• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Колие с естествени камъни Оникс

     Сребърно колие 925 инкрустирано с естествени камъни Оникс
     Swan pearls-Сребърни бижута с перли
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: GL1219N

     Колие от колекцията Swan pearls. Уникална серия със сребърни орнаменти 925 инкрустирани с естествени камъни Оникс.

     Всеки закупен от вас артикул пристига в подаръчна кутия и необходимите за модела сертификати.
     Вид: Полускъпоценен камък Оникс
     Цвят: Черен
     Дължина насинджира: 44(+3см удължител)
     Размер на елемента: 2,5см.
     Материал: Сребро проба 925

     Комплект
     Цена на комплекта
     190 лв.
     190 лв.
     или 12 x 190 лв.
     Купи комплекта Купи на лизинг

     Оникс - произход

     Ониксът е скъпоценен камък, който е известен вече хилядолетия. Той се състои от микроскопични кристални структури на кварца и може да бъде намерен в разнообразни места по света. Ето някои от ключовите произходи на оникса:

     1. **Бразилия:** Бразилия е един от най-известните и големи производители на оникс. Тук се добиват разнообразни цветове на оникс, като черен, кафяв, зелен и други.

     2. **Мексико:** Мексико също е известен производител на оникс, като различни региони на страната дават различни цветове и текстури на камъка.

     3. **Аржентина:** Аржентина е известна със своите висококачествени онксови находища, където се добиват черен и бял оникс.

     4. **Уругвай:** Този южноамерикански национален камък има разнообразни цветове на оникс, като някои от тях са много ценени на пазара.

     5. **Индия:** Индия е производител на различни цветове на оникс, включително черен и бял, като камъкът се използва широко за изработка на бижута и декоративни предмети.

     6. **Перу:** Перу също има свои находища на оникс и предлага разнообразие от цветове и видове на камъка.

     7. **САЩ и други места:** Ониксът се намира и в други части на света, включително САЩ, Канада, Италия, Гърция и други.

     Общо взето, ониксът е широко разпространен и има много различни произходи, което допринася за разнообразието на цветове и текстури на този камък.

      

     Оникс - символика

     Ониксът притежава богата символика и е асоцииран с различни аспекти на живота, духовността и емоциите. Тази символика може да варира в зависимост от цвета на оникса и културните вярвания. Ето някои от основните аспекти на символиката на оникса:

     1. **Защита и стабилност:** Ониксът се смята за камък на защитата, който може да предпазва от негативни енергии и влияния. Той помага да се създаде стабилност и равновесие в живота.

     2. **Самодисциплина и воля:** Ониксът се асоциира със сила на волята, самодисциплината и смелостта. Той може да помогне на хората да се справят с трудности и предизвикателства.

     3. **Емоционална подкрепа:** Ониксът може да подпомогне балансирането на емоциите и да помогне при управлението на стреса и тревожността.

     4. **Духовно развитие:** Ониксът се свързва с духовното развитие и интуицията. Той може да помогне за постигането на духовна хармония и връзка с вътрешния си свят.

     5. **Целост и защита на негативни влияния:** Ониксът може да помогне да се стабилизират емоционалните и менталните състояния, като същевременно действа като бариера срещу негативни влияния и неразположения.

     6. **Заздравяване на връзки:** В някои култури, ониксът се свързва със заздравяване на връзките между партньори и приятели. Той се използва за повишаване на доверието и стабилността в отношенията.

     7. **Символ на смъртта и прехода:** В древни култури, черният оникс се свързва със смъртта и прехода. Той се носи като символ на паметта за загинали близки и за преодоляване на губещи ситуации.

     Тези символи и асоциации на оникса могат да се различават в зависимост от културните вярвания и личните убеждения на хората.

      

     Оникс - значение

     Ониксът носи различни значения, които се основават на символиката и вярванията около този камък. Ето някои от тях:

     1. **Защита и стабилност:** Ониксът се свързва със защитата и се счита за камък, който предпазва от негативни енергии и влияния. Той помага да се създаде стабилност и равновесие както във вътрешния свят, така и във външните обстоятелства.

     2. **Сила и воля:** Ониксът символизира сила на волята, смелост и самодисциплина. Той може да подпомогне при постигането на цели, независимо от предизвикателствата.

     3. **Емоционална хармония:** Ониксът се свързва с балансирането на емоциите и съживяването на ума. Той може да помогне за преодоляване на стреса, тревожността и неразположенията.

     4. **Духовно развитие:** Ониксът може да бъде символ на духовното развитие и връзка с интуицията. Той подкрепя пътя към вътрешната мъдрост и познание.

     5. **Защита от негативни влияния:** Ониксът се използва като камък на защитата, който предпазва от негативни енергии, лоши влияния и психически атаки.

     6. **Памет за загинали:** Черният оникс може да бъде носен като символ на паметта и уважението към загинали близки. Той помага да се справим с губещи ситуации и преодолеем тъгата.

     7. **Стимул за личен и професионален успех:** Ониксът се свързва с успеха и позитивния напредък в живота. Той подпомага при изграждането на професионална кариера и лична постижимост.

     Тези значения на оникса са част от многото тълкувания и асоциации, които се свързват с този камък, и може да бъдат индивидуални в зависимост от вярванията и опита на хората.

      

     Оникс - лечебни свойства

     Ониксът е известен със своите лечебни свойства и се използва в различни аспекти на алтернативната медицина и духовните практики. Въпреки това, важно е да се има предвид, че тези свойства са основани на вярвания и традиции, а не на научно доказана медицинска информация. Ето някои от лечебните свойства, свързани с оникса:

     1. **Помощ при стрес и тревожност:** Ониксът се използва за успокояване на нервната система и намаляване на тревожността и стреса. Той може да помогне за създаване на вътрешен мир и хармония.

     2. **Подобряване на съня:** Този камък се счита за помощник при проблеми със съня. Той може да помогне за стабилизиране на сънния цикъл и премахване на кошмари.

     3. **Подкрепа при решаване на проблеми:** Ониксът може да помогне при преодоляване на предизвикателства и решаване на проблеми. Той подпомага за силата на волята и увереността.

     4. **Балансиране на емоции:** Този камък се свързва с балансирането на емоциите и може да помогне при управлението на гняв, раздразнение и негативни чувства.

     5. **Стимулиране на интуицията:** Ониксът се асоциира с укрепването на интуицията и вътрешното мъдро поведение.

     6. **Подобряване на физическата и енергийна стабилност:** Ониксът се използва за укрепване на физическата стабилност и възстановяване на енергията след умора.

     7. **Заздравяване на връзките:** Този камък може да помогне за укрепване на взаимоотношенията и връзките, като подпомага комуникацията и разбирателството.

     Винаги е добре да се консултирате с квалифициран здравен специалист, преди да използвате камъни като част от лечебни практики или терапии.

      

     Оникс - лечебни рецепти

     Ето няколко лечебни рецепти и начини, по които ониксът може да бъде използван в алтернативната медицина и духовните практики:

     1. **Медитация с оникс:** Седнете на удобно място, дръжте парче оникс в ръка и затворете очи. Дълбоко дишайте и се съсредоточете върху камъка. Визуализирайте себе си обгърнати в защитния обсег на оникса, който отхвърля негативни енергии. Тази медитация може да помогне за успокояване и постигане на вътрешна хармония.

     2. **Талисман за защита:** Изработете талисман с оникс, който ще носите като символ на защита. Може да го носите като обеци, гривна или окачен на верижка. Вярва се, че талисманът ще предпазва от негативни енергии и ще подсилва волята ви.

     3. **Брошка за емоционална стабилност:** Ако се борите с емоционални неразположения, може да изработите брошка с оникс и да я поставите в близост до сърцето си. Това може да подпомогне балансирането на емоциите и стабилизирането на настроението.

     4. **Ониксови бижута за енергийна хармония:** Изработете бижута като гривни, огърлица или обеци с оникс. Те могат да се носят като аксесоари, които да помагат за поддържане на физическо и енергийно равновесие.

     5. **Ритуал за заздравяване на връзки:** Ако искате да подсилите отношенията си с партньора или близкия си, използвайте черен оникс в ритуала. Заредете камъка с положителна енергия и желания за подобрение на връзката. Поставете го в специално изработена кутия или на семейно място като символ на стабилност и връзка.

     Винаги имайте предвид, че използването на камъни като лечебен метод или духовна практика се базира на вярвания и практики, които могат да варират. Преди да ги приложите, е добре да се консултирате със здравен специалист или експерт в алтернативната медицина.

      

     Оникс - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, ониксът се използва като камък за хармонизиране на енергията в дома или работното пространство. Той може да бъде поставян на различни места, в зависимост от целите и нуждите ви. Ето някои предложения за разполагане на оникс по фън шуй:

     1. **Защита и стабилност:** Черният оникс се асоциира с защитата и стабилността. Може да го поставите на входната врата или на място, откъдето може да защитава входовете на дома или офиса от негативни енергии.

     2. **Спалня:** Ониксът може да бъде поставен в спалнята, за да подпомогне релаксацията и добрия сън. Поставете го на нощното шкафче или на място, което ви позволява да го виждате, преди да заспите.

     3. **Медитационен ъгъл:** Ако имате място за медитация или духовна практика, ониксът може да бъде поставен там. Той ще помогне за създаване на спокойствие и защитена атмосфера.

     4. **Работно място:** Ако искате да подобрите ефективността и фокуса си на работното място, поставете оникс на бюрото си или на място, където работите най-често. Този камък може да помогне за укрепване на волята и стабилността в професионалния ви живот.

     5. **Вдъхновение и творчество:** Ониксът може да бъде поставен на място, където се занимавате с творчески дейности или търсите вдъхновение. Този камък може да помогне за стимулиране на креативността и интуицията.

     Както винаги във фън шуй, важно е да изберете местата и аранжиментите, които ви усещат най-добре и отговарят на вашите цели и нужди.

      

     Оникс - за кои зодии е подходящ

     Ониксът се счита за подходящ за различни зодии, тъй като този камък може да предостави различни положителни влияния в зависимост от индивидуалните нужди и характеристики на всяка зодия. Важно е да се има предвид, че изборът на камък може да бъде личен и зависи от предпочитанията на всяка личност. Въпреки това, ето кои зодии биха могли да се възползват повече от положителните свойства на оникса:

     1. **Стрелец (23 ноември - 21 декември):** Ониксът може да помогне на Стрелците да се справят с натоварващите моменти в живота и да постигнат по-голяма воля и стабилност. Този камък може да подкрепи интуицията и духовното развитие на Стрелците.

     2. **Козирог (22 декември - 19 януари):** Ониксът може да бъде полезен за Козирозите, които често се занимават със стремежи към успех и постижения. Този камък може да помогне за укрепване на самодисциплината и волята.

     3. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** За Водолеите, които търсят новаторски решения и идеи, ониксът може да подпомогне за укрепване на интуицията и креативността.

     4. **Риби (19 февруари - 20 март):** Ониксът може да бъде полезен за Рибите, които често се занимават с емоционални предизвикателства. Този камък може да помогне за балансиране на емоциите и защита от негативни влияния.

     5. **Овен (21 март - 19 април):** Ониксът може да помогне на Овните да се справят с натоварванията и да поддържат физическа и емоционална стабилност.

     6. **Телец (20 април - 20 май):** За Телците, които ценят стабилността и хармонията, ониксът може да бъде полезен за създаване на уют и защитена атмосфера у дома.

     7. **Дева (23 август - 22 септември):** Ониксът може да помогне на Девите да се справят със стреса и перфекционизма, като подпомогне балансирането на емоциите и укрепването на волята.

     Тези предложения са само насоки и не е изключено ониксът да бъде подходящ и за други зодии, в зависимост от личните характеристики и нужди на всеки човек.

      

     Оникс - мистични свойства

     Ониксът притежава мистични и духовни аспекти, които се свързват с дългата му история като камък на защитата и енергийната хармония. Ето някои от мистичните свойства на оникса:

     1. **Защита от негативни енергии:** Ониксът се смята за камък, който действа като щит срещу негативни енергии, лоши влияния и психически атаки. Той може да помогне за премахване на нежелани емоции и негативни вълнения.

     2. **Духовна хармония:** Този камък може да подпомогне хармонизирането на енергията на тялото, ума и душата. Ониксът може да бъде използван в медитация и духовни практики за постигане на вътрешна хармония и баланс.

     3. **Свързване с интуицията:** Ониксът се свързва с интуицията и способността за вътрешно усещане. Той може да помогне за развитие на духовните сили и познанието.

     4. **Съзидателска сила:** Ониксът може да се асоциира със съзидателската енергия и волята. Този камък може да помогне на носителя му да се справя с предизвикателства и да постигне цели.

     5. **Очистване на енергията:** Ониксът се използва и за очистване на негативни енергии и блокажи в енергийните центрове (чакри) на тялото. Той може да помогне за премахване на стагнация и насъбрана негативност.

     6. **Процес на обновление:** Този камък се асоциира с процеса на обновление и възрождение. Ониксът може да помогне да се преодолеят трудности и да се създаде нова, по-силна основа.

     Тези мистични свойства на оникса са част от вярванията и традициите, които са се развили през вековете. Те могат да бъдат използвани за духовни практики и лично развитие, но винаги е добре да бъдат разглеждани със съзнателност и разбирателство.