• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Подарък статуетка Фортуна

     Позлатена статуетка Фортуна с Тюркоаз и Планински кристали
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R1019

     Статуетка с позлата Фортуна това е подарък символизиращ благоденствие. В древногръцката митология, Фортуна е богинята на щастието. Тя е с завързани очи, защото винаги ще бъде в състояние да ви намери, където и да сте и да ви обсипе с дарове от рога на изобилието. Подарък носещ много късмет на своя притежател.

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Цвят: deep gold glossy brilliant
     Размери: В: 28 см. Ш: 9 см.

      

     Изчерпан

     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Тюркоаз - произход

     Тюркоазът е полускъпоценен камък, известен със своя характерен бледносин до тюркоазен цвят. Този камък е бил известен и използван в различни култури в продължение на хилядолетия. Произходът и историята на тюркоаза са интересни и включват следните точки:

     1. **Географски произход:** Основните места, от които се добива тюркоаз, са Иран, Афганистан и Туркменистан. Други места на добив включват САЩ, Мексико, Китай и Австралия. В различните региони тюркоазът може да има различни нюанси на цвета и качеството.

     2. **История и културно значение:** Тюркоазът има дълга история на използване като ценен камък за украса и религиозни цели. В древни цивилизации, като египтяните, персите, индианците и ацтеките, тюркоазът е бил считан за свещен камък и символ на богатство, защита и добродетел.

     3. **Лечебни и метафизични свойства:** Тюркоазът се смята за камък на истината, комуникацията и духовното равновесие. Той се свързва също така с успокояващите ефекти и способността да подкрепя хармонията и интуицията.

     4. **Декоративно приложение:** Тюркоазът се използва за изработка на бижута, обеци, пръстени, гривни, статуетки и др.. Поради своята красива цветова гама и символични свойства, този камък се използва за създаване на различни видове бижута и украшения.

     Тюркоазът продължава да бъде ценен и популярен допълнителен елемент в бижутата, както и в метафизичния и духовния свят, благодарение на своите красиви цветове и дългата си история на употреба.

      

     Тюркоаз - символика

     Тюркоазът е известен със своята символика и дългата си история на употреба като ценен камък. Ето някои от основните символични аспекти на тюркоаза:

     1. **Защита и амулети:** Тюркоазът се смята за камък на защита. В много култури той е носен като амулет или талисман, който предпазва носителя от негативни енергии, злоокаяния и опасности.

     2. **Духовно равновесие:** Тюркоазът е свързан с хармонията и равновесието в духовната и емоционалната сфера. Той може да помогне на носителя да намери вътрешен мир и спокойствие, както и да укрепи връзката със себе си.

     3. **Истина и комуникация:** Тюркоазът се смята за камък на истината и ясната комуникация. Той може да подпомогне способността на носителя да изрази своите мисли и чувства и да се изрази честно и директно.

     4. **Прозорливост и интуиция:** Тюркоазът е свързан също така с прозрението и интуицията. Той може да помогне на носителя да види и разбере неща, които не са толкова очевидни, и да развие по-дълбоко познание за себе си и околните.

     5. **Духовно развитие:** Тюркоазът се счита за камък на духовното развитие и духовното прозрение. Той може да подпомогне носителя в духовната му практика, медитация и постигането на вътрешна мъдрост.

     6. **Личен растеж:** Тюркоазът се свързва също и с личния растеж и самооткриване. Той може да помогне на носителя да се развива, да преодолеява препятствия и да открие нови възможности за себе си.

     Тези символични аспекти на тюркоаза са продължили да го правят ценен и популярен камък в различни култури и духовни практики.

      

     Тюркоаз - значение

     Тюркоазът носи множество символични и метафизични значения, които се отразяват в различни аспекти на живота и духовността. Ето някои от ключовите значения на тюркоаза:

     1. **Защита и благополучие:** Тюркоазът се свързва със защита и благополучие. Той се смята за амулет, който предпазва носителя от негативни влияния и енергии. Този камък може да помогне да се създаде защитен щит около носителя и да се осигури духовна и емоционална хармония.

     2. **Духовност и вътрешна мъдрост:** Тюркоазът е символ на духовността и търсенето на вътрешната мъдрост. Той може да подпомогне в развитието на духовните практики, медитацията и търсенето на по-дълбок смисъл в живота.

     3. **Истина и комуникация:** Тюркоазът има значение като символ на истината и честната комуникация. Той може да помогне на носителя да изрази своите мисли и чувства с яснота и честност.

     4. **Интуиция и прозрение:** Тюркоазът може да подпомогне развитието на интуицията и способността да се разбират скрити или неочевидни неща. Този камък може да помогне на носителя да развие по-дълбоко разбиране за себе си и околните.

     5. **Саморазвитие и растеж:** Тюркоазът е символ на личния растеж и самооткриването. Той може да помогне на носителя да се развива, да преодолеява предизвикателства и да открива нови възможности за себе си.

     6. **Спокойствие и хармония:** Тюркоазът може да помогне за постигането на вътрешно спокойствие и хармония. Този камък може да успокои емоционалните турбулентности и да помогне за създаването на баланс между различните аспекти на живота.

     Тези значения на тюркоаза могат да се разбират и тълкуват различно в различни култури и духовни практики. Важно е да отбележим, че личните опити и усещания играят важна роля при взимането на тълкуванията и значенията на този камък.

      

     Тюркоаз - лечебни свойства

     Тюркоазът е известен със своите потенциални лечебни свойства, които се свързват с физическото, емоционалното и духовното благополучие. Важно е да се отбележи, че тези свойства са базирани на вярвания и традиции и не заменяват медицинските процедури. Ето някои от лечебните свойства на тюркоаза:

     1. **Емоционално изравнение:** Тюркоазът се счита за камък, който може да помогне при укротяването на емоциите и установяването на емоционално равновесие. Той може да успокоява нервността, стреса и напрежението, помагайки на носителя да се чувства по-спокоен и уравновесен.

     2. **Комуникационни умения:** Тюркоазът се свързва с честната и ясна комуникация. Този камък може да помогне на носителя да изразява мислите си по-ясно и директно, подобрявайки комуникационните умения.

     3. **Подкрепа на горните дихателни пътища:** В някои традиции се вярва, че тюркоазът може да подпомогне здравето на горните дихателни пътища, като се предполага, че има благотворно въздействие върху гърлото и горните белодробни проблеми.

     4. **Освобождаване от негативни емоции:** Тюркоазът може да бъде използван за отразяване и освобождаване от негативни емоции и стрес. Той се смята за камък, който помага на носителя да се отпусне и освободи от токсични емоции.

     5. **Подкрепа на самоизразяването:** Тюркоазът може да помогне на хората да изразяват себе си и своите идеи по-уверено и автентично. Той подкрепя самоизразяването и смелостта да се изразяваме такива, каквито сме.

     6. **Духовен растеж:** Тюркоазът се свързва и с духовния растеж. Той може да помогне на носителя да развие по-дълбоко разбиране за себе си и да открие по-широка духовна мъдрост.

     Тези лечебни свойства са част от много вярвания и традиции, свързани с тюркоаза. Ако решите да използвате този камък за лечебни цели, винаги е добре да го правите с уважение към неговата символика и да консултирате специалист по алтернативна медицина или експерт по камъни, ако имате здравословни проблеми.

      

     Тюркоаз - лечебни рецепти

     Тюркоазът е използван в различни традиции и култури за лечебни цели. Въпреки че няма научно доказана медицинска ефективност, много хора се възползват от традиционните методи на използване на тюркоаза за подпомагане на физическото и емоционално благополучие. Ето няколко лечебни рецепти, които се свързват с тюркоаза:

     1. **Тюркоазен еликсир за успокояване:**
     - Поставете тюркоаз в чиста чаша със свежа или изворна вода.
     - Оставете камъка да постои във водата през нощта или няколко часа.
     - Прецедете водата и я изпийте, за да се успокоите и освободите от стрес.

     2. **Тюркоазен ароматен компрес:**
     - Намокрете парче чиста кърпа или памучна торбичка във вода.
     - Поставете тюркоазът върху кърпата или в торбичката.
     - Поставете компреса върху засегнатите места, като например областта на гърлото за подкрепа на дихателните пътища.

     3. **Тюркоазен медитативен талисман:**
     - Изберете малък полиран тюркоаз, който да служи като медитативен талисман.
     - Седнете на тихо място и дръжте талисмана в ръцете си.
     - Затворете очите си и се съсредоточете върху дишането си.
     - Визуализирайте се около благословен тюркоазен светлинен източник, който ви обгръща със спокойствие и хармония.

     4. **Тюркоазен амулет за комуникация:**
     - Изберете малък тюркоаз, който може да се носи като колие или като част от гривна.
     - Придайте на камъка специален смисъл, като го обсипвате с желанията си за по-ясна и успешна комуникация.
     - Носете амулета ежедневно и се фокусирайте върху целите си за подобряване на комуникацията.

     5. **Тюркоазно камънище за успокоение:**
     - Изберете гладък и приятен на допир тюркоаз.
     - Дръжте камъка в дланта си и го галете нежно, докато се концентрирате върху спокойствието и усещането за благополучие.

     Запомнете, че тези рецепти са свързани с вярвания и традиции, а не с научно доказани методи. Ако се решите да използвате тюркоаз за лечебни цели, бъдете осъзнати и го използвайте с уважение към неговата символика. Ако имате здравословни проблеми, винаги се консултирайте със специалист по алтернативна медицина или медицински професионалист.

      

     Тюркоаз - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, тюркоазът се счита за камък на спокойствие, комуникация и духовност. Този камък може да бъде използван в различни области на дома или работното пространство, за да подпомогне хармонията и енергетиката. Ето някои от местата, където тюркоазът може да се постави по фън шуй:

     1. **Центъра на дома:** Поставянето на тюркоаз в центъра на дома или на домашната алтарна област може да помогне за укрепване на общата хармония и духовност на домакинството.

     2. **Зоната на здравето:** Мястото на здравето, което се намира в централната част на дома, може да бъде подкрепено с тюркоаз, за да подобри енергията на здравето и духовността.

     3. **Зоната на комуникацията:** Тюркоазът може да бъде поставен в зоната на комуникацията, която се намира в областта на устните и гърлото. Този камък може да помогне за подобряване на комуникационните взаимодействия.

     4. **Зоната на медии и комуникации:** Поставянето на тюркоаз в областта, свързана с медии и комуникации, може да подпомогне хармоничните и плодотворни комуникации в семейството или работната среда.

     5. **Зоната на творчеството и духовността:** Тюркоазът може да бъде разположен в зоната на творчеството и духовността, за да подкрепи развитието на интуицията и вдъхновението.

     6. **Областта на спалнята:** В спалнята тюркоазът може да се постави, за да помогне за постигане на спокойствие и душевна хармония.

     7. **Областта на учебното или работното място:** Тюркоазът може да бъде поставен на учебното място или на работното място, за да подпомогне яснотата на мислите и комуникацията.

     Важно е да следвате собствените си предпочитания и интуиция при разполагането на тюркоаза във вашето пространство, като винаги се стремите към баланс и хармония.

      

     Тюркоаз - за кои зодии е подходящ

     Тюркоазът се счита за камък, който може да бъде полезен за много зодии, тъй като неговите символични свойства се отнасят към общи аспекти на личността и емоционалното благополучие. Въпреки това, имайте предвид, че влиянието на камъка може да бъде различно за всеки човек в зависимост от неговите лични нужди и характеристики. Ето какви зодии могат да се възползват от тюркоаза:

     1. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Водолеите са известни със своето стремление към иновации и комуникация. Тюркоазът може да подкрепи техните усилия за ясна и успешна комуникация, както и да им помогне да се свържат с духовните аспекти на живота.

     2. **Риби (19 февруари - 20 март):** Тюркоазът може да помогне на Рибите да намерят спокойствие и духовност във вътрешния си свят. Той може да подкрепи техните творчески усилия и да ги свърже с вдъхновението.

     3. **Близнаци (21 май - 20 юни):** Близнаците са свързани с комуникацията и изразителността. Тюркоазът може да им помогне да изразяват идеите си по-ясно и автентично, както и да укрепят комуникационните си умения.

     4. **Лъв (23 юли - 22 август):** Тюркоазът може да подпомогне Лъвовете в търсенето на духовна мъдрост и самосъзнание. Този камък може да им помогне да намерят баланс между индивидуалността си и хармонията с околните.

     5. **Везни (23 септември - 22 октомври):** Везните са свързани с хармонията и баланса. Тюркоазът може да подпомогне Везните в търсенето на вътрешна хармония и спокойствие, както и да укрепи комуникацията им с партньорите и околните.

     6. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Стрелците са познати със своята духовност и стремеж към разширяване на знанието. Тюркоазът може да ги подпомогне в техните духовни практики и търсенето на смисъл.

     Това са само някои от примерите за зодии, които могат да се възползват от тюркоаза. Въпреки това, всеки човек е уникален, и важно е да изслушвате своите вътрешни усещания и нужди при избора на камъка за лична употреба.

      

     Тюркоаз - мистични свойства

     Тюркоазът е известен със своите мистични и енергийни свойства, които са свързани с духовността и душевното развитие. В много култури и духовни практики този камък се смята за мощен инструмент за развиване на духовността и връзката със себе си и околните. Ето някои от мистичните свойства на тюркоаза:

     1. **Подкрепа на медитацията:** Тюркоазът се счита за камък, който може да помогне при медитативни практики. Той може да подсили връзката с вътрешното "аз" и да улесни достигането до по-дълбоки духовни нива.

     2. **Развитие на интуицията:** Тюркоазът се свързва с развитието на интуицията и вътрешното прозрение. Този камък може да подпомогне способността да се усещат неочевидни аспекти на ситуации и да се разберат по-дълбоки истини.

     3. **Освобождаване от страхове:** Вярва се, че тюркоазът може да помогне на носителя да преодолее страховете си и негативните емоции. Този камък може да предостави усещане за смелост и подкрепа при изправянето пред предизвикателствата на живота.

     4. **Духовно пътешествие:** Тюркоазът може да бъде използван като инструмент за духовно пътешествие и търсене на смисъла на живота. Той може да помогне на носителя да се свърже със собствената си душа и да намери вътрешен мир.

     5. **Подкрепа на комуникацията с духовни същности:** В някои духовни практики се вярва, че тюркоазът може да улесни комуникацията с ангели, духовни водачи и други висши същности. Този камък се смята за своеобразен канал към духовния свят.

     6. **Помощ при духовни изследвания:** Тюркоазът може да подпомогне хората, които се занимават с духовни изследвания, медитации, астрални пътувания и други подобни практики. Той може да улесни достъпа до информацията от висши източници.

     Тези мистични свойства на тюркоаза се използват в различни духовни практики и традиции. Важно е да помните, че тези свойства се основават на вярвания и традиции, а не на научни доказателства. Те могат да бъдат интерпретирани и усещани различно от различните хора.

      

      

      

      

      

      

      

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ. НЕОБХОДИМО Е ДА НИ КАЖЕТЕ АРТИКУЛНИЯ НОМЕР НА ПРОДУКТА ЗА ДА ГО НАМЕРИМ. ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.

     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

    • Коментари
     • Ивайло Ценов 16 май 2020 14:43
      Имали фигура на Фортуна в по голям размер около 100см
     • Ивайло Ценов 16 май 2020 14:44
      Имали фигура на Фортуна в по голям размер около 100см
    • Коментари продукта
   • Newsletter