• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Статуетка кон с естествени Планински кристали, Ахат, Цитрин

     Искате ли да направите необичаен подарък и да поднесете незабравим сувенир Кон за спомен? Елате при нас gifts4you.bg
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R1056

     Пластика с позлата Кон е талисман, носещ късмет и щастие. Конят символизира сила, издръжливост, дълголетие, щастие, благоденствие, старание, целомъдрие, вярност.
     Накратко такава пластика - олицетворява, основните човешки ценности и добродетели.
     И ако искате да поднесете на някого подарък, статуетка кон ще бъде вашият правилен и печеливш избор.

     Уникална ръчна изработка
     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Цвят: deep black glossy brilliant, gold glossy brilliant
     Кристали: Ахат, Планински кристали, Цитрин
     Размери: В: 22 см. Ш: 16 см.

     Изчерпан

     Какво символизира Коня

     Конят като символ в Фън Шуй

     Конят се смята за един от най-успешните символи. От гледна точка на Фън Шуй той е символ на смелост, добра репутация, слава, скорост, издръжливост и постоянство.

     Конят е величествено и благородно животно. Фигурата му като талисман или пазител е един от най-ефективните начини да донесете късмет в живота си. Конят може да допринесе за успех в бизнеса, кариерата, ще помогне за създаването на образа на един успешен човек.

     Къде да разположим талисмана?
     Според фън шуй, фигура на кон е особено ефективна за позициониране в района на кариерата. Желателно е, да бъде поставена на място, където да има светлина. Според Фън Шуй, всякакъв вид кон трябва да бъде поставен в юго-западната или южната посока на стаята, за повишаване на късмета в социално значимите дейности.

     Според фън шуй, конят не трябва да се намира в посока, обърната към прозореца или вратата. Също така не може да разполагате този талисман в спалня.
     Ако често се сблъсквате с трудни ситуации в живота, или по време на работа, както и силна конкуренция, поставете символа на вашия работен плот. Това е добър начин за привличане на добър късмет и успех. Скулптура или картина с образ на кон  също може да бъде поставен в непосредствена близост до бюрото. Ако имате статуетка на коне, тя ще насърчава съществуващите или просто възникващите партньорства както в бизнеса така и в личния живот.

     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Ахат - произход

     Ахатът е минерал от групата на кварцита. Той се състои от микроскопични кристали кварц, които са свързани един с друг в различни слоеве и пластове. Има голямо разнообразие от цветове и модели на ахат, като те се образуват в различни геоложки условия, като например вулканически изригвания, хидротермални извори и геотермални калъпи. Най-известният източник на ахат е Южна Африка, но той се намира и в други части на света, включително Бразилия, САЩ, Русия, Мексико, Индия, Мадагаскар и Германия.

     Ахат - символика

     Ахатът е известен като камък на душевната стабилност и укрепване на духовните ценности. Смята се, че той може да осигури сила, стабилност и увереност на своя притежател. Освен това се твърди, че ахатът може да помогне за развитието на интуицията и способността за анализ на информация. В различните култури камъкът се свързва с различни символи, като например защита, баланс и хармония.

     В древните цивилизации на Вавилон и Египет ахатът е смятан за камък на силата и укрепване на духа. В гръцката митология той се свързва с бога на виното Дионис и се използва за изработка на чаши за вино. В китайската култура ахатът се свързва с баланс и хармония, като се използва за подобряване на връзките и отношенията с другите хора. В индийската култура се твърди, че ахатът може да помогне за подобряване на физическата и духовната сила.

     Ахат - значение

     Ахатът е полу-прозрачен, колкото и разноцветен минерал, който може да се срещне в няколко различни варианта и цветове. Според вярванията, ахатът е камък на доброто настроение, който има способността да укрепва духовната мощ и да намалява стреса и тревожността. Той също така се смята за камък на баланса и хармонията, който помага да се постигне вътрешното равновесие и да се избегнат крайности.

     Ахатът се свързва със зодиите Телец, Везни и Риби и обикновено се свързва с елемента земя. В различните култури и традиции ахатът има различни символични значения и се използва за различни цели. Например в Древен Египет ахатът се използваше за изработка на амулети и талисмани, а в Индия се смята, че той може да защити от злоокаяния поглед и други негативни въздействия.

     Ахат - лечебни свойства

     Ахатът е камък, който се използва за лечение на различни физически и емоционални проблеми. Някои от неговите лечебни свойства включват:

     - Подобряване на кръвообращението: Ахатът се използва за стимулиране на кръвообращението в организма и подобряване на циркулацията на кръвта.

     - Успокояване на нервната система: Този камък може да помогне за успокояване на нервната система, което може да бъде полезно при тревожност, стрес и депресия.

     - Подобряване на имунната система: Ахатът може да помогне за укрепване на имунната система на организма, като така предпазва от различни болести и инфекции.

     - Отстраняване на токсините: Този камък може да помогне за отстраняване на токсините от организма, което може да подобри общото здравословно състояние.

     - Подобряване на комуникацията: Ахатът може да подобри комуникацията и междуличностните отношения, като насърчава честността и яснотата.

     - Подобряване на самочувствието: Този камък може да помогне за повишаване на самочувствието и укрепване на увереността в себе си.

     - Предпазване от негативни енергии: Ахатът може да предпази от негативните енергии, като така помага за подобряване на общото здравословно състояние.
     - Главоболие, стомах, черва, дизинтерия, подагра, уши, епилепсия, отровни ухапвания, заболявания насърдечно съдовата система, отравяния, заболявания на очите, косопад.

     Ахатът помага при различни недъзи.
     Изделията от този камък спомагат за увеличаване на потентността, влияе благоприятно на белите дробове, подобрява зрението и слуха, помага да се борите със страховете си, при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепва кръвоносните съдове, пречиства лимфната система, лекува кожни болести, защитава от инфекции и заболявания на стомашно – чревния тракт. В *Аюрведа*  казват че ахата премахва  капха- нарушения. На санскрит *капха* означава  телесна течност /вода/ , която има във различни органи и тъкани. Капха дава енергия  на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета. Съгласно АЮРВЕДА ахата съдържа елементи на огън и въздух. Ахат е препоръчителен на децата – той успокоява и разсейва страховете, спомага за ранно прохождане.Съществува мнение че ахата пази организма на човек от радиация.
     Контактно врачуване, носене на украшения от него / гривни, огърлици, гердани/ , китайски масаж с топчета, работа с пирамиди от ахати.
      Слоисти ахати се дават на боления да ги подържи в ръце, понякога по време но болестта, когато човекът изпитва жажда се слага в устата.
     При силна кашлица, ангина ахатът се носи като украшение във вид на гердан, при зъбобол се носи като обеци.
     При подагра или при болки в ставите се носят гривни от ахат. При болести на сърцето се носят пръстени с ахат на безименния пръст на лявата ръка. На хора страдащи от безсъние , безпричинни страхове, истерия се препоръчват да слагат пръстен с ахат на средния пръст на дясната ръка.
     Против астма, възпаление на белите дробове и бронхит ще помогне брошка с ахат.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на ахат не са научно доказани и следва да бъдат разглеждани като алтернативна терапия. Преди да започнете да използвате ахат за лечебни цели, трябва да се консултирате с лекар или квалифициран терапевт.

     Ахат - лечебни рецепти

     Не е известно да съществуват конкретни лечебни рецепти, които да включват ахат като съставка. Въпреки това, той се използва в каменната терапия и като талисман, който се носи близо до тялото, за да се осигури психическа защита и духовно благополучие.

     Ахат - кулинарни рецепти

     Ахат е полуценен камък, който не се използва за кулинарни цели. Неговата груба текстура и специфичен вкус го правят неподходящ за консумация.

     Ахат - къде се поставя по фън шуй

     Ахатът се смята за камък, който може да подобри финансовото благополучие, затова е подходящ да се поставя в югоизточната част на стаята, където се намира касата или бюрото за работа. Освен това се смята, че този камък може да помогне за укрепване на личната мощ и авторитет, затова е подходящ да се поставя в северната част на стаята, където се намира работното място или офисът.

     Ахат - за кои зодии е подходящ

     Ахатът се счита за универсален камък и не е специфичен за някоя от зодиите. Той може да се ползва от всеки, който се нуждае от неговите лечебни и мистични свойства.

     Ахат - мистични свойства

     Ахатът е камък, който се свързва с укрепване на духа, развитие на интуицията и засилване на връзката с природата. Някои от мистичните свойства, свързани с ахата, са:

     - Укрепване на връзката с природата и засилване на емпатията към живите същества.
     - Подобряване на интуицията и усъвършенстване на уменията за медитация.
     - Спомага за постигане на баланс между емоциите и разума, като стимулира яснотата на мисълта и укрепва концентрацията.
     - Успокоява нервната система и помага за преодоляване на стреса и тревожността.
     - Носенето на ахат може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да укрепи връзките с хората около вас.
     - Смята се, че ахатът може да помогне за избавяне от отрицателни енергии и да допринесе за постигане на вътрешен мир и хармония.

     Тези свойства на ахата са особено полезни за хората, които търсят вътрешен мир и баланс в живота си.

     Ахата е талисман на художниците. Спомага за добро приятелство, дълголетие и издигане в кариерата. Привлича успеха. Дава сила на притежателя си. Развива красноречието. Предпазва от болки, злодеяния, от бури и урагани, от гръм и мълнии, от зли духове, магии, а също така от ухапвания на отровни животни и насекоми, както и от полово безсилие. Дарява притежателя си кротък нрав, както и да проявява повече внимание към самия себе си. Носи успокоение на духа,храброст, целомъдрие и мъжество. Съдейства за медитация, за нормализиране на психиката и за развитието на умствените способности. Подпомага постоянството, лоялността.

     Цитрин - произход

     Цитринът е вид кварцов камък, който се характеризира със своя жълтеникав цвят. Произходът му се свързва с природните процеси и минерални образувания. В много случаи цитринът се образува в съчетание с други минерали и геоложки обстановки. Ето някои основни места, където цитринът може да се намери:

     1. **Геотермални полета:** Цитринът може да се образува в геотермални полета, където топла вода и пара насищат подземните образувания с разтворени минерали.

     2. **Кварцови жили:** Цитринът се намира често в кварцови жили - плътни образувания от кварц в скални среди, които съдържат разнообразни минерали.

     3. **Скални образувания:** Цитринът може да се образува в скални образувания, под влияние на минерални разтвори и термични процеси.

     4. **Геоди и кръгли надрасквания:** Поради своя жълтеникав цвят, цитринът често се използва за изработка на геоди и кръгли надрасквания.

     5. **Речни:** В речни области, където природните водни потоци могат да износват минерални частици, цитринът може да се намери сред разнообразни камъни и кристали.

     Цитринът се образува чрез природни процеси, които включват нагряване, охлаждане и взаимодействие на разтворени минерали, което създава характерния му цвят и кристална структура.

      

     Цитрин - символика

     Цитринът е известен със своята символика, свързана със светлината, енергията и позитивността. Ето някои от основните аспекти на символиката на цитрина:

     1. **Светлина и радост:** Цитринът е асоцииран със светлината на слънцето и с лъчезарната радост. Той може да напомни за топлите сълнечви лъчи и да вдъхнови чувството на оптимизъм и радост.

     2. **Енергия и жизненост:** Цитринът се счита за камък на енергията и живота. Той може да подпомогне възстановяването на енергията и да помогне да се справим със стреса и умората.

     3. **Изобилие и процъфтяване:** Цитринът символизира изобилието и процъфтяването. Вярва се, че този камък може да привлече положителни енергии за успех, богатство и благополучие.

     4. **Позитивност и оптимизъм:** Цитринът може да помогне да се намали негативното мислене и да се укрепи оптимистичния поглед към живота. Той подпомага позитивните мисли и насочва вниманието към добрите страни на съществуването.

     5. **Самочувствие и сила:** Цитринът се свързва също с личната мощ и сила. Той може да подпомогне усещането за самочувствие и увереност.

     6. **Духовно развитие:** Цитринът може да бъде използван в духовни практики, за да подкрепи развитието на интуицията и духовното прозрение. Той помага да се отворят нови пътища за духовно развитие.

     Цитринът съчетава своята символика със светлинния му цвят, напомняйки ни за радостта и светлината, които можем да носим в света около нас. Този камък се използва като подкрепа за положителни емоции, интуиция и разбирателство.

      

     Цитрин - значение

     Цитринът носи със себе си множество значения, които са свързани с позитивността, енергията и обогатяването. Ето някои от основните значения на цитрина:

     1. **Изобилие и процъфтяване:** Цитринът е свързан с изобилието и благополучието. Той може да бъде символ на богатство и успешни финансови възможности, като подкрепя привличането на изобилие в различни аспекти на живота.

     2. **Оптимизъм и позитивност:** Този камък се свързва със светлинната енергия на слънцето и създава усещане за оптимизъм и позитивност. Той помага да се измислят позитивни решения и да се насочи вниманието към добрите страни на живота.

     3. **Енергия и възстановяване:** Цитринът е известен със своята способност да повишава енергийното ниво и да помага при умора и изтощение. Той създава възможност за бързо възстановяване на физическата и умствена енергия.

     4. **Самопроцъфтяване и увереност:** Цитринът може да подпомогне възприемането на личните възможности и да укрепи увереността в себе си. Той е символ на сила и мощ, която може да подкрепи постигането на цели.

     5. **Духовно развитие:** Цитринът може да бъде инструмент за духовно развитие и интуиция. Той създава път за връзка с вътрешното "аз" и помага да се разгърне духовното прозрение.

     6. **Подкрепа при стрес и тревожност:** Цитринът може да бъде използван за укротяване на негативни емоции, като страхове и тревожност. Той може да създаде вътрешна хармония и спокойствие.

     Обаче е важно да се има предвид, че значението на цитрина е в голяма степен възприемано индивидуално и може да се различава в зависимост от личните вярвания, опит и потребности.

      

     Цитрин - лечебни свойства

     Цитринът се смята за камък със специални лечебни свойства, свързани с физическото, емоционалното и духовното благополучие. Важно е да се има предвид, че тези свойства се основават на алтернативни и духовни вярвания и не са подкрепени от научни доказателства. Ето някои от лечебните свойства, свързани с цитрина:

     1. **Енергизиране и стимулиране:** Цитринът се счита за камък на енергията, който може да помогне при физическа умора и изтощение. Той се използва за стимулиране на енергийното ниво и повишаване на жизнеността.

     2. **Подобряване на настроението:** Цитринът може да помогне да се подобри настроението и да се намали тревожността и депресията. Този камък се свързва с позитивните емоции и оптимизма.

     3. **Укрепване на самочувствието:** Цитринът се смята за камък, който може да подпомогне укрепването на самочувствието и увереността в себе си. Той помага да се преодолеят съмненията и страховете.

     4. **Подобряване на концентрацията:** Този камък може да помогне при подобряване на концентрацията и умствената яснота. Той подпомага мозъчната активност и умствената продуктивност.

     5. **Стимулиране на креативността:** Цитринът се свързва със стимулирането на креативността и вдъхновението. Той може да помогне при разработването на нови идеи и проекти.

     6. **Укротяване на гнева и негативността:** Цитринът може да помогне да се укроти гневът и негативните емоции. Той се свързва с позитивната енергия и способността да се променят деструктивните мисли.

     Тези лечебни свойства на цитрина могат да бъдат използвани в различни духовни и алтернативни практики, като медитации, реики и други форми на енергийно лечение. Важно е да се използва този камък със съобразност и да се потърси професионална консултация при сериозни медицински или психологически проблеми.

      

     Цитрин - лечебни рецепти

     Цитринът се използва в различни духовни и алтернативни практики за подпомагане на физическото, емоционалното и духовното благополучие. Ето някои примери за лечебни рецепти, които могат да бъдат използвани с цитрин:

     1. **Медитация с цитрин:** Седнете в тихо и спокойно място. Дръжте цитрин в ръката си или го поставете пред себе си. Затворете очите си и се фокусирайте върху дъха си. Визуализирайте светлината на цитрина, която влиза в тялото ви и изпълва всеки ъгъл с позитивна енергия и топлина. Медитирайте в това фокусирано състояние за няколко минути.

     2. **Енергизиращ амулет:** Изработете си амулет или малък талисман с цитрин. Носете го със себе си, за да усещате положителната енергия на камъка. Можете да го поставите в джоба си, да го носите като огърлица или да го прикрепите към ключодържателя си.

     3. **Цитринова баня:** Добавете няколко парчета цитрин в топлата вода на вашата вана. Позволете на камъните да отделят своята енергия и светлина, докато се наслаждавате на релаксиращата баня.

     4. **Разположение в дома:** Поставете цитрин в ключови зони в дома, където искате да привлечете позитивна енергия и изобилие. Например, можете да го поставите на работния плот, близо до входната врата или в областта на финансовата маса.

     5. **Цитринова масажна терапия:** Използвайте гладка цитринова топка или камъни за масаж, за да стимулирате енергийните точки по тялото. Масажът с цитрин може да помогне за релаксация и облекчаване на напрежението.

     6. **Цитринов еликсир:** Поставете парче цитрин в чиста вода и оставете да стои на слънце няколко часа. Това ще създаде цитринов еликсир, който можете да пиете за да усетите положителния му ефект върху енергията и настроението ви.

     Винаги се уверете, че цитринът, който използвате, е истински и е обработван правилно. Лечебните практики с камъни са част от алтернативни методи и не заменят професионалния медицински съвет. Ако имате сериозни здравословни проблеми, се консултирайте с лекар.

      

     Цитрин - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, цитринът се смята за камък на изобилието и привличането на положителна енергия в дома или работното пространство. Този камък се използва за активиране на богатството, процъфтяването и хармонията. Ето някои места, където можете да поставите цитрин, според фън шуй:

     1. **Финансовият ъгъл (североизток):** Във фън шуй, североизточният ъгъл на дома или работното пространство е свързан със земния елемент и богатството. Поставете цитрин в този ъгъл, за да подкрепите финансовата си стабилност и да привлечете изобилие.

     2. **Северният ъгъл (север):** Северният ъгъл е свързан с кариерата и професионалното развитие. Поставете цитрин тук, за да подкрепите своята професионална реализация и успех.

     3. **Източният ъгъл (изток):** Източният ъгъл е свързан със здравето и семейната хармония. Поставете цитрин тук, за да привлечете позитивна енергия и благополучие в тези аспекти на живота.

     4. **Мястото на богатството (северозапад):** Това е мястото, което се свързва с богатството и благосъстоянието. Поставете цитрин тук, за да усилите енергията на изобилието.

     5. **Близо до входната врата:** Поставете цитрин близо до входната врата, за да привлечете положителната енергия и изобилието, когато влизате в дома или офиса.

     6. **Финансовата маса:** Ако имате работно място или работно пространства, поставете цитрин в близост до финансовата маса или мястото, където разговаряте за бизнес и финансови въпроси.

     Винаги се уверете, че цитринът е подходящо почистен и зареден с позитивна енергия, когато го поставяте според принципите на фън шуй.

      

     Цитрин - за кои зодии е подходящ

     Цитринът се счита за подходящ за различни зодии, като се смята, че може да донесе положителни влияния в различни аспекти на живота. Въпреки това, е важно да се има предвид, че подборът на камъни и тяхното влияние върху зодиакалните знаци може да бъде базиран на личния опит и вярвания. Ето какво се казва за съответствието на цитрина с някои от зодиакалните знаци:

     1. **Овен (21 март - 19 април):** Цитринът може да подкрепи енергията и смелостта на Овните. Той може да помогне за постигане на цели и инспирация за нови начинания.

     2. **Лъв (23 юли - 22 август):** Цитринът се свързва с увереността и лидерските качества на Лъвовете. Той може да подкрепи тяхната смелост и креативност.

     3. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Цитринът може да помогне на Стрелците да се справят със стреса и да разширят своята гледна точка. Той се свързва с духовния растеж и оптимизма на този знак.

     4. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Цитринът може да помогне на Водолеите да се справят със силните емоции и да отворят ума си към нови идеи и познания.

     Обаче е важно да се има предвид, че символиката и влиянието на цитрина може да бъде положително за много хора независимо от тяхния зодиакален знак. Това зависи от индивидуалните потребности и вярвания.

      

     Цитрин - мистични свойства

     Цитринът притежава разнообразни мистични свойства и асоциации, които се свързват с позитивността, енергията и духовното развитие. Ето някои от тях:

     1. **Привличане на изобилие и богатство:** Цитринът се счита за камък на изобилието и богатството. Той може да се използва за привличане на материални блага и положителни финансови възможности.

     2. **Проникновение в себе си:** Цитринът може да помогне на хората да се свържат със своите вътрешни мисли и емоции. Той се свързва с интуицията и духовното прозрение.

     3. **Подобряване на настроението:** Цитринът се свързва с радостта и оптимизма. Той може да подобри настроението и да намали стреса и тревожността.

     4. **Духовно прозрение:** Този камък се използва в духовни практики, за да подкрепи развитието на интуицията и духовното прозрение. Той може да помогне при медитация и духовни процеси.

     5. **Енергийна защита:** Цитринът се смята за камък на защитата от негативни енергии и емоции. Той може да действа като щит, който предпазва от външни неблагоприятни влияния.

     6. **Активиране на соларния плекс:** Цитринът е свързан със соларния плекс, което е център на личната мощ и воля. Той може да помогне за активирането и укрепването на този център.

     7. **Свързване със слънчевата енергия:** Тъй като цитринът се асоциира със слънчевата светлина, той може да помогне да се свържете с енергията и топлината на слънцето.

     Тези мистични свойства на цитрина се използват в различни духовни практики, медитации и алтернативни методи за подобряване на физическото, емоционалното и духовното благополучие.

      

      

      

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ. НЕОБХОДИМО Е ДА НИ КАЖЕТЕ АРТИКУЛНИЯ НОМЕР НА ПРОДУКТА ЗА ДА ГО НАМЕРИМ. ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.

     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Подобни продукти
    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter