• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Сувенир Сова

     Статуетка сова с Планински кристали, Лапис лазули, Ахат
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: R1048

     Сувенир Сова

     Статуетка Сова, подчертава ярко индивидуалността на този, за когото е предназначена. Някои неща ние не бихме си купили сами, но същите, подарени от роднини или приятели, ще ни доставят голямо удоволствие. От една такава статуетка може да започне една цяла колекция.

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Кристали: Планински кристали, Лапис лазули, Ахат
     Постамент: marbles
     Цвят: deep gold glossy brilliant
     Размери: В: 15 см. Ш: 15 см.

     Оригинален подарък за учител, възпитател!

     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Лапис лазули - произход

     Лапис лазули е полускъпоценен камък със синя цветова гама, който е бил използван в ювелирни изделия и художествени предмети в продължение на хилядолетия. Той е известен още като "небесен камък" поради своята синя окраска, която наподобява цвета на небето.

     Произходът на лапис лазули е свързан с неговото естествено образуване. Той се формира в горски породи, известни като лазуритови гранити. Лазуритът, основен компонент на лапис лазули, е минерал, който съдържа син пигмент. Той се образува в резултат на метаморфизъм и проникване на магмата в земната кора.

     Исторически лапис лазули се добива в различни страни и региони като Афганистан, Чили, Мианмар (Бирма), Русия и други. Афганистан е известен със своите богати находища на лапис лазули и е бил важен доставчик на този камък през вековете. Той се използва и в древноегипетските, месопотамските и индийските цивилизации, като се смята за един от най-старите известни полускъпоценни камъни, използвани от човечеството.

      

     Лапис лазули - символика

     Лапис лазули има богата символика и историческо значение в различни култури и религии. Ето някои от основните символични аспекти на лапис лазули:

     1. Духовност и истина: Лапис лазули е свързан с духовността и търсенето на истината. Той се смята за камък на мъдростта и разсъждението и помага на носителя да постигне вътрешна хармония и свързаност с духовният свят.

     2. Възприемане на енергия: Лапис лазули се смята за камък, който притежава силна енергетика и има способността да усилва интуицията и съзнанието. Той може да помогне за отваряне на третото око и повишаване на духовната осведоменост.

     3. Защита и успокоение: Смята се, че лапис лазули предоставя защита от негативна енергия и привлича благоприятни вибрации. Той може да помогне да се намали стресът, да се успокои ума и да се промотира душевното равновесие.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули е свързан с комуникацията и изразността. Той може да подпомогне в изразяването на идеи и емоции, укрепява комуникационните умения и помага в изразяването на себе си с яснота и увереност.

     5. Ройност и благополучие: В някои култури лапис лазули е асоцииран с благополучие. Вярва се, че той привлича изобилие и помага за постигане на успех във всички сфери на живота.

     Тези символи и значение на лапис лазули може да варират в зависимост от различните култури и убеждения.

      

     Лапис лазули - значение

     Лапис лазули има различни значения в зависимост от контекста и културата. Ето някои от общите значение, свързани с лапис лазули:

     1. Истина и мъдрост: Лапис лазули се свързва със съзнанието, мъдростта и търсенето на истината. Той символизира желанието за духовно развитие и висока интелектуална способност.

     2. Духовност и вътрешност: Този камък е свързан с духовността и вътрешната хармония. Той може да помогне за постигането на баланс и спокойствие в душата, както и за пробуждането на духовната осведоменост.

     3. Сила и защита: Лапис лазули се свързва и със защитните свойства. Той се смята за камък, който отблъсква негативната енергия и привлича благоприятни вибрации. Това може да помогне на носителя да се чувства защитен и силен.

     4. Комуникация и изразност: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне на носителя да изрази своите идеи и емоции по-ясно и ефективно. Той също така може да стимулира творческите способности и да помогне в изразяването на себе си.

     5. Изобилие и благополучие: В някои традиции лапис лазули е свързан с изобилието и благополучието. Той се смята за камък, който привлича успех и процъфтяване в различни аспекти на живота.

     Важно е да отбележим, че тези значения и символика на лапис лазули могат да се различават в различните култури и традиции. Интерпретацията на символиката на камъка може да варира в зависимост от личните убеждения и вярвания на отделния човек.

      

     Лапис лазули - лечебни свойства

     Лапис лазули се счита за камък със силни лечебни свойства в много култури. Въпреки това, важно е да се отбележи, че тези свойства са предмет на вярвания и нямат научно доказани ефекти. Ето някои от традиционно свързаните с лапис лазули лечебни свойства:

     1. Физическо здраве: Вярва се, че лапис лазули има положителен ефект върху физическото здраве. Той се свързва със здравето на гърлото и гласовите връзки, и може да помогне при проблеми като гърлови болести, възпаление на синусите и проблеми с гласа.

     2. Душевно здраве: Лапис лазули се свързва също така със заздравяването на душевното благополучие. Вярва се, че той може да помогне при стрес, тревожност и депресия, като предоставя успокоение и подпомага емоционалното равновесие.

     3. Духовно развитие: Лапис лазули е познат също като камък на духовността и трансценденцията. Смята се, че носенето на този камък може да подпомогне развитието на интуицията, духовното прозрение и осъзнатостта.

     4. Помощ при комуникация: Лапис лазули се свързва с комуникацията и изразността. Той може да помогне за подобряване на комуникативните умения и яснотата на изразяване, както и за стимулиране на креативността.

     Въпреки че лапис лазули може да има символични и енергийни аспекти, твърденията за конкретни лечебни свойства на камъка не са подкрепени от научни изследвания. Лапис лазули се използва основно в рамките на алтернативната и езотерична медицина и се счита за камък, който помага на хората да се свържат с вътрешния си потенциал и да постигнат духовно и емоционално благополучие. Въпреки това, за лечебните свойства на камъните е важно да се запази научният и балансиран подход и да се консултирате с професионален здравен специалист при нужда от медицинско лечение или съвет.

      

     Лапис лазули - къде се поставя по фън шуй

     Фън шуй е древно китайско изкуство за организиране на пространството с цел постигане на баланс и хармония. Лапис лазули се използва във фън шуй за своите символични и енергийни качества. Ето и някои примерни начини за използване на лапис лазули във фън шуй:

     1. Поставете лапис лазули в северната част на дома или работното пространство. Това може да помогне за активиране на енергията на кариерата и професионалното развитие.

     2. Използвайте лапис лазули като декорация във вашата спалня. Той може да помогне за създаване на спокойна и релаксираща атмосфера, благоприятна за отдих и добър сън.

     3. Носете лапис лазули като бижу или го поставете в портфейла си. Той се счита за камък, който привлича изобилие и благополучие.

     4. Използвайте лапис лазули като фокус точка при медитация. Той може да помогне за подобряване на съсредоточието и усилване на духовната практика.

     Въпреки че лапис лазули може да се използва във фън шуй за създаване на хармония и баланс, важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна система и изисква индивидуално изследване на конкретния пространство и ситуация. За най-добри резултати, е препоръчително да се консултирате с фън шуй специалист или изследвате допълнителни източници, които предоставят подробни насоки за използване на лапис лазули във фън шуй.

      

     Лапис лазули - за кои зодии е подходящ

     Лапис лазули се счита за благоприятен камък за някои зодии, като тяхната подходящост може да зависи от конкретната интерпретация и вярвания. Ето и някои от зодиите, които се свързват с лапис лазули:

     1. Стрелец (23 ноември - 21 декември): Лапис лазули се смята за камък, който може да подкрепи духовното развитие и търсенето на истината за Стрелците. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се укрепи комуникацията.

     2. Водолей (20 януари - 18 февруари): Лапис лазули се свързва със свободолюбието и интелектуалните интереси на Водолеите. Той може да помогне за стимулиране на креативността и изразяването на идеи.

     3. Риби (19 февруари - 20 март): Лапис лазули се свързва с интуицията и духовното развитие на Рибите. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се подкрепи чувствителността и състраданието.

     Въпреки това, важно е да се отбележи, че въздействието на камъните върху зодиите е предмет на вярвания и не е подкрепено от научни изследвания. Винаги е добре да се вслушате в интуицията си и да избирате камъните, които ви привличат и отговарят на вашия личен опит и предпочитания.

      

     Лапис лазули - мистични свойства

     Лапис лазули е известен със своите мистични свойства и се счита за камък, който има връзка с духовността и трансценденцията. Ето някои от мистичните свойства, свързани с лапис лазули:

     1. Усилване на интуицията: Лапис лазули се смята за камък, който може да подпомогне развитието на интуицията и усещането. Той може да ви помогне да бъдете по-открити към вътрешното си усещане и да се свържете с вашия интуитивен потенциал.

     2. Духовно развитие: Лапис лазули се свързва също така с духовното развитие и трансценденцията. Смята се, че носенето или медитацията с лапис лазули може да ви помогне да се откриете и развиете вътрешния си потенциал и да преживеете по-дълбоки духовни преживявания.

     3. Хармония и баланс: Лапис лазули се счита за камък на хармонията и баланса. Той може да помогне да се постигне вътрешна хармония и да се установи баланс между физическото, емоционалното и духовното състояние.

     4. Свързване с висшия себе си: Лапис лазули се свързва с висшия аспект на нашето съществуване и способността ни да се свържем с висшите си цели и познания. Той може да помогне да се открие и развие вътрешната мъдрост и светлина.

     Тези мистични свойства на лапис лазули се основават на вярванията и духовните традиции. Важно е да отбележим, че те не са научно доказани и могат да се възприемат по различен начин от различни хора.

      

      

      

      

      

      

      

      

     Ахат - произход

     Ахатът е минерал от групата на кварцита. Той се състои от микроскопични кристали кварц, които са свързани един с друг в различни слоеве и пластове. Има голямо разнообразие от цветове и модели на ахат, като те се образуват в различни геоложки условия, като например вулканически изригвания, хидротермални извори и геотермални калъпи. Най-известният източник на ахат е Южна Африка, но той се намира и в други части на света, включително Бразилия, САЩ, Русия, Мексико, Индия, Мадагаскар и Германия.

     Ахат - символика

     Ахатът е известен като камък на душевната стабилност и укрепване на духовните ценности. Смята се, че той може да осигури сила, стабилност и увереност на своя притежател. Освен това се твърди, че ахатът може да помогне за развитието на интуицията и способността за анализ на информация. В различните култури камъкът се свързва с различни символи, като например защита, баланс и хармония.

     В древните цивилизации на Вавилон и Египет ахатът е смятан за камък на силата и укрепване на духа. В гръцката митология той се свързва с бога на виното Дионис и се използва за изработка на чаши за вино. В китайската култура ахатът се свързва с баланс и хармония, като се използва за подобряване на връзките и отношенията с другите хора. В индийската култура се твърди, че ахатът може да помогне за подобряване на физическата и духовната сила.

     Ахат - значение

     Ахатът е полу-прозрачен, колкото и разноцветен минерал, който може да се срещне в няколко различни варианта и цветове. Според вярванията, ахатът е камък на доброто настроение, който има способността да укрепва духовната мощ и да намалява стреса и тревожността. Той също така се смята за камък на баланса и хармонията, който помага да се постигне вътрешното равновесие и да се избегнат крайности.

     Ахатът се свързва със зодиите Телец, Везни и Риби и обикновено се свързва с елемента земя. В различните култури и традиции ахатът има различни символични значения и се използва за различни цели. Например в Древен Египет ахатът се използваше за изработка на амулети и талисмани, а в Индия се смята, че той може да защити от злоокаяния поглед и други негативни въздействия.

     Ахат - лечебни свойства

     Ахатът е камък, който се използва за лечение на различни физически и емоционални проблеми. Някои от неговите лечебни свойства включват:

     - Подобряване на кръвообращението: Ахатът се използва за стимулиране на кръвообращението в организма и подобряване на циркулацията на кръвта.

     - Успокояване на нервната система: Този камък може да помогне за успокояване на нервната система, което може да бъде полезно при тревожност, стрес и депресия.

     - Подобряване на имунната система: Ахатът може да помогне за укрепване на имунната система на организма, като така предпазва от различни болести и инфекции.

     - Отстраняване на токсините: Този камък може да помогне за отстраняване на токсините от организма, което може да подобри общото здравословно състояние.

     - Подобряване на комуникацията: Ахатът може да подобри комуникацията и междуличностните отношения, като насърчава честността и яснотата.

     - Подобряване на самочувствието: Този камък може да помогне за повишаване на самочувствието и укрепване на увереността в себе си.

     - Предпазване от негативни енергии: Ахатът може да предпази от негативните енергии, като така помага за подобряване на общото здравословно състояние.
     - Главоболие, стомах, черва, дизинтерия, подагра, уши, епилепсия, отровни ухапвания, заболявания насърдечно съдовата система, отравяния, заболявания на очите, косопад.

     Ахатът помага при различни недъзи.
     Изделията от този камък спомагат за увеличаване на потентността, влияе благоприятно на белите дробове, подобрява зрението и слуха, помага да се борите със страховете си, при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепва кръвоносните съдове, пречиства лимфната система, лекува кожни болести, защитава от инфекции и заболявания на стомашно – чревния тракт. В *Аюрведа*  казват че ахата премахва  капха- нарушения. На санскрит *капха* означава  телесна течност /вода/ , която има във различни органи и тъкани. Капха дава енергия  на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета. Съгласно АЮРВЕДА ахата съдържа елементи на огън и въздух. Ахат е препоръчителен на децата – той успокоява и разсейва страховете, спомага за ранно прохождане.Съществува мнение че ахата пази организма на човек от радиация.
     Контактно врачуване, носене на украшения от него / гривни, огърлици, гердани/ , китайски масаж с топчета, работа с пирамиди от ахати.
      Слоисти ахати се дават на боления да ги подържи в ръце, понякога по време но болестта, когато човекът изпитва жажда се слага в устата.
     При силна кашлица, ангина ахатът се носи като украшение във вид на гердан, при зъбобол се носи като обеци.
     При подагра или при болки в ставите се носят гривни от ахат. При болести на сърцето се носят пръстени с ахат на безименния пръст на лявата ръка. На хора страдащи от безсъние , безпричинни страхове, истерия се препоръчват да слагат пръстен с ахат на средния пръст на дясната ръка.
     Против астма, възпаление на белите дробове и бронхит ще помогне брошка с ахат.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на ахат не са научно доказани и следва да бъдат разглеждани като алтернативна терапия. Преди да започнете да използвате ахат за лечебни цели, трябва да се консултирате с лекар или квалифициран терапевт.

     Ахат - лечебни рецепти

     Не е известно да съществуват конкретни лечебни рецепти, които да включват ахат като съставка. Въпреки това, той се използва в каменната терапия и като талисман, който се носи близо до тялото, за да се осигури психическа защита и духовно благополучие.

     Ахат - кулинарни рецепти

     Ахат е полуценен камък, който не се използва за кулинарни цели. Неговата груба текстура и специфичен вкус го правят неподходящ за консумация.

     Ахат - къде се поставя по фън шуй

     Ахатът се смята за камък, който може да подобри финансовото благополучие, затова е подходящ да се поставя в югоизточната част на стаята, където се намира касата или бюрото за работа. Освен това се смята, че този камък може да помогне за укрепване на личната мощ и авторитет, затова е подходящ да се поставя в северната част на стаята, където се намира работното място или офисът.

     Ахат - за кои зодии е подходящ

     Ахатът се счита за универсален камък и не е специфичен за някоя от зодиите. Той може да се ползва от всеки, който се нуждае от неговите лечебни и мистични свойства.

     Ахат - мистични свойства

     Ахатът е камък, който се свързва с укрепване на духа, развитие на интуицията и засилване на връзката с природата. Някои от мистичните свойства, свързани с ахата, са:

     - Укрепване на връзката с природата и засилване на емпатията към живите същества.
     - Подобряване на интуицията и усъвършенстване на уменията за медитация.
     - Спомага за постигане на баланс между емоциите и разума, като стимулира яснотата на мисълта и укрепва концентрацията.
     - Успокоява нервната система и помага за преодоляване на стреса и тревожността.
     - Носенето на ахат може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да укрепи връзките с хората около вас.
     - Смята се, че ахатът може да помогне за избавяне от отрицателни енергии и да допринесе за постигане на вътрешен мир и хармония.

     Тези свойства на ахата са особено полезни за хората, които търсят вътрешен мир и баланс в живота си.

     Ахата е талисман на художниците. Спомага за добро приятелство, дълголетие и издигане в кариерата. Привлича успеха. Дава сила на притежателя си. Развива красноречието. Предпазва от болки, злодеяния, от бури и урагани, от гръм и мълнии, от зли духове, магии, а също така от ухапвания на отровни животни и насекоми, както и от полово безсилие. Дарява притежателя си кротък нрав, както и да проявява повече внимание към самия себе си. Носи успокоение на духа,храброст, целомъдрие и мъжество. Съдейства за медитация, за нормализиране на психиката и за развитието на умствените способности. Подпомага постоянството, лоялността.

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ НА ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.
     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  
     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter