• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Скаличка от скъпоценни и полускъпоценни камъни, кристали и минерали

     Планински кристали, Ахат, Лапис лазули, Тигрово око, кафяв Оливин, зелен Оливин, жълт Яспис, червен Яспис, Лунен камък
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R107D

     Скаличка от Скъпоценни и Полускъпоценни Камъни - Планински кристали, Ахат, Лапис лазули, Тигрово око, кафяв Оливин, зелен Оливин, жълт Яспис, червен Яспис, Лунен камък

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Размери: В: 13,5 см. Ш: 10 см.

     Изчерпан

     Подарък за здраве и късмет!

     Скалички от кристали и минерали                                                              

      

                                                         УНИКАЛЕН и НЕОБИКНОВЕН ПОДАРЪК, НОСЕЩ КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ НА СВОЯ ПРИТЕЖАТЕЛ!!!

     Скаличка от скъпоценни камъни-тази уникално благородна скулптура е безценен подарък както за офис така и за дома. Този вид декоративно изкуство се е зародило в Русия през XVIII век, като специална форма на внимание и уважение, в един уникално рядък състав,под формата на скали и хълмове от различни минерали,образувайки хармоничен “букет” от красиви кристали, носещи здраве, щастие и късмет.

                                                                                                             ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ!!!

                                                                                  Презентация на скъпоценни камъни,кристали и минерали.

      gifts4you.bg - сувенири и подаръци за ценители,любители и колекционери на естествени кристали и минерали.

      Най-накрая,дойде време да поговорим за поезия! Не, не става въпрос за поети и писатели. Днес ние ще говорим за камък – поезия. Да, да. Тя е скрита в рима и изпратена до нас от дълбоки векове, и кой знае, може би тя съдържа много повече смисъл, отколкото всички човешки звуци.  Майстори-ювелири знаят това и са овладели ритъма да предават по наследство тази поезия на съвършенството, на всички Нас.

       Погледнете ги внимателно...  Не!  Слушайте!

     Почувствайте нежната хармония от звуци на скъпоценните камъни. Ако вземем същите тези камъни и ги поставим в купчина, можем да получим само хаос, красив, но хаос.  

     Затова учени и майстори се средоточават над силата и магията на кристалите, подреждат ги и концентрират в ред,  показан от звездите,  в който тези камъни да овладеят ритъма от звуци и да достигнат до Нас в най-невероятни скулптури, съчетавайки в себе си красота и съвършенство. И накрая да незабравим и за символиката, която носят в себе си. Било това да ни предпазят от беди,болести или просто да ни донесат истински късмет,щастие и радост.


     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Ахат - произход

     Ахатът е минерал от групата на кварцита. Той се състои от микроскопични кристали кварц, които са свързани един с друг в различни слоеве и пластове. Има голямо разнообразие от цветове и модели на ахат, като те се образуват в различни геоложки условия, като например вулканически изригвания, хидротермални извори и геотермални калъпи. Най-известният източник на ахат е Южна Африка, но той се намира и в други части на света, включително Бразилия, САЩ, Русия, Мексико, Индия, Мадагаскар и Германия.

     Ахат - символика

     Ахатът е известен като камък на душевната стабилност и укрепване на духовните ценности. Смята се, че той може да осигури сила, стабилност и увереност на своя притежател. Освен това се твърди, че ахатът може да помогне за развитието на интуицията и способността за анализ на информация. В различните култури камъкът се свързва с различни символи, като например защита, баланс и хармония.

     В древните цивилизации на Вавилон и Египет ахатът е смятан за камък на силата и укрепване на духа. В гръцката митология той се свързва с бога на виното Дионис и се използва за изработка на чаши за вино. В китайската култура ахатът се свързва с баланс и хармония, като се използва за подобряване на връзките и отношенията с другите хора. В индийската култура се твърди, че ахатът може да помогне за подобряване на физическата и духовната сила.

     Ахат - значение

     Ахатът е полу-прозрачен, колкото и разноцветен минерал, който може да се срещне в няколко различни варианта и цветове. Според вярванията, ахатът е камък на доброто настроение, който има способността да укрепва духовната мощ и да намалява стреса и тревожността. Той също така се смята за камък на баланса и хармонията, който помага да се постигне вътрешното равновесие и да се избегнат крайности.

     Ахатът се свързва със зодиите Телец, Везни и Риби и обикновено се свързва с елемента земя. В различните култури и традиции ахатът има различни символични значения и се използва за различни цели. Например в Древен Египет ахатът се използваше за изработка на амулети и талисмани, а в Индия се смята, че той може да защити от злоокаяния поглед и други негативни въздействия.

     Ахат - лечебни свойства

     Ахатът е камък, който се използва за лечение на различни физически и емоционални проблеми. Някои от неговите лечебни свойства включват:

     - Подобряване на кръвообращението: Ахатът се използва за стимулиране на кръвообращението в организма и подобряване на циркулацията на кръвта.

     - Успокояване на нервната система: Този камък може да помогне за успокояване на нервната система, което може да бъде полезно при тревожност, стрес и депресия.

     - Подобряване на имунната система: Ахатът може да помогне за укрепване на имунната система на организма, като така предпазва от различни болести и инфекции.

     - Отстраняване на токсините: Този камък може да помогне за отстраняване на токсините от организма, което може да подобри общото здравословно състояние.

     - Подобряване на комуникацията: Ахатът може да подобри комуникацията и междуличностните отношения, като насърчава честността и яснотата.

     - Подобряване на самочувствието: Този камък може да помогне за повишаване на самочувствието и укрепване на увереността в себе си.

     - Предпазване от негативни енергии: Ахатът може да предпази от негативните енергии, като така помага за подобряване на общото здравословно състояние.
     - Главоболие, стомах, черва, дизинтерия, подагра, уши, епилепсия, отровни ухапвания, заболявания насърдечно съдовата система, отравяния, заболявания на очите, косопад.

     Ахатът помага при различни недъзи.
     Изделията от този камък спомагат за увеличаване на потентността, влияе благоприятно на белите дробове, подобрява зрението и слуха, помага да се борите със страховете си, при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепва кръвоносните съдове, пречиства лимфната система, лекува кожни болести, защитава от инфекции и заболявания на стомашно – чревния тракт. В *Аюрведа*  казват че ахата премахва  капха- нарушения. На санскрит *капха* означава  телесна течност /вода/ , която има във различни органи и тъкани. Капха дава енергия  на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета. Съгласно АЮРВЕДА ахата съдържа елементи на огън и въздух. Ахат е препоръчителен на децата – той успокоява и разсейва страховете, спомага за ранно прохождане.Съществува мнение че ахата пази организма на човек от радиация.
     Контактно врачуване, носене на украшения от него / гривни, огърлици, гердани/ , китайски масаж с топчета, работа с пирамиди от ахати.
      Слоисти ахати се дават на боления да ги подържи в ръце, понякога по време но болестта, когато човекът изпитва жажда се слага в устата.
     При силна кашлица, ангина ахатът се носи като украшение във вид на гердан, при зъбобол се носи като обеци.
     При подагра или при болки в ставите се носят гривни от ахат. При болести на сърцето се носят пръстени с ахат на безименния пръст на лявата ръка. На хора страдащи от безсъние , безпричинни страхове, истерия се препоръчват да слагат пръстен с ахат на средния пръст на дясната ръка.
     Против астма, възпаление на белите дробове и бронхит ще помогне брошка с ахат.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на ахат не са научно доказани и следва да бъдат разглеждани като алтернативна терапия. Преди да започнете да използвате ахат за лечебни цели, трябва да се консултирате с лекар или квалифициран терапевт.

     Ахат - лечебни рецепти

     Не е известно да съществуват конкретни лечебни рецепти, които да включват ахат като съставка. Въпреки това, той се използва в каменната терапия и като талисман, който се носи близо до тялото, за да се осигури психическа защита и духовно благополучие.

     Ахат - кулинарни рецепти

     Ахат е полуценен камък, който не се използва за кулинарни цели. Неговата груба текстура и специфичен вкус го правят неподходящ за консумация.

     Ахат - къде се поставя по фън шуй

     Ахатът се смята за камък, който може да подобри финансовото благополучие, затова е подходящ да се поставя в югоизточната част на стаята, където се намира касата или бюрото за работа. Освен това се смята, че този камък може да помогне за укрепване на личната мощ и авторитет, затова е подходящ да се поставя в северната част на стаята, където се намира работното място или офисът.

     Ахат - за кои зодии е подходящ

     Ахатът се счита за универсален камък и не е специфичен за някоя от зодиите. Той може да се ползва от всеки, който се нуждае от неговите лечебни и мистични свойства.

     Ахат - мистични свойства

     Ахатът е камък, който се свързва с укрепване на духа, развитие на интуицията и засилване на връзката с природата. Някои от мистичните свойства, свързани с ахата, са:

     - Укрепване на връзката с природата и засилване на емпатията към живите същества.
     - Подобряване на интуицията и усъвършенстване на уменията за медитация.
     - Спомага за постигане на баланс между емоциите и разума, като стимулира яснотата на мисълта и укрепва концентрацията.
     - Успокоява нервната система и помага за преодоляване на стреса и тревожността.
     - Носенето на ахат може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да укрепи връзките с хората около вас.
     - Смята се, че ахатът може да помогне за избавяне от отрицателни енергии и да допринесе за постигане на вътрешен мир и хармония.

     Тези свойства на ахата са особено полезни за хората, които търсят вътрешен мир и баланс в живота си.

     Ахата е талисман на художниците. Спомага за добро приятелство, дълголетие и издигане в кариерата. Привлича успеха. Дава сила на притежателя си. Развива красноречието. Предпазва от болки, злодеяния, от бури и урагани, от гръм и мълнии, от зли духове, магии, а също така от ухапвания на отровни животни и насекоми, както и от полово безсилие. Дарява притежателя си кротък нрав, както и да проявява повече внимание към самия себе си. Носи успокоение на духа,храброст, целомъдрие и мъжество. Съдейства за медитация, за нормализиране на психиката и за развитието на умствените способности. Подпомага постоянството, лоялността.

     Лапис лазули - произход

     Лапис лазули е полускъпоценен камък със синя цветова гама, който е бил използван в ювелирни изделия и художествени предмети в продължение на хилядолетия. Той е известен още като "небесен камък" поради своята синя окраска, която наподобява цвета на небето.

     Произходът на лапис лазули е свързан с неговото естествено образуване. Той се формира в горски породи, известни като лазуритови гранити. Лазуритът, основен компонент на лапис лазули, е минерал, който съдържа син пигмент. Той се образува в резултат на метаморфизъм и проникване на магмата в земната кора.

     Исторически лапис лазули се добива в различни страни и региони като Афганистан, Чили, Мианмар (Бирма), Русия и други. Афганистан е известен със своите богати находища на лапис лазули и е бил важен доставчик на този камък през вековете. Той се използва и в древноегипетските, месопотамските и индийските цивилизации, като се смята за един от най-старите известни полускъпоценни камъни, използвани от човечеството.

      

     Лапис лазули - символика

     Лапис лазули има богата символика и историческо значение в различни култури и религии. Ето някои от основните символични аспекти на лапис лазули:

     1. Духовност и истина: Лапис лазули е свързан с духовността и търсенето на истината. Той се смята за камък на мъдростта и разсъждението и помага на носителя да постигне вътрешна хармония и свързаност с духовният свят.

     2. Възприемане на енергия: Лапис лазули се смята за камък, който притежава силна енергетика и има способността да усилва интуицията и съзнанието. Той може да помогне за отваряне на третото око и повишаване на духовната осведоменост.

     3. Защита и успокоение: Смята се, че лапис лазули предоставя защита от негативна енергия и привлича благоприятни вибрации. Той може да помогне да се намали стресът, да се успокои ума и да се промотира душевното равновесие.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули е свързан с комуникацията и изразността. Той може да подпомогне в изразяването на идеи и емоции, укрепява комуникационните умения и помага в изразяването на себе си с яснота и увереност.

     5. Ройност и благополучие: В някои култури лапис лазули е асоцииран с благополучие. Вярва се, че той привлича изобилие и помага за постигане на успех във всички сфери на живота.

     Тези символи и значение на лапис лазули може да варират в зависимост от различните култури и убеждения.

      

     Лапис лазули - значение

     Лапис лазули има различни значения в зависимост от контекста и културата. Ето някои от общите значение, свързани с лапис лазули:

     1. Истина и мъдрост: Лапис лазули се свързва със съзнанието, мъдростта и търсенето на истината. Той символизира желанието за духовно развитие и висока интелектуална способност.

     2. Духовност и вътрешност: Този камък е свързан с духовността и вътрешната хармония. Той може да помогне за постигането на баланс и спокойствие в душата, както и за пробуждането на духовната осведоменост.

     3. Сила и защита: Лапис лазули се свързва и със защитните свойства. Той се смята за камък, който отблъсква негативната енергия и привлича благоприятни вибрации. Това може да помогне на носителя да се чувства защитен и силен.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне на носителя да изрази своите идеи и емоции по-ясно и ефективно. Той също така може да стимулира творческите способности и да помогне в изразяването на себе си.

     5. Изобилие и благополучие: В някои традиции лапис лазули е свързан с изобилието и благополучието. Той се смята за камък, който привлича успех и процъфтяване в различни аспекти на живота.

     Важно е да отбележим, че тези значения и символика на лапис лазули могат да се различават в различните култури и традиции. Интерпретацията на символиката на камъка може да варира в зависимост от личните убеждения и вярвания на отделния човек.

      

     Лапис лазули - лечебни свойства

     Лапис лазули се счита за камък със силни лечебни свойства в много култури. Въпреки това, важно е да се отбележи, че тези свойства са предмет на вярвания и нямат научно доказани ефекти. Ето някои от традиционно свързаните с лапис лазули лечебни свойства:

     1. Физическо здраве: Вярва се, че лапис лазули има положителен ефект върху физическото здраве. Той се свързва със здравето на гърлото и гласовите връзки, и може да помогне при проблеми като гърлови болести, възпаление на синусите и проблеми с гласа.

     2. Душевно здраве: Лапис лазули се свързва също така със заздравяването на душевното благополучие. Вярва се, че той може да помогне при стрес, тревожност и депресия, като предоставя успокоение и подпомага емоционалното равновесие.

     3. Духовно развитие: Лапис лазули е познат също като камък на духовността и трансценденцията. Смята се, че носенето на този камък може да подпомогне развитието на интуицията, духовното прозрение и осъзнатостта.

     4. Помощ при комуникация: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне за подобряване на комуникативните умения и яснотата на изразяване, както и за стимулиране на креативността.

     Въпреки че лапис лазули може да има символични и енергийни аспекти, твърденията за конкретни лечебни свойства на камъка не са подкрепени от научни изследвания. Лапис лазули се използва основно в рамките на алтернативната и езотерична медицина и се счита за камък, който помага на хората да се свържат с вътрешния си потенциал и да постигнат духовно и емоционално благополучие. Въпреки това, за лечебните свойства на камъните е важно да се запази научният и балансиран подход и да се консултирате с професионален здравен специалист при нужда от медицинско лечение или съвет.

      

     Лапис лазули - къде се поставя по фън шуй

     Фън шуй е древно китайско изкуство за организиране на пространството с цел постигане на баланс и хармония. Лапис лазули се използва във фън шуй за своите символични и енергийни качества. Ето и някои примерни начини за използване на лапис лазули във фън шуй:

     1. Поставете лапис лазули в северната част на дома или работното пространство. Това може да помогне за активиране на енергията на кариерата и професионалното развитие.

     2. Използвайте лапис лазули като декорация във вашата спалня. Той може да помогне за създаване на спокойна и релаксираща атмосфера, благоприятна за отдих и добър сън.

     3. Носете лапис лазули като бижу или го поставете в портфейла си. Той се счита за камък, който привлича изобилие и благополучие.

     4. Използвайте лапис лазули като фокус точка при медитация. Той може да помогне за подобряване на съсредоточието и усилване на духовната практика.

     Въпреки че лапис лазули може да се използва във фън шуй за създаване на хармония и баланс, важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна система и изисква индивидуално изследване на конкретния пространство и ситуация. За най-добри резултати, е препоръчително да се консултирате с фън шуй специалист или изследвате допълнителни източници, които предоставят подробни насоки за използване на лапис лазули във фън шуй.

      

     Лапис лазули - за кои зодии е подходящ

     Лапис лазули се счита за благоприятен камък за някои зодии, като тяхната подходящост може да зависи от конкретната интерпретация и вярвания. Ето и някои от зодиите, които се свързват с лапис лазули:

     1. Стрелец (23 ноември - 21 декември): Лапис лазули се смята за камък, който може да подкрепи духовното развитие и търсенето на истината за Стрелците. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се укрепи комуникацията.

     2. Водолей (20 януари - 18 февруари): Лапис лазули се свързва със свободолюбието и интелектуалните интереси на Водолеите. Той може да помогне за стимулиране на креативността и изразяването на идеи.

     3. Риби (19 февруари - 20 март): Лапис лазули се свързва с интуицията и духовното развитие на Рибите. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се подкрепи чувствителността и състраданието.

     Въпреки това, важно е да се отбележи, че въздействието на камъните върху зодиите е предмет на вярвания и не е подкрепено от научни изследвания. Винаги е добре да се вслушате в интуицията си и да избирате камъните, които ви привличат и отговарят на вашия личен опит и предпочитания.

      

     Лапис лазули - мистични свойства

     Лапис лазули е известен със своите мистични свойства и се счита за камък, който има връзка с духовността и трансценденцията. Ето някои от мистичните свойства, свързани с лапис лазули:

     1. Усилване на интуицията: Лапис лазули се смята за камък, който може да подпомогне развитието на интуицията и усещането. Той може да ви помогне да бъдете по-открити към вътрешното си усещане и да се свържете с вашия интуитивен потенциал.

     2. Духовно развитие: Лапис лазули се свързва също така с духовното развитие и трансценденцията. Смята се, че носенето или медитацията с лапис лазули може да ви помогне да се откриете и развиете вътрешния си потенциал и да преживеете по-дълбоки духовни преживявания.

     3. Хармония и баланс: Лапис лазули се счита за камък на хармонията и баланса. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се установи баланс между физическото, емоционалното и духовното състояние.

     4. Свързване с висшия себе си: Лапис лазули се свързва с висшия аспект на нашето съществуване и способността ни да се свържем с висшите си цели и познания. Той може да помогне да се открие и развие вътрешната мъдрост и светлина.

     Тези мистични свойства на лапис лазули се основават на вярванията и духовните традиции. Важно е да отбележим, че те не са научно доказани и могат да се възприемат по различен начин от различни хора.

      

      

      

      

      

      

      

      

     Тигрово око - произход

     Тигровото око е полускъпоценен камък, който се състои от кварцови фибри и минерални остатъци. Този камък се формира през милиони години, като магматичните или метаморфни процеси в земната кора променят минералите и създават характерните му пъстри полоси и отблясъци.

     Тигровото око може да се намери в различни части на света, включително Южна Африка, Таиланд, Австралия, Индия и САЩ. Той е известен със своята уникална визуална текстура, която наподобява око на тигър и включва пъстри жълти, кафяви и кремави ленти.

     След като се добие от природата, тигровото око се използва за изработване на бижута, скулптури и декоративни предмети. Този камък е ценен не само заради своята визуална привлекателност, но и заради енергийните и символични свойства, с които се свързва.

      

     Тигрово око - символика

     Тигровото око е камък с богата символика и енергия, която се свързва с различни аспекти на живота и духовността. Ето някои от основните символични аспекти на тигровото око:

     1. **Защита:** Тигровото око се смята за камък на защитата. Вярва се, че отблъсква негативните енергии и злонамерени влияния. Мнозина го носят като амулет или талисман, за да се защитят от неблагоприятни ситуации и енергии.

     2. **Смелост и воля:** Камъкът символизира смелост и воля. Тигровото око носи в себе си енергията на тигъра, което може да вдъхнови носителя да се справя с предизвикателства и да действа с решителност.

     3. **Центриране и баланс:** Тигровото око помага за центрирането и балансирането на енергията. Този камък може да помогне да се постигне вътрешна хармония и стабилност в емоционален и духовен план.

     4. **Положително мислене:** Тигровото око се асоциира с оптимизма и положителното мислене. Той може да помогне да се преодоляват негативни мисли и да се вдъхновяваме от вътрешната си сила.

     5. **Познание и интуиция:** Камъкът може да насърчи интуицията и духовното прозрение. Тигровото око е символ на дълбокото познание и мъдростта, които можем да развиваме през своя животен път.

     6. **Физическа сила и издръжливост:** Тигровото око се свързва с физическата сила и издръжливост. Той може да подкрепи физическите ни усилия и да помогне за повишаване на енергийния ни потенциал.

     7. **Креативност и продуктивност:** Тигровото око може да насърчи креативността и продуктивността. Този камък може да бъде вдъхновение за изразяване на собствената ни уникалност и творчески потенциал.

     Тези символични аспекти на тигровото око могат да бъдат използвани в езотерични практики, медитации и носене на камъка като амулет или талисман.

      

     Тигрово око  - значение

     Тигровото око носи в себе си множество значими аспекти, които влияят на живота и духовното развитие на носителя му. Ето някои от основните значения, свързани с този камък:

     1. **Защита и смелост:** Тигровото око е символ на защита и смелост. Той носи в себе си енергията на тигъра, който е силен и смел, и може да вдъхнови носителя да се справи с предизвикателствата в живота с решителност и самочувствие.

     2. **Центриране и баланс:** Този камък помага за центрирането на енергията и поддържането на баланс между различните аспекти на живота. Той може да подпомогне вътрешната хармония и стабилност.

     3. **Положително мислене:** Тигровото око е свързано с оптимизма и положителното мислене. Този камък може да помогне да се освободим от негативни мисли и да се фокусираме върху положителните аспекти на живота.

     4. **Самоувереност и сила:** Носенето на тигрово око може да укрепи самоувереността и вярата в себе си. Този камък помага да се изразим със силата на тигъра и да преодолеем съмненията.

     5. **Духовно прозрение:** Тигровото око може да насърчи духовното прозрение и интуицията. Той подпомага да се отворим към дълбокото познание и мъдростта, която може да се намери вътре в нас.

     6. **Сила на волята:** Този камък е свързан със силата на волята и упоритостта. Той може да помогне да продължим напред, дори когато срещнем препятствия по пътя си.

     7. **Разнообразие и креативност:** Тигровото око съдържа пъстри ленти и отблясъци, което може да бъде символ на разнообразието и креативността в живота. Този камък насърчава изразяването на индивидуалната ни уникалност.

     Важно е да се отбележи, че значенията на тигровото око могат да се различават в зависимост от културния контекст, личните вярвания и интерпретацията на всеки човек.

      

     Тигрово око  - лечебни свойства

     Тигровото око се смята за камък със значителни лечебни свойства, които влияят на физическото и емоционалното благополучие на носителя му. Въпреки че тези свойства са базирани на езотерични вярвания и традиции, е важно да се обърне внимание на индивидуалния опит и нужди на всеки човек. Ето някои от лечебните свойства на тигровото око:

     1. **Физическо благополучие:** Тигровото око се свързва с физическата сила и здраве. Този камък може да бъде използван за укрепване на имунната система, поддържане на енергийния баланс и повишаване на физическата издръжливост.

     2. **Стрес и напрежение:** Тигровото око се смята за камък, който може да помогне за преодоляването на стреса и напрежението. Този камък може да успокои нервната система и да подпомогне релаксацията.

     3. **Самоувереност и мотивация:** Носенето на тигрово око може да подпомогне развитието на самоувереността и мотивацията. Този камък може да помогне да се преодолеят съмненията и да се съсредоточим върху постигането на целите си.

     4. **Креативност и продуктивност:** Тигровото око може да насърчи креативността и продуктивността. Той може да бъде полезен за хора, които се нуждаят от вдъхновение и нови идеи.

     5. **Заздравяване на отношенията:** Този камък може да помогне за стабилизиране на отношенията и подобряване на комуникацията. Той може да улесни изразяването на чувства и да подпомогне разбирателството.

     6. **Балансиране на емоциите:** Тигровото око може да помогне за балансиране на емоциите и предпазване от чувствата на страх и тревожност.

     7. **Подобряване на сексуалната енергия:** Този камък се свързва и със сексуалната енергия и стимулиране на страстта.

     Важно е да се отбележи, че лечебните свойства на тигровото око са под влияние на вярванията и интерпретациите на хората, както и на техния енергиен статус. Носенето или ползването на този камък може да бъде допълнение към общия лечебен подход и да подкрепи физическото и емоционалното благополучие.

      

     Тигрово око - лечебни рецепти

     Тигровото око може да се използва в различни езотерични и холистични практики за подобряване на физическото и емоционалното благополучие. Ето няколко лечебни рецепти, които се свързват с този камък:

     1. **Медитация с тигрово око за самоувереност:** Седнете в удобна позиция и вземете един кристал на тигрово око в ръка. Затворете очи и се концентрирайте върху дълбокото дишане. Визуализирайте себе си със смелост и самоувереност, като се представяте като тигър - силен и уверен. Оставете енергията на камъка да ви подкрепи в тази визуализация.

     2. **Енергийно почистване с тигрово око:** Вземете кристал на тигрово око и го дръжте под течаща студена вода. Въобразявайте си, че течната вода измива всички негативни енергии и натрупвания в камъка и около вас. Можете също така да го поставите на пряка слънчева светлина за няколко часа, за да го заредите с положителни вибрации.

     3. **Тигрово око и ароматерапия:** Поставете кристал на тигрово око на място, където използвате ароматерапия. Камъкът може да усили действието на етеричните масла и аромати, които използвате за постигане на релаксация, баланс и енергийно възстановяване.

     4. **Тигрово око за медитативни практики:** Докато медитирате, поставете кристал на тигрово око пред вас или го дръжте в ръка. Фокусирайте се върху текстурата и цветовете на камъка, като се опитвате да се настроите на позитивни вибрации и вдъхновение.

     5. **Тигрово око като талисман за защита:** Изработете малък талисман, като поставите кристал на тигрово око в кожена или платнена торбичка. Носете го като талисман, за да се чувствате защитени и силни.

     6. **Тигрово око и визуализации:** Включете тигрово око във вашите визуализации за заздравяване на отношенията, повишаване на сексуалната енергия или постигане на лични цели.

     Тези рецепти се основават на езотерични традиции и вярвания и могат да бъдат използвани като допълнение към други методи за подобряване на благополучието. Важно е да бъдете наясно, че личният опит с тигровото око може да варира и да зависи от вашия енергиен статус и усещания.

      

     Тигрово око - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, тигровото око може да се използва за подобряване на енергийния поток и хармонията в различни области на живота. Ето някои от начините, по които тигровото око може да се постави според принципите на фън шуй:

     1. **Североизток (Любов и брак):** Поставяйте тигрово око в североизточния сектор на дома или стаята, свързан с любовта и брака. Този камък може да помогне за подобряване на връзките и семейните отношения.

     2. **Изток (Здраве и семейство):** Поставете тигрово око в източния сектор на дома или стаята, свързан със здравето и семейството. Той може да помогне за хармонизиране на енергията в тази област.

     3. **Запад (Деца и творчество):** Тигровото око може да се постави в западния сектор, който е свързан с децата и творчеството. Този камък може да подпомогне развитието на креативността и взаимоотношенията с децата.

     4. **Югозапад (Баща и партньорство):** Ако искате да подобрите отношенията с бащата си или да укрепите партньорството си, поставете тигрово око в югозападния сектор.

     5. **Център (Цялостно благополучие):** Поставете тигрово око в централния сектор на дома или стаята, за да подобрите общото енергийно състояние на пространството.

     6. **Други области:** Тигровото око може да бъде поставено и в други сектори, в зависимост от конкретните нужди и цели на носителя. Например, ако търсите повече енергия и сила, можете да го поставите в южния сектор, свързан с огъня.

     Винаги е важно да се има предвид, че фън шуй е индивидуална практика и че съществуват различни школи и подходи. Най-добре е да се консултирате с професионален фън шуй консултант или да изследвате повече за конкретните препоръки за разполагане на тигровото око според вашите нужди и цели.

      

     Тигрово око  - за кои зодии е подходящ

     Тигровото око се счита за благоприятен камък за много зодии, тъй като носи със себе си смелост, сила и защита. Ето за кои зодии се смята, че този камък е особено подходящ:

     1. **Овен (21 март - 19 април):** Тигровото око може да допълни енергията на Овните, като ги подпомогне със смелост и решителност при постигане на целите им.

     2. **Лъв (23 юли - 22 август):** Този камък може да подпомогне Лъвовете да изразяват своето самочувствие и да се чувстват силни и защитени.

     3. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Тигровото око може да насърчи оптимизма и позитивното мислене на Стрелците, като им помогне да се справят с предизвикателствата.

     4. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Този камък може да допълни креативната и иновативна енергия на Водолеите, като ги насърчи да изразяват своята уникалност.

     5. **Риби (19 февруари - 20 март):** Тигровото око може да подпомогне Рибите да се освободят от негативни емоции и стрес, като им даде допълнителна сила.

     Въпреки това, всеки камък може да бъде полезен за всеки, независимо от зодията, ако се адаптира към конкретните нужди и цели на носителя. Нека вашите лични преживявания и нужди бъдат насочващи фактори при избора и използването на тигровото око или други кристали.

      

     Тигрово око  - мистични свойства

     Тигровото око е свързано с много мистични и енергийни аспекти, които се вярва, че оказват влияние върху духовния и емоционалния живот на носителя му. Ето някои от мистичните свойства на тигровото око:

     1. **Подпомагане на интуицията:** Този камък се счита за подпомагане на интуицията и духовното прозрение. Носенето на тигрово око може да ви помогне да се настроите на вътрешния си глас и да откриете дълбоката мъдрост в себе си.

     2. **Защита от негативни влияния:** Тигровото око се смята за камък на защитата. Вярва се, че носенето му може да помогне да се отклонят негативни енергии, лоши влияния и лоши мисли.

     3. **Развитие на духовния път:** Този камък може да подкрепи духовния растеж и развитие. Той може да ви помогне да се свържете със своята вътрешна мъдрост и да откриете по-дълбок смисъл в живота си.

     4. **Баланс и хармония:** Тигровото око може да помогне за балансиране на енергията и хармонизиране на чакрите. Този камък може да възстанови равновесието между физическото, емоционалното и духовното.

     5. **Повишаване на вибрациите:** Вярва се, че тигровото око може да повиши вашите енергийни вибрации и да подпомогне пътя ви към по-високи духовни състояния.

     6. **Подпомагане на медитацията:** Този камък може да бъде използван в медитативни практики за постигане на по-дълбоко състояние на концентрация и съсредоточеност.

     7. **Освобождаване от страхове:** Тигровото око се свързва и с освобождаването от страховете. Носенето му може да помогне да преодолеете вътрешни ограничения и неблагоприятни емоции.

     Тези мистични свойства са част от езотеричните традиции и вярвания, свързани с тигровото око. Важно е да се отбележи, че личният опит може да варира и да зависи от вярванията и духовния подход на всеки човек.

      

      

      

      

     Оливин - произход

     Оливинът е минерал, който принадлежи на групата на силикатите и е основна съставка на мантината на Земята. Той е наречен така, защото има характерен зелено-жълт или оливков цвят. Оливинът е широко разпространен минерал и може да бъде намерен в различни типове горни скали, вулканически породи, метеорити и други геоложки образувания.

     Основният произход на оливин се свързва с формирането на мантината на Земята. Той се образува при високо налягане и температура в глубините на Земята, където минералите се разтапят и се движат към повърхността. Оливинът е също често свързван с магматични процеси, като например изригванията на вулкани.

     Оливинът може да има различни химически състави и да съдържа различни елементи, като желязо, магнезий, кремний и други. Това му придава различни цветове и свойства. Например, дълбокозеленият оливин е често използван като скъпоценен камък в ювелирната индустрия.

     Прозрачен или полу-прозрачен кристален камък, Oливинът притежава всички оттенъци на зеления цвят, среща се и в жълто в цялата му палитра, жълтеникаво-кафяв или кафяво от светло до тъмно. Той притежава стъклен блясък и не флуоресцира.
     Оливинът е от вулканичните породи. Уникалният златоцветен и почти прозрачен камък се среща и в метеоритите. Обикновено кристалите на оливина не са много големи в природата. Камъкът е доста чуплив, което затруднява обработката му.
     Историческия факти сочат, че индианците, живеещи на територията на щатите Аризона и Ню Мексико, са използвали този камък като украшение. От незапомнени времена се вярва в магичните способности на Оливина и в свойството му да дарява на своите притежатели любов и грижа. Този камък прави хората меки и отстъпчиви. Той уравновесява психиката, внася хармония в обкръжаващия свят, сдобрява хората, потушава кавги. Камъкът е способен да направи човека сантиментален и поетичен. Оливинът укрепва семейството и внася топлина в семейните отношения.

      

     Оливин - символика

     Оливинът няма широко разпространена символика като други камъни, но все пак има някои интересни асоциации. Тъй като той е свързан с мантината на Земята, може да бъде свързван със здравето и стабилността. Той може да се асоциира и с енергията на земята и природата.

     В древните култури оливинът е свързван с красотата, като се вярва, че той представлява перфектната хармония между светлина и цвят. Той е бил използван за изработка на бижута и обекти за украса, а в някои култури се смятало, че носенето му дава сила и увереност.

     В областта на астрологията, оливинът е свързан с Меркурий и се вярва, че подпомага комуникацията и интелектуалните способности.

     Въпреки че оливинът не е толкова популярен като други камъни като например рубин, сапфир и изумруд, той все пак има своето място в културата и символиката на камъните.

      

     Оливин - значение

     Оливинът има различни значния, свързани с неговите свойства и влияние върху хората.

     В ювелирната индустрия оливинът се използва като скъпоценен камък и има значителна стойност като бижу. Той е известен с изключителната си твърдост и ярък зелен или жълт цвят.

     В областта на кристалотерапията оливинът се използва като камък на цялостното здраве и благополучие. Той се смята за камък на здравето и се използва за подобряване на физическото здраве и укрепване на имунната система.

     Оливинът също така може да бъде асоцииран с укрепването на духовната сила и защитата от негативни енергии. Той може да бъде използван като камък за медитация и помага за постигането на вътрешна хармония.

     Във всекидневния живот, оливинът може да бъде използван за постигане на успех в бизнеса и професионалните начинания. Той може да подпомогне взимането на решения и да подобри комуникацията.

     В културата и символиката, оливинът може да бъде свързван със здравето, стабилността, красотата и интелекта. Той е известен също и като камък на хармонията и баланса, който помага за постигане на цялостно благополучие.

      

     Оливин - лечебни свойства

     Оливинът се използва в кристалотерапията за лечение на различни здравословни проблеми и подобряване на физическото и психическото благополучие. Някои от лечебните свойства на оливинът включват:

     Подобряване на имунната система - Оливинът се смята за камък, който укрепва имунната система и повишава устойчивостта на организма към болести и инфекции.

     Стимулиране на метаболизма - Оливинът се използва за подобряване на метаболизма и ускоряване на метаболичните процеси в тялото.

     Разтоварване на стреса - Оливинът има успокояващ ефект върху нервната система и може да помогне за намаляване на стреса и тревогата.

     Подобряване на кръвообращението - Оливинът се използва за стимулиране на кръвообращението и повишаване на кислородното снабдяване на тъканите в тялото.

     Укрепване на костите и зъбите - Оливинът е свързан със здравето на костите и зъбите и може да помогне за укрепване на тяхната структура.

     Подобряване на храносмилането - Оливинът може да помогне за улесняване на храносмилането и намаляване на проблемите с храносмилателната система.

     Подобряване на физическото и психическото благополучие - Оливинът е известен със своето благотворно въздействие върху физическото и психическото благополучие, като може да помогне за подобряване на настроението и повишаване на енергията.

     Литотерапевтите смятат, че хризолитите от които е и оливинът имат положителен ефект върху физическото и емоционално състояние на човека.
     Те нормализират функцията на сърцето, предпазват от спадове в кръвното налягане и прогонват нощните кошмари.
     Смята се, че оливинът/хризолитите също са полезни и при лечение на настинки, заболявания на очите и гръбначния стълб.
     Казват, че оливинът може да лекува заекването.
     Подобно на тюркоаза, хризолита/оливина помага при очни заболявания и заболявания на кръвта.

      

     Оливин - лечебни рецепти

     Оливинът е камък, който се използва главно в кристалотерапията и се носи като бижу или поставя в дома. Той не се използва за консумация или външно нанасяне. Ето някои рецепти за използване на оливин в кристалотерапията:

     Медитация с оливин - Поставете оливинът на дланта си, затворете очи и дишайте дълбоко. Визуализирайте зелената светлина на оливина, която се разпространява по цялото тяло, докато усещате спокойствие и хармония.

     Носене на оливин като бижу - Оливинът може да се носи като гривна, огърлица или обеци за да помогне за подобряване на настроението, повишаване на енергията и укрепване на имунната система.

     Поставяне на оливин в дома - Поставете оливинът на видно място в дома, за да се възползвате от благотворните му ефекти. Той може да бъде поставен на работното място, в спалнята или в друга стая, където прекарвате много време.

     Използване на оливин при кристална терапия - Оливинът може да се използва при кристална терапия за лечение на различни здравословни проблеми. Поставете го на съответната част от тялото, която желаете да лекувате и провеждайте терапията за определено време.

     Важно е да се отбележи, че оливинът не може да замести медицинското лечение и се използва като допълнение към него. Преди да започнете да използвате оливин или други камъни за лечение на здравословни проблеми, е препоръчително да се консултирате със своя лекар или квалифициран кристалотерапевт.

      

     Оливин - къде се поставя по фън шуй

     В фън шуй, оливинът може да се използва за подобряване на енергията в различни части на дома или работното място. Ето някои препоръки за поставяне на оливин по фън шуй:

     В югоизточната част на дома - Югоизточната част на дома е свързана с богатството и процъфтяването. Поставянето на оливин в тази част на дома може да помогне за привличане на финансови блага.

     В североизточната част на дома - Североизточната част на дома е свързана със здравето и семейната хармония. Поставянето на оливин в тази част на дома може да помогне за подобряване на здравето на жителите и укрепване на семейните връзки.

     В западната част на дома - Западната част на дома е свързана с креативността и духовното развитие. Поставянето на оливин в тази част на дома може да помогне за подобряване на креативността и подпомагане на духовния растеж.

     В работното място - Оливинът може да бъде поставен на работното място, за да помогне за повишаване на производителността и укрепване на мотивацията на служителите.

     Важно е да се отбележи, че при поставянето на оливин или други камъни в дома или работното място, е важно да се следва собственото усещане и интуиция, като се вземат предвид и препоръките на фън шуй.

      

     Оливин - за кои зодии е подходящ

     Оливинът се счита за камък, който е подходящ за множество зодии, но може да бъде особено благоприятен за Рак, Лъв и Стрелец. Ето защо:

     Рак: Оливинът може да помогне на Рак да се укрепи емоционално и да се справи по-добре със стресови ситуации. Това е поради това, че оливинът се счита за камък, който представлява силата на духа и увереността.

     Лъв: Оливинът може да помогне на Лъв да изрази своята индивидуалност и да се чувства повече уверен в себе си. Това е поради това, че оливинът се счита за камък, който подпомага креативността и самоизразяването.

     Стрелец: Оливинът може да помогне на Стрелец да намери вдъхновение и мотивация за постигане на своите цели. Това е поради това, че оливинът се счита за камък, който стимулира ентусиазма и придава смелост.

     Въпреки това, всяка зодия може да изпита благотворното въздействие на оливин, в зависимост от индивидуалните й нужди и характеристики.

      

     Оливин - мистични свойства

     Оливинът е камък със значителни мистични свойства, които включват:

     Свързване с духовния свят: Оливинът се свързва с духовните сили и може да помогне да се постигне по-голяма свързаност с духовния свят.

     Укрепване на енергийното тяло: Оливинът може да помогне за укрепването на енергийното тяло и да балансира енергията в тялото.

     Подпомагане на медитацията: Оливинът може да бъде полезен за медитация, като помага да се постигне по-голяма яснота и съсредоточеност.

     Подпомагане на самоизцеление: Оливинът може да помогне за самоизцеление, като стимулира процеса на възстановяване и подобрява общото здравословно състояние.

     Укрепване на духовните качества: Оливинът може да помогне за укрепване на духовните качества като любов, милосърдие и смирение.

     Укрепване на интуицията: Оливинът може да помогне за укрепване на интуицията и да подобри връзката с вътрешното аз.

     Важно е да се отбележи, че тези мистични свойства на оливинът не са научно доказани и че те не заменят медицинските процедури и терапии.

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

     Яспис - произход

     Ясписът е скална порода, която се състои от кристализирани минерали, обикновено кремък и други силикати. Ясписът е широко разпространен в цял свят и може да се намери в различни образувания и цветове. Най-известните места за добив на яспис са Индия, Египет, Китай, Русия, Казахстан, Мадагаскар, Австралия, Бразилия и САЩ.

      

     Яспис - символика

     Ясписът е известен като камък на защитата и се свързва със земята. Той има дълга история като ценен камък и се използва за изработка на бижута и декоративни предмети. В различните култури и религии ясписът е имал различна символика, но общо за всички е, че се свързва със земята, като представлява стабилност, баланс и заземяване.

     В древна Гърция ясписът е бил свързван с богинята Гаия, която е покровител на земята. В християнството, ясписът се свързва с апостола Петър, който е символ на стабилност и заземяване. В египетската митология, ясписът се свързва с богинята Изида, която е покровител на земята и родовата фертилност.

     Ясписът се смята за камък на защитата и се използва за балансиране на енергийните центрове на тялото и укрепване на имунната система. Той се използва за преодоляване на стреса и ангажиментите, като предоставя усещане за спокойствие и стабилност. В допълнение, ясписът се свързва с богатство и изобилие и се използва за подобряване на финансовото благополучие.

      

     Яспис - значение

     Ясписът е древен камък, известен от хилядолетия за своите лечебни и мистични свойства. Той е считан за камък на спокойствието и стабилността, който може да помогне на носителя му да постигне вътрешна хармония и баланс.

     Ясписът също така се свързва със земята и природата, като се вярва, че може да помогне на носителя му да се свърже с природата и да намери вдъхновение и творчески потенциал. Той е камък на реализацията на целите и помага за постигането на успех и стабилност във всички области на живота.

     За много хора ясписът е символ на защита и се използва като талисман за отблъсване на отрицателни енергии и защита от зловещи сили. Той също така се свързва със здравето и се използва за лечение на много заболявания.

     Ясписът може да има различни цветове и текстури в зависимост от местоположението му в земната кора и химическия му състав. Най-често срещаният вид яспис е червен или кафяв, но има и разнообразни многоцветни и уникални форми.

      

     Яспис - лечебни свойства

     Ясписът има много разнообразни лечебни свойства. Той е известен като камък на спокойствието и уравновесеността, който подпомага стабилизирането на емоционалното състояние на човека. Той също така е известен със своето успокояващо действие и способността си да намалява стреса и тревожността.

     Ясписът се използва като камък на стабилността и заздравяването на връзките. Той помага на хората да се свързват с другите по-добре и да изграждат по-дълготрайни отношения. Ясписът е известен също така като камък на защитата, който помага да се предпазваме от негативните енергии и въздействия на другите.

     Освен това, ясписът се използва за лечение на редица здравословни проблеми, включително проблеми с дишането, депресия, умора, главоболие и дискомфорт в стомаха. Той също така може да помогне за подобряване на общото здравословно състояние на човека и да му даде повече енергия и жизненост.

     За да се използват лечебните му свойства, ясписът се носи като гривна, медальон, обици или колие, или се поставя на определени части от тялото.

      

     Яспис - лечебни рецепти

     Ясписът е добре познат сред лечебните камъни от хиляди години. Той е известен със своите терапевтични свойства и се използва за лечение на много здравословни състояния. Ето няколко рецепти за използване на яспис в лечебни цели:

     1. Масаж с яспис: За да се получат ползотворни резултати, можете да използвате яспис за масаж на лице и тяло. За това можете да използвате малки, гладки камъни от яспис и да ги движите в кръгови движения върху кожата. Това ще помогне за стимулиране на кръвообращението и релаксация на мускулите.

     2. Топъл компрес: Ако имате болки в стомаха или други здравословни проблеми, може да направите топъл компрес с яспис. За това загрейте камъни от яспис във вода и ги поставете в кърпа. След това нанесете компреса на засегнатата област за около 15 минути. Това ще помогне за облекчаване на болката.

     3. Медитация с яспис: Ясписът може да бъде полезен и за медитация. Можете да използвате гладки, кръгли камъни от яспис за медитация и да ги държите в дланите си, докато медитирате. Това може да помогне за успокояване на ума и постигане на по-дълбоко състояние на медитация.

     4. Ясписова вода: За да получите ползи от ясписа, може да приготвите ясписова вода. За това поставете камъни от яспис във вода и ги оставете да престоят през нощта. Сутринта можете да пиете тази вода за по-добро здраве и благополучие.

     5. Ясписов талисман: Можете да използвате ясписа като талисман за да привлечете благополучие и щастие в живота си. За това можете да носите малки камъни от яспис или да ги поставите в различни части на жилището.

     Да, можете да използвате малки камъни от яспис като талисмани за привличане на благополучие и щастие в живота си. Можете да ги носите като гривна, колие или прикачени към ключодържател. Преди да започнете да използвате яспис като талисман, е добре да го почистите и заредите с положителна енергия, например като го оставите на пряка слънчева светлина или го поставите в солена вода за няколко часа. След това можете да го програмирате с вашия желан ефект, като му казвате мантри, повтаряте афирмации или визуализирате положителни ситуации, свързани с талисмана.

      

     Яспис - къде се поставя по фън шуй

     Ясписът е камък, който може да се използва за подобряване на енергията в дома или работното място, в съответствие с принципите на фън шуй.

     За да привлечете повече стабилност и уравновесеност в дома си, можете да поставите големи парчета яспис на пода във входната част или в кътовете на стаята за почивка. Също така, можете да използвате малки камъни от яспис в декоративни орнаменти, статуетки, като ги поставяте на масите или рафтовете в дома си.

     За да подобрите енергията на работното място, можете да поставите парчета яспис в близост до компютъра или на масата за работа. Това ще ви помогне да се концентрирате по-добре и да работите по-ефективно.

     Важно е да се отбележи, че въздействието на камъните върху енергията в дома или работното място е индивидуално и може да варира в зависимост от конкретната ситуация.

      

     Яспис - за кои зодии е подходящ

     Ето за коя зодия отговаря какъв яспис:

     - Овен: Червен яспис може да бъде полезен за Овните, като им помага да постигнат по-голяма смелост и решителност.

     - Телец: За Телците, камъкът на речта може да бъде полезен, тъй като им помага да се почувстват по-уверени и да изразят мислите си по-ясно.

     - Близнаци: Големият яспис може да бъде полезен за Близнаците, като им помага да укрепят комуникационните си умения и да подобрят способността си да се адаптират към различни ситуации.

     - Рак: Розовият яспис може да бъде полезен за Раците, като им помага да укрепят връзките си с другите и да се справят по-добре с емоционалните си нужди.

     - Лъв: За Лъвовете, жълтият яспис може да бъде полезен, като им помага да изразят по-добре креативните си таланти и да постигнат по-голяма самоувереност.

     - Дева: За Девите, зеленият яспис може да бъде полезен, тъй като им помага да се фокусират по-добре и да постигнат по-голяма ефективност в работата си.

     - Везни: Ясписът на морската вода може да бъде полезен за Везните, като им помага да постигнат баланс между различните аспекти на живота им и да се насладят на мир и хармония.

     - Скорпион: Камъкът на речта може да бъде полезен за Скорпионите, като им помага да изразят по-ясно мислите си и да постигнат по-голяма прозрачност в комуникацията си с другите.

     - Стрелец: Ясписът на мъдростта може да бъде полезен за Стрелците, като им помага да разширят познанията си и да постигнат по-голяма мъдрост.

     - Водолей: Ясписът на каменната река може да бъде полезен за Водолеите, като им помогне да се подобри комуникацията и да се укрепи интуицията. Може да се носи като талисман за подобряване на креативността и развиване на нови идеи.

     - Риби: ясписът може да помогне да се укрепи интуицията и да се успокоят емоциите. Той може да се ползва за подобряване на комуникациите и насърчаване на творческия потенциал.

      

     Яспис - мистични свойства

     Ясписът се свързва с различни мистични свойства, които са отразени в различни култури и вярвания. В някои традиции се смята, че ясписът има защитни свойства и може да предпазва носителя си от негативна енергия и злонамерени хора. Той също така може да подпомогне носителя си в постигането на духовно разбуждане и просветление. Ясписът може да помогне да се укрепи връзката между тялото и ума и да се подобри медитативната практика. Той се използва и за стимулиране на креативността, издръжливостта и амбицията в постигането на цели и задачи.

      

      

     Лунен камък - произход

     Лунният камък е полускъпоценен камък със светлосив, синкав или бял цвят, който отразява и пречупва светлината като лунна светлина. Той е известен със своята мистична и романтична красота. Произходът на лунния камък може да варира в зависимост от конкретния вид камък. Обикновено той се среща в различни части на света, включително Индия, Шри Ланка, Мадагаскар, Австралия, Бразилия и САЩ.

     Индия и Шри Ланка са известни със своите находища на лунни камъни. В тези региони се намират някои от най-висококачествените и ценени примери на този камък. Лунният камък се добива от нагар, речни пясъци или горски почви.

     В митологията и легендите на различни култури, лунният камък е свързан с луната и божеството, свързано с нея. Смята се, че този камък носи в себе си енергията и светлината на луната, като предоставя успокоение, интуиция и връзка със световете на магията и мистиката.

      

     Лунен камък - символика

     Лунният камък има богата символика и историческо значение в различни култури и вярвания. Ето някои от основните символични аспекти на лунния камък:

     1. Женственост и интуиция: Лунният камък е свързан със женствеността и енергията на Луната. Той се смята за символ на интуицията, чувствителността и емоционалната сила. Лунният камък може да помогне на носителя да се свърже със своята вътрешна женственост и да развие интуитивните си способности.

     2. Баланс и хармония: Лунният камък се свързва с баланса и хармонията. Той може да помогне да се постигне вътрешен мир и стабилност. Лунният камък също така може да помогне да се изгладят емоционални неравновесия и да се установи връзка със своята вътрешна истина.

     3. Интуиция и яснознание: Лунният камък се свързва с повишаване на интуицията и яснознанието. Той може да помогне на носителя да развие своето шесто чувство и да бъде по-чувствителен към околната енергия и информация.

     4. Романтика и любов: Лунният камък се асоциира с романтиката и любовта. Смята се, че той може да помогне за привличане на любов и развитие на емоционална свързаност в междуличностните отношения.

     5. Духовност и мистика: Лунният камък има и мистична символика, свързана със светлината на луната и духовните измерения. Смята се, че той може да подкрепи духовното развитие и да помогне на носителя да се отвори към мистериите на универсума.

     Въпреки че символиката на лунния камък е широка и разнообразна, важно е да се има предвид, че тя може да варира в зависимост от различните култури и вярвания.

      

     Лунен камък - значение

     Лунният камък има различни значения в зависимост от контекста и вярванията. Ето някои от общите значения, свързани с лунния камък:

     1. Интуиция и емоционална хармония: Лунният камък се свързва с интуицията и развитието на емоционалната интелигентност. Той може да помогне на носителя да се свърже с вътрешната си мъдрост и да развие по-дълбоко разбиране за своите емоции и чувства.

     2. Баланс и стабилност: Лунният камък се асоциира с баланса и хармонията. Той може да помогне да се постигне вътрешна стабилност и да се изгладят емоционални колебания и неравновесия.

     3. Интуитивна мъдрост: Лунният камък се свързва с интуитивната мъдростта и способността да се разбират нещата без да се използва рационално мислене. Той може да подпомогне развитието на интуицията и да насърчи доверието във вътрешното си усещане.

     4. Любов и романтика: Лунният камък е символ на любовта и романтиката. Той може да помогне да се привличат и запазят връзки, да се укрепят емоционалните връзки и да се открие по-голямо задоволство в любовните отношения.

     5. Духовност и душевно развитие: Лунният камък се свързва и с духовното развитие. Той може да помогне на носителя да се свърже с вътрешната си духовност и да отвори врата към по-висши познания и прозрения.

     Важно е да се отбележи, че тези значения са базирани на вярвания и традиции и могат да се различават в различни култури и индивидуални убеждения. Интерпретацията на значение на лунния камък може да бъде субективна и лична за всеки човек.

      

     Лунен камък - лечебни свойства

     Лунният камък е често свързван със силни лечебни свойства в алтернативната медицина и езотеричните практики. Въпреки това, важно е да се има предвид, че тези свойства не са научно доказани и липсва конкретна медицинска подкрепа за тях. Ето някои от традиционно свързаните с лунния камък лечебни свойства:

     1. Емоционално благополучие: Лунният камък се смята за камък, който помага за стабилизиране на емоциите и преодоляване на стрес и тревожност. Той може да предостави успокоение и подкрепа в емоционални ситуации и да помогне за постигане на вътрешна хармония.

     2. Репродуктивно здраве: Вярва се, че лунният камък има положителен ефект върху репродуктивното здраве, особено при жените. Той може да помогне при регулиране на хормоналния баланс, облекчаване на симптоми на менопаузата и подкрепа на женската фертилност.

     3. Подобряване на съня: Лунният камък се свързва с качествения сън и нощния отдих. Той може да помогне за успокояване на ума и постигане на по-дълбок и отпочиващ сън.

     4. Интуиция и духовно развитие: Лунният камък се асоциира с интуицията и духовното развитие. Той може да помогне за развитието на интуитивните способности, подкрепа на медитативни практики и откриване на по-дълбоко духовно познание.

     Важно е да се отбележи, че тези свойства се основават на вярвания и традиции, а не на научни изследвания. Преди да използвате лунния камък за лечебни цели, е препоръчително да се консултирате с медицински специалист или натуропат за подходящо лечение или съвет.

      

     Лунен камък - лечебни рецепти по фън шуй

     Според принципите на фън шуй, лунният камък може да се използва за подобряване на енергийния поток и хармонията в дома. Ето някои примерни начини за използване на лунния камък във фън шуй:

     1. Поставете лунния камък в спалнята: Поставете лунен камък на нощната шкафче или в близост до леглото си. Той може да помогне за създаване на спокойна и релаксираща атмосфера, благоприятна за отдих и добър сън.

     2. Използвайте лунен камък в декорацията: Разположете лунни камъни във визуално привлекателни декоративни елементи, като чинии, чаши или фигурки. Това може да добави енергия на мир и хармония в стаята.

     3. Използвайте лунен камък за балансиране на енергията в дома: Разположете лунен камък на места със стагнираща или негативна енергия, като например мрачни ъгли или забравени пространства. Това може да помогне за разблокиране на енергията и подобряване на хармонията в дома.

     4. Използвайте лунния камък в медитация: Поставете лунен камък в близост до мястото, където медитирате. Той може да помогне за укрепване на връзката с вътрешния си свят и подобряване на фокуса и съсредоточеността по време на медитация.

     Въпреки че лунният камък може да се използва във фън шуй за създаване на хармония и баланс, важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна система и изисква индивидуално изследване на конкретния пространство и ситуация. За най-добри резултати, е препоръчително да се консултирате с фън шуй специалист или изследвате допълнителни източници, които предоставят подробни насоки за използване на лунния камък във фън шуй.

      

     Лунен камък - къде се поставя по фън шуй

     Според принципите на фън шуй, лунният камък може да се постави на различни места в дома за подобряване на енергията и хармонията. Ето и някои примерни места, където може да се постави лунен камък във фън шуй:

     1. Спалнята: Поставете лунния камък на нощната шкафче или в близост до леглото си. Това може да помогне за създаване на спокойна и релаксираща атмосфера, подпомагаща добър сън и отдих.

     2. Холът или дневната стая: Разположете лунен камък на видно и привлекателно място в хола или дневната стая. Той може да допринесе за хармония и благополучие в този обществен пространство.

     3. Кухнята: Поставете лунен камък върху кухненската маса или на подпрозоречното пространство в кухнята. Това може да помогне за създаване на хармонична атмосфера по време на храненето и приготвянето на храна.

     4. Работното място: Разположете лунен камък на работния плот или в близост до работното място. Това може да помогне за стимулиране на креативността, подобряване на фокуса и съсредоточеността.

     5. Входната врата: Поставете лунен камък в близост до входната врата или върху конзолна маса. Това може да създаде приятна и приветлива енергия за всички, които влизат в дома.

     Важно е да отбележим, че въздействието на лунния камък върху пространството може да варира в зависимост от конкретните условия и енергийни нужди на дома. За най-добри резултати, е препоръчително да се консултирате с фън шуй специалист или да изследвате по-детайлни насоки, които отговарят на специфичните ви нужди и цели.

      

     Лунен камък - за кои зодии е подходящ

     Лунният камък е камък, който се свързва с енергията на Луната и се счита за подходящ за различни зодии. Въпреки това, трябва да се има предвид, че това е общо значение и е възможно да има индивидуални различия за всяка от зодиите в зависимост от конкретните позиции на планетите в наталната им карта. Ето някои от зодиите, за които лунният камък се счита за особено подходящ:

     1. Рак (22 юни - 22 юли): Ракът е зодия, свързана с Луната. Лунният камък е особено подходящ за Раците, тъй като може да подкрепи техния емоционален баланс, интуиция и чувствителност.

     2. Риби (19 февруари - 20 март): Рибите са зодия, свързана с водния елемент и мистичните сфери. Лунният камък може да бъде полезен за Рибите, като ги подкрепя в развитието на интуицията, духовността и емоционалната им хармония.

     3. Водолей (20 януари - 18 февруари): Водолеите са зодия, свързана с иновациите и духовното прозрение. Лунният камък може да им помогне да се свържат с вътрешното си знание и да развият интуицията си.

     Тези съответствия са общи и може да има и други зодии, за които лунният камък е подходящ, в зависимост от конкретните астрологични фактори в наталната карта на човека. Винаги е добре да се има предвид индивидуалната консултация с астролог или експерт в областта на астрологията за по-пълно разбиране на взаимодействието между лунния камък и дадената зодия.

      

     Лунен камък - мистични свойства

     Лунният камък е известен със своите мистични свойства и се вярва, че носи в себе си магическа и енергийна сила. Ето някои от мистичните свойства, свързани с лунния камък:

     1. Интуиция и предсказателност: Лунният камък се свързва със заздравяването на интуицията и предсказателността. Вярва се, че носенето на лунен камък може да повиши способността на човека да предвижда бъдещи събития и да разбира скрити послания и знаци.

     2. Пътеводител и защита: Лунният камък се смята за пътеводител и защитник в духовното пътешествие. Вярва се, че той може да предостави напътствия и насоки за развитие и ръководство по пътя към самооткритие и просветление.

     3. Магическа и лунна енергия: Лунният камък се свързва с магическата и лунна енергия. Вярва се, че той може да активира и усили енергията на Луната и да се използва в магически практики, ритуали и обреди.

     4. Женска сила и женска магия: Лунният камък е считан за камък на женската сила и женската магия. Вярва се, че той подпомага жените в развитието на тяхната интуиция, емоционална сила и цикличност.

     5. Хармония и баланс: Лунният камък се свързва със създаването на хармония и баланс в живота. Вярва се, че той може да помогне да се изгладят емоционални неравновесия и да се постигне вътрешна хармония.

     Важно е да се отбележи, че тези свойства се основават на митология, мистика и езотерични вярвания и не са научно доказани. Възприемането на мистичните свойства на лунния камък може да варира от човек на човек и да бъде субективно.

      

      

      

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ НА ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Уважаеми Клиенти,

      

     С наближаването на Коледните и Новогодишни празници и увеличаването обема на работа, доставките ще бъдат затруднени. Предварително се извиняваме, ако през месец декември не сме в състояние навреме да доставяме пратки. Моля да планирате Вашите покупки по рано.

      

     Считано от 01 декември 2023 до края на годината фирма ПОДАРЪЦИ ЕООД не се ангажира с точна дата на доставка.

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.
     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter