• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Скаличка от скъпоценни и полускъпоценни камъни, кристали и минерали

     Планински кристали, Ахат, Лапис лазули, Турмалин, Цитрин, Оникс, Яспис, Авантюрин, Оливин, Орфеев ахат
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R116D

     Скаличка от Скъпоценни и Полускъпоценни Камъни - Планински кристали, Ахат, Лапис лазули, черен Турмалин, Цитрин, Оникс, Яспис, звезден Авантюрин, Оливин, Орфеев ахат

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Размери: В: 13 см. Ш: 11,5 см.

     Изчерпан

     Подарък за здраве и късмет!

     Скалички от кристали и минерали                                                              

      

                                                         УНИКАЛЕН и НЕОБИКНОВЕН ПОДАРЪК, НОСЕЩ КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ НА СВОЯ ПРИТЕЖАТЕЛ!!!

     Скаличка от скъпоценни камъни-тази уникално благородна скулптура е безценен подарък както за офис така и за дома. Този вид декоративно изкуство се е зародило в Русия през XVIII век, като специална форма на внимание и уважение, в един уникално рядък състав,под формата на скали и хълмове от различни минерали,образувайки хармоничен “букет” от красиви кристали, носещи здраве, щастие и късмет.

                                                                                                             ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ!!!

                                                                                  Презентация на скъпоценни камъни,кристали и минерали.

      gifts4you.bg - сувенири и подаръци за ценители,любители и колекционери на естествени кристали и минерали.

      Най-накрая,дойде време да поговорим за поезия! Не, не става въпрос за поети и писатели. Днес ние ще говорим за камък – поезия. Да, да. Тя е скрита в рима и изпратена до нас от дълбоки векове, и кой знае, може би тя съдържа много повече смисъл, отколкото всички човешки звуци.  Майстори-ювелири знаят това и са овладели ритъма да предават по наследство тази поезия на съвършенството, на всички Нас.

       Погледнете ги внимателно...  Не!  Слушайте!

     Почувствайте нежната хармония от звуци на скъпоценните камъни. Ако вземем същите тези камъни и ги поставим в купчина, можем да получим само хаос, красив, но хаос.  

     Затова учени и майстори се средоточават над силата и магията на кристалите, подреждат ги и концентрират в ред,  показан от звездите,  в който тези камъни да овладеят ритъма от звуци и да достигнат до Нас в най-невероятни скулптури, съчетавайки в себе си красота и съвършенство. И накрая да незабравим и за символиката, която носят в себе си. Било това да ни предпазят от беди,болести или просто да ни донесат истински късмет,щастие и радост.


     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Лапис лазули - произход

     Лапис лазули е полускъпоценен камък със синя цветова гама, който е бил използван в ювелирни изделия и художествени предмети в продължение на хилядолетия. Той е известен още като "небесен камък" поради своята синя окраска, която наподобява цвета на небето.

     Произходът на лапис лазули е свързан с неговото естествено образуване. Той се формира в горски породи, известни като лазуритови гранити. Лазуритът, основен компонент на лапис лазули, е минерал, който съдържа син пигмент. Той се образува в резултат на метаморфизъм и проникване на магмата в земната кора.

     Исторически лапис лазули се добива в различни страни и региони като Афганистан, Чили, Мианмар (Бирма), Русия и други. Афганистан е известен със своите богати находища на лапис лазули и е бил важен доставчик на този камък през вековете. Той се използва и в древноегипетските, месопотамските и индийските цивилизации, като се смята за един от най-старите известни полускъпоценни камъни, използвани от човечеството.

      

     Лапис лазули - символика

     Лапис лазули има богата символика и историческо значение в различни култури и религии. Ето някои от основните символични аспекти на лапис лазули:

     1. Духовност и истина: Лапис лазули е свързан с духовността и търсенето на истината. Той се смята за камък на мъдростта и разсъждението и помага на носителя да постигне вътрешна хармония и свързаност с духовният свят.

     2. Възприемане на енергия: Лапис лазули се смята за камък, който притежава силна енергетика и има способността да усилва интуицията и съзнанието. Той може да помогне за отваряне на третото око и повишаване на духовната осведоменост.

     3. Защита и успокоение: Смята се, че лапис лазули предоставя защита от негативна енергия и привлича благоприятни вибрации. Той може да помогне да се намали стресът, да се успокои ума и да се промотира душевното равновесие.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули е свързан с комуникацията и изразността. Той може да подпомогне в изразяването на идеи и емоции, укрепява комуникационните умения и помага в изразяването на себе си с яснота и увереност.

     5. Ройност и благополучие: В някои култури лапис лазули е асоцииран с благополучие. Вярва се, че той привлича изобилие и помага за постигане на успех във всички сфери на живота.

     Тези символи и значение на лапис лазули може да варират в зависимост от различните култури и убеждения.

      

     Лапис лазули - значение

     Лапис лазули има различни значения в зависимост от контекста и културата. Ето някои от общите значение, свързани с лапис лазули:

     1. Истина и мъдрост: Лапис лазули се свързва със съзнанието, мъдростта и търсенето на истината. Той символизира желанието за духовно развитие и висока интелектуална способност.

     2. Духовност и вътрешност: Този камък е свързан с духовността и вътрешната хармония. Той може да помогне за постигането на баланс и спокойствие в душата, както и за пробуждането на духовната осведоменост.

     3. Сила и защита: Лапис лазули се свързва и със защитните свойства. Той се смята за камък, който отблъсква негативната енергия и привлича благоприятни вибрации. Това може да помогне на носителя да се чувства защитен и силен.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне на носителя да изрази своите идеи и емоции по-ясно и ефективно. Той също така може да стимулира творческите способности и да помогне в изразяването на себе си.

     5. Изобилие и благополучие: В някои традиции лапис лазули е свързан с изобилието и благополучието. Той се смята за камък, който привлича успех и процъфтяване в различни аспекти на живота.

     Важно е да отбележим, че тези значения и символика на лапис лазули могат да се различават в различните култури и традиции. Интерпретацията на символиката на камъка може да варира в зависимост от личните убеждения и вярвания на отделния човек.

      

     Лапис лазули - лечебни свойства

     Лапис лазули се счита за камък със силни лечебни свойства в много култури. Въпреки това, важно е да се отбележи, че тези свойства са предмет на вярвания и нямат научно доказани ефекти. Ето някои от традиционно свързаните с лапис лазули лечебни свойства:

     1. Физическо здраве: Вярва се, че лапис лазули има положителен ефект върху физическото здраве. Той се свързва със здравето на гърлото и гласовите връзки, и може да помогне при проблеми като гърлови болести, възпаление на синусите и проблеми с гласа.

     2. Душевно здраве: Лапис лазули се свързва също така със заздравяването на душевното благополучие. Вярва се, че той може да помогне при стрес, тревожност и депресия, като предоставя успокоение и подпомага емоционалното равновесие.

     3. Духовно развитие: Лапис лазули е познат също като камък на духовността и трансценденцията. Смята се, че носенето на този камък може да подпомогне развитието на интуицията, духовното прозрение и осъзнатостта.

     4. Помощ при комуникация: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне за подобряване на комуникативните умения и яснотата на изразяване, както и за стимулиране на креативността.

     Въпреки че лапис лазули може да има символични и енергийни аспекти, твърденията за конкретни лечебни свойства на камъка не са подкрепени от научни изследвания. Лапис лазули се използва основно в рамките на алтернативната и езотерична медицина и се счита за камък, който помага на хората да се свържат с вътрешния си потенциал и да постигнат духовно и емоционално благополучие. Въпреки това, за лечебните свойства на камъните е важно да се запази научният и балансиран подход и да се консултирате с професионален здравен специалист при нужда от медицинско лечение или съвет.

      

     Лапис лазули - къде се поставя по фън шуй

     Фън шуй е древно китайско изкуство за организиране на пространството с цел постигане на баланс и хармония. Лапис лазули се използва във фън шуй за своите символични и енергийни качества. Ето и някои примерни начини за използване на лапис лазули във фън шуй:

     1. Поставете лапис лазули в северната част на дома или работното пространство. Това може да помогне за активиране на енергията на кариерата и професионалното развитие.

     2. Използвайте лапис лазули като декорация във вашата спалня. Той може да помогне за създаване на спокойна и релаксираща атмосфера, благоприятна за отдих и добър сън.

     3. Носете лапис лазули като бижу или го поставете в портфейла си. Той се счита за камък, който привлича изобилие и благополучие.

     4. Използвайте лапис лазули като фокус точка при медитация. Той може да помогне за подобряване на съсредоточието и усилване на духовната практика.

     Въпреки че лапис лазули може да се използва във фън шуй за създаване на хармония и баланс, важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна система и изисква индивидуално изследване на конкретния пространство и ситуация. За най-добри резултати, е препоръчително да се консултирате с фън шуй специалист или изследвате допълнителни източници, които предоставят подробни насоки за използване на лапис лазули във фън шуй.

      

     Лапис лазули - за кои зодии е подходящ

     Лапис лазули се счита за благоприятен камък за някои зодии, като тяхната подходящост може да зависи от конкретната интерпретация и вярвания. Ето и някои от зодиите, които се свързват с лапис лазули:

     1. Стрелец (23 ноември - 21 декември): Лапис лазули се смята за камък, който може да подкрепи духовното развитие и търсенето на истината за Стрелците. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се укрепи комуникацията.

     2. Водолей (20 януари - 18 февруари): Лапис лазули се свързва със свободолюбието и интелектуалните интереси на Водолеите. Той може да помогне за стимулиране на креативността и изразяването на идеи.

     3. Риби (19 февруари - 20 март): Лапис лазули се свързва с интуицията и духовното развитие на Рибите. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се подкрепи чувствителността и състраданието.

     Въпреки това, важно е да се отбележи, че въздействието на камъните върху зодиите е предмет на вярвания и не е подкрепено от научни изследвания. Винаги е добре да се вслушате в интуицията си и да избирате камъните, които ви привличат и отговарят на вашия личен опит и предпочитания.

      

     Лапис лазули - мистични свойства

     Лапис лазули е известен със своите мистични свойства и се счита за камък, който има връзка с духовността и трансценденцията. Ето някои от мистичните свойства, свързани с лапис лазули:

     1. Усилване на интуицията: Лапис лазули се смята за камък, който може да подпомогне развитието на интуицията и усещането. Той може да ви помогне да бъдете по-открити към вътрешното си усещане и да се свържете с вашия интуитивен потенциал.

     2. Духовно развитие: Лапис лазули се свързва също така с духовното развитие и трансценденцията. Смята се, че носенето или медитацията с лапис лазули може да ви помогне да се откриете и развиете вътрешния си потенциал и да преживеете по-дълбоки духовни преживявания.

     3. Хармония и баланс: Лапис лазули се счита за камък на хармонията и баланса. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се установи баланс между физическото, емоционалното и духовното състояние.

     4. Свързване с висшия себе си: Лапис лазули се свързва с висшия аспект на нашето съществуване и способността ни да се свържем с висшите си цели и познания. Той може да помогне да се открие и развие вътрешната мъдрост и светлина.

     Тези мистични свойства на лапис лазули се основават на вярванията и духовните традиции. Важно е да отбележим, че те не са научно доказани и могат да се възприемат по различен начин от различни хора.

      

      

      

      

      

      

      

      

     Ахат - произход

     Ахатът е минерал от групата на кварцита. Той се състои от микроскопични кристали кварц, които са свързани един с друг в различни слоеве и пластове. Има голямо разнообразие от цветове и модели на ахат, като те се образуват в различни геоложки условия, като например вулканически изригвания, хидротермални извори и геотермални калъпи. Най-известният източник на ахат е Южна Африка, но той се намира и в други части на света, включително Бразилия, САЩ, Русия, Мексико, Индия, Мадагаскар и Германия.

     Ахат - символика

     Ахатът е известен като камък на душевната стабилност и укрепване на духовните ценности. Смята се, че той може да осигури сила, стабилност и увереност на своя притежател. Освен това се твърди, че ахатът може да помогне за развитието на интуицията и способността за анализ на информация. В различните култури камъкът се свързва с различни символи, като например защита, баланс и хармония.

     В древните цивилизации на Вавилон и Египет ахатът е смятан за камък на силата и укрепване на духа. В гръцката митология той се свързва с бога на виното Дионис и се използва за изработка на чаши за вино. В китайската култура ахатът се свързва с баланс и хармония, като се използва за подобряване на връзките и отношенията с другите хора. В индийската култура се твърди, че ахатът може да помогне за подобряване на физическата и духовната сила.

     Ахат - значение

     Ахатът е полу-прозрачен, колкото и разноцветен минерал, който може да се срещне в няколко различни варианта и цветове. Според вярванията, ахатът е камък на доброто настроение, който има способността да укрепва духовната мощ и да намалява стреса и тревожността. Той също така се смята за камък на баланса и хармонията, който помага да се постигне вътрешното равновесие и да се избегнат крайности.

     Ахатът се свързва със зодиите Телец, Везни и Риби и обикновено се свързва с елемента земя. В различните култури и традиции ахатът има различни символични значения и се използва за различни цели. Например в Древен Египет ахатът се използваше за изработка на амулети и талисмани, а в Индия се смята, че той може да защити от злоокаяния поглед и други негативни въздействия.

     Ахат - лечебни свойства

     Ахатът е камък, който се използва за лечение на различни физически и емоционални проблеми. Някои от неговите лечебни свойства включват:

     - Подобряване на кръвообращението: Ахатът се използва за стимулиране на кръвообращението в организма и подобряване на циркулацията на кръвта.

     - Успокояване на нервната система: Този камък може да помогне за успокояване на нервната система, което може да бъде полезно при тревожност, стрес и депресия.

     - Подобряване на имунната система: Ахатът може да помогне за укрепване на имунната система на организма, като така предпазва от различни болести и инфекции.

     - Отстраняване на токсините: Този камък може да помогне за отстраняване на токсините от организма, което може да подобри общото здравословно състояние.

     - Подобряване на комуникацията: Ахатът може да подобри комуникацията и междуличностните отношения, като насърчава честността и яснотата.

     - Подобряване на самочувствието: Този камък може да помогне за повишаване на самочувствието и укрепване на увереността в себе си.

     - Предпазване от негативни енергии: Ахатът може да предпази от негативните енергии, като така помага за подобряване на общото здравословно състояние.
     - Главоболие, стомах, черва, дизинтерия, подагра, уши, епилепсия, отровни ухапвания, заболявания насърдечно съдовата система, отравяния, заболявания на очите, косопад.

     Ахатът помага при различни недъзи.
     Изделията от този камък спомагат за увеличаване на потентността, влияе благоприятно на белите дробове, подобрява зрението и слуха, помага да се борите със страховете си, при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепва кръвоносните съдове, пречиства лимфната система, лекува кожни болести, защитава от инфекции и заболявания на стомашно – чревния тракт. В *Аюрведа*  казват че ахата премахва  капха- нарушения. На санскрит *капха* означава  телесна течност /вода/ , която има във различни органи и тъкани. Капха дава енергия  на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета. Съгласно АЮРВЕДА ахата съдържа елементи на огън и въздух. Ахат е препоръчителен на децата – той успокоява и разсейва страховете, спомага за ранно прохождане.Съществува мнение че ахата пази организма на човек от радиация.
     Контактно врачуване, носене на украшения от него / гривни, огърлици, гердани/ , китайски масаж с топчета, работа с пирамиди от ахати.
      Слоисти ахати се дават на боления да ги подържи в ръце, понякога по време но болестта, когато човекът изпитва жажда се слага в устата.
     При силна кашлица, ангина ахатът се носи като украшение във вид на гердан, при зъбобол се носи като обеци.
     При подагра или при болки в ставите се носят гривни от ахат. При болести на сърцето се носят пръстени с ахат на безименния пръст на лявата ръка. На хора страдащи от безсъние , безпричинни страхове, истерия се препоръчват да слагат пръстен с ахат на средния пръст на дясната ръка.
     Против астма, възпаление на белите дробове и бронхит ще помогне брошка с ахат.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на ахат не са научно доказани и следва да бъдат разглеждани като алтернативна терапия. Преди да започнете да използвате ахат за лечебни цели, трябва да се консултирате с лекар или квалифициран терапевт.

     Ахат - лечебни рецепти

     Не е известно да съществуват конкретни лечебни рецепти, които да включват ахат като съставка. Въпреки това, той се използва в каменната терапия и като талисман, който се носи близо до тялото, за да се осигури психическа защита и духовно благополучие.

     Ахат - кулинарни рецепти

     Ахат е полуценен камък, който не се използва за кулинарни цели. Неговата груба текстура и специфичен вкус го правят неподходящ за консумация.

     Ахат - къде се поставя по фън шуй

     Ахатът се смята за камък, който може да подобри финансовото благополучие, затова е подходящ да се поставя в югоизточната част на стаята, където се намира касата или бюрото за работа. Освен това се смята, че този камък може да помогне за укрепване на личната мощ и авторитет, затова е подходящ да се поставя в северната част на стаята, където се намира работното място или офисът.

     Ахат - за кои зодии е подходящ

     Ахатът се счита за универсален камък и не е специфичен за някоя от зодиите. Той може да се ползва от всеки, който се нуждае от неговите лечебни и мистични свойства.

     Ахат - мистични свойства

     Ахатът е камък, който се свързва с укрепване на духа, развитие на интуицията и засилване на връзката с природата. Някои от мистичните свойства, свързани с ахата, са:

     - Укрепване на връзката с природата и засилване на емпатията към живите същества.
     - Подобряване на интуицията и усъвършенстване на уменията за медитация.
     - Спомага за постигане на баланс между емоциите и разума, като стимулира яснотата на мисълта и укрепва концентрацията.
     - Успокоява нервната система и помага за преодоляване на стреса и тревожността.
     - Носенето на ахат може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да укрепи връзките с хората около вас.
     - Смята се, че ахатът може да помогне за избавяне от отрицателни енергии и да допринесе за постигане на вътрешен мир и хармония.

     Тези свойства на ахата са особено полезни за хората, които търсят вътрешен мир и баланс в живота си.

     Ахата е талисман на художниците. Спомага за добро приятелство, дълголетие и издигане в кариерата. Привлича успеха. Дава сила на притежателя си. Развива красноречието. Предпазва от болки, злодеяния, от бури и урагани, от гръм и мълнии, от зли духове, магии, а също така от ухапвания на отровни животни и насекоми, както и от полово безсилие. Дарява притежателя си кротък нрав, както и да проявява повече внимание към самия себе си. Носи успокоение на духа,храброст, целомъдрие и мъжество. Съдейства за медитация, за нормализиране на психиката и за развитието на умствените способности. Подпомага постоянството, лоялността.

     Яспис - произход

     Ясписът е скална порода, която се състои от кристализирани минерали, обикновено кремък и други силикати. Ясписът е широко разпространен в цял свят и може да се намери в различни образувания и цветове. Най-известните места за добив на яспис са Индия, Египет, Китай, Русия, Казахстан, Мадагаскар, Австралия, Бразилия и САЩ.

      

     Яспис - символика

     Ясписът е известен като камък на защитата и се свързва със земята. Той има дълга история като ценен камък и се използва за изработка на бижута и декоративни предмети. В различните култури и религии ясписът е имал различна символика, но общо за всички е, че се свързва със земята, като представлява стабилност, баланс и заземяване.

     В древна Гърция ясписът е бил свързван с богинята Гаия, която е покровител на земята. В християнството, ясписът се свързва с апостола Петър, който е символ на стабилност и заземяване. В египетската митология, ясписът се свързва с богинята Изида, която е покровител на земята и родовата фертилност.

     Ясписът се смята за камък на защитата и се използва за балансиране на енергийните центрове на тялото и укрепване на имунната система. Той се използва за преодоляване на стреса и ангажиментите, като предоставя усещане за спокойствие и стабилност. В допълнение, ясписът се свързва с богатство и изобилие и се използва за подобряване на финансовото благополучие.

      

     Яспис - значение

     Ясписът е древен камък, известен от хилядолетия за своите лечебни и мистични свойства. Той е считан за камък на спокойствието и стабилността, който може да помогне на носителя му да постигне вътрешна хармония и баланс.

     Ясписът също така се свързва със земята и природата, като се вярва, че може да помогне на носителя му да се свърже с природата и да намери вдъхновение и творчески потенциал. Той е камък на реализацията на целите и помага за постигането на успех и стабилност във всички области на живота.

     За много хора ясписът е символ на защита и се използва като талисман за отблъсване на отрицателни енергии и защита от зловещи сили. Той също така се свързва със здравето и се използва за лечение на много заболявания.

     Ясписът може да има различни цветове и текстури в зависимост от местоположението му в земната кора и химическия му състав. Най-често срещаният вид яспис е червен или кафяв, но има и разнообразни многоцветни и уникални форми.

      

     Яспис - лечебни свойства

     Ясписът има много разнообразни лечебни свойства. Той е известен като камък на спокойствието и уравновесеността, който подпомага стабилизирането на емоционалното състояние на човека. Той също така е известен със своето успокояващо действие и способността си да намалява стреса и тревожността.

     Ясписът се използва като камък на стабилността и заздравяването на връзките. Той помага на хората да се свързват с другите по-добре и да изграждат по-дълготрайни отношения. Ясписът е известен също така като камък на защитата, който помага да се предпазваме от негативните енергии и въздействия на другите.

     Освен това, ясписът се използва за лечение на редица здравословни проблеми, включително проблеми с дишането, депресия, умора, главоболие и дискомфорт в стомаха. Той също така може да помогне за подобряване на общото здравословно състояние на човека и да му даде повече енергия и жизненост.

     За да се използват лечебните му свойства, ясписът се носи като гривна, медальон, обици или колие, или се поставя на определени части от тялото.

      

     Яспис - лечебни рецепти

     Ясписът е добре познат сред лечебните камъни от хиляди години. Той е известен със своите терапевтични свойства и се използва за лечение на много здравословни състояния. Ето няколко рецепти за използване на яспис в лечебни цели:

     1. Масаж с яспис: За да се получат ползотворни резултати, можете да използвате яспис за масаж на лице и тяло. За това можете да използвате малки, гладки камъни от яспис и да ги движите в кръгови движения върху кожата. Това ще помогне за стимулиране на кръвообращението и релаксация на мускулите.

     2. Топъл компрес: Ако имате болки в стомаха или други здравословни проблеми, може да направите топъл компрес с яспис. За това загрейте камъни от яспис във вода и ги поставете в кърпа. След това нанесете компреса на засегнатата област за около 15 минути. Това ще помогне за облекчаване на болката.

     3. Медитация с яспис: Ясписът може да бъде полезен и за медитация. Можете да използвате гладки, кръгли камъни от яспис за медитация и да ги държите в дланите си, докато медитирате. Това може да помогне за успокояване на ума и постигане на по-дълбоко състояние на медитация.

     4. Ясписова вода: За да получите ползи от ясписа, може да приготвите ясписова вода. За това поставете камъни от яспис във вода и ги оставете да престоят през нощта. Сутринта можете да пиете тази вода за по-добро здраве и благополучие.

     5. Ясписов талисман: Можете да използвате ясписа като талисман за да привлечете благополучие и щастие в живота си. За това можете да носите малки камъни от яспис или да ги поставите в различни части на жилището.

     Да, можете да използвате малки камъни от яспис като талисмани за привличане на благополучие и щастие в живота си. Можете да ги носите като гривна, колие или прикачени към ключодържател. Преди да започнете да използвате яспис като талисман, е добре да го почистите и заредите с положителна енергия, например като го оставите на пряка слънчева светлина или го поставите в солена вода за няколко часа. След това можете да го програмирате с вашия желан ефект, като му казвате мантри, повтаряте афирмации или визуализирате положителни ситуации, свързани с талисмана.

      

     Яспис - къде се поставя по фън шуй

     Ясписът е камък, който може да се използва за подобряване на енергията в дома или работното място, в съответствие с принципите на фън шуй.

     За да привлечете повече стабилност и уравновесеност в дома си, можете да поставите големи парчета яспис на пода във входната част или в кътовете на стаята за почивка. Също така, можете да използвате малки камъни от яспис в декоративни орнаменти, статуетки, като ги поставяте на масите или рафтовете в дома си.

     За да подобрите енергията на работното място, можете да поставите парчета яспис в близост до компютъра или на масата за работа. Това ще ви помогне да се концентрирате по-добре и да работите по-ефективно.

     Важно е да се отбележи, че въздействието на камъните върху енергията в дома или работното място е индивидуално и може да варира в зависимост от конкретната ситуация.

      

     Яспис - за кои зодии е подходящ

     Ето за коя зодия отговаря какъв яспис:

     - Овен: Червен яспис може да бъде полезен за Овните, като им помага да постигнат по-голяма смелост и решителност.

     - Телец: За Телците, камъкът на речта може да бъде полезен, тъй като им помага да се почувстват по-уверени и да изразят мислите си по-ясно.

     - Близнаци: Големият яспис може да бъде полезен за Близнаците, като им помага да укрепят комуникационните си умения и да подобрят способността си да се адаптират към различни ситуации.

     - Рак: Розовият яспис може да бъде полезен за Раците, като им помага да укрепят връзките си с другите и да се справят по-добре с емоционалните си нужди.

     - Лъв: За Лъвовете, жълтият яспис може да бъде полезен, като им помага да изразят по-добре креативните си таланти и да постигнат по-голяма самоувереност.

     - Дева: За Девите, зеленият яспис може да бъде полезен, тъй като им помага да се фокусират по-добре и да постигнат по-голяма ефективност в работата си.

     - Везни: Ясписът на морската вода може да бъде полезен за Везните, като им помага да постигнат баланс между различните аспекти на живота им и да се насладят на мир и хармония.

     - Скорпион: Камъкът на речта може да бъде полезен за Скорпионите, като им помага да изразят по-ясно мислите си и да постигнат по-голяма прозрачност в комуникацията си с другите.

     - Стрелец: Ясписът на мъдростта може да бъде полезен за Стрелците, като им помага да разширят познанията си и да постигнат по-голяма мъдрост.

     - Водолей: Ясписът на каменната река може да бъде полезен за Водолеите, като им помогне да се подобри комуникацията и да се укрепи интуицията. Може да се носи като талисман за подобряване на креативността и развиване на нови идеи.

     - Риби: ясписът може да помогне да се укрепи интуицията и да се успокоят емоциите. Той може да се ползва за подобряване на комуникациите и насърчаване на творческия потенциал.

      

     Яспис - мистични свойства

     Ясписът се свързва с различни мистични свойства, които са отразени в различни култури и вярвания. В някои традиции се смята, че ясписът има защитни свойства и може да предпазва носителя си от негативна енергия и злонамерени хора. Той също така може да подпомогне носителя си в постигането на духовно разбуждане и просветление. Ясписът може да помогне да се укрепи връзката между тялото и ума и да се подобри медитативната практика. Той се използва и за стимулиране на креативността, издръжливостта и амбицията в постигането на цели и задачи.

      

      

     Оникс - произход

     Ониксът е скъпоценен камък, който е известен вече хилядолетия. Той се състои от микроскопични кристални структури на кварца и може да бъде намерен в разнообразни места по света. Ето някои от ключовите произходи на оникса:

     1. **Бразилия:** Бразилия е един от най-известните и големи производители на оникс. Тук се добиват разнообразни цветове на оникс, като черен, кафяв, зелен и други.

     2. **Мексико:** Мексико също е известен производител на оникс, като различни региони на страната дават различни цветове и текстури на камъка.

     3. **Аржентина:** Аржентина е известна със своите висококачествени онксови находища, където се добиват черен и бял оникс.

     4. **Уругвай:** Този южноамерикански национален камък има разнообразни цветове на оникс, като някои от тях са много ценени на пазара.

     5. **Индия:** Индия е производител на различни цветове на оникс, включително черен и бял, като камъкът се използва широко за изработка на бижута и декоративни предмети.

     6. **Перу:** Перу също има свои находища на оникс и предлага разнообразие от цветове и видове на камъка.

     7. **САЩ и други места:** Ониксът се намира и в други части на света, включително САЩ, Канада, Италия, Гърция и други.

     Общо взето, ониксът е широко разпространен и има много различни произходи, което допринася за разнообразието на цветове и текстури на този камък.

      

     Оникс - символика

     Ониксът притежава богата символика и е асоцииран с различни аспекти на живота, духовността и емоциите. Тази символика може да варира в зависимост от цвета на оникса и културните вярвания. Ето някои от основните аспекти на символиката на оникса:

     1. **Защита и стабилност:** Ониксът се смята за камък на защитата, който може да предпазва от негативни енергии и влияния. Той помага да се създаде стабилност и равновесие в живота.

     2. **Самодисциплина и воля:** Ониксът се асоциира със сила на волята, самодисциплината и смелостта. Той може да помогне на хората да се справят с трудности и предизвикателства.

     3. **Емоционална подкрепа:** Ониксът може да подпомогне балансирането на емоциите и да помогне при управлението на стреса и тревожността.

     4. **Духовно развитие:** Ониксът се свързва с духовното развитие и интуицията. Той може да помогне за постигането на духовна хармония и връзка с вътрешния си свят.

     5. **Целост и защита на негативни влияния:** Ониксът може да помогне да се стабилизират емоционалните и менталните състояния, като същевременно действа като бариера срещу негативни влияния и неразположения.

     6. **Заздравяване на връзки:** В някои култури, ониксът се свързва със заздравяване на връзките между партньори и приятели. Той се използва за повишаване на доверието и стабилността в отношенията.

     7. **Символ на смъртта и прехода:** В древни култури, черният оникс се свързва със смъртта и прехода. Той се носи като символ на паметта за загинали близки и за преодоляване на губещи ситуации.

     Тези символи и асоциации на оникса могат да се различават в зависимост от културните вярвания и личните убеждения на хората.

      

     Оникс - значение

     Ониксът носи различни значения, които се основават на символиката и вярванията около този камък. Ето някои от тях:

     1. **Защита и стабилност:** Ониксът се свързва със защитата и се счита за камък, който предпазва от негативни енергии и влияния. Той помага да се създаде стабилност и равновесие както във вътрешния свят, така и във външните обстоятелства.

     2. **Сила и воля:** Ониксът символизира сила на волята, смелост и самодисциплина. Той може да подпомогне при постигането на цели, независимо от предизвикателствата.

     3. **Емоционална хармония:** Ониксът се свързва с балансирането на емоциите и съживяването на ума. Той може да помогне за преодоляване на стреса, тревожността и неразположенията.

     4. **Духовно развитие:** Ониксът може да бъде символ на духовното развитие и връзка с интуицията. Той подкрепя пътя към вътрешната мъдрост и познание.

     5. **Защита от негативни влияния:** Ониксът се използва като камък на защитата, който предпазва от негативни енергии, лоши влияния и психически атаки.

     6. **Памет за загинали:** Черният оникс може да бъде носен като символ на паметта и уважението към загинали близки. Той помага да се справим с губещи ситуации и преодолеем тъгата.

     7. **Стимул за личен и професионален успех:** Ониксът се свързва с успеха и позитивния напредък в живота. Той подпомага при изграждането на професионална кариера и лична постижимост.

     Тези значения на оникса са част от многото тълкувания и асоциации, които се свързват с този камък, и може да бъдат индивидуални в зависимост от вярванията и опита на хората.

      

     Оникс - лечебни свойства

     Ониксът е известен със своите лечебни свойства и се използва в различни аспекти на алтернативната медицина и духовните практики. Въпреки това, важно е да се има предвид, че тези свойства са основани на вярвания и традиции, а не на научно доказана медицинска информация. Ето някои от лечебните свойства, свързани с оникса:

     1. **Помощ при стрес и тревожност:** Ониксът се използва за успокояване на нервната система и намаляване на тревожността и стреса. Той може да помогне за създаване на вътрешен мир и хармония.

     2. **Подобряване на съня:** Този камък се счита за помощник при проблеми със съня. Той може да помогне за стабилизиране на сънния цикъл и премахване на кошмари.

     3. **Подкрепа при решаване на проблеми:** Ониксът може да помогне при преодоляване на предизвикателства и решаване на проблеми. Той подпомага за силата на волята и увереността.

     4. **Балансиране на емоции:** Този камък се свързва с балансирането на емоциите и може да помогне при управлението на гняв, раздразнение и негативни чувства.

     5. **Стимулиране на интуицията:** Ониксът се асоциира с укрепването на интуицията и вътрешното мъдро поведение.

     6. **Подобряване на физическата и енергийна стабилност:** Ониксът се използва за укрепване на физическата стабилност и възстановяване на енергията след умора.

     7. **Заздравяване на връзките:** Този камък може да помогне за укрепване на взаимоотношенията и връзките, като подпомага комуникацията и разбирателството.

     Винаги е добре да се консултирате с квалифициран здравен специалист, преди да използвате камъни като част от лечебни практики или терапии.

      

     Оникс - лечебни рецепти

     Ето няколко лечебни рецепти и начини, по които ониксът може да бъде използван в алтернативната медицина и духовните практики:

     1. **Медитация с оникс:** Седнете на удобно място, дръжте парче оникс в ръка и затворете очи. Дълбоко дишайте и се съсредоточете върху камъка. Визуализирайте себе си обгърнати в защитния обсег на оникса, който отхвърля негативни енергии. Тази медитация може да помогне за успокояване и постигане на вътрешна хармония.

     2. **Талисман за защита:** Изработете талисман с оникс, който ще носите като символ на защита. Може да го носите като обеци, гривна или окачен на верижка. Вярва се, че талисманът ще предпазва от негативни енергии и ще подсилва волята ви.

     3. **Брошка за емоционална стабилност:** Ако се борите с емоционални неразположения, може да изработите брошка с оникс и да я поставите в близост до сърцето си. Това може да подпомогне балансирането на емоциите и стабилизирането на настроението.

     4. **Ониксови бижута за енергийна хармония:** Изработете бижута като гривни, огърлица или обеци с оникс. Те могат да се носят като аксесоари, които да помагат за поддържане на физическо и енергийно равновесие.

     5. **Ритуал за заздравяване на връзки:** Ако искате да подсилите отношенията си с партньора или близкия си, използвайте черен оникс в ритуала. Заредете камъка с положителна енергия и желания за подобрение на връзката. Поставете го в специално изработена кутия или на семейно място като символ на стабилност и връзка.

     Винаги имайте предвид, че използването на камъни като лечебен метод или духовна практика се базира на вярвания и практики, които могат да варират. Преди да ги приложите, е добре да се консултирате със здравен специалист или експерт в алтернативната медицина.

      

     Оникс - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, ониксът се използва като камък за хармонизиране на енергията в дома или работното пространство. Той може да бъде поставян на различни места, в зависимост от целите и нуждите ви. Ето някои предложения за разполагане на оникс по фън шуй:

     1. **Защита и стабилност:** Черният оникс се асоциира с защитата и стабилността. Може да го поставите на входната врата или на място, откъдето може да защитава входовете на дома или офиса от негативни енергии.

     2. **Спалня:** Ониксът може да бъде поставен в спалнята, за да подпомогне релаксацията и добрия сън. Поставете го на нощното шкафче или на място, което ви позволява да го виждате, преди да заспите.

     3. **Медитационен ъгъл:** Ако имате място за медитация или духовна практика, ониксът може да бъде поставен там. Той ще помогне за създаване на спокойствие и защитена атмосфера.

     4. **Работно място:** Ако искате да подобрите ефективността и фокуса си на работното място, поставете оникс на бюрото си или на място, където работите най-често. Този камък може да помогне за укрепване на волята и стабилността в професионалния ви живот.

     5. **Вдъхновение и творчество:** Ониксът може да бъде поставен на място, където се занимавате с творчески дейности или търсите вдъхновение. Този камък може да помогне за стимулиране на креативността и интуицията.

     Както винаги във фън шуй, важно е да изберете местата и аранжиментите, които ви усещат най-добре и отговарят на вашите цели и нужди.

      

     Оникс - за кои зодии е подходящ

     Ониксът се счита за подходящ за различни зодии, тъй като този камък може да предостави различни положителни влияния в зависимост от индивидуалните нужди и характеристики на всяка зодия. Важно е да се има предвид, че изборът на камък може да бъде личен и зависи от предпочитанията на всяка личност. Въпреки това, ето кои зодии биха могли да се възползват повече от положителните свойства на оникса:

     1. **Стрелец (23 ноември - 21 декември):** Ониксът може да помогне на Стрелците да се справят с натоварващите моменти в живота и да постигнат по-голяма воля и стабилност. Този камък може да подкрепи интуицията и духовното развитие на Стрелците.

     2. **Козирог (22 декември - 19 януари):** Ониксът може да бъде полезен за Козирозите, които често се занимават със стремежи към успех и постижения. Този камък може да помогне за укрепване на самодисциплината и волята.

     3. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** За Водолеите, които търсят новаторски решения и идеи, ониксът може да подпомогне за укрепване на интуицията и креативността.

     4. **Риби (19 февруари - 20 март):** Ониксът може да бъде полезен за Рибите, които често се занимават с емоционални предизвикателства. Този камък може да помогне за балансиране на емоциите и защита от негативни влияния.

     5. **Овен (21 март - 19 април):** Ониксът може да помогне на Овните да се справят с натоварванията и да поддържат физическа и емоционална стабилност.

     6. **Телец (20 април - 20 май):** За Телците, които ценят стабилността и хармонията, ониксът може да бъде полезен за създаване на уют и защитена атмосфера у дома.

     7. **Дева (23 август - 22 септември):** Ониксът може да помогне на Девите да се справят със стреса и перфекционизма, като подпомогне балансирането на емоциите и укрепването на волята.

     Тези предложения са само насоки и не е изключено ониксът да бъде подходящ и за други зодии, в зависимост от личните характеристики и нужди на всеки човек.

      

     Оникс - мистични свойства

     Ониксът притежава мистични и духовни аспекти, които се свързват с дългата му история като камък на защитата и енергийната хармония. Ето някои от мистичните свойства на оникса:

     1. **Защита от негативни енергии:** Ониксът се смята за камък, който действа като щит срещу негативни енергии, лоши влияния и психически атаки. Той може да помогне за премахване на нежелани емоции и негативни вълнения.

     2. **Духовна хармония:** Този камък може да подпомогне хармонизирането на енергията на тялото, ума и душата. Ониксът може да бъде използван в медитация и духовни практики за постигане на вътрешна хармония и баланс.

     3. **Свързване с интуицията:** Ониксът се свързва с интуицията и способността за вътрешно усещане. Той може да помогне за развитие на духовните сили и познанието.

     4. **Съзидателска сила:** Ониксът може да се асоциира със съзидателската енергия и волята. Този камък може да помогне на носителя му да се справя с предизвикателства и да постигне цели.

     5. **Очистване на енергията:** Ониксът се използва и за очистване на негативни енергии и блокажи в енергийните центрове (чакри) на тялото. Той може да помогне за премахване на стагнация и насъбрана негативност.

     6. **Процес на обновление:** Този камък се асоциира с процеса на обновление и възрождение. Ониксът може да помогне да се преодолеят трудности и да се създаде нова, по-силна основа.

     Тези мистични свойства на оникса са част от вярванията и традициите, които са се развили през вековете. Те могат да бъдат използвани за духовни практики и лично развитие, но винаги е добре да бъдат разглеждани със съзнателност и разбирателство.

      

      

     Авантюрин - произход

     Авантюринът е минерал от групата на кварцовите силикати. Известен е още като "авантюринов кварц" поради своя блестящ, игрив ефект, наречен авантюрисм. Произходът на името му се свързва с историята на неговото откритие. През 1700-те години в Италия се опитвали да произведат маслинено зелено стъкло, като случайно добавили малко метални частици в сместа от пясък, сода и вар. Резултатът бил стъкло с игриво синьо-зелен отблясък, който е напомнял на създателите му за "авантюра", поради което материята получила името "авантюриново стъкло". По-късно, когато се открил минерал с подобни свойства, му било дадено същото име. Тъй като авантюринът се среща в различни места по света, няма точен произход на камъка.

      

     Авантюрин - символика

     Авантюринът е камък на късмета, който се свързва със смелостта, интуицията и възможностите за успех и благополучие. Той е символ на изобилието, процъфтяването и богатството. Авантюринът също така се свързва със здравето и душевното равновесие. Той се използва като камък на щастието и успеха, който подпомага хората да привличат благополучие и да изпълняват своите цели.

     Авантюринът е свързан със зодиите Телец, Близнаци, Везни и Водолей, като се вярва, че подпомага реализацията на целите на тези зодии и укрепва тяхната връзка с природата и околната среда.

     Този камък също така е свързан с цветовете зелен и златисто кафяво, като зеленият авантюрин е най-разпространеният. Той е асоцииран със земята, природата и растителността и се използва за стимулиране на растежа и развитието на растенията.

     В тибетската култура авантюринът е известен като "камък на доброто щастие" и се използва за привличане на късмет и защита от негативни влияния. Смята се, че този камък подпомага постигането на духовно прозрение и високо ниво на осъзнаване.

     Авантюрин - значение

     Авантюринът е полу-прозрачен, зелен или синкав минерал от семейството на кварцовите камъни. Името му идва от италианската дума "avventurina", която означава "случайност" или "приключение". Той е известен също като "камък на вдъхновението" или "камък на изобилието".

     Авантюринът се свързва с позитивните емоции като радост, оптимизъм и креативност. Той се използва като талисман за щастие и като камък за привличане на богатство и изобилие.

     Смята се, че авантюринът подпомага укрепването на физическия и емоционалния здравословен баланс. Той се използва за стимулиране на имунната система и за намаляване на стреса и тревожността. Освен това авантюринът се свързва със зрението и подпомага здравето на очите.


     Авантюрин - лечебни свойства

     Авантюринът помага при нервни болести и разтройства. Той може да бъде чудесен помощник в областта на сърцето.
     Кристалът се използва при заболявания на сърдечно-съдовата система и повишено кръвно налягане, заболявания на дихателната система, дерматит, предотвратява загубата на коса. Той има положителен ефект при различни нервни разтройства, подобрява зрението.
     Авантюринът стимулира метаболизма, понижаване нивата на холестерола и предотвратяване на артеросклероза, увеличава отделянето на течности при подуване и оток, помага за прочистване на червата при запек, увеличава притока на кръв при съдова склероза, има противовъзпалителен ефект и облекчава мигрена.

     Авантюринът е камък, който се използва за лечение на физически и емоционални проблеми. Смята се, че той може да подпомогне имунната система, да регулира кръвното налягане и да намали запека и възпаление в тялото. Някои от лечебните свойства на авантюрина включват:

     - Подпомага здравето на очите: Авантюринът се свързва със зрението и може да подпомогне здравето на очите. Смята се, че той може да помогне за лечение на различни очни проблеми, включително късогледство, далекогледство и нощна слепота.

     - Подпомага имунната система: Авантюринът може да подпомогне имунната система на тялото и да предотврати различни заболявания. Той може да помогне за борба с инфекции и да подобри функциите на черния дроб и бъбреците.

     - Регулира кръвното налягане: Смята се, че авантюринът може да регулира кръвното налягане и да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Той може да подобри кръвообращението и да намали нивата на холестерола в кръвта.

     - Намалява стреса и тревожността: Авантюринът може да помогне за намаляване на стреса и тревожността в тялото. Той може да успокои ума и да подобри настроението.

     - Помага за лечение на кожни проблеми: Авантюринът може да помогне за лечение на различни кожни проблеми, включително акне, екзема и псориазис. Той може да помогне за изчистване на кожата и да я направи по-мека и гладка.

     - Намалява болката: Авантюринът може да помогне за намаляване на болката в тялото, включително болки в ставите, главоболие и мигрени.

     Вярно е, че много от лечебните свойства, свързани с авантюрина, не са научно доказани и не следва да се разчита само на тях за лечение на заболявания. И все пак, за някои хора, авантюринът може да има положителен ефект върху здравето им. Винаги е добре да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист, преди да използвате авантюрин или други природни лечебни средства за лечение на заболявания.


     Авантюрин - лечебни рецепти

     Поради липсата на научно доказани лечебни свойства на авантюрин, не съществуват официални лечебни рецепти, които да включват този камък. Въпреки това, авантюринът може да бъде използван като украса в бижутерията, като елемент от декорацията или като красива декорация в дома.

     Авантюрин - кулинарни рецепти

     Авантюринът не се използва като съставка в кулинарни рецепти, тъй като не е хранителен продукт. Този камък обикновено се използва за изработка на бижута и декоративни предмети.

      

     Авантюрин - къде се поставя по фън шуй

     Авантюринът се използва във фън шуй за привличане на богатство, успех и щастие. Този камък може да се постави в югоизточната зона на дома или работното място, която е свързана с богатство и финансов успех. Освен това, може да се използва и във всяка друга зона на дома или работното място, за да украси и освежи интериора и да подобри енергетиката на пространството.

     Авантюрин - за кои зодии е подходящ

     Авантюринът е подходящ за няколко зодии, включително Телец, Рак, Водолей и Риби. За Телците авантюринът може да помогне да се укрепи финансовата им стабилност и да привлекат повече богатство. Раците могат да се възползват от лечебните свойства на авантюрина, особено за преодоляване на емоционални проблеми и укрепване на самочувствието. Водолеите могат да използват авантюрина за постигане на креативни цели и нови начинания, докато Рибите могат да се възползват от неговите успокояващи свойства и за стимулиране на духовното развитие.

     Авантюрин - мистични свойства

     Авантюринът запазва щастливо и радостно настроение, бодрост на духа и яснота на разума. Способства за красота, взаимна любов, добро настроение и младежки плам. Дарява с щастие, ум и фантазия.
     Авантюринът е много положителен камък, който насърчава просперитета във всеки смисъл на думата.
     Той има силна връзка с царството на девите. Кристалът е в състояние да ви освободи от негативните ситуации.
     Този камък укрепва ръководството и насърчава постоянство.
     Камъкът дава късмет в рискови ситуации. Носи късмет в бизнеса и успеха в хазарта.
     Той отдавна е смятан за един щастлив талисман, който допринася за радостното настроение.
     Aventurine насърчава творческото развитие на личността, вдъхновява писатели, художници, музиканти.
     Регулира растежа на децата от раждането до седмата им година на физическо ниво, той подобрява настроението и стимулира възприемането и повишава креативността.
      Като амулет Aventurine предпазва от повреди.

     Авантюринът се счита за камък на възможностите и привличането на късмета. Той съдържа енергията на щастието и успеха, която може да помогне за привличането на нови възможности и успехи в живота. Някои от мистичните свойства на авантюрина включват:

     - Помага за привличане на късмет и щастие
     - Подобрява самочувствието и увереността в себе си
     - Укрепва решителността и умението за вземане на рискове
     - Подпомага креативността и интуицията
     - Успокоява ума и намалява стреса и тревожността
     - Помага за балансиране на емоционалните състояния

     Авантюринът се използва често за медитация, за да се укрепи ума и да се привлекат нови възможности. Той може да се носи като талисман или да се поставя в дома или на работното място, за да се подпомогне енергията на щастието и успеха.

      

      

      

      

     Оливин - произход

     Оливинът е минерал, който принадлежи на групата на силикатите и е основна съставка на мантината на Земята. Той е наречен така, защото има характерен зелено-жълт или оливков цвят. Оливинът е широко разпространен минерал и може да бъде намерен в различни типове горни скали, вулканически породи, метеорити и други геоложки образувания.

     Основният произход на оливин се свързва с формирането на мантината на Земята. Той се образува при високо налягане и температура в глубините на Земята, където минералите се разтапят и се движат към повърхността. Оливинът е също често свързван с магматични процеси, като например изригванията на вулкани.

     Оливинът може да има различни химически състави и да съдържа различни елементи, като желязо, магнезий, кремний и други. Това му придава различни цветове и свойства. Например, дълбокозеленият оливин е често използван като скъпоценен камък в ювелирната индустрия.

     Прозрачен или полу-прозрачен кристален камък, Oливинът притежава всички оттенъци на зеления цвят, среща се и в жълто в цялата му палитра, жълтеникаво-кафяв или кафяво от светло до тъмно. Той притежава стъклен блясък и не флуоресцира.
     Оливинът е от вулканичните породи. Уникалният златоцветен и почти прозрачен камък се среща и в метеоритите. Обикновено кристалите на оливина не са много големи в природата. Камъкът е доста чуплив, което затруднява обработката му.
     Историческия факти сочат, че индианците, живеещи на територията на щатите Аризона и Ню Мексико, са използвали този камък като украшение. От незапомнени времена се вярва в магичните способности на Оливина и в свойството му да дарява на своите притежатели любов и грижа. Този камък прави хората меки и отстъпчиви. Той уравновесява психиката, внася хармония в обкръжаващия свят, сдобрява хората, потушава кавги. Камъкът е способен да направи човека сантиментален и поетичен. Оливинът укрепва семейството и внася топлина в семейните отношения.

      

     Оливин - символика

     Оливинът няма широко разпространена символика като други камъни, но все пак има някои интересни асоциации. Тъй като той е свързан с мантината на Земята, може да бъде свързван със здравето и стабилността. Той може да се асоциира и с енергията на земята и природата.

     В древните култури оливинът е свързван с красотата, като се вярва, че той представлява перфектната хармония между светлина и цвят. Той е бил използван за изработка на бижута и обекти за украса, а в някои култури се смятало, че носенето му дава сила и увереност.

     В областта на астрологията, оливинът е свързан с Меркурий и се вярва, че подпомага комуникацията и интелектуалните способности.

     Въпреки че оливинът не е толкова популярен като други камъни като например рубин, сапфир и изумруд, той все пак има своето място в културата и символиката на камъните.

      

     Оливин - значение

     Оливинът има различни значния, свързани с неговите свойства и влияние върху хората.

     В ювелирната индустрия оливинът се използва като скъпоценен камък и има значителна стойност като бижу. Той е известен с изключителната си твърдост и ярък зелен или жълт цвят.

     В областта на кристалотерапията оливинът се използва като камък на цялостното здраве и благополучие. Той се смята за камък на здравето и се използва за подобряване на физическото здраве и укрепване на имунната система.

     Оливинът също така може да бъде асоцииран с укрепването на духовната сила и защитата от негативни енергии. Той може да бъде използван като камък за медитация и помага за постигането на вътрешна хармония.

     Във всекидневния живот, оливинът може да бъде използван за постигане на успех в бизнеса и професионалните начинания. Той може да подпомогне взимането на решения и да подобри комуникацията.

     В културата и символиката, оливинът може да бъде свързван със здравето, стабилността, красотата и интелекта. Той е известен също и като камък на хармонията и баланса, който помага за постигане на цялостно благополучие.

      

     Оливин - лечебни свойства

     Оливинът се използва в кристалотерапията за лечение на различни здравословни проблеми и подобряване на физическото и психическото благополучие. Някои от лечебните свойства на оливинът включват:

     Подобряване на имунната система - Оливинът се смята за камък, който укрепва имунната система и повишава устойчивостта на организма към болести и инфекции.

     Стимулиране на метаболизма - Оливинът се използва за подобряване на метаболизма и ускоряване на метаболичните процеси в тялото.

     Разтоварване на стреса - Оливинът има успокояващ ефект върху нервната система и може да помогне за намаляване на стреса и тревогата.

     Подобряване на кръвообращението - Оливинът се използва за стимулиране на кръвообращението и повишаване на кислородното снабдяване на тъканите в тялото.

     Укрепване на костите и зъбите - Оливинът е свързан със здравето на костите и зъбите и може да помогне за укрепване на тяхната структура.

     Подобряване на храносмилането - Оливинът може да помогне за улесняване на храносмилането и намаляване на проблемите с храносмилателната система.

     Подобряване на физическото и психическото благополучие - Оливинът е известен със своето благотворно въздействие върху физическото и психическото благополучие, като може да помогне за подобряване на настроението и повишаване на енергията.

     Литотерапевтите смятат, че хризолитите от които е и оливинът имат положителен ефект върху физическото и емоционално състояние на човека.
     Те нормализират функцията на сърцето, предпазват от спадове в кръвното налягане и прогонват нощните кошмари.
     Смята се, че оливинът/хризолитите също са полезни и при лечение на настинки, заболявания на очите и гръбначния стълб.
     Казват, че оливинът може да лекува заекването.
     Подобно на тюркоаза, хризолита/оливина помага при очни заболявания и заболявания на кръвта.

      

     Оливин - лечебни рецепти

     Оливинът е камък, който се използва главно в кристалотерапията и се носи като бижу или поставя в дома. Той не се използва за консумация или външно нанасяне. Ето някои рецепти за използване на оливин в кристалотерапията:

     Медитация с оливин - Поставете оливинът на дланта си, затворете очи и дишайте дълбоко. Визуализирайте зелената светлина на оливина, която се разпространява по цялото тяло, докато усещате спокойствие и хармония.

     Носене на оливин като бижу - Оливинът може да се носи като гривна, огърлица или обеци за да помогне за подобряване на настроението, повишаване на енергията и укрепване на имунната система.

     Поставяне на оливин в дома - Поставете оливинът на видно място в дома, за да се възползвате от благотворните му ефекти. Той може да бъде поставен на работното място, в спалнята или в друга стая, където прекарвате много време.

     Използване на оливин при кристална терапия - Оливинът може да се използва при кристална терапия за лечение на различни здравословни проблеми. Поставете го на съответната част от тялото, която желаете да лекувате и провеждайте терапията за определено време.

     Важно е да се отбележи, че оливинът не може да замести медицинското лечение и се използва като допълнение към него. Преди да започнете да използвате оливин или други камъни за лечение на здравословни проблеми, е препоръчително да се консултирате със своя лекар или квалифициран кристалотерапевт.

      

     Оливин - къде се поставя по фън шуй

     В фън шуй, оливинът може да се използва за подобряване на енергията в различни части на дома или работното място. Ето някои препоръки за поставяне на оливин по фън шуй:

     В югоизточната част на дома - Югоизточната част на дома е свързана с богатството и процъфтяването. Поставянето на оливин в тази част на дома може да помогне за привличане на финансови блага.

     В североизточната част на дома - Североизточната част на дома е свързана със здравето и семейната хармония. Поставянето на оливин в тази част на дома може да помогне за подобряване на здравето на жителите и укрепване на семейните връзки.

     В западната част на дома - Западната част на дома е свързана с креативността и духовното развитие. Поставянето на оливин в тази част на дома може да помогне за подобряване на креативността и подпомагане на духовния растеж.

     В работното място - Оливинът може да бъде поставен на работното място, за да помогне за повишаване на производителността и укрепване на мотивацията на служителите.

     Важно е да се отбележи, че при поставянето на оливин или други камъни в дома или работното място, е важно да се следва собственото усещане и интуиция, като се вземат предвид и препоръките на фън шуй.

      

     Оливин - за кои зодии е подходящ

     Оливинът се счита за камък, който е подходящ за множество зодии, но може да бъде особено благоприятен за Рак, Лъв и Стрелец. Ето защо:

     Рак: Оливинът може да помогне на Рак да се укрепи емоционално и да се справи по-добре със стресови ситуации. Това е поради това, че оливинът се счита за камък, който представлява силата на духа и увереността.

     Лъв: Оливинът може да помогне на Лъв да изрази своята индивидуалност и да се чувства повече уверен в себе си. Това е поради това, че оливинът се счита за камък, който подпомага креативността и самоизразяването.

     Стрелец: Оливинът може да помогне на Стрелец да намери вдъхновение и мотивация за постигане на своите цели. Това е поради това, че оливинът се счита за камък, който стимулира ентусиазма и придава смелост.

     Въпреки това, всяка зодия може да изпита благотворното въздействие на оливин, в зависимост от индивидуалните й нужди и характеристики.

      

     Оливин - мистични свойства

     Оливинът е камък със значителни мистични свойства, които включват:

     Свързване с духовния свят: Оливинът се свързва с духовните сили и може да помогне да се постигне по-голяма свързаност с духовния свят.

     Укрепване на енергийното тяло: Оливинът може да помогне за укрепването на енергийното тяло и да балансира енергията в тялото.

     Подпомагане на медитацията: Оливинът може да бъде полезен за медитация, като помага да се постигне по-голяма яснота и съсредоточеност.

     Подпомагане на самоизцеление: Оливинът може да помогне за самоизцеление, като стимулира процеса на възстановяване и подобрява общото здравословно състояние.

     Укрепване на духовните качества: Оливинът може да помогне за укрепване на духовните качества като любов, милосърдие и смирение.

     Укрепване на интуицията: Оливинът може да помогне за укрепване на интуицията и да подобри връзката с вътрешното аз.

     Важно е да се отбележи, че тези мистични свойства на оливинът не са научно доказани и че те не заменят медицинските процедури и терапии.

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

     Цитрин - произход

     Цитринът е вид кварцов камък, който се характеризира със своя жълтеникав цвят. Произходът му се свързва с природните процеси и минерални образувания. В много случаи цитринът се образува в съчетание с други минерали и геоложки обстановки. Ето някои основни места, където цитринът може да се намери:

     1. **Геотермални полета:** Цитринът може да се образува в геотермални полета, където топла вода и пара насищат подземните образувания с разтворени минерали.

     2. **Кварцови жили:** Цитринът се намира често в кварцови жили - плътни образувания от кварц в скални среди, които съдържат разнообразни минерали.

     3. **Скални образувания:** Цитринът може да се образува в скални образувания, под влияние на минерални разтвори и термични процеси.

     4. **Геоди и кръгли надрасквания:** Поради своя жълтеникав цвят, цитринът често се използва за изработка на геоди и кръгли надрасквания.

     5. **Речни:** В речни области, където природните водни потоци могат да износват минерални частици, цитринът може да се намери сред разнообразни камъни и кристали.

     Цитринът се образува чрез природни процеси, които включват нагряване, охлаждане и взаимодействие на разтворени минерали, което създава характерния му цвят и кристална структура.

      

     Цитрин - символика

     Цитринът е известен със своята символика, свързана със светлината, енергията и позитивността. Ето някои от основните аспекти на символиката на цитрина:

     1. **Светлина и радост:** Цитринът е асоцииран със светлината на слънцето и с лъчезарната радост. Той може да напомни за топлите сълнечви лъчи и да вдъхнови чувството на оптимизъм и радост.

     2. **Енергия и жизненост:** Цитринът се счита за камък на енергията и живота. Той може да подпомогне възстановяването на енергията и да помогне да се справим със стреса и умората.

     3. **Изобилие и процъфтяване:** Цитринът символизира изобилието и процъфтяването. Вярва се, че този камък може да привлече положителни енергии за успех, богатство и благополучие.

     4. **Позитивност и оптимизъм:** Цитринът може да помогне да се намали негативното мислене и да се укрепи оптимистичния поглед към живота. Той подпомага позитивните мисли и насочва вниманието към добрите страни на съществуването.

     5. **Самочувствие и сила:** Цитринът се свързва също с личната мощ и сила. Той може да подпомогне усещането за самочувствие и увереност.

     6. **Духовно развитие:** Цитринът може да бъде използван в духовни практики, за да подкрепи развитието на интуицията и духовното прозрение. Той помага да се отворят нови пътища за духовно развитие.

     Цитринът съчетава своята символика със светлинния му цвят, напомняйки ни за радостта и светлината, които можем да носим в света около нас. Този камък се използва като подкрепа за положителни емоции, интуиция и разбирателство.

      

     Цитрин - значение

     Цитринът носи със себе си множество значения, които са свързани с позитивността, енергията и обогатяването. Ето някои от основните значения на цитрина:

     1. **Изобилие и процъфтяване:** Цитринът е свързан с изобилието и благополучието. Той може да бъде символ на богатство и успешни финансови възможности, като подкрепя привличането на изобилие в различни аспекти на живота.

     2. **Оптимизъм и позитивност:** Този камък се свързва със светлинната енергия на слънцето и създава усещане за оптимизъм и позитивност. Той помага да се измислят позитивни решения и да се насочи вниманието към добрите страни на живота.

     3. **Енергия и възстановяване:** Цитринът е известен със своята способност да повишава енергийното ниво и да помага при умора и изтощение. Той създава възможност за бързо възстановяване на физическата и умствена енергия.

     4. **Самопроцъфтяване и увереност:** Цитринът може да подпомогне възприемането на личните възможности и да укрепи увереността в себе си. Той е символ на сила и мощ, която може да подкрепи постигането на цели.

     5. **Духовно развитие:** Цитринът може да бъде инструмент за духовно развитие и интуиция. Той създава път за връзка с вътрешното "аз" и помага да се разгърне духовното прозрение.

     6. **Подкрепа при стрес и тревожност:** Цитринът може да бъде използван за укротяване на негативни емоции, като страхове и тревожност. Той може да създаде вътрешна хармония и спокойствие.

     Обаче е важно да се има предвид, че значението на цитрина е в голяма степен възприемано индивидуално и може да се различава в зависимост от личните вярвания, опит и потребности.

      

     Цитрин - лечебни свойства

     Цитринът се смята за камък със специални лечебни свойства, свързани с физическото, емоционалното и духовното благополучие. Важно е да се има предвид, че тези свойства се основават на алтернативни и духовни вярвания и не са подкрепени от научни доказателства. Ето някои от лечебните свойства, свързани с цитрина:

     1. **Енергизиране и стимулиране:** Цитринът се счита за камък на енергията, който може да помогне при физическа умора и изтощение. Той се използва за стимулиране на енергийното ниво и повишаване на жизнеността.

     2. **Подобряване на настроението:** Цитринът може да помогне да се подобри настроението и да се намали тревожността и депресията. Този камък се свързва с позитивните емоции и оптимизма.

     3. **Укрепване на самочувствието:** Цитринът се смята за камък, който може да подпомогне укрепването на самочувствието и увереността в себе си. Той помага да се преодолеят съмненията и страховете.

     4. **Подобряване на концентрацията:** Този камък може да помогне при подобряване на концентрацията и умствената яснота. Той подпомага мозъчната активност и умствената продуктивност.

     5. **Стимулиране на креативността:** Цитринът се свързва със стимулирането на креативността и вдъхновението. Той може да помогне при разработването на нови идеи и проекти.

     6. **Укротяване на гнева и негативността:** Цитринът може да помогне да се укроти гневът и негативните емоции. Той се свързва с позитивната енергия и способността да се променят деструктивните мисли.

     Тези лечебни свойства на цитрина могат да бъдат използвани в различни духовни и алтернативни практики, като медитации, реики и други форми на енергийно лечение. Важно е да се използва този камък със съобразност и да се потърси професионална консултация при сериозни медицински или психологически проблеми.

      

     Цитрин - лечебни рецепти

     Цитринът се използва в различни духовни и алтернативни практики за подпомагане на физическото, емоционалното и духовното благополучие. Ето някои примери за лечебни рецепти, които могат да бъдат използвани с цитрин:

     1. **Медитация с цитрин:** Седнете в тихо и спокойно място. Дръжте цитрин в ръката си или го поставете пред себе си. Затворете очите си и се фокусирайте върху дъха си. Визуализирайте светлината на цитрина, която влиза в тялото ви и изпълва всеки ъгъл с позитивна енергия и топлина. Медитирайте в това фокусирано състояние за няколко минути.

     2. **Енергизиращ амулет:** Изработете си амулет или малък талисман с цитрин. Носете го със себе си, за да усещате положителната енергия на камъка. Можете да го поставите в джоба си, да го носите като огърлица или да го прикрепите към ключодържателя си.

     3. **Цитринова баня:** Добавете няколко парчета цитрин в топлата вода на вашата вана. Позволете на камъните да отделят своята енергия и светлина, докато се наслаждавате на релаксиращата баня.

     4. **Разположение в дома:** Поставете цитрин в ключови зони в дома, където искате да привлечете позитивна енергия и изобилие. Например, можете да го поставите на работния плот, близо до входната врата или в областта на финансовата маса.

     5. **Цитринова масажна терапия:** Използвайте гладка цитринова топка или камъни за масаж, за да стимулирате енергийните точки по тялото. Масажът с цитрин може да помогне за релаксация и облекчаване на напрежението.

     6. **Цитринов еликсир:** Поставете парче цитрин в чиста вода и оставете да стои на слънце няколко часа. Това ще създаде цитринов еликсир, който можете да пиете за да усетите положителния му ефект върху енергията и настроението ви.

     Винаги се уверете, че цитринът, който използвате, е истински и е обработван правилно. Лечебните практики с камъни са част от алтернативни методи и не заменят професионалния медицински съвет. Ако имате сериозни здравословни проблеми, се консултирайте с лекар.

      

     Цитрин - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, цитринът се смята за камък на изобилието и привличането на положителна енергия в дома или работното пространство. Този камък се използва за активиране на богатството, процъфтяването и хармонията. Ето някои места, където можете да поставите цитрин, според фън шуй:

     1. **Финансовият ъгъл (североизток):** Във фън шуй, североизточният ъгъл на дома или работното пространство е свързан със земния елемент и богатството. Поставете цитрин в този ъгъл, за да подкрепите финансовата си стабилност и да привлечете изобилие.

     2. **Северният ъгъл (север):** Северният ъгъл е свързан с кариерата и професионалното развитие. Поставете цитрин тук, за да подкрепите своята професионална реализация и успех.

     3. **Източният ъгъл (изток):** Източният ъгъл е свързан със здравето и семейната хармония. Поставете цитрин тук, за да привлечете позитивна енергия и благополучие в тези аспекти на живота.

     4. **Мястото на богатството (северозапад):** Това е мястото, което се свързва с богатството и благосъстоянието. Поставете цитрин тук, за да усилите енергията на изобилието.

     5. **Близо до входната врата:** Поставете цитрин близо до входната врата, за да привлечете положителната енергия и изобилието, когато влизате в дома или офиса.

     6. **Финансовата маса:** Ако имате работно място или работно пространства, поставете цитрин в близост до финансовата маса или мястото, където разговаряте за бизнес и финансови въпроси.

     Винаги се уверете, че цитринът е подходящо почистен и зареден с позитивна енергия, когато го поставяте според принципите на фън шуй.

      

     Цитрин - за кои зодии е подходящ

     Цитринът се счита за подходящ за различни зодии, като се смята, че може да донесе положителни влияния в различни аспекти на живота. Въпреки това, е важно да се има предвид, че подборът на камъни и тяхното влияние върху зодиакалните знаци може да бъде базиран на личния опит и вярвания. Ето какво се казва за съответствието на цитрина с някои от зодиакалните знаци:

     1. **Овен (21 март - 19 април):** Цитринът може да подкрепи енергията и смелостта на Овните. Той може да помогне за постигане на цели и инспирация за нови начинания.

     2. **Лъв (23 юли - 22 август):** Цитринът се свързва с увереността и лидерските качества на Лъвовете. Той може да подкрепи тяхната смелост и креативност.

     3. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Цитринът може да помогне на Стрелците да се справят със стреса и да разширят своята гледна точка. Той се свързва с духовния растеж и оптимизма на този знак.

     4. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Цитринът може да помогне на Водолеите да се справят със силните емоции и да отворят ума си към нови идеи и познания.

     Обаче е важно да се има предвид, че символиката и влиянието на цитрина може да бъде положително за много хора независимо от тяхния зодиакален знак. Това зависи от индивидуалните потребности и вярвания.

      

     Цитрин - мистични свойства

     Цитринът притежава разнообразни мистични свойства и асоциации, които се свързват с позитивността, енергията и духовното развитие. Ето някои от тях:

     1. **Привличане на изобилие и богатство:** Цитринът се счита за камък на изобилието и богатството. Той може да се използва за привличане на материални блага и положителни финансови възможности.

     2. **Проникновение в себе си:** Цитринът може да помогне на хората да се свържат със своите вътрешни мисли и емоции. Той се свързва с интуицията и духовното прозрение.

     3. **Подобряване на настроението:** Цитринът се свързва с радостта и оптимизма. Той може да подобри настроението и да намали стреса и тревожността.

     4. **Духовно прозрение:** Този камък се използва в духовни практики, за да подкрепи развитието на интуицията и духовното прозрение. Той може да помогне при медитация и духовни процеси.

     5. **Енергийна защита:** Цитринът се смята за камък на защитата от негативни енергии и емоции. Той може да действа като щит, който предпазва от външни неблагоприятни влияния.

     6. **Активиране на соларния плекс:** Цитринът е свързан със соларния плекс, което е център на личната мощ и воля. Той може да помогне за активирането и укрепването на този център.

     7. **Свързване със слънчевата енергия:** Тъй като цитринът се асоциира със слънчевата светлина, той може да помогне да се свържете с енергията и топлината на слънцето.

     Тези мистични свойства на цитрина се използват в различни духовни практики, медитации и алтернативни методи за подобряване на физическото, емоционалното и духовното благополучие.

      

      

      

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ. НЕОБХОДИМО Е ДА НИ КАЖЕТЕ АРТИКУЛНИЯ НОМЕР НА ПРОДУКТА ЗА ДА ГО НАМЕРИМ. ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.

     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter