• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Статуетка Атлас

     Статуетката Атлас с естествени кристали е не само естетически изящен аксесоар, но и носи дълбока символика и енергийни свойства, които ще вдъхновяват и защитават своя притежател.
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: R1037N

     Статуетка Атлас - "A one-of-a-kind handmade creation."

     Описание на продукта
     Тази изключителна статуетка представлява фигурата на Атлас, митичния титан, известен с това, че държи небесния свод на раменете си. Статуетката е украсена с естествени кристали, включително планински кристали, шунгит и злато, които придават допълнителна стойност и красота на изделието. Постаментът е изработен от висококачествен мрамор, който добавя стабилност и елегантност на цялостния дизайн. Основният цвят на статуетката е златен, което символизира богатство, просперитет и величие.

     Символика на Атлас
     Атлас е мощен символ на сила, издръжливост и устойчивост. В гръцката митология, той е титана, който е наказан да държи небесния свод завинаги. Това го прави олицетворение на несломимата воля и способността да понася тежестта на отговорностите. Статуетката на Атлас може да служи като вдъхновение за хора, които поемат големи отговорности и показват изключителна сила и решителност в живота си.

     Символика и интересни факти за кристалите
     1. **Планински кристал**: Известен още като кварц, този кристал е прозрачен и често се свързва с чистота и яснота. Смята се, че има лечебни свойства и може да усили енергията и мисловната яснота. В духовен план, планинският кристал е символ на истина и прозрение.

     2. **Шунгит**: Този черен минерал е известен със своите защитни и пречистващи свойства. Шунгитът е смятан за мощен абсорбатор на негативна енергия и електромагнитни вълни, което го прави популярен избор за защита и балансиране на енергията в дома и работното място.

     3. **Злато**: Освен че е благороден метал, златото е символ на богатство, успех и безсмъртие. В духовен план, златото се свързва с просветление и божествено съзнание, като често се използва за подобряване на медитацията и духовните практики.

     За кого е подходяща
     Тази статуетка е идеален подарък за различни хора и поводи, включително:
     - **Лидери и мениджъри**: Атлас е символ на отговорност и сила, което го прави подходящ за хора, които ръководят екипи и поемат тежки отговорности.
     - **Бизнесмени и предприемачи**: За хора, които се стремят към успех и издръжливост в своите начинания, тази статуетка е вдъхновяващ подарък.
     - **Учители и ментори**: Тези, които поддържат и водят другите, ще оценят символиката на Атлас като знак на тяхната важна роля.
     - **Любители на кристали и минерали**: Тези, които ценят естествените красоти и енергийните свойства на кристалите, ще намерят допълнителна стойност и смисъл в тази статуетка.

     Статуетката Атлас с естествени кристали е не само естетически изящен аксесоар, но и носи дълбока символика и енергийни свойства, които ще вдъхновяват и защитават своя притежател.     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Цвят: deep gold glossy brilliant,
     Размери: В: см. Ш: см.

      

     Изчерпан

     Уникални Ръчно Изработени Статуетки

     Тези статуетки, **"A one-of-a-kind handmade creation,"** представляват истински шедьоври на ръчната изработка. Всяка статуетка е инкрустирана с естествени камъни, злато, кристали и минерали, които добавят допълнителен блясък и изящество. Тези произведения на изкуството са уникати – няма две еднакви. Те не се повтарят и всяка една от тях е единична и уникална колекционерска бройка.

     **Производител:** Galdini&Co - handmade unique
     **Дизайнер:** AvolinaD AnirI-I.D.

     Всяка статуетка притежава свой собствен характер, излъчване и уникална символика. Те са не само красиви и стилни, но и носят със себе си специална енергия и късмет за своя притежател. Вниманието към детайла и качеството на материалите гарантират, че всяка статуетка е едновременно изящна и дълготрайна.

     Независимо дали става въпрос за добавка към личната ви колекция, или за специален подарък за близък човек, тези статуетки ще впечатлят всеки със своята неповторимост и красота. Те са идеалният избор за ценители и колекционери, които търсят нещо наистина уникално и изключително.

     Подарете си или на някой специален нещо наистина неповторимо – статуетка, която разказва своя собствена история и носи уникална символика и късмет.

      

      

     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Шунгит - произход

     Шунгитът е минерал, който произхожда от Шунга, регион в Карелия, Русия. Този уникален минерал се намира главно в околностите на езерото Онежа и е известен със специфичния си състав и свойства. Шунгитът се формира през преисторически периоди от органични вещества, като се счита, че той е резултат от преобразуването на дървета и растителни материали във вода на милиони години. Той се извлича от шахти и кариери в Карелия и се използва както за декоративни, така и за енергийни и духовни цели.

      

     Шунгит - символика

     Шунгитът се счита за един от най-мистичните и енергийно заредени камъни. Той има символично значение в различни култури и алтернативни практики. Ето и някои от тях:

     1. **Енергийно Прочистване и Заземяване:** Шунгитът се свързва със заземяване и прочистване на негативни енергии. Той може да подпомогне при изхвърлянето на стрес, напрежение и негативни мисли.

     2. **Защита и Хармония:** Вярва се, че шунгитът може да създаде енергийно защитно поле около носителя си, което го предпазва от емоционални и енергийни неравновесия. Този камък може да помогне за поддържане на хармония и стабилност във вътрешния и външния свят.

     3. **Укрепване на Имунната Система:** Вярва се, че шунгитът може да подпомогне имунната система и да помогне за освобождаването на тялото от токсини и вредни вещества.

     4. **Духовно Развитие:** Шунгитът се счита за камък, който може да помогне за духовното развитие и пробуждане. Той се свързва със съзнанието и помага за отварянето на нови пътища към вътрешната мъдрост.

     5. **Подобряване на Вибрациите:** Шунгитът може да подобри вибрациите и енергетичния поток на тялото и околната среда. Този камък може да подпомогне балансирането на енергийните центрове (чакри) и да стимулира позитивни вибрации.

     Важно е да се отбележи, че символиката на шунгита се основава на вярванията и алтернативните практики и не е подкрепена от научни доказателства. Този камък се използва в различни духовни и енергийни практики, като медитация, кристалотерапия и други.

      

     Шунгит - значение

     Шунгитът има множество тълкувания на своето значение, които варират в зависимост от вярванията и културните контексти. В езотеричната и алтернативната практика, този камък носи различни значения, които включват:

     1. **Заземяване и Баланс:** Шунгитът се свързва със заземяване, т.е. със създаване на връзка със земята и физическия свят. Този камък помага на носителя му да бъде в настоящия момент и да се почувства укротен, сигурен.

     2. **Защита и Очистване:** Шунгитът има репутация на енергийно почистващ и защитен камък. Той може да помага на носителя си да се освободи от негативни влияния и да поддържа енергийното си поле в хармония.

     3. **Имунна Система и Здраве:** Някои хора считат, че шунгитът може да подпомага имунната система и да помага на тялото да се отърве от токсини и нежелани енергии.

     4. **Съзнание и Духовно Развитие:** Този камък се свързва с духовното развитие и се смята, че може да помага на носителя му да отвори нови пътища към мъдростта и разбиранието.

     5. **Позитивни Вибрации и Енергия:** Шунгитът може да стимулира положителни вибрации и да подпомогне енергийния поток в тялото и околната среда.

     Важно е да отбележим, че тези значения се основават на алтернативни и духовни вярвания и не са научно доказани. Шунгитът се използва в различни духовни практики и кристалотерапия, като събира значимостта си от множеството си символи и енергийни качества.

      

     Шунгит - лечебни свойства

     Шунгитът се счита за камък със специални лечебни свойства, които се използват в алтернативна медицина и духовни практики. Ето и някои от тези свойства:

     1. **Енергийно Почистване:** Шунгитът се използва за почистване на негативните енергии и отстраняване на енергийни блокади в тялото. Вярва се, че той може да помогне за изхвърлянето на стрес, напрежение и негативни емоции.

     2. **Защита от Електромагнитно Замърсяване:** Шунгитът се смята за защититен камък срещу електромагнитните вълни и радиацията, които идват от електроника и мобилни устройства.

     3. **Подобряване на Физическото Здраве:** Вярва се, че шунгитът може да подпомогне имунната система, помагайки на тялото да се справя с инфекции и възпаления. Той също така може да помага за облекчаване на болки и неприятни състояния.

     4. **Детоксикация:** Шунгитът може да се използва за детоксикация на тялото, като помага за отстраняването на токсини и вредни вещества.

     5. **Подобряване на Енергийния Поток:** Шунгитът се свързва с балансиране на енергийните центрове (чакри) и стимулиране на позитивния енергийни поток в тялото.

     Важно е да се отбележи, че лечебните свойства на шунгита се базират на алтернативни и духовни вярвания, а не на научно доказана ефективност. Преди да използвате шунгит за лечебни цели, е препоръчително да се консултирате със здравен специалист.

      

     Шунгит - лечебни рецепти

     В алтернативната медицина и духовните практики се предлагат различни лечебни рецепти, използващи шунгит. Ето няколко примера:

     1. **Шунгитова Вода за Пиене:** Поставете парче шунгит в чиста вода и оставете да постои поне 6 часа. Вярва се, че този метод може да подобри качеството на водата, като я обогати с полезни минерали и подпомогне детоксикацията на организма.

     2. **Шунгитова Баня:** Добавете прах от шунгит във вашата вана или натопете парче шунгит във ваната. Това може да помогне за релаксация, детоксикация и балансиране на енергийното тяло.

     3. **Шунгитова Медитация:** Използвайте шунгит като поддръжка по време на медитация. Дръжте го в ръката или го поставете пред вас, докато медитирате, за да се свържете със земните енергии и да постигнете по-дълбоко състояние на съзерцание.

     4. **Шунгитови Гривни и Бижута:** Носете гривни, огърлица или други бижута, изработени от шунгит, за да се възползвате от техните енергийни свойства през целия ден.

     5. **Шунгитови Амулети и Талисмани:** Създайте амулет или талисман от шунгит, който да носите със себе си за защита, баланс и духовно развитие.

     Все пак е важно да имате предвид, че лечебните свойства на шунгита се основават на алтернативни вярвания и практики, а не на научни доказателства. Преди да използвате шунгит за лечебни цели, е препоръчително да се консултирате със здравен специалист.

      

     Шунгит - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, шунгитът може да се използва за подобряване на енергийния поток и хармонията в дома или работното пространство. Ето някои начини, по които можете да поставите шунгит според принципите на фън шуй:

     1. **Защита и Почистване:** Поставете парчета шунгит на входовете на дома си или на местата, където се събират негативни енергии, като например близо до електроника, компютри или телевизори.

     2. **Спалня:** Поставете парче шунгит на нощното шкафче или на друго място в спалнята, за да създадете защитен щит и да подобрите качеството на съня си.

     3. **Медитационно Пространство:** Ако имате медитационен ъгъл, поставете шунгит на това място, за да подпомогнете духовната си практика и вътрешния си покой.

     4. **Офис:** Поставете шунгит на работното си място, за да помогнете защитата си от негативни въздействия и да подобрите фокуса и продуктивността си.

     5. **Зони с Електромагнитно Замърсяване:** Поставете шунгит в близост до електроника и устройства, за да намалите потенциалните негативни ефекти от електромагнитното замърсяване.

     Помнете, че във фън шуй е важно да се съобразявате с индивидуалните особености на вашето пространство и да използвате кристалите и камъните, които ви вълнуват лично. Те могат да допринесат за хармонията и благополучието във вашия дом или работно пространство.

      

     Шунгит - за кои зодии е подходящ

     В алтернативните практики и езотеричните учения обикновено няма стриктни правила за това, кой камък е подходящ за конкретна зодия. Това се базира на вярвания и символика, които се различават в различни култури и традиции.

     Въпреки това, ако искате да използвате шунгит спрямо зодията си, можете да разгледате някои общи характеристики и свойства на камъка и това какви енергии и качества представлява. Шунгитът се свързва със заземяване, защита, баланс и очистване на негативни енергии, което може да бъде полезно за много зодии.

     Някои зодии, които биха могли да се възползват от енергията на шунгит, включват:

     1. **Всички зодии:** Шунгитът може да бъде подходящ за всички зодии, тъй като неговите свойства за защита, баланс и заземяване са универсални и могат да бъдат полезни за всеки.

     2. **Козирог, Дева, Телец:** Тези зодии се свързват с практичност, стабилност и земни елементи. Шунгитът може да подпомогне заземяването и стабилността им.

     3. **Рак, Скорпион, Риби:** Тези зодии имат емоционални и интуитивни характеристики. Шунгитът може да им помогне да балансират емоциите си и да се освободят от негативни влияния.

     4. **Везни, Водолей, Близнаци:** Тези зодии са свързани с комуникация, баланс и общество. Шунгитът може да подпомогне баланса в техния живот и отношения.

     Помнете, че това са общи насоки, а вашето лично въздействие и връзка с камъка може да варира в зависимост от индивидуалните ви нужди и вярвания.

      

     Шунгит - мистични свойства

     Шунгитът е известен със своите мистични и езотерични свойства, които се свързват с енергийните и духовни аспекти на кристалите. Някои от мистичните свойства на шунгита включват:

     1. **Заземяване и Защита:** Шунгитът се счита за мощен заземяващ камък, който може да помогне да се свържете с енергията на земята. Също така се вярва, че предоставя защита от негативни влияния и енергии, подобно на щит.

     2. **Баланс и Хармония:** Шунгитът може да помогне за балансирането на енергийните центрове (чакри) и да поддържа хармонията в енергийното поле на човека.

     3. **Очистване и Трансформация:** Този камък се свързва със способността да почиства и трансформира негативни енергии и емоции, което може да допринесе за вътрешното ви пречистване.

     4. **Подобряване на Духовността:** Шунгитът може да подпомогне духовната практика и медитацията, като помага да се отворят нови пътища към мъдростта и вътрешното разбирание.

     5. **Подпомагане на Имунната Система:** Някои вярвания съобщават, че шунгитът може да подпомогне имунната система и да помогне на тялото да се справи с различни заболявания.

     Важно е да се подчертае, че тези мистични свойства са част от алтернативните практики и вярвания, а не са научно доказани. Шунгитът може да бъде използван за духовно развитие, енергийна подкрепа и благополучие, но преди да използвате камъка за тези цели, е важно да се консултирате със здравен специалист или експерт в областта на кристалотерапията.

      

      

     Злато - произход

     Златото е скъпоценен метал, който е известен на човечеството от дълбока древност. Произходът му е свързан с геоложки и космически процеси. Открития на злато са били направени в различни части на света и в различни периоди от историята.

     Първите златни находки датират още от времето на древните цивилизации като съмъряните и египтяните. Египетските фараони използвали злато за изработка на богати украшения, обекти от култово значение и артикули от всекидневието.

     През Средновековието, златото е било основен катализатор за обмен на стоки и богатства между Изтока и Запада. През времето на златната треска, златото станало средство за запазване на богатство и съхранение на стойността на парите.

     Днес златото се добива от рудници в различни държави по света, включително Южна Африка, Русия, Австралия, Канада и други. То се използва за разнообразни цели, включително в ювелирната индустрия, монети, електроника, медицински апарати и дори в космически технологии.

     Злато - символика

     Златото има дълбока символика и значение в различни аспекти на културата, религията, историята и обществото. Ето и някои от най-известните символични аспекти на златото:

     1. **Благородство и Развитие:** Златото винаги е било свързвано с благородство и висок статус. В исторически периоди, където богатството и властта били концентрирани в ръцете на малцина, златото се използвало за означаване на високо обществено положение.

     2. **Богатство и Процъфтяване:** Златото е символ на богатство и материално процъфтяване. В много култури, наличието на злато е асоциирано с изобилие и добър финансов статус.

     3. **Светлина и Божественост:** Златото се смята за "метал на Боговете". Този благороден метал е асоцииран със слънчевата светлина и духовната чистота. В религиозни обичаи и обреди, златото често се използва за символ на божествената същност и връзката със светлината.

     4. **Вечност и Незагубваемост:** Поради своята устойчивост и незагубваемост, златото символизира вечността. Това е свързано със златните предмети, които остават непроменени през времето.

     5. **Лукс и Красота:** Златото се използва за изработка на украшения и предмети за декорация от хиляди години. То символизира лукс, красота и изисканост.

     6. **Духовност и Мъдрост:** В много култури златото е свързано със знание, духовност и мъдрост. Този метал се смята за символ на вътрешното обогатяване и духовното развитие.

     7. **Щастие и Енергия:** В някои култури, златото се вярва, че носи щастие и позитивна енергия, което може да подобри качеството на живот.

     Тези са само някои от многото аспекти на символиката на златото. Тя може да варира в различни култури и епохи, но общо взето, златото продължава да има силен символичен и културен заряд.

      

     Злато - значение

     Златото има разнообразни значения в различни контексти. Ето някои от тях:

     1. **Материално Богатство:** Златото се свързва с богатство, финансов успех и процъфтяване. Това може да бъде във формата на финансови активи, недвижими имоти, бизнеси и други материални стойности.

     2. **Символ на Признание:** В много общества, златото е символ на успех и признание. Златните медали и награди се дават за достойни постижения, като спортни победи, майсторски творения и други.

     3. **Декорация и Украса:** Златото се използва за изработка на бижута, украшения и предмети за декорация. Те могат да бъдат символ на индивидуалния стил, елегантност и красота.

     4. **Инвестиционен Актив:** Златото се използва като инвестиционен актив, който може да се пази като стойност във времето. Много хора инвестират в злато като начин да защитят своето богатство от икономическа нестабилност.

     5. **Духовни Ценности:** В някои религии и духовни философии, златото има духовно значение. То може да символизира чистотата, вечността и божествеността.

     6. **Щастието и Положителни Емоции:** В някои култури се вярва, че златото носи щастие и положителни емоции. Това може да бъде свързано с магически вярвания и ритуали.

     7. **Социален Статус:** Исторически, златото е било символ на социален статус и власт. Носенето на златни украшения и предмети се свързвало с високото положение в обществото.

     Тези значения на златото могат да се различават в различни култури и времеви периоди, но общо взето, златото остава един от най-ценните и символични материали на човечеството.

      

     Злато - лечебни свойства

     Въпреки че златото не се използва активно в традиционната медицина като лечебен агент, някои аспекти на златото се изследват за потенциални лечебни свойства. Ето някои от тях:

     1. **Ревматоиден Артрит:** Някои изследвания показват, че златните соли могат да бъдат използвани като лечение за ревматоиден артрит. Те могат да намалят възпалението и симптомите на болестта.

     2. **Имунна Система:** Изследвания са показали, че наночастици от злато могат да имат стимулиращ ефект върху имунната система и да подобрят нейната функция.

     3. **Кожни Заболявания:** Златото може да бъде използвано в дерматологията за лечение на някои кожни заболявания като псориазис и екзема.

     4. **Кръвен Кръг:** Някои изследвания предполагат, че златните наночастици могат да подобрят циркулацията на кръвта и кислородното обменно вещество в тъканите.

     5. **Кардиоваскуларно Здраве:** Някои изследвания се фокусират върху потенциалната роля на златото за подобряване на кардиоваскуларното здраве, включително предпазване от атеросклероза.

     6. **Стрес и Релаксация:** Някои изследователи на алтернативната медицина смятат, че носенето на златни украшения може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на общото настроение.

     Трябва обаче да се отбележи, че медицинските изследвания за лечебните свойства на златото са ограничени и не са достатъчни за да бъдат приети като официални методи на лечение. Преди да започнете каквито и да било лечебни или здравни практики със злато, е важно да се консултирате с медицински професионалист.

      

     Злато - лечебни рецепти

     Златото не се използва широко в домашни лечебни рецепти поради своята ценност и специфични свойства. Все пак, тук са някои интересни идеи, които се основават на алтернативни подходи:

     1. **Златен Водопровод:** Някои хора приготвят "златен водопровод", като поставят малка частичка злато във филтрирана вода през нощта. Сутринта, казват, че водата е заредена с "положителна енергия".

     2. **Златни Маски за Кожата:** Защо да не опитате златна маска за лице? В някои козметични продукти се добавя тънък слой наистина нежно златно покритие, което може да се твърди, че допринася за по-блестяща кожа.

     3. **Медали с Злато за Енергия:** Някои хора носят златни медали или обеци като енергийни талисмани, вярвайки, че те могат да подобрят психическата и физическа енергия.

     4. **Златни Свещи за Релаксация:** Златни свещи се използват в техники за релаксация, за да се създаде спокойна и хармонична атмосфера.

     5. **Златен Медитационен Обект:** Някои хора използват малки предмети със златни акценти като медитационни обекти, за да създадат положителна енергия и съсредоточение.

     Важно е да се обърне внимание, че тези практики не са признати от медицинската общност като доказани методи за лечение. Преди да приложите каквито и да било лечебни методи, винаги се консултирайте с медицински специалист и помислете за евентуални рискове и алергични реакции.

     Злато - кулинарни рецепти

     Златото се използва в кулинарията като хранителен добавка в някои луксозни и специални ястия, които се поднасят за особено важни събития и празници. Този вид златни добавки се нарича "прясно злато" или "състояние злато" и се състои от истинско злато, което се смила на тънък прах или лист и се прилага върху храна. Ето няколко примера за кулинарни рецепти, в които се използва злато:

     1. **Златни Сладкиши:** Мнозина създават луксозни десерти като макарони, бонбони и торти, като добавят тънък слой златно покритие върху тях.

     2. **Златно Обвити Шоколадови Френски Макарони:** Френските макарони са деликатесен десерт, който се прави още по-елегантен, като се обвие във внимателно приложено златно покритие.

     3. **Златни Вермичели:** Във висшата кухня се създават вермичели или други тънки тестени изделия, които се покриват със злато.

     4. **Златни Супи и Сосове:** В някои кулинарни творения, златото се добавя към супи и сосове за да придаде блясък и уникална визия.

     5. **Златни Пици:** В някои места се приготвят луксозни пици със златно покритие, което придава изискан външен вид.

     6. **Златни Коктейли и Напитки:** В някои случаи, златното покритие се добавя към коктейли и напитки, за да се постигне вълшебен ефект.

     Тези рецепти изискват внимание и специфични знания за работа със златно покритие. Важно е да се използва истинско и безопасно за консумация злато, а не злато, което не е предназначено за този вид употреба.

      

     Злато - къде се поставя по фън шуй

     Според Фън Шуй, златото се свързва с богатство, процъфтяване и благополучие, затова местата за поставяне на злато са свързани с привличане на положителни енергии и възможности. Ето някои предложения за разполагане на златни елементи според Фън Шуй:

     1. **В Южния Сектор (Богатство и Процъфтяване):** Южният сектор на дома или работното пространство се свързва с богатство и процъфтяване. Тук можете да поставите златни украшения, статуетки или предмети, които символизират богатство и финансов успех.

     2. **На Работния Плот или Бюро:** Поставянето на златни детайли на работния плот или бюро може да подсили енергията на богатство и успешни възможности.

     3. **В Северозападния Сектор (Ментори и Защитници):** Северозападният сектор се свързва с ментори и важни хора в живота ви. Поставянето на златни предмети тук може да подкрепи тази енергия.

     4. **В Югоизточния Сектор (Богатство и Изобилие):** Югоизточният сектор е също свързан с богатство и изобилие. Тук можете да добавите златни детайли, които да подпомагат положителната енергия.

     5. **В Други Сектори Според Ба Gua Картата:** Ако използвате Ба Gua картата за Фън Шуй, можете да разгледате и другите сектори и да изберете тези, които са свързани с богатство, изобилие и успешно развитие.

     6. **В Личната Житейска Зона (Западния Сектор):** Западният сектор се свързва с личния живот и семейните отношения. Поставянето на златни предмети тук може да подкрепи хармонията в семейството.

     7. **Във Входната Зона:** Поставянето на златни предмети близо до входа на дома или работното място може да подпомогне привличането на положителна енергия и благополучие.

     Важно е да помните, че Фън Шуй е индивидуален и контекстуален. Това означава, че трябва да вземете предвид конкретните характеристики на вашето пространство и личните ви нужди, преди да изберете местата, където ще поставите златни елементи.

      

     Злато - за кои зодии е подходящо

     В астрологията и Фън Шуй, цветовете и материалите могат да се свържат с различни зодии и характеристики. Златото се свързва с лукс, богатство и благополучие, което го прави подходящо за някои зодии. Все пак, трябва да се има предвид, че тези асоциации са символични и традиционни, а не научно доказани. Ето какви зодии се свързват обикновено с злато:

     1. **Лъв (23 юли - 22 август):** Лъвовете са известни със своята привързаност към лукса и вниманието към детайлите. Златото може да бъде особено подходящо за тях, тъй като ги представя като царе и царици.

     2. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Стрелците са оптимистични и обичат да разпространяват позитивната енергия около тях. Златото може да бъде свързано с тяхната динамичност и стремеж към благополучие.

     3. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Водолеите са иновативни и ненормативни, често търсят нестандартни начини за себеизразяване. Златото може да бъде свързано с тяхното желание да се издигнат над обичайните стандарти.

     Обаче трябва да се има предвид, че влиянието на златото и други материали е индивидуално и зависи от различни фактори, включително цветове, предпочитания и контекст. Въпреки че златото може да бъде асоциирано с определени зодии, всеки може да избира това, което се чувства най-подходящо за него.

      

     Злато - мистични свойства

     Златото е имало мистично значение през вековете в различни култури и религии. Тук са някои от мистичните и символични свойства, свързани със златото:

     1. **Духовно Благополучие:** Златото се асоциира с богатство и процъфтяване, както и с духовното благополучие. В много религии и учения се вярва, че владеенето на злато или носенето му може да донесе духовно и материално изобилие.

     2. **Символ на Съзидателска Енергия:** Златото се свързва със слънцето и мъжката съзидателна енергия. Това е символ на жизненост и създателски потенциал.

     3. **Врата към Духовното Развитие:** В някои духовни традиции златото се смята за врата към по-високи духовни измерения и разкриване на вътрешния потенциал на човека.

     4. **Свързаност с Божественото:** Златото се асоциира с божествеността и небесните сили. В митологии и религиозни текстове златото често се използва за представяне на божествени аспекти.

     5. **Предпазваща Енергия:** В някои учения се вярва, че златото може да действа като предпазващ щит, който отблъсква негативните енергии и влияния.

     6. **Амулет за Защита:** Златни амулети се използват в различни култури като символи на защита срещу злото и неблагоприятни влияния.

     7. **Връзка със Световни Духовни Принципи:** Златото е свързано с принципите на съзидане и разрушаване, които се вярва, че управляват вселената.

     Важно е да се отбележи, че тези мистични свойства са част от символичното значение на златото и се различават според различните култури и традиции.

      

      

      

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ. НЕОБХОДИМО Е ДА НИ КАЖЕТЕ АРТИКУЛНИЯ НОМЕР НА ПРОДУКТА ЗА ДА ГО НАМЕРИМ. ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.

     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

     Статуетките Galdini&Co-handmade unique са инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни естествени кристали и минерали. Това са металокерамични отливки, миниатюрни скулптури и животински фигурки.
       Фигурите са изработени от металокерамика по оригинална технология "отливка върху восък". Те са изцяло ръчна изработка, не са използвани машини, а само ръчни инструменти. За изработване на една фигура се изисква около едноседмична работа. Всички постаменти са изработени от естествен камък.
       Оригинални авторски модели са уникални и с фина ръчна изработка. Пластиките, статуетките и фигурките, които можете да си закупите в магазина ни, ще бъдат оригинален, запомнящ се подарък, а стойността на този подарък ще се увеличи през годините. Вашите приятели и семейства вероятно ще оценят изящните, оригинални и уникални скулптури.
       Статуетките Galdini&Co-handmade unique са със колекционерска стойност и затова не само ще украсят, но и ще предадат аристократичен вид на всеки интериор.
       Пластиките са изработени от естествени материали като: кристали, минерали, камък и носят положителна енергия. Скъпоценните и полускъпоценните камъни символизират изобилие и успех във финансовия сектор, защитават дома, даряват любов и благоденствие.
       Енергията на кристалите дава спокойствие и издръжливост, като всеки един кристал има своя неповторима и уникална символика. Естествените камъни, комбинирани с кристали и минерали, вградени в бижута, статуетки и украшения, засилват излъчването на добрия енергиен поток, носят късмет на притежателя си и благоприятстват за повече щастие, равновесие и здраве.
       Открийте вашия камък и го пазете близо до себе си - за късмет и добро здраве. Той ще поеме вашата енергия и ще освободи своите мистични сили.
       Всяка една от статуетките поднесена като подарък, ще стане талисман-пазител, ще защити притежателя си и ще му донесе късмет.

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter