• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Скаличка от скъпоценни и полускъпоценни камъни, кристали и минерали

     Планински кристали, Ахат, Лапис лазули, Тигрово око, Цитрин, Оникс
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R106D

     Скаличка от Скъпоценни и Полускъпоценни Камъни - Планински кристали, Ахат, Лапис лазули, Тигрово око, Цитрин, Оникс

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Размери: В: 12,5 см. Ш: 11 см.

     Изчерпан

     Подарък за здраве и късмет!

     Скалички от кристали и минерали                                                              

      

                                                         УНИКАЛЕН и НЕОБИКНОВЕН ПОДАРЪК, НОСЕЩ КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ НА СВОЯ ПРИТЕЖАТЕЛ!!!

     Скаличка от скъпоценни камъни-тази уникално благородна скулптура е безценен подарък както за офис така и за дома. Този вид декоративно изкуство се е зародило в Русия през XVIII век, като специална форма на внимание и уважение, в един уникално рядък състав,под формата на скали и хълмове от различни минерали,образувайки хармоничен “букет” от красиви кристали, носещи здраве, щастие и късмет.

                                                                                                             ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ!!!

                                                                                  Презентация на скъпоценни камъни,кристали и минерали.

      gifts4you.bg - сувенири и подаръци за ценители,любители и колекционери на естествени кристали и минерали.

      Най-накрая,дойде време да поговорим за поезия! Не, не става въпрос за поети и писатели. Днес ние ще говорим за камък – поезия. Да, да. Тя е скрита в рима и изпратена до нас от дълбоки векове, и кой знае, може би тя съдържа много повече смисъл, отколкото всички човешки звуци.  Майстори-ювелири знаят това и са овладели ритъма да предават по наследство тази поезия на съвършенството, на всички Нас.

       Погледнете ги внимателно...  Не!  Слушайте!

     Почувствайте нежната хармония от звуци на скъпоценните камъни. Ако вземем същите тези камъни и ги поставим в купчина, можем да получим само хаос, красив, но хаос.  

     Затова учени и майстори се средоточават над силата и магията на кристалите, подреждат ги и концентрират в ред,  показан от звездите,  в който тези камъни да овладеят ритъма от звуци и да достигнат до Нас в най-невероятни скулптури, съчетавайки в себе си красота и съвършенство. И накрая да незабравим и за символиката, която носят в себе си. Било това да ни предпазят от беди,болести или просто да ни донесат истински късмет,щастие и радост.


     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Ахат - произход

     Ахатът е минерал от групата на кварцита. Той се състои от микроскопични кристали кварц, които са свързани един с друг в различни слоеве и пластове. Има голямо разнообразие от цветове и модели на ахат, като те се образуват в различни геоложки условия, като например вулканически изригвания, хидротермални извори и геотермални калъпи. Най-известният източник на ахат е Южна Африка, но той се намира и в други части на света, включително Бразилия, САЩ, Русия, Мексико, Индия, Мадагаскар и Германия.

     Ахат - символика

     Ахатът е известен като камък на душевната стабилност и укрепване на духовните ценности. Смята се, че той може да осигури сила, стабилност и увереност на своя притежател. Освен това се твърди, че ахатът може да помогне за развитието на интуицията и способността за анализ на информация. В различните култури камъкът се свързва с различни символи, като например защита, баланс и хармония.

     В древните цивилизации на Вавилон и Египет ахатът е смятан за камък на силата и укрепване на духа. В гръцката митология той се свързва с бога на виното Дионис и се използва за изработка на чаши за вино. В китайската култура ахатът се свързва с баланс и хармония, като се използва за подобряване на връзките и отношенията с другите хора. В индийската култура се твърди, че ахатът може да помогне за подобряване на физическата и духовната сила.

     Ахат - значение

     Ахатът е полу-прозрачен, колкото и разноцветен минерал, който може да се срещне в няколко различни варианта и цветове. Според вярванията, ахатът е камък на доброто настроение, който има способността да укрепва духовната мощ и да намалява стреса и тревожността. Той също така се смята за камък на баланса и хармонията, който помага да се постигне вътрешното равновесие и да се избегнат крайности.

     Ахатът се свързва със зодиите Телец, Везни и Риби и обикновено се свързва с елемента земя. В различните култури и традиции ахатът има различни символични значения и се използва за различни цели. Например в Древен Египет ахатът се използваше за изработка на амулети и талисмани, а в Индия се смята, че той може да защити от злоокаяния поглед и други негативни въздействия.

     Ахат - лечебни свойства

     Ахатът е камък, който се използва за лечение на различни физически и емоционални проблеми. Някои от неговите лечебни свойства включват:

     - Подобряване на кръвообращението: Ахатът се използва за стимулиране на кръвообращението в организма и подобряване на циркулацията на кръвта.

     - Успокояване на нервната система: Този камък може да помогне за успокояване на нервната система, което може да бъде полезно при тревожност, стрес и депресия.

     - Подобряване на имунната система: Ахатът може да помогне за укрепване на имунната система на организма, като така предпазва от различни болести и инфекции.

     - Отстраняване на токсините: Този камък може да помогне за отстраняване на токсините от организма, което може да подобри общото здравословно състояние.

     - Подобряване на комуникацията: Ахатът може да подобри комуникацията и междуличностните отношения, като насърчава честността и яснотата.

     - Подобряване на самочувствието: Този камък може да помогне за повишаване на самочувствието и укрепване на увереността в себе си.

     - Предпазване от негативни енергии: Ахатът може да предпази от негативните енергии, като така помага за подобряване на общото здравословно състояние.
     - Главоболие, стомах, черва, дизинтерия, подагра, уши, епилепсия, отровни ухапвания, заболявания насърдечно съдовата система, отравяния, заболявания на очите, косопад.

     Ахатът помага при различни недъзи.
     Изделията от този камък спомагат за увеличаване на потентността, влияе благоприятно на белите дробове, подобрява зрението и слуха, помага да се борите със страховете си, при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепва кръвоносните съдове, пречиства лимфната система, лекува кожни болести, защитава от инфекции и заболявания на стомашно – чревния тракт. В *Аюрведа*  казват че ахата премахва  капха- нарушения. На санскрит *капха* означава  телесна течност /вода/ , която има във различни органи и тъкани. Капха дава енергия  на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета. Съгласно АЮРВЕДА ахата съдържа елементи на огън и въздух. Ахат е препоръчителен на децата – той успокоява и разсейва страховете, спомага за ранно прохождане.Съществува мнение че ахата пази организма на човек от радиация.
     Контактно врачуване, носене на украшения от него / гривни, огърлици, гердани/ , китайски масаж с топчета, работа с пирамиди от ахати.
      Слоисти ахати се дават на боления да ги подържи в ръце, понякога по време но болестта, когато човекът изпитва жажда се слага в устата.
     При силна кашлица, ангина ахатът се носи като украшение във вид на гердан, при зъбобол се носи като обеци.
     При подагра или при болки в ставите се носят гривни от ахат. При болести на сърцето се носят пръстени с ахат на безименния пръст на лявата ръка. На хора страдащи от безсъние , безпричинни страхове, истерия се препоръчват да слагат пръстен с ахат на средния пръст на дясната ръка.
     Против астма, възпаление на белите дробове и бронхит ще помогне брошка с ахат.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на ахат не са научно доказани и следва да бъдат разглеждани като алтернативна терапия. Преди да започнете да използвате ахат за лечебни цели, трябва да се консултирате с лекар или квалифициран терапевт.

     Ахат - лечебни рецепти

     Не е известно да съществуват конкретни лечебни рецепти, които да включват ахат като съставка. Въпреки това, той се използва в каменната терапия и като талисман, който се носи близо до тялото, за да се осигури психическа защита и духовно благополучие.

     Ахат - кулинарни рецепти

     Ахат е полуценен камък, който не се използва за кулинарни цели. Неговата груба текстура и специфичен вкус го правят неподходящ за консумация.

     Ахат - къде се поставя по фън шуй

     Ахатът се смята за камък, който може да подобри финансовото благополучие, затова е подходящ да се поставя в югоизточната част на стаята, където се намира касата или бюрото за работа. Освен това се смята, че този камък може да помогне за укрепване на личната мощ и авторитет, затова е подходящ да се поставя в северната част на стаята, където се намира работното място или офисът.

     Ахат - за кои зодии е подходящ

     Ахатът се счита за универсален камък и не е специфичен за някоя от зодиите. Той може да се ползва от всеки, който се нуждае от неговите лечебни и мистични свойства.

     Ахат - мистични свойства

     Ахатът е камък, който се свързва с укрепване на духа, развитие на интуицията и засилване на връзката с природата. Някои от мистичните свойства, свързани с ахата, са:

     - Укрепване на връзката с природата и засилване на емпатията към живите същества.
     - Подобряване на интуицията и усъвършенстване на уменията за медитация.
     - Спомага за постигане на баланс между емоциите и разума, като стимулира яснотата на мисълта и укрепва концентрацията.
     - Успокоява нервната система и помага за преодоляване на стреса и тревожността.
     - Носенето на ахат може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да укрепи връзките с хората около вас.
     - Смята се, че ахатът може да помогне за избавяне от отрицателни енергии и да допринесе за постигане на вътрешен мир и хармония.

     Тези свойства на ахата са особено полезни за хората, които търсят вътрешен мир и баланс в живота си.

     Ахата е талисман на художниците. Спомага за добро приятелство, дълголетие и издигане в кариерата. Привлича успеха. Дава сила на притежателя си. Развива красноречието. Предпазва от болки, злодеяния, от бури и урагани, от гръм и мълнии, от зли духове, магии, а също така от ухапвания на отровни животни и насекоми, както и от полово безсилие. Дарява притежателя си кротък нрав, както и да проявява повече внимание към самия себе си. Носи успокоение на духа,храброст, целомъдрие и мъжество. Съдейства за медитация, за нормализиране на психиката и за развитието на умствените способности. Подпомага постоянството, лоялността.

     Лапис лазули - произход

     Лапис лазули е полускъпоценен камък със синя цветова гама, който е бил използван в ювелирни изделия и художествени предмети в продължение на хилядолетия. Той е известен още като "небесен камък" поради своята синя окраска, която наподобява цвета на небето.

     Произходът на лапис лазули е свързан с неговото естествено образуване. Той се формира в горски породи, известни като лазуритови гранити. Лазуритът, основен компонент на лапис лазули, е минерал, който съдържа син пигмент. Той се образува в резултат на метаморфизъм и проникване на магмата в земната кора.

     Исторически лапис лазули се добива в различни страни и региони като Афганистан, Чили, Мианмар (Бирма), Русия и други. Афганистан е известен със своите богати находища на лапис лазули и е бил важен доставчик на този камък през вековете. Той се използва и в древноегипетските, месопотамските и индийските цивилизации, като се смята за един от най-старите известни полускъпоценни камъни, използвани от човечеството.

      

     Лапис лазули - символика

     Лапис лазули има богата символика и историческо значение в различни култури и религии. Ето някои от основните символични аспекти на лапис лазули:

     1. Духовност и истина: Лапис лазули е свързан с духовността и търсенето на истината. Той се смята за камък на мъдростта и разсъждението и помага на носителя да постигне вътрешна хармония и свързаност с духовният свят.

     2. Възприемане на енергия: Лапис лазули се смята за камък, който притежава силна енергетика и има способността да усилва интуицията и съзнанието. Той може да помогне за отваряне на третото око и повишаване на духовната осведоменост.

     3. Защита и успокоение: Смята се, че лапис лазули предоставя защита от негативна енергия и привлича благоприятни вибрации. Той може да помогне да се намали стресът, да се успокои ума и да се промотира душевното равновесие.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули е свързан с комуникацията и изразността. Той може да подпомогне в изразяването на идеи и емоции, укрепява комуникационните умения и помага в изразяването на себе си с яснота и увереност.

     5. Ройност и благополучие: В някои култури лапис лазули е асоцииран с благополучие. Вярва се, че той привлича изобилие и помага за постигане на успех във всички сфери на живота.

     Тези символи и значение на лапис лазули може да варират в зависимост от различните култури и убеждения.

      

     Лапис лазули - значение

     Лапис лазули има различни значения в зависимост от контекста и културата. Ето някои от общите значение, свързани с лапис лазули:

     1. Истина и мъдрост: Лапис лазули се свързва със съзнанието, мъдростта и търсенето на истината. Той символизира желанието за духовно развитие и висока интелектуална способност.

     2. Духовност и вътрешност: Този камък е свързан с духовността и вътрешната хармония. Той може да помогне за постигането на баланс и спокойствие в душата, както и за пробуждането на духовната осведоменост.

     3. Сила и защита: Лапис лазули се свързва и със защитните свойства. Той се смята за камък, който отблъсква негативната енергия и привлича благоприятни вибрации. Това може да помогне на носителя да се чувства защитен и силен.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне на носителя да изрази своите идеи и емоции по-ясно и ефективно. Той също така може да стимулира творческите способности и да помогне в изразяването на себе си.

     5. Изобилие и благополучие: В някои традиции лапис лазули е свързан с изобилието и благополучието. Той се смята за камък, който привлича успех и процъфтяване в различни аспекти на живота.

     Важно е да отбележим, че тези значения и символика на лапис лазули могат да се различават в различните култури и традиции. Интерпретацията на символиката на камъка може да варира в зависимост от личните убеждения и вярвания на отделния човек.

      

     Лапис лазули - лечебни свойства

     Лапис лазули се счита за камък със силни лечебни свойства в много култури. Въпреки това, важно е да се отбележи, че тези свойства са предмет на вярвания и нямат научно доказани ефекти. Ето някои от традиционно свързаните с лапис лазули лечебни свойства:

     1. Физическо здраве: Вярва се, че лапис лазули има положителен ефект върху физическото здраве. Той се свързва със здравето на гърлото и гласовите връзки, и може да помогне при проблеми като гърлови болести, възпаление на синусите и проблеми с гласа.

     2. Душевно здраве: Лапис лазули се свързва също така със заздравяването на душевното благополучие. Вярва се, че той може да помогне при стрес, тревожност и депресия, като предоставя успокоение и подпомага емоционалното равновесие.

     3. Духовно развитие: Лапис лазули е познат също като камък на духовността и трансценденцията. Смята се, че носенето на този камък може да подпомогне развитието на интуицията, духовното прозрение и осъзнатостта.

     4. Помощ при комуникация: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне за подобряване на комуникативните умения и яснотата на изразяване, както и за стимулиране на креативността.

     Въпреки че лапис лазули може да има символични и енергийни аспекти, твърденията за конкретни лечебни свойства на камъка не са подкрепени от научни изследвания. Лапис лазули се използва основно в рамките на алтернативната и езотерична медицина и се счита за камък, който помага на хората да се свържат с вътрешния си потенциал и да постигнат духовно и емоционално благополучие. Въпреки това, за лечебните свойства на камъните е важно да се запази научният и балансиран подход и да се консултирате с професионален здравен специалист при нужда от медицинско лечение или съвет.

      

     Лапис лазули - къде се поставя по фън шуй

     Фън шуй е древно китайско изкуство за организиране на пространството с цел постигане на баланс и хармония. Лапис лазули се използва във фън шуй за своите символични и енергийни качества. Ето и някои примерни начини за използване на лапис лазули във фън шуй:

     1. Поставете лапис лазули в северната част на дома или работното пространство. Това може да помогне за активиране на енергията на кариерата и професионалното развитие.

     2. Използвайте лапис лазули като декорация във вашата спалня. Той може да помогне за създаване на спокойна и релаксираща атмосфера, благоприятна за отдих и добър сън.

     3. Носете лапис лазули като бижу или го поставете в портфейла си. Той се счита за камък, който привлича изобилие и благополучие.

     4. Използвайте лапис лазули като фокус точка при медитация. Той може да помогне за подобряване на съсредоточието и усилване на духовната практика.

     Въпреки че лапис лазули може да се използва във фън шуй за създаване на хармония и баланс, важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна система и изисква индивидуално изследване на конкретния пространство и ситуация. За най-добри резултати, е препоръчително да се консултирате с фън шуй специалист или изследвате допълнителни източници, които предоставят подробни насоки за използване на лапис лазули във фън шуй.

      

     Лапис лазули - за кои зодии е подходящ

     Лапис лазули се счита за благоприятен камък за някои зодии, като тяхната подходящост може да зависи от конкретната интерпретация и вярвания. Ето и някои от зодиите, които се свързват с лапис лазули:

     1. Стрелец (23 ноември - 21 декември): Лапис лазули се смята за камък, който може да подкрепи духовното развитие и търсенето на истината за Стрелците. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се укрепи комуникацията.

     2. Водолей (20 януари - 18 февруари): Лапис лазули се свързва със свободолюбието и интелектуалните интереси на Водолеите. Той може да помогне за стимулиране на креативността и изразяването на идеи.

     3. Риби (19 февруари - 20 март): Лапис лазули се свързва с интуицията и духовното развитие на Рибите. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се подкрепи чувствителността и състраданието.

     Въпреки това, важно е да се отбележи, че въздействието на камъните върху зодиите е предмет на вярвания и не е подкрепено от научни изследвания. Винаги е добре да се вслушате в интуицията си и да избирате камъните, които ви привличат и отговарят на вашия личен опит и предпочитания.

      

     Лапис лазули - мистични свойства

     Лапис лазули е известен със своите мистични свойства и се счита за камък, който има връзка с духовността и трансценденцията. Ето някои от мистичните свойства, свързани с лапис лазули:

     1. Усилване на интуицията: Лапис лазули се смята за камък, който може да подпомогне развитието на интуицията и усещането. Той може да ви помогне да бъдете по-открити към вътрешното си усещане и да се свържете с вашия интуитивен потенциал.

     2. Духовно развитие: Лапис лазули се свързва също така с духовното развитие и трансценденцията. Смята се, че носенето или медитацията с лапис лазули може да ви помогне да се откриете и развиете вътрешния си потенциал и да преживеете по-дълбоки духовни преживявания.

     3. Хармония и баланс: Лапис лазули се счита за камък на хармонията и баланса. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се установи баланс между физическото, емоционалното и духовното състояние.

     4. Свързване с висшия себе си: Лапис лазули се свързва с висшия аспект на нашето съществуване и способността ни да се свържем с висшите си цели и познания. Той може да помогне да се открие и развие вътрешната мъдрост и светлина.

     Тези мистични свойства на лапис лазули се основават на вярванията и духовните традиции. Важно е да отбележим, че те не са научно доказани и могат да се възприемат по различен начин от различни хора.

      

      

      

      

      

      

      

      

     Тигрово око - произход

     Тигровото око е полускъпоценен камък, който се състои от кварцови фибри и минерални остатъци. Този камък се формира през милиони години, като магматичните или метаморфни процеси в земната кора променят минералите и създават характерните му пъстри полоси и отблясъци.

     Тигровото око може да се намери в различни части на света, включително Южна Африка, Таиланд, Австралия, Индия и САЩ. Той е известен със своята уникална визуална текстура, която наподобява око на тигър и включва пъстри жълти, кафяви и кремави ленти.

     След като се добие от природата, тигровото око се използва за изработване на бижута, скулптури и декоративни предмети. Този камък е ценен не само заради своята визуална привлекателност, но и заради енергийните и символични свойства, с които се свързва.

      

     Тигрово око - символика

     Тигровото око е камък с богата символика и енергия, която се свързва с различни аспекти на живота и духовността. Ето някои от основните символични аспекти на тигровото око:

     1. **Защита:** Тигровото око се смята за камък на защитата. Вярва се, че отблъсква негативните енергии и злонамерени влияния. Мнозина го носят като амулет или талисман, за да се защитят от неблагоприятни ситуации и енергии.

     2. **Смелост и воля:** Камъкът символизира смелост и воля. Тигровото око носи в себе си енергията на тигъра, което може да вдъхнови носителя да се справя с предизвикателства и да действа с решителност.

     3. **Центриране и баланс:** Тигровото око помага за центрирането и балансирането на енергията. Този камък може да помогне да се постигне вътрешна хармония и стабилност в емоционален и духовен план.

     4. **Положително мислене:** Тигровото око се асоциира с оптимизма и положителното мислене. Той може да помогне да се преодоляват негативни мисли и да се вдъхновяваме от вътрешната си сила.

     5. **Познание и интуиция:** Камъкът може да насърчи интуицията и духовното прозрение. Тигровото око е символ на дълбокото познание и мъдростта, които можем да развиваме през своя животен път.

     6. **Физическа сила и издръжливост:** Тигровото око се свързва с физическата сила и издръжливост. Той може да подкрепи физическите ни усилия и да помогне за повишаване на енергийния ни потенциал.

     7. **Креативност и продуктивност:** Тигровото око може да насърчи креативността и продуктивността. Този камък може да бъде вдъхновение за изразяване на собствената ни уникалност и творчески потенциал.

     Тези символични аспекти на тигровото око могат да бъдат използвани в езотерични практики, медитации и носене на камъка като амулет или талисман.

      

     Тигрово око  - значение

     Тигровото око носи в себе си множество значими аспекти, които влияят на живота и духовното развитие на носителя му. Ето някои от основните значения, свързани с този камък:

     1. **Защита и смелост:** Тигровото око е символ на защита и смелост. Той носи в себе си енергията на тигъра, който е силен и смел, и може да вдъхнови носителя да се справи с предизвикателствата в живота с решителност и самочувствие.

     2. **Центриране и баланс:** Този камък помага за центрирането на енергията и поддържането на баланс между различните аспекти на живота. Той може да подпомогне вътрешната хармония и стабилност.

     3. **Положително мислене:** Тигровото око е свързано с оптимизма и положителното мислене. Този камък може да помогне да се освободим от негативни мисли и да се фокусираме върху положителните аспекти на живота.

     4. **Самоувереност и сила:** Носенето на тигрово око може да укрепи самоувереността и вярата в себе си. Този камък помага да се изразим със силата на тигъра и да преодолеем съмненията.

     5. **Духовно прозрение:** Тигровото око може да насърчи духовното прозрение и интуицията. Той подпомага да се отворим към дълбокото познание и мъдростта, която може да се намери вътре в нас.

     6. **Сила на волята:** Този камък е свързан със силата на волята и упоритостта. Той може да помогне да продължим напред, дори когато срещнем препятствия по пътя си.

     7. **Разнообразие и креативност:** Тигровото око съдържа пъстри ленти и отблясъци, което може да бъде символ на разнообразието и креативността в живота. Този камък насърчава изразяването на индивидуалната ни уникалност.

     Важно е да се отбележи, че значенията на тигровото око могат да се различават в зависимост от културния контекст, личните вярвания и интерпретацията на всеки човек.

      

     Тигрово око  - лечебни свойства

     Тигровото око се смята за камък със значителни лечебни свойства, които влияят на физическото и емоционалното благополучие на носителя му. Въпреки че тези свойства са базирани на езотерични вярвания и традиции, е важно да се обърне внимание на индивидуалния опит и нужди на всеки човек. Ето някои от лечебните свойства на тигровото око:

     1. **Физическо благополучие:** Тигровото око се свързва с физическата сила и здраве. Този камък може да бъде използван за укрепване на имунната система, поддържане на енергийния баланс и повишаване на физическата издръжливост.

     2. **Стрес и напрежение:** Тигровото око се смята за камък, който може да помогне за преодоляването на стреса и напрежението. Този камък може да успокои нервната система и да подпомогне релаксацията.

     3. **Самоувереност и мотивация:** Носенето на тигрово око може да подпомогне развитието на самоувереността и мотивацията. Този камък може да помогне да се преодолеят съмненията и да се съсредоточим върху постигането на целите си.

     4. **Креативност и продуктивност:** Тигровото око може да насърчи креативността и продуктивността. Той може да бъде полезен за хора, които се нуждаят от вдъхновение и нови идеи.

     5. **Заздравяване на отношенията:** Този камък може да помогне за стабилизиране на отношенията и подобряване на комуникацията. Той може да улесни изразяването на чувства и да подпомогне разбирателството.

     6. **Балансиране на емоциите:** Тигровото око може да помогне за балансиране на емоциите и предпазване от чувствата на страх и тревожност.

     7. **Подобряване на сексуалната енергия:** Този камък се свързва и със сексуалната енергия и стимулиране на страстта.

     Важно е да се отбележи, че лечебните свойства на тигровото око са под влияние на вярванията и интерпретациите на хората, както и на техния енергиен статус. Носенето или ползването на този камък може да бъде допълнение към общия лечебен подход и да подкрепи физическото и емоционалното благополучие.

      

     Тигрово око - лечебни рецепти

     Тигровото око може да се използва в различни езотерични и холистични практики за подобряване на физическото и емоционалното благополучие. Ето няколко лечебни рецепти, които се свързват с този камък:

     1. **Медитация с тигрово око за самоувереност:** Седнете в удобна позиция и вземете един кристал на тигрово око в ръка. Затворете очи и се концентрирайте върху дълбокото дишане. Визуализирайте себе си със смелост и самоувереност, като се представяте като тигър - силен и уверен. Оставете енергията на камъка да ви подкрепи в тази визуализация.

     2. **Енергийно почистване с тигрово око:** Вземете кристал на тигрово око и го дръжте под течаща студена вода. Въобразявайте си, че течната вода измива всички негативни енергии и натрупвания в камъка и около вас. Можете също така да го поставите на пряка слънчева светлина за няколко часа, за да го заредите с положителни вибрации.

     3. **Тигрово око и ароматерапия:** Поставете кристал на тигрово око на място, където използвате ароматерапия. Камъкът може да усили действието на етеричните масла и аромати, които използвате за постигане на релаксация, баланс и енергийно възстановяване.

     4. **Тигрово око за медитативни практики:** Докато медитирате, поставете кристал на тигрово око пред вас или го дръжте в ръка. Фокусирайте се върху текстурата и цветовете на камъка, като се опитвате да се настроите на позитивни вибрации и вдъхновение.

     5. **Тигрово око като талисман за защита:** Изработете малък талисман, като поставите кристал на тигрово око в кожена или платнена торбичка. Носете го като талисман, за да се чувствате защитени и силни.

     6. **Тигрово око и визуализации:** Включете тигрово око във вашите визуализации за заздравяване на отношенията, повишаване на сексуалната енергия или постигане на лични цели.

     Тези рецепти се основават на езотерични традиции и вярвания и могат да бъдат използвани като допълнение към други методи за подобряване на благополучието. Важно е да бъдете наясно, че личният опит с тигровото око може да варира и да зависи от вашия енергиен статус и усещания.

      

     Тигрово око - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, тигровото око може да се използва за подобряване на енергийния поток и хармонията в различни области на живота. Ето някои от начините, по които тигровото око може да се постави според принципите на фън шуй:

     1. **Североизток (Любов и брак):** Поставяйте тигрово око в североизточния сектор на дома или стаята, свързан с любовта и брака. Този камък може да помогне за подобряване на връзките и семейните отношения.

     2. **Изток (Здраве и семейство):** Поставете тигрово око в източния сектор на дома или стаята, свързан със здравето и семейството. Той може да помогне за хармонизиране на енергията в тази област.

     3. **Запад (Деца и творчество):** Тигровото око може да се постави в западния сектор, който е свързан с децата и творчеството. Този камък може да подпомогне развитието на креативността и взаимоотношенията с децата.

     4. **Югозапад (Баща и партньорство):** Ако искате да подобрите отношенията с бащата си или да укрепите партньорството си, поставете тигрово око в югозападния сектор.

     5. **Център (Цялостно благополучие):** Поставете тигрово око в централния сектор на дома или стаята, за да подобрите общото енергийно състояние на пространството.

     6. **Други области:** Тигровото око може да бъде поставено и в други сектори, в зависимост от конкретните нужди и цели на носителя. Например, ако търсите повече енергия и сила, можете да го поставите в южния сектор, свързан с огъня.

     Винаги е важно да се има предвид, че фън шуй е индивидуална практика и че съществуват различни школи и подходи. Най-добре е да се консултирате с професионален фън шуй консултант или да изследвате повече за конкретните препоръки за разполагане на тигровото око според вашите нужди и цели.

      

     Тигрово око  - за кои зодии е подходящ

     Тигровото око се счита за благоприятен камък за много зодии, тъй като носи със себе си смелост, сила и защита. Ето за кои зодии се смята, че този камък е особено подходящ:

     1. **Овен (21 март - 19 април):** Тигровото око може да допълни енергията на Овните, като ги подпомогне със смелост и решителност при постигане на целите им.

     2. **Лъв (23 юли - 22 август):** Този камък може да подпомогне Лъвовете да изразяват своето самочувствие и да се чувстват силни и защитени.

     3. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Тигровото око може да насърчи оптимизма и позитивното мислене на Стрелците, като им помогне да се справят с предизвикателствата.

     4. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Този камък може да допълни креативната и иновативна енергия на Водолеите, като ги насърчи да изразяват своята уникалност.

     5. **Риби (19 февруари - 20 март):** Тигровото око може да подпомогне Рибите да се освободят от негативни емоции и стрес, като им даде допълнителна сила.

     Въпреки това, всеки камък може да бъде полезен за всеки, независимо от зодията, ако се адаптира към конкретните нужди и цели на носителя. Нека вашите лични преживявания и нужди бъдат насочващи фактори при избора и използването на тигровото око или други кристали.

      

     Тигрово око  - мистични свойства

     Тигровото око е свързано с много мистични и енергийни аспекти, които се вярва, че оказват влияние върху духовния и емоционалния живот на носителя му. Ето някои от мистичните свойства на тигровото око:

     1. **Подпомагане на интуицията:** Този камък се счита за подпомагане на интуицията и духовното прозрение. Носенето на тигрово око може да ви помогне да се настроите на вътрешния си глас и да откриете дълбоката мъдрост в себе си.

     2. **Защита от негативни влияния:** Тигровото око се смята за камък на защитата. Вярва се, че носенето му може да помогне да се отклонят негативни енергии, лоши влияния и лоши мисли.

     3. **Развитие на духовния път:** Този камък може да подкрепи духовния растеж и развитие. Той може да ви помогне да се свържете със своята вътрешна мъдрост и да откриете по-дълбок смисъл в живота си.

     4. **Баланс и хармония:** Тигровото око може да помогне за балансиране на енергията и хармонизиране на чакрите. Този камък може да възстанови равновесието между физическото, емоционалното и духовното.

     5. **Повишаване на вибрациите:** Вярва се, че тигровото око може да повиши вашите енергийни вибрации и да подпомогне пътя ви към по-високи духовни състояния.

     6. **Подпомагане на медитацията:** Този камък може да бъде използван в медитативни практики за постигане на по-дълбоко състояние на концентрация и съсредоточеност.

     7. **Освобождаване от страхове:** Тигровото око се свързва и с освобождаването от страховете. Носенето му може да помогне да преодолеете вътрешни ограничения и неблагоприятни емоции.

     Тези мистични свойства са част от езотеричните традиции и вярвания, свързани с тигровото око. Важно е да се отбележи, че личният опит може да варира и да зависи от вярванията и духовния подход на всеки човек.

      

      

      

      

     Цитрин - произход

     Цитринът е вид кварцов камък, който се характеризира със своя жълтеникав цвят. Произходът му се свързва с природните процеси и минерални образувания. В много случаи цитринът се образува в съчетание с други минерали и геоложки обстановки. Ето някои основни места, където цитринът може да се намери:

     1. **Геотермални полета:** Цитринът може да се образува в геотермални полета, където топла вода и пара насищат подземните образувания с разтворени минерали.

     2. **Кварцови жили:** Цитринът се намира често в кварцови жили - плътни образувания от кварц в скални среди, които съдържат разнообразни минерали.

     3. **Скални образувания:** Цитринът може да се образува в скални образувания, под влияние на минерални разтвори и термични процеси.

     4. **Геоди и кръгли надрасквания:** Поради своя жълтеникав цвят, цитринът често се използва за изработка на геоди и кръгли надрасквания.

     5. **Речни:** В речни области, където природните водни потоци могат да износват минерални частици, цитринът може да се намери сред разнообразни камъни и кристали.

     Цитринът се образува чрез природни процеси, които включват нагряване, охлаждане и взаимодействие на разтворени минерали, което създава характерния му цвят и кристална структура.

      

     Цитрин - символика

     Цитринът е известен със своята символика, свързана със светлината, енергията и позитивността. Ето някои от основните аспекти на символиката на цитрина:

     1. **Светлина и радост:** Цитринът е асоцииран със светлината на слънцето и с лъчезарната радост. Той може да напомни за топлите сълнечви лъчи и да вдъхнови чувството на оптимизъм и радост.

     2. **Енергия и жизненост:** Цитринът се счита за камък на енергията и живота. Той може да подпомогне възстановяването на енергията и да помогне да се справим със стреса и умората.

     3. **Изобилие и процъфтяване:** Цитринът символизира изобилието и процъфтяването. Вярва се, че този камък може да привлече положителни енергии за успех, богатство и благополучие.

     4. **Позитивност и оптимизъм:** Цитринът може да помогне да се намали негативното мислене и да се укрепи оптимистичния поглед към живота. Той подпомага позитивните мисли и насочва вниманието към добрите страни на съществуването.

     5. **Самочувствие и сила:** Цитринът се свързва също с личната мощ и сила. Той може да подпомогне усещането за самочувствие и увереност.

     6. **Духовно развитие:** Цитринът може да бъде използван в духовни практики, за да подкрепи развитието на интуицията и духовното прозрение. Той помага да се отворят нови пътища за духовно развитие.

     Цитринът съчетава своята символика със светлинния му цвят, напомняйки ни за радостта и светлината, които можем да носим в света около нас. Този камък се използва като подкрепа за положителни емоции, интуиция и разбирателство.

      

     Цитрин - значение

     Цитринът носи със себе си множество значения, които са свързани с позитивността, енергията и обогатяването. Ето някои от основните значения на цитрина:

     1. **Изобилие и процъфтяване:** Цитринът е свързан с изобилието и благополучието. Той може да бъде символ на богатство и успешни финансови възможности, като подкрепя привличането на изобилие в различни аспекти на живота.

     2. **Оптимизъм и позитивност:** Този камък се свързва със светлинната енергия на слънцето и създава усещане за оптимизъм и позитивност. Той помага да се измислят позитивни решения и да се насочи вниманието към добрите страни на живота.

     3. **Енергия и възстановяване:** Цитринът е известен със своята способност да повишава енергийното ниво и да помага при умора и изтощение. Той създава възможност за бързо възстановяване на физическата и умствена енергия.

     4. **Самопроцъфтяване и увереност:** Цитринът може да подпомогне възприемането на личните възможности и да укрепи увереността в себе си. Той е символ на сила и мощ, която може да подкрепи постигането на цели.

     5. **Духовно развитие:** Цитринът може да бъде инструмент за духовно развитие и интуиция. Той създава път за връзка с вътрешното "аз" и помага да се разгърне духовното прозрение.

     6. **Подкрепа при стрес и тревожност:** Цитринът може да бъде използван за укротяване на негативни емоции, като страхове и тревожност. Той може да създаде вътрешна хармония и спокойствие.

     Обаче е важно да се има предвид, че значението на цитрина е в голяма степен възприемано индивидуално и може да се различава в зависимост от личните вярвания, опит и потребности.

      

     Цитрин - лечебни свойства

     Цитринът се смята за камък със специални лечебни свойства, свързани с физическото, емоционалното и духовното благополучие. Важно е да се има предвид, че тези свойства се основават на алтернативни и духовни вярвания и не са подкрепени от научни доказателства. Ето някои от лечебните свойства, свързани с цитрина:

     1. **Енергизиране и стимулиране:** Цитринът се счита за камък на енергията, който може да помогне при физическа умора и изтощение. Той се използва за стимулиране на енергийното ниво и повишаване на жизнеността.

     2. **Подобряване на настроението:** Цитринът може да помогне да се подобри настроението и да се намали тревожността и депресията. Този камък се свързва с позитивните емоции и оптимизма.

     3. **Укрепване на самочувствието:** Цитринът се смята за камък, който може да подпомогне укрепването на самочувствието и увереността в себе си. Той помага да се преодолеят съмненията и страховете.

     4. **Подобряване на концентрацията:** Този камък може да помогне при подобряване на концентрацията и умствената яснота. Той подпомага мозъчната активност и умствената продуктивност.

     5. **Стимулиране на креативността:** Цитринът се свързва със стимулирането на креативността и вдъхновението. Той може да помогне при разработването на нови идеи и проекти.

     6. **Укротяване на гнева и негативността:** Цитринът може да помогне да се укроти гневът и негативните емоции. Той се свързва с позитивната енергия и способността да се променят деструктивните мисли.

     Тези лечебни свойства на цитрина могат да бъдат използвани в различни духовни и алтернативни практики, като медитации, реики и други форми на енергийно лечение. Важно е да се използва този камък със съобразност и да се потърси професионална консултация при сериозни медицински или психологически проблеми.

      

     Цитрин - лечебни рецепти

     Цитринът се използва в различни духовни и алтернативни практики за подпомагане на физическото, емоционалното и духовното благополучие. Ето някои примери за лечебни рецепти, които могат да бъдат използвани с цитрин:

     1. **Медитация с цитрин:** Седнете в тихо и спокойно място. Дръжте цитрин в ръката си или го поставете пред себе си. Затворете очите си и се фокусирайте върху дъха си. Визуализирайте светлината на цитрина, която влиза в тялото ви и изпълва всеки ъгъл с позитивна енергия и топлина. Медитирайте в това фокусирано състояние за няколко минути.

     2. **Енергизиращ амулет:** Изработете си амулет или малък талисман с цитрин. Носете го със себе си, за да усещате положителната енергия на камъка. Можете да го поставите в джоба си, да го носите като огърлица или да го прикрепите към ключодържателя си.

     3. **Цитринова баня:** Добавете няколко парчета цитрин в топлата вода на вашата вана. Позволете на камъните да отделят своята енергия и светлина, докато се наслаждавате на релаксиращата баня.

     4. **Разположение в дома:** Поставете цитрин в ключови зони в дома, където искате да привлечете позитивна енергия и изобилие. Например, можете да го поставите на работния плот, близо до входната врата или в областта на финансовата маса.

     5. **Цитринова масажна терапия:** Използвайте гладка цитринова топка или камъни за масаж, за да стимулирате енергийните точки по тялото. Масажът с цитрин може да помогне за релаксация и облекчаване на напрежението.

     6. **Цитринов еликсир:** Поставете парче цитрин в чиста вода и оставете да стои на слънце няколко часа. Това ще създаде цитринов еликсир, който можете да пиете за да усетите положителния му ефект върху енергията и настроението ви.

     Винаги се уверете, че цитринът, който използвате, е истински и е обработван правилно. Лечебните практики с камъни са част от алтернативни методи и не заменят професионалния медицински съвет. Ако имате сериозни здравословни проблеми, се консултирайте с лекар.

      

     Цитрин - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, цитринът се смята за камък на изобилието и привличането на положителна енергия в дома или работното пространство. Този камък се използва за активиране на богатството, процъфтяването и хармонията. Ето някои места, където можете да поставите цитрин, според фън шуй:

     1. **Финансовият ъгъл (североизток):** Във фън шуй, североизточният ъгъл на дома или работното пространство е свързан със земния елемент и богатството. Поставете цитрин в този ъгъл, за да подкрепите финансовата си стабилност и да привлечете изобилие.

     2. **Северният ъгъл (север):** Северният ъгъл е свързан с кариерата и професионалното развитие. Поставете цитрин тук, за да подкрепите своята професионална реализация и успех.

     3. **Източният ъгъл (изток):** Източният ъгъл е свързан със здравето и семейната хармония. Поставете цитрин тук, за да привлечете позитивна енергия и благополучие в тези аспекти на живота.

     4. **Мястото на богатството (северозапад):** Това е мястото, което се свързва с богатството и благосъстоянието. Поставете цитрин тук, за да усилите енергията на изобилието.

     5. **Близо до входната врата:** Поставете цитрин близо до входната врата, за да привлечете положителната енергия и изобилието, когато влизате в дома или офиса.

     6. **Финансовата маса:** Ако имате работно място или работно пространства, поставете цитрин в близост до финансовата маса или мястото, където разговаряте за бизнес и финансови въпроси.

     Винаги се уверете, че цитринът е подходящо почистен и зареден с позитивна енергия, когато го поставяте според принципите на фън шуй.

      

     Цитрин - за кои зодии е подходящ

     Цитринът се счита за подходящ за различни зодии, като се смята, че може да донесе положителни влияния в различни аспекти на живота. Въпреки това, е важно да се има предвид, че подборът на камъни и тяхното влияние върху зодиакалните знаци може да бъде базиран на личния опит и вярвания. Ето какво се казва за съответствието на цитрина с някои от зодиакалните знаци:

     1. **Овен (21 март - 19 април):** Цитринът може да подкрепи енергията и смелостта на Овните. Той може да помогне за постигане на цели и инспирация за нови начинания.

     2. **Лъв (23 юли - 22 август):** Цитринът се свързва с увереността и лидерските качества на Лъвовете. Той може да подкрепи тяхната смелост и креативност.

     3. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Цитринът може да помогне на Стрелците да се справят със стреса и да разширят своята гледна точка. Той се свързва с духовния растеж и оптимизма на този знак.

     4. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Цитринът може да помогне на Водолеите да се справят със силните емоции и да отворят ума си към нови идеи и познания.

     Обаче е важно да се има предвид, че символиката и влиянието на цитрина може да бъде положително за много хора независимо от тяхния зодиакален знак. Това зависи от индивидуалните потребности и вярвания.

      

     Цитрин - мистични свойства

     Цитринът притежава разнообразни мистични свойства и асоциации, които се свързват с позитивността, енергията и духовното развитие. Ето някои от тях:

     1. **Привличане на изобилие и богатство:** Цитринът се счита за камък на изобилието и богатството. Той може да се използва за привличане на материални блага и положителни финансови възможности.

     2. **Проникновение в себе си:** Цитринът може да помогне на хората да се свържат със своите вътрешни мисли и емоции. Той се свързва с интуицията и духовното прозрение.

     3. **Подобряване на настроението:** Цитринът се свързва с радостта и оптимизма. Той може да подобри настроението и да намали стреса и тревожността.

     4. **Духовно прозрение:** Този камък се използва в духовни практики, за да подкрепи развитието на интуицията и духовното прозрение. Той може да помогне при медитация и духовни процеси.

     5. **Енергийна защита:** Цитринът се смята за камък на защитата от негативни енергии и емоции. Той може да действа като щит, който предпазва от външни неблагоприятни влияния.

     6. **Активиране на соларния плекс:** Цитринът е свързан със соларния плекс, което е център на личната мощ и воля. Той може да помогне за активирането и укрепването на този център.

     7. **Свързване със слънчевата енергия:** Тъй като цитринът се асоциира със слънчевата светлина, той може да помогне да се свържете с енергията и топлината на слънцето.

     Тези мистични свойства на цитрина се използват в различни духовни практики, медитации и алтернативни методи за подобряване на физическото, емоционалното и духовното благополучие.

      

      

      

     Оникс - произход

     Ониксът е скъпоценен камък, който е известен вече хилядолетия. Той се състои от микроскопични кристални структури на кварца и може да бъде намерен в разнообразни места по света. Ето някои от ключовите произходи на оникса:

     1. **Бразилия:** Бразилия е един от най-известните и големи производители на оникс. Тук се добиват разнообразни цветове на оникс, като черен, кафяв, зелен и други.

     2. **Мексико:** Мексико също е известен производител на оникс, като различни региони на страната дават различни цветове и текстури на камъка.

     3. **Аржентина:** Аржентина е известна със своите висококачествени онксови находища, където се добиват черен и бял оникс.

     4. **Уругвай:** Този южноамерикански национален камък има разнообразни цветове на оникс, като някои от тях са много ценени на пазара.

     5. **Индия:** Индия е производител на различни цветове на оникс, включително черен и бял, като камъкът се използва широко за изработка на бижута и декоративни предмети.

     6. **Перу:** Перу също има свои находища на оникс и предлага разнообразие от цветове и видове на камъка.

     7. **САЩ и други места:** Ониксът се намира и в други части на света, включително САЩ, Канада, Италия, Гърция и други.

     Общо взето, ониксът е широко разпространен и има много различни произходи, което допринася за разнообразието на цветове и текстури на този камък.

      

     Оникс - символика

     Ониксът притежава богата символика и е асоцииран с различни аспекти на живота, духовността и емоциите. Тази символика може да варира в зависимост от цвета на оникса и културните вярвания. Ето някои от основните аспекти на символиката на оникса:

     1. **Защита и стабилност:** Ониксът се смята за камък на защитата, който може да предпазва от негативни енергии и влияния. Той помага да се създаде стабилност и равновесие в живота.

     2. **Самодисциплина и воля:** Ониксът се асоциира със сила на волята, самодисциплината и смелостта. Той може да помогне на хората да се справят с трудности и предизвикателства.

     3. **Емоционална подкрепа:** Ониксът може да подпомогне балансирането на емоциите и да помогне при управлението на стреса и тревожността.

     4. **Духовно развитие:** Ониксът се свързва с духовното развитие и интуицията. Той може да помогне за постигането на духовна хармония и връзка с вътрешния си свят.

     5. **Целост и защита на негативни влияния:** Ониксът може да помогне да се стабилизират емоционалните и менталните състояния, като същевременно действа като бариера срещу негативни влияния и неразположения.

     6. **Заздравяване на връзки:** В някои култури, ониксът се свързва със заздравяване на връзките между партньори и приятели. Той се използва за повишаване на доверието и стабилността в отношенията.

     7. **Символ на смъртта и прехода:** В древни култури, черният оникс се свързва със смъртта и прехода. Той се носи като символ на паметта за загинали близки и за преодоляване на губещи ситуации.

     Тези символи и асоциации на оникса могат да се различават в зависимост от културните вярвания и личните убеждения на хората.

      

     Оникс - значение

     Ониксът носи различни значения, които се основават на символиката и вярванията около този камък. Ето някои от тях:

     1. **Защита и стабилност:** Ониксът се свързва със защитата и се счита за камък, който предпазва от негативни енергии и влияния. Той помага да се създаде стабилност и равновесие както във вътрешния свят, така и във външните обстоятелства.

     2. **Сила и воля:** Ониксът символизира сила на волята, смелост и самодисциплина. Той може да подпомогне при постигането на цели, независимо от предизвикателствата.

     3. **Емоционална хармония:** Ониксът се свързва с балансирането на емоциите и съживяването на ума. Той може да помогне за преодоляване на стреса, тревожността и неразположенията.

     4. **Духовно развитие:** Ониксът може да бъде символ на духовното развитие и връзка с интуицията. Той подкрепя пътя към вътрешната мъдрост и познание.

     5. **Защита от негативни влияния:** Ониксът се използва като камък на защитата, който предпазва от негативни енергии, лоши влияния и психически атаки.

     6. **Памет за загинали:** Черният оникс може да бъде носен като символ на паметта и уважението към загинали близки. Той помага да се справим с губещи ситуации и преодолеем тъгата.

     7. **Стимул за личен и професионален успех:** Ониксът се свързва с успеха и позитивния напредък в живота. Той подпомага при изграждането на професионална кариера и лична постижимост.

     Тези значения на оникса са част от многото тълкувания и асоциации, които се свързват с този камък, и може да бъдат индивидуални в зависимост от вярванията и опита на хората.

      

     Оникс - лечебни свойства

     Ониксът е известен със своите лечебни свойства и се използва в различни аспекти на алтернативната медицина и духовните практики. Въпреки това, важно е да се има предвид, че тези свойства са основани на вярвания и традиции, а не на научно доказана медицинска информация. Ето някои от лечебните свойства, свързани с оникса:

     1. **Помощ при стрес и тревожност:** Ониксът се използва за успокояване на нервната система и намаляване на тревожността и стреса. Той може да помогне за създаване на вътрешен мир и хармония.

     2. **Подобряване на съня:** Този камък се счита за помощник при проблеми със съня. Той може да помогне за стабилизиране на сънния цикъл и премахване на кошмари.

     3. **Подкрепа при решаване на проблеми:** Ониксът може да помогне при преодоляване на предизвикателства и решаване на проблеми. Той подпомага за силата на волята и увереността.

     4. **Балансиране на емоции:** Този камък се свързва с балансирането на емоциите и може да помогне при управлението на гняв, раздразнение и негативни чувства.

     5. **Стимулиране на интуицията:** Ониксът се асоциира с укрепването на интуицията и вътрешното мъдро поведение.

     6. **Подобряване на физическата и енергийна стабилност:** Ониксът се използва за укрепване на физическата стабилност и възстановяване на енергията след умора.

     7. **Заздравяване на връзките:** Този камък може да помогне за укрепване на взаимоотношенията и връзките, като подпомага комуникацията и разбирателството.

     Винаги е добре да се консултирате с квалифициран здравен специалист, преди да използвате камъни като част от лечебни практики или терапии.

      

     Оникс - лечебни рецепти

     Ето няколко лечебни рецепти и начини, по които ониксът може да бъде използван в алтернативната медицина и духовните практики:

     1. **Медитация с оникс:** Седнете на удобно място, дръжте парче оникс в ръка и затворете очи. Дълбоко дишайте и се съсредоточете върху камъка. Визуализирайте себе си обгърнати в защитния обсег на оникса, който отхвърля негативни енергии. Тази медитация може да помогне за успокояване и постигане на вътрешна хармония.

     2. **Талисман за защита:** Изработете талисман с оникс, който ще носите като символ на защита. Може да го носите като обеци, гривна или окачен на верижка. Вярва се, че талисманът ще предпазва от негативни енергии и ще подсилва волята ви.

     3. **Брошка за емоционална стабилност:** Ако се борите с емоционални неразположения, може да изработите брошка с оникс и да я поставите в близост до сърцето си. Това може да подпомогне балансирането на емоциите и стабилизирането на настроението.

     4. **Ониксови бижута за енергийна хармония:** Изработете бижута като гривни, огърлица или обеци с оникс. Те могат да се носят като аксесоари, които да помагат за поддържане на физическо и енергийно равновесие.

     5. **Ритуал за заздравяване на връзки:** Ако искате да подсилите отношенията си с партньора или близкия си, използвайте черен оникс в ритуала. Заредете камъка с положителна енергия и желания за подобрение на връзката. Поставете го в специално изработена кутия или на семейно място като символ на стабилност и връзка.

     Винаги имайте предвид, че използването на камъни като лечебен метод или духовна практика се базира на вярвания и практики, които могат да варират. Преди да ги приложите, е добре да се консултирате със здравен специалист или експерт в алтернативната медицина.

      

     Оникс - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, ониксът се използва като камък за хармонизиране на енергията в дома или работното пространство. Той може да бъде поставян на различни места, в зависимост от целите и нуждите ви. Ето някои предложения за разполагане на оникс по фън шуй:

     1. **Защита и стабилност:** Черният оникс се асоциира с защитата и стабилността. Може да го поставите на входната врата или на място, откъдето може да защитава входовете на дома или офиса от негативни енергии.

     2. **Спалня:** Ониксът може да бъде поставен в спалнята, за да подпомогне релаксацията и добрия сън. Поставете го на нощното шкафче или на място, което ви позволява да го виждате, преди да заспите.

     3. **Медитационен ъгъл:** Ако имате място за медитация или духовна практика, ониксът може да бъде поставен там. Той ще помогне за създаване на спокойствие и защитена атмосфера.

     4. **Работно място:** Ако искате да подобрите ефективността и фокуса си на работното място, поставете оникс на бюрото си или на място, където работите най-често. Този камък може да помогне за укрепване на волята и стабилността в професионалния ви живот.

     5. **Вдъхновение и творчество:** Ониксът може да бъде поставен на място, където се занимавате с творчески дейности или търсите вдъхновение. Този камък може да помогне за стимулиране на креативността и интуицията.

     Както винаги във фън шуй, важно е да изберете местата и аранжиментите, които ви усещат най-добре и отговарят на вашите цели и нужди.

      

     Оникс - за кои зодии е подходящ

     Ониксът се счита за подходящ за различни зодии, тъй като този камък може да предостави различни положителни влияния в зависимост от индивидуалните нужди и характеристики на всяка зодия. Важно е да се има предвид, че изборът на камък може да бъде личен и зависи от предпочитанията на всяка личност. Въпреки това, ето кои зодии биха могли да се възползват повече от положителните свойства на оникса:

     1. **Стрелец (23 ноември - 21 декември):** Ониксът може да помогне на Стрелците да се справят с натоварващите моменти в живота и да постигнат по-голяма воля и стабилност. Този камък може да подкрепи интуицията и духовното развитие на Стрелците.

     2. **Козирог (22 декември - 19 януари):** Ониксът може да бъде полезен за Козирозите, които често се занимават със стремежи към успех и постижения. Този камък може да помогне за укрепване на самодисциплината и волята.

     3. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** За Водолеите, които търсят новаторски решения и идеи, ониксът може да подпомогне за укрепване на интуицията и креативността.

     4. **Риби (19 февруари - 20 март):** Ониксът може да бъде полезен за Рибите, които често се занимават с емоционални предизвикателства. Този камък може да помогне за балансиране на емоциите и защита от негативни влияния.

     5. **Овен (21 март - 19 април):** Ониксът може да помогне на Овните да се справят с натоварванията и да поддържат физическа и емоционална стабилност.

     6. **Телец (20 април - 20 май):** За Телците, които ценят стабилността и хармонията, ониксът може да бъде полезен за създаване на уют и защитена атмосфера у дома.

     7. **Дева (23 август - 22 септември):** Ониксът може да помогне на Девите да се справят със стреса и перфекционизма, като подпомогне балансирането на емоциите и укрепването на волята.

     Тези предложения са само насоки и не е изключено ониксът да бъде подходящ и за други зодии, в зависимост от личните характеристики и нужди на всеки човек.

      

     Оникс - мистични свойства

     Ониксът притежава мистични и духовни аспекти, които се свързват с дългата му история като камък на защитата и енергийната хармония. Ето някои от мистичните свойства на оникса:

     1. **Защита от негативни енергии:** Ониксът се смята за камък, който действа като щит срещу негативни енергии, лоши влияния и психически атаки. Той може да помогне за премахване на нежелани емоции и негативни вълнения.

     2. **Духовна хармония:** Този камък може да подпомогне хармонизирането на енергията на тялото, ума и душата. Ониксът може да бъде използван в медитация и духовни практики за постигане на вътрешна хармония и баланс.

     3. **Свързване с интуицията:** Ониксът се свързва с интуицията и способността за вътрешно усещане. Той може да помогне за развитие на духовните сили и познанието.

     4. **Съзидателска сила:** Ониксът може да се асоциира със съзидателската енергия и волята. Този камък може да помогне на носителя му да се справя с предизвикателства и да постигне цели.

     5. **Очистване на енергията:** Ониксът се използва и за очистване на негативни енергии и блокажи в енергийните центрове (чакри) на тялото. Той може да помогне за премахване на стагнация и насъбрана негативност.

     6. **Процес на обновление:** Този камък се асоциира с процеса на обновление и възрождение. Ониксът може да помогне да се преодолеят трудности и да се създаде нова, по-силна основа.

     Тези мистични свойства на оникса са част от вярванията и традициите, които са се развили през вековете. Те могат да бъдат използвани за духовни практики и лично развитие, но винаги е добре да бъдат разглеждани със съзнателност и разбирателство.

      

      

     Статуетките Galdini&Co-handmade unique са инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни естествени кристали и минерали. Това са металокерамични отливки, миниатюрни скулптури и животински фигурки.
       Фигурите са изработени от металокерамика по оригинална технология "отливка върху восък". Те са изцяло ръчна изработка, не са използвани машини, а само ръчни инструменти. За изработване на една фигура се изисква около едноседмична работа. Всички постаменти са изработени от естествен камък.
       Оригинални авторски модели са уникални и с фина ръчна изработка. Пластиките, статуетките и фигурките, които можете да си закупите в магазина ни, ще бъдат оригинален, запомнящ се подарък, а стойността на този подарък ще се увеличи през годините. Вашите приятели и семейства вероятно ще оценят изящните, оригинални и уникални скулптури.
       Статуетките Galdini&Co-handmade unique са със колекционерска стойност и затова не само ще украсят, но и ще предадат аристократичен вид на всеки интериор.
       Пластиките са изработени от естествени материали като: кристали, минерали, камък и носят положителна енергия. Скъпоценните и полускъпоценните камъни символизират изобилие и успех във финансовия сектор, защитават дома, даряват любов и благоденствие.
       Енергията на кристалите дава спокойствие и издръжливост, като всеки един кристал има своя неповторима и уникална символика. Естествените камъни, комбинирани с кристали и минерали, вградени в бижута, статуетки и украшения, засилват излъчването на добрия енергиен поток, носят късмет на притежателя си и благоприятстват за повече щастие, равновесие и здраве.
       Открийте вашия камък и го пазете близо до себе си - за късмет и добро здраве. Той ще поеме вашата енергия и ще освободи своите мистични сили.
       Всяка една от статуетките поднесена като подарък, ще стане талисман-пазител, ще защити притежателя си и ще му донесе късмет.

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ НА ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Уважаеми Клиенти,

      

     С наближаването на Коледните и Новогодишни празници и увеличаването обема на работа, доставките ще бъдат затруднени. Предварително се извиняваме, ако през месец декември не сме в състояние навреме да доставяме пратки. Моля да планирате Вашите покупки по рано.

      

     Считано от 01 декември 2023 до края на годината фирма ПОДАРЪЦИ ЕООД не се ангажира с точна дата на доставка.

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.
     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter