


     За съжаление, няма известни кулинарни рецепти, в които се използва аметист като съставка. Той е полезен предимно за лечебни цели и като украса за бижута и декорации.

     Аметист - къде се поставя по фън шуй

     Аметистът е популярен камък за фън шуй, който се използва за привличане на положителна енергия и хармония. Обикновено се поставя в северния, северозападния и източния сектор на дома или работното място. В северния сектор, аметистът може да помогне за подобряване на кариерните възможности, а в северозападния - за привличане на благополучие и богатство. В източния сектор, аметистът може да помогне за подобряване на здравето и хармонията в семейството.

      

     Аметист - за кои зодии е подходящ

     Аметистът е подходящ за рождените под зодиите Водолей, Риби и Дева. Водолеите могат да носят аметист, за да се успокоят и да намерят баланс в живота си. Рибите могат да използват аметиста, за да се избавят от негативните емоции и да укрепят интуицията си, докато Девите могат да го използват за да намерят вътрешен мир и да стимулират творческите си умения.

     Аметист - мистични свойства

     Аметистът е известен със своите мистични свойства в много култури и традиции. Той се свързва с висша светлина и духовно разбуждане. Някои от мистичните свойства на аметиста включват:

     - Подобрява интуицията и духовната осъзнатост
     - Помага за постигане на медитативно състояние
     - Помага за избягване на лоши мисли и емоции, като депресия и страх
     - Счита се, че помага на хората да се освободят от зависимости
     - Предполага се, че подобрява комуникацията и способността за изразяване
     - Носенето на аметист се свързва с по-добър сън и по-добро управление на съня

     Предпазва от злини, пиянство, наркомания и отравяне. Влияе благотворно върху смелостта и разума, верноста и здравето. Придава бодро настроение на притежателя си. Носи благодат и слава на хора свързани с някакво изкуство. Къс от кристала поставен под възглавницата, повлиява за добрите сънища. Укрепва силите. Прогонва лоши мисли. Запазва паметта бодра и свежа. Помага на търговците и тяхната дейност. Всички влечуги бягат от този камък.
      Предпазва от носталгия, от злоба и от прекомерен любовен плам, от появата на лунички. Асъщо така от зли сили, магии, и греховни помисли.
      Дарява притежателя си с благоразумие, искреност и надежда, богатство и вярност. Предпазва от катастрофи при пътешествия.
     Съдейства за медитация, за творческо признание, за скромност и смирение, както и за постигане на високо положение в обществото. Властва над ветровете и стихийните бедствия. Гони тежките мисли. Носи умиротвореност на духа и успеха. Аметистът прави притежателя си приветлив и приятен за околните. Способства за постоянство, правдивост, преданост, непоколебимост и твърдост пред изкушенията, както и за чисти помисли.

     Въпреки това, важно е да се отбележи, че тези мистични свойства не са научно доказани и че резултатите може да се различават от човек на човек.

      

      

      

      

      

      

     Ахат - произход

     Ахатът е минерал от групата на кварцита. Той се състои от микроскопични кристали кварц, които са свързани един с друг в различни слоеве и пластове. Има голямо разнообразие от цветове и модели на ахат, като те се образуват в различни геоложки условия, като например вулканически изригвания, хидротермални извори и геотермални калъпи. Най-известният източник на ахат е Южна Африка, но той се намира и в други части на света, включително Бразилия, САЩ, Русия, Мексико, Индия, Мадагаскар и Германия.

     Ахат - символика

     Ахатът е известен като камък на душевната стабилност и укрепване на духовните ценности. Смята се, че той може да осигури сила, стабилност и увереност на своя притежател. Освен това се твърди, че ахатът може да помогне за развитието на интуицията и способността за анализ на информация. В различните култури камъкът се свързва с различни символи, като например защита, баланс и хармония.

     В древните цивилизации на Вавилон и Египет ахатът е смятан за камък на силата и укрепване на духа. В гръцката митология той се свързва с бога на виното Дионис и се използва за изработка на чаши за вино. В китайската култура ахатът се свързва с баланс и хармония, като се използва за подобряване на връзките и отношенията с другите хора. В индийската култура се твърди, че ахатът може да помогне за подобряване на физическата и духовната сила.

     Ахат - значение

     Ахатът е полу-прозрачен, колкото и разноцветен минерал, който може да се срещне в няколко различни варианта и цветове. Според вярванията, ахатът е камък на доброто настроение, който има способността да укрепва духовната мощ и да намалява стреса и тревожността. Той също така се смята за камък на баланса и хармонията, който помага да се постигне вътрешното равновесие и да се избегнат крайности.

     Ахатът се свързва със зодиите Телец, Везни и Риби и обикновено се свързва с елемента земя. В различните култури и традиции ахатът има различни символични значения и се използва за различни цели. Например в Древен Египет ахатът се използваше за изработка на амулети и талисмани, а в Индия се смята, че той може да защити от злоокаяния поглед и други негативни въздействия.

     Ахат - лечебни свойства

     Ахатът е камък, който се използва за лечение на различни физически и емоционални проблеми. Някои от неговите лечебни свойства включват:

     - Подобряване на кръвообращението: Ахатът се използва за стимулиране на кръвообращението в организма и подобряване на циркулацията на кръвта.

     - Успокояване на нервната система: Този камък може да помогне за успокояване на нервната система, което може да бъде полезно при тревожност, стрес и депресия.

     - Подобряване на имунната система: Ахатът може да помогне за укрепване на имунната система на организма, като така предпазва от различни болести и инфекции.

     - Отстраняване на токсините: Този камък може да помогне за отстраняване на токсините от организма, което може да подобри общото здравословно състояние.

     - Подобряване на комуникацията: Ахатът може да подобри комуникацията и междуличностните отношения, като насърчава честността и яснотата.

     - Подобряване на самочувствието: Този камък може да помогне за повишаване на самочувствието и укрепване на увереността в себе си.

     - Предпазване от негативни енергии: Ахатът може да предпази от негативните енергии, като така помага за подобряване на общото здравословно състояние.
     - Главоболие, стомах, черва, дизинтерия, подагра, уши, епилепсия, отровни ухапвания, заболявания насърдечно съдовата система, отравяния, заболявания на очите, косопад.

     Ахатът помага при различни недъзи.
     Изделията от този камък спомагат за увеличаване на потентността, влияе благоприятно на белите дробове, подобрява зрението и слуха, помага да се борите със страховете си, при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепва кръвоносните съдове, пречиства лимфната система, лекува кожни болести, защитава от инфекции и заболявания на стомашно – чревния тракт. В *Аюрведа*  казват че ахата премахва  капха- нарушения. На санскрит *капха* означава  телесна течност /вода/ , която има във различни органи и тъкани. Капха дава енергия  на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета. Съгласно АЮРВЕДА ахата съдържа елементи на огън и въздух. Ахат е препоръчителен на децата – той успокоява и разсейва страховете, спомага за ранно прохождане.Съществува мнение че ахата пази организма на човек от радиация.
     Контактно врачуване, носене на украшения от него / гривни, огърлици, гердани/ , китайски масаж с топчета, работа с пирамиди от ахати.
      Слоисти ахати се дават на боления да ги подържи в ръце, понякога по време но болестта, когато човекът изпитва жажда се слага в устата.
     При силна кашлица, ангина ахатът се носи като украшение във вид на гердан, при зъбобол се носи като обеци.
     При подагра или при болки в ставите се носят гривни от ахат. При болести на сърцето се носят пръстени с ахат на безименния пръст на лявата ръка. На хора страдащи от безсъние , безпричинни страхове, истерия се препоръчват да слагат пръстен с ахат на средния пръст на дясната ръка.
     Против астма, възпаление на белите дробове и бронхит ще помогне брошка с ахат.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на ахат не са научно доказани и следва да бъдат разглеждани като алтернативна терапия. Преди да започнете да използвате ахат за лечебни цели, трябва да се консултирате с лекар или квалифициран терапевт.

     Ахат - лечебни рецепти

     Не е известно да съществуват конкретни лечебни рецепти, които да включват ахат като съставка. Въпреки това, той се използва в каменната терапия и като талисман, който се носи близо до тялото, за да се осигури психическа защита и духовно благополучие.

     Ахат - кулинарни рецепти

     Ахат е полуценен камък, който не се използва за кулинарни цели. Неговата груба текстура и специфичен вкус го правят неподходящ за консумация.

     Ахат - къде се поставя по фън шуй

     Ахатът се смята за камък, който може да подобри финансовото благополучие, затова е подходящ да се поставя в югоизточната част на стаята, където се намира касата или бюрото за работа. Освен това се смята, че този камък може да помогне за укрепване на личната мощ и авторитет, затова е подходящ да се поставя в северната част на стаята, където се намира работното място или офисът.

     Ахат - за кои зодии е подходящ

     Ахатът се счита за универсален камък и не е специфичен за някоя от зодиите. Той може да се ползва от всеки, който се нуждае от неговите лечебни и мистични свойства.

     Ахат - мистични свойства

     Ахатът е камък, който се свързва с укрепване на духа, развитие на интуицията и засилване на връзката с природата. Някои от мистичните свойства, свързани с ахата, са:

     - Укрепване на връзката с природата и засилване на емпатията към живите същества.
     - Подобряване на интуицията и усъвършенстване на уменията за медитация.
     - Спомага за постигане на баланс между емоциите и разума, като стимулира яснотата на мисълта и укрепва концентрацията.
     - Успокоява нервната система и помага за преодоляване на стреса и тревожността.
     - Носенето на ахат може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да укрепи връзките с хората около вас.
     - Смята се, че ахатът може да помогне за избавяне от отрицателни енергии и да допринесе за постигане на вътрешен мир и хармония.

     Тези свойства на ахата са особено полезни за хората, които търсят вътрешен мир и баланс в живота си.

     Ахата е талисман на художниците. Спомага за добро приятелство, дълголетие и издигане в кариерата. Привлича успеха. Дава сила на притежателя си. Развива красноречието. Предпазва от болки, злодеяния, от бури и урагани, от гръм и мълнии, от зли духове, магии, а също така от ухапвания на отровни животни и насекоми, както и от полово безсилие. Дарява притежателя си кротък нрав, както и да проявява повече внимание към самия себе си. Носи успокоение на духа,храброст, целомъдрие и мъжество. Съдейства за медитация, за нормализиране на психиката и за развитието на умствените способности. Подпомага постоянството, лоялността.

     Рубин - произход

     Рубинът е скъпоценен камък, известен със своя ярко червен цвят и красив блясък. Произходът на рубините е свързан с различни географски области. Най-известните места за добив на рубини са:

     1. **Мозамбик:** Мозамбик е един от големите добивници на качествени рубини. Този регион е известен с рубините с наситен червен цвят и отлично качество.

     2. **Бирма (Мианмар):** Бирма е едно от най-историческите места за добив на рубини. Тук се намират някои от най-ценните и редки рубини с интензивен червен цвят.

     3. **Тайланд:** Тайландът е известен производител на рубини от средно качество до високо качество. Тук се добиват рубини с различни оттенъци на червено и розово.

     4. **Шри Ланка:** Този островен национален резерват е добре познат с добива на разнообразни видове скъпоценни камъни, включително рубини. Рубините от Шри Ланка се характеризират със своя светъл червен цвят.

     5. **Афганистан:** Афганистан също е известен с добива на рубини. Тук рубините обикновено имат малко по-тъмно червен цвят.

     6. **Виетнам:** Този регион също има дълга история на добив на рубини, като резултатите са разнообразни по отношение на цвета и качеството.

     Всеки рубин може да бъде оценен по своя произход, цвят, качество и други атрибути, които определят неговата стойност и привлекателност.

      

     Рубин - символика

     Рубинът е изключително ценен скъпоценен камък, който от дълги времена е асоцииран със сила, страст и смелост. Той носи в себе си богата символика и значимост в различни култури и езотерични традиции:

     1. **Страст и Любов:** Рубинът се свързва с пламенната страст и любов. Неговият ярко червен цвят символизира енергията на живота и възгоряването на желанието.

     2. **Сила и Воля:** Рубинът е камък на сила и воля. Вярва се, че стимулира вътрешната сила и увереност, помагайки на носителя му да се справя с предизвикателствата.

     3. **Защита:** Този камък се счита за камък на защитата. В различни култури и вярвания се вярва, че рубинът може да предпази носителя си от негативни енергии и зли сили.

     4. **Стабилност и Баланс:** Рубинът се свързва със стабилността и баланса. Вярва се, че този камък може да помогне да се постигне равновесие между физическото и емоционалното.

     5. **Духовност:** В някои традиции рубинът се свързва с духовното прозрение и развитие. Той може да помогне на носителя да открие по-дълбока мъдрост и връзка с вътрешното си "аз".

     6. **Лична Мощ:** Рубинът се смята за камък на личната мощ и влияние. Той може да подпомогне носителя да изразява своята воля и авторитет.

     Тези символи и вярвания около рубина го правят не само красив скъпоценен камък, но и камък със силно духовно и емоционално значение.

      

     Рубин - значение

     Рубинът е скъпоценен камък, който носи множество символни и емоционални значния. В различни култури и традиции, той има разнообразно значение:

     1. **Страст и Любов:** Рубинът е символ на страстта и любовта. Неговият червен цвят се асоциира със силни емоции и интензивността на човешките чувства.

     2. **Сила и Увереност:** Този камък се свързва с физическата и вътрешната сила. Носенето на рубин може да допълни увереността и смелостта на носителя.

     3. **Защита и Сигурност:** Рубинът се смята за камък на защитата, който може да предпази носителя от негативни влияния и опасности.

     4. **Стабилност и Баланс:** Този камък може да помогне за постигане на баланс и стабилност в живота на носителя.

     5. **Духовност и Мъдрост:** Рубинът се свързва също и с духовността и интуицията. Той може да помогне да се развие по-дълбоко разбиране за себе си и за света около нас.

     6. **Процъфтяване и Успех:** В някои култури рубинът се асоциира с процъфтяването и успеха. Той може да стимулира желанието за постигане на високи цели и амбиции.

     Обобщавайки, рубинът носи символика на страст, сила, защита и духовност. Той може да бъде използван като камък за личен растеж и подпомагане на различни аспекти от човешкия живот.

      

     Рубин - лечебни свойства

     Рубинът се счита за камък със силни лечебни свойства, особено в психофизическия и емоционален план. Въпреки това, важно е да се отбележи, че лечебните свойства на камъните са част от езотеричния и духовен свят, и те не заменят медицинско лечение или консултация с лекар. Ето някои от свойствата, свързани с рубина:

     1. **Енергизиране и Възстановяване на Енергията:** Рубинът се смята за стимулиращ камък, който може да подпомогне възстановяването на енергията и силите. Той може да помогне при физическа умора и изтощение.

     2. **Стимулиране на Кръвообращението:** Счита се, че рубинът може да подобри кръвообращението и да подпомогне работата на сърцето.

     3. **Подобряване на Сексуалния Живот:** Рубинът се свързва със страстта и се смята за камък, който може да повиши сексуалната енергия и интерес.

     4. **Подпомагане на Емоционалния Баланс:** Рубинът може да помогне да се постигне емоционален баланс, подобрявайки настроението и подпомагайки при справяне с депресия и стрес.

     5. **Подпомагане на Увереността и Самоуважението:** Този камък се смята за подпомагащ усещането за увереност и сила. Той може да помогне да се намали неразположението и съмненията.

     6. **Защита от Негативни Емоции:** Рубинът може да помогне да се отклонят негативни емоции и мисли, предоставяйки защитна енергия.

     Тези лечебни свойства на рубина са част от езотеричните вярвания и традиции. При интерес от използването му за терапевтични цели, е важно да се консултирате със специалист или практик на алтернативни методи на лечение.

      

     Рубин - лечебни рецепти

     Лечебните рецепти с рубини са част от езотерични практики и вярвания. Тези рецепти се основават на убеждението, че камъните могат да подпомогнат психофизическото здраве и духовното благополучие. Важно е да имате предвид, че тези практики не са заместител на медицинската грижа. Ето няколко лечебни рецепти с рубини:

     1. **Медитация с Рубин:** Седнете на удобно място и дръжте рубин в ръка. Затворете очи и се фокусирайте върху дъха си. Визуализирайте червения цвят на рубина, като ви пронизва със сила, страст и увереност. Медитацията може да ви помогне да се свържете с вътрешната си сила и да подпомогнете емоционалния си баланс.

     2. **Рубинова вода:** Поставете рубин в чиста стъклена купичка с вода и яоставете изложена на слънце през цялата деня. Вечерта изпийте тази вода, вярвайки, че тя ще подпомогне виталността и енергията ви.

     3. **Рубиново масло:** Поставете няколко капки етерично масло с аромат на рубин в дифузер или в топла вода за ароматерапия. Това може да се направи по време на медитация или просто за създаване на приятна атмосфера.

     4. **Рубинов амулет:** Изработете си малък амулет с включен рубин и го носете близо до себе си. Вярва се, че този амулет ще ви подпомогне със сила и защита.

     5. **Рубинови кристали:** Поставете рубини на различни места в дома си, за да създадете позитивна енергия и защита.

     6. **Рубинов масаж:** Използвайте гладки рубинени камъни за лек масаж на лицето или тялото. Вярва се, че този процес може да стимулира циркулацията и да подпомогне релаксацията.

     Тези рецепти се основават на много вярвания и традиции. Ако се интересувате от тях, важно е да се консултирате със специалист или практик на алтернативни методи на лечение, преди да ги използвате.

      

     Рубин - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, рубинът може да бъде използван за активиране на различни аспекти на живота и подобряване на енергетиката в различни пространства. Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна система, която се базира на хармонизирането на енергиите в околната среда. Ето няколко препоръки за разполагане на рубини според фън шуй:

     1. **Сектор на Юг:** Южният сектор на дома се свързва с пламенната страст, увереността и успеха. Рубинът може да бъде поставен в този сектор, за да подпомогне проявата на позитивни емоции и цели.

     2. **Сектор на Югоизток:** Югоизточният сектор се асоциира с богатството и изобилието. Поставянето на рубин тук може да помогне за активиране на благоприятната финансова енергия.

     3. **Работно Пространство:** Ако работите у дома или имате работно пространство, поставете рубин на работния плот или на място, което е видимо, за да ви подпомогне в постигането на професионални цели и мотивация.

     4. **Декорация:** Рубинът може да бъде използван и като декоративен елемент в дома, което добавя цвят и енергия в интериора.

     5. **Път на Богатството:** Възможно е да поставите рубин по пътя на богатството в дома си, за да се подпомогне енергетиката на изобилието.

     6. **Спалня:** Имайте предвид, че рубинът е камък на интензивността и страстта. Затова не е препоръчително да го поставяте в спалнята, където се стремите към по-спокойна и релаксираща атмосфера.

     Преди да поставите рубин според принципите на фън шуй, е добре да се запознаете с основните принципи на системата и да се консултирате със специалист в областта, ако се нуждаете от персонализирани съвети.

      

     Рубин - за кои зодии е подходящ

     Рубинът е камък, който се счита за подходящ за няколко зодии поради своите символични и енергийни аспекти. Въпреки това, важно е да имате предвид, че влиянието на скъпоценните камъни върху отделните хороскопи се базира предимно на езотерични и вярвания, а не на конкретни научни факти. Ето някои от зодиите, за които рубинът се смята за подходящ:

     1. **Овен:** Рубинът може да подпомогне силния и енергичен характер на Овена, като усили страстта, мотивацията и волята му.

     2. **Лъв:** Рубинът съответства на живото и драматично присъствие на Лъва. Той може да подчертае лидерските качества и смелостта на Лъва.

     3. **Стрелец:** Рубинът може да подпомогне оптимизма и позитивната енергия на Стрелците, които търсят непрекъсната авантюра и растеж.

     4. **Скорпион:** Този камък може да поддържа интензивните емоции на Скорпионите и да им помогне да изразят своите страсти и желания.

     Все пак, ако се интересувате от използването на рубин за определена зодия, е добре да се консултирате с астролог или експерт по естествените камъни, за да получите по-детайлна информация и съвети според конкретните ви нужди.

      

     Рубин - мистични свойства

     Рубинът притежава дълбоки мистични свойства и вярвания, които се проследяват през вековете. Ето някои от тях:

     1. **Защита и Пророчество:** Рубинът се смята за камък на защитата, който може да предпази носителя от негативни влияния и опасности. В някои култури, той се свързва също със способността да предсказва бъдещето.

     2. **Енергия на Огъня:** Рубинът се асоциира с енергията на огъня и силата му. Вярва се, че той може да активира и стимулира енергетиката на носителя.

     3. **Сърцевина и Душа:** Рубинът се свързва със сърцевината и душата на човека. Той може да помогне да се осъзнае и изрази истинската си природа и цел.

     4. **Духовно Ръководство:** В някои традиции рубинът се счита за камък на духовното ръководство и вдъхновение. Той може да помогне на носителя да открие по-дълбокия смисъл на живота си.

     5. **Подпомагане на Връзките:** Рубинът може да подпомогне хармонията и страстта в отношенията, като подчерта връзката между двама души.

     6. **Духовна Мощ и Интуиция:** Рубинът може да подпомогне развитието на духовната мощ и интуицията на носителя, като го свърже с по-висшите аспекти на себе си.

     Тези мистични свойства на рубина са част от много вярвания и традиции. Ако се интересувате от тях, е важно да ги изследвате допълнително и да ги разглеждате като част от духовния и езотеричен свят.

      

     Авантюрин - произход

     Авантюринът е минерал от групата на кварцовите силикати. Известен е още като "авантюринов кварц" поради своя блестящ, игрив ефект, наречен авантюрисм. Произходът на името му се свързва с историята на неговото откритие. През 1700-те години в Италия се опитвали да произведат маслинено зелено стъкло, като случайно добавили малко метални частици в сместа от пясък, сода и вар. Резултатът бил стъкло с игриво синьо-зелен отблясък, който е напомнял на създателите му за "авантюра", поради което материята получила името "авантюриново стъкло". По-късно, когато се открил минерал с подобни свойства, му било дадено същото име. Тъй като авантюринът се среща в различни места по света, няма точен произход на камъка.

      

     Авантюрин - символика

     Авантюринът е камък на късмета, който се свързва със смелостта, интуицията и възможностите за успех и благополучие. Той е символ на изобилието, процъфтяването и богатството. Авантюринът също така се свързва със здравето и душевното равновесие. Той се използва като камък на щастието и успеха, който подпомага хората да привличат благополучие и да изпълняват своите цели.

     Авантюринът е свързан със зодиите Телец, Близнаци, Везни и Водолей, като се вярва, че подпомага реализацията на целите на тези зодии и укрепва тяхната връзка с природата и околната среда.

     Този камък също така е свързан с цветовете зелен и златисто кафяво, като зеленият авантюрин е най-разпространеният. Той е асоцииран със земята, природата и растителността и се използва за стимулиране на растежа и развитието на растенията.

     В тибетската култура авантюринът е известен като "камък на доброто щастие" и се използва за привличане на късмет и защита от негативни влияния. Смята се, че този камък подпомага постигането на духовно прозрение и високо ниво на осъзнаване.

     Авантюрин - значение

     Авантюринът е полу-прозрачен, зелен или синкав минерал от семейството на кварцовите камъни. Името му идва от италианската дума "avventurina", която означава "случайност" или "приключение". Той е известен също като "камък на вдъхновението" или "камък на изобилието".

     Авантюринът се свързва с позитивните емоции като радост, оптимизъм и креативност. Той се използва като талисман за щастие и като камък за привличане на богатство и изобилие.

     Смята се, че авантюринът подпомага укрепването на физическия и емоционалния здравословен баланс. Той се използва за стимулиране на имунната система и за намаляване на стреса и тревожността. Освен това авантюринът се свързва със зрението и подпомага здравето на очите.


     Авантюрин - лечебни свойства

     Авантюринът помага при нервни болести и разтройства. Той може да бъде чудесен помощник в областта на сърцето.
     Кристалът се използва при заболявания на сърдечно-съдовата система и повишено кръвно налягане, заболявания на дихателната система, дерматит, предотвратява загубата на коса. Той има положителен ефект при различни нервни разтройства, подобрява зрението.
     Авантюринът стимулира метаболизма, понижаване нивата на холестерола и предотвратяване на артеросклероза, увеличава отделянето на течности при подуване и оток, помага за прочистване на червата при запек, увеличава притока на кръв при съдова склероза, има противовъзпалителен ефект и облекчава мигрена.

     Авантюринът е камък, който се използва за лечение на физически и емоционални проблеми. Смята се, че той може да подпомогне имунната система, да регулира кръвното налягане и да намали запека и възпаление в тялото. Някои от лечебните свойства на авантюрина включват:

     - Подпомага здравето на очите: Авантюринът се свързва със зрението и може да подпомогне здравето на очите. Смята се, че той може да помогне за лечение на различни очни проблеми, включително късогледство, далекогледство и нощна слепота.

     - Подпомага имунната система: Авантюринът може да подпомогне имунната система на тялото и да предотврати различни заболявания. Той може да помогне за борба с инфекции и да подобри функциите на черния дроб и бъбреците.

     - Регулира кръвното налягане: Смята се, че авантюринът може да регулира кръвното налягане и да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Той може да подобри кръвообращението и да намали нивата на холестерола в кръвта.

     - Намалява стреса и тревожността: Авантюринът може да помогне за намаляване на стреса и тревожността в тялото. Той може да успокои ума и да подобри настроението.

     - Помага за лечение на кожни проблеми: Авантюринът може да помогне за лечение на различни кожни проблеми, включително акне, екзема и псориазис. Той може да помогне за изчистване на кожата и да я направи по-мека и гладка.

     - Намалява болката: Авантюринът може да помогне за намаляване на болката в тялото, включително болки в ставите, главоболие и мигрени.

     Вярно е, че много от лечебните свойства, свързани с авантюрина, не са научно доказани и не следва да се разчита само на тях за лечение на заболявания. И все пак, за някои хора, авантюринът може да има положителен ефект върху здравето им. Винаги е добре да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист, преди да използвате авантюрин или други природни лечебни средства за лечение на заболявания.


     Авантюрин - лечебни рецепти

     Поради липсата на научно доказани лечебни свойства на авантюрин, не съществуват официални лечебни рецепти, които да включват този камък. Въпреки това, авантюринът може да бъде използван като украса в бижутерията, като елемент от декорацията или като красива декорация в дома.

     Авантюрин - кулинарни рецепти

     Авантюринът не се използва като съставка в кулинарни рецепти, тъй като не е хранителен продукт. Този камък обикновено се използва за изработка на бижута и декоративни предмети.

      

     Авантюрин - къде се поставя по фън шуй

     Авантюринът се използва във фън шуй за привличане на богатство, успех и щастие. Този камък може да се постави в югоизточната зона на дома или работното място, която е свързана с богатство и финансов успех. Освен това, може да се използва и във всяка друга зона на дома или работното място, за да украси и освежи интериора и да подобри енергетиката на пространството.

     Авантюрин - за кои зодии е подходящ

     Авантюринът е подходящ за няколко зодии, включително Телец, Рак, Водолей и Риби. За Телците авантюринът може да помогне да се укрепи финансовата им стабилност и да привлекат повече богатство. Раците могат да се възползват от лечебните свойства на авантюрина, особено за преодоляване на емоционални проблеми и укрепване на самочувствието. Водолеите могат да използват авантюрина за постигане на креативни цели и нови начинания, докато Рибите могат да се възползват от неговите успокояващи свойства и за стимулиране на духовното развитие.

     Авантюрин - мистични свойства

     Авантюринът запазва щастливо и радостно настроение, бодрост на духа и яснота на разума. Способства за красота, взаимна любов, добро настроение и младежки плам. Дарява с щастие, ум и фантазия.
     Авантюринът е много положителен камък, който насърчава просперитета във всеки смисъл на думата.
     Той има силна връзка с царството на девите. Кристалът е в състояние да ви освободи от негативните ситуации.
     Този камък укрепва ръководството и насърчава постоянство.
     Камъкът дава късмет в рискови ситуации. Носи късмет в бизнеса и успеха в хазарта.
     Той отдавна е смятан за един щастлив талисман, който допринася за радостното настроение.
     Aventurine насърчава творческото развитие на личността, вдъхновява писатели, художници, музиканти.
     Регулира растежа на децата от раждането до седмата им година на физическо ниво, той подобрява настроението и стимулира възприемането и повишава креативността.
      Като амулет Aventurine предпазва от повреди.

     Авантюринът се счита за камък на възможностите и привличането на късмета. Той съдържа енергията на щастието и успеха, която може да помогне за привличането на нови възможности и успехи в живота. Някои от мистичните свойства на авантюрина включват:

     - Помага за привличане на късмет и щастие
     - Подобрява самочувствието и увереността в себе си
     - Укрепва решителността и умението за вземане на рискове
     - Подпомага креативността и интуицията
     - Успокоява ума и намалява стреса и тревожността
     - Помага за балансиране на емоционалните състояния

     Авантюринът се използва често за медитация, за да се укрепи ума и да се привлекат нови възможности. Той може да се носи като талисман или да се поставя в дома или на работното място, за да се подпомогне енергията на щастието и успеха.

      

      

      

      

     Статуетките Galdini&Co-handmade unique са инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни естествени кристали и минерали. Това са металокерамични отливки, миниатюрни скулптури и животински фигурки.
       Фигурите са изработени от металокерамика по оригинална технология "отливка върху восък". Те са изцяло ръчна изработка, не са използвани машини, а само ръчни инструменти. За изработване на една фигура се изисква около едноседмична работа. Всички постаменти са изработени от естествен камък.
       Оригинални авторски модели са уникални и с фина ръчна изработка. Пластиките, статуетките и фигурките, които можете да си закупите в магазина ни, ще бъдат оригинален, запомнящ се подарък, а стойността на този подарък ще се увеличи през годините. Вашите приятели и семейства вероятно ще оценят изящните, оригинални и уникални скулптури.
       Статуетките Galdini&Co-handmade unique са със колекционерска стойност и затова не само ще украсят, но и ще предадат аристократичен вид на всеки интериор.
       Пластиките са изработени от естествени материали като: кристали, минерали, камък и носят положителна енергия. Скъпоценните и полускъпоценните камъни символизират изобилие и успех във финансовия сектор, защитават дома, даряват любов и благоденствие.
       Енергията на кристалите дава спокойствие и издръжливост, като всеки един кристал има своя неповторима и уникална символика. Естествените камъни, комбинирани с кристали и минерали, вградени в бижута, статуетки и украшения, засилват излъчването на добрия енергиен поток, носят късмет на притежателя си и благоприятстват за повече щастие, равновесие и здраве.
       Открийте вашия камък и го пазете близо до себе си - за късмет и добро здраве. Той ще поеме вашата енергия и ще освободи своите мистични сили.
       Всяка една от статуетките поднесена като подарък, ще стане талисман-пазител, ще защити притежателя си и ще му донесе късмет.

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ НА ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.
     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  
     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter