• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Кехлибар - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Полускъпоценен камък Кехлибар

     Кехлибар - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Полускъпоценен камък Кехлибар
     Естествени кристали и минерали
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Цвят: От жълт до кафяво-черен, прозрачен до мътен. Кехлибарът има цвят като на слънцето
     Спецификации: Органичен полимерен материал
     Символ на: Живот и вечност, здраве и благоденствие.
     Месец: Юли
     Зодии: Лъв, Дева, Стрелец, Риби
     Планети: Слънцето, Меркурий, Юпитер, Нептун

     ПРОЧЕТИ ЦЯЛОТО ОПИСАНИЕ ПОД СНИМКАТА

     РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ АРТИКУЛИ - ТУК

     Изчерпан

     Кехлибар - произход

     Кехлибарът е древен материал, който се образува от смоли на дървета, живеещи преди милиони години. Главните му източници са Балтийските страни - Литва, Латвия и Естония. Освен това се среща и в други части на света, включително в Северна Америка и Русия.

      

     Кехлибар - символика

     Кехлибарът е известен със своите талисмани и символика, които са били ценени от хората още от древността. В много култури той се смята за свещенен камък, който има мистични свойства и се използва за магически цели. Например, се смята, че кехлибарът може да защити от зли духове и да привлече късмет и богатство. В Древен Рим той е бил символ на слънчевата енергия, а в китайската култура - на безкрайността и вечността.

     Кехлибар- значение

     Кехлибарът се свързва с топлина, светлина и енергия. Той е символ на силата и волята да се преодолеят препятствията и да се постигне успех. Кехлибарът е известен още като "сол на земята" и се смята, че може да подобри психическото и емоционално благополучие, да укрепи имунната система и да улесни плодовитостта.

     В античността кехлибарът се свързвал с богинята на земята и бил считан за камък на живота. Той е бил използван като лечебен амулет и се смята, че може да подпомогне здравето на дихателните пътища, гърлото и храносмилателната система.

     Кехлибарът е също така свързан с пролетта и началото на нов живот. Той може да представлява ново начало и възраждане след трудни периоди в живота. В много култури се използва за прочистване на енергията в дома и за защита от негативни влияния.

     В наши дни кехлибарът се използва широко в бижутерията и като декоративен елемент. Той е популярен сред хората, които търсят мистични и езотерични свойства в камъните и ги използват за лечебни и медитативни цели.

     Кехлибар - лечебни свойства

     Кехлибарът се използва от дълги години за лечение на различни заболявания. Някои от най-известните му лечебни свойства са:

     Антибактериално действие: Кехлибарът съдържа естествен антибиотик, който може да убие бактерии и микроби. Това го прави полезен при лечението на инфекции, особено тези, които засягат дихателните пътища.

     Противовъзпалително действие: Кехлибарът има способността да намалява възпалението в тялото. Това го прави ефективен при лечението на симптоми, свързани с артрит, артроза и други възпалителни заболявания.

     Помощ при болки: Кехлибарът може да бъде използван за намаляване на болката. Той може да се носи като гривна или окачен като медальон около врата.

     Подобряване на имунната система: Кехлибарът съдържа много важни минерали и елементи, които могат да помогнат за укрепване на имунната система. Това може да намали риска от различни заболявания.

     Успокояващ ефект: Кехлибарът може да помогне при стрес, тревожност и депресия. Той може да намали нивата на стресови хормони и да успокои нервната система.

     Подобряване на кръвообращението: Кехлибарът може да подобри кръвообращението в тялото и да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

     Подпомагане на хормоналната баланс: Кехлибарът може да помогне при неравномерното функциониране на хормоните. Той може да подобри настроението и да намали симптомите на предменструален синдром (ПМС).

     Подобряване на кожата: Кехлибарът може да има положително въздействие върху кожата, като подобрява нейната еластичност. Той съдържа много антиоксиданти, които помагат да се намали възпалението на кожата и да се предпази от повреди. Освен това, кехлибарът съдържа и много соли на микроелементи, които са важни за здравето на кожата. Някои хора използват кехлибареното масло за масаж на кожата, за да й придадат по-мек и гладък вид.


     Подобрява имунната система: Кехлибарът се смята за мощен стимулант на имунната система, като може да увеличи производството на бели кръвни клетки и да подобри имунната функция. Това го прави полезен при лечение на различни имунни нарушения.

     Подобрява настроението: Кехлибарът се използва от дълги години като естествен начин за подобряване на настроението. Той може да помогне при депресия, тревожност и други емоционални проблеми.

     Подобрява кръвообращението: Кехлибарът може да подобри кръвообращението и да ускори възстановителните процеси след травми и контузии.

     Подобрява съня: Кехлибарът може да помогне при безсъние и да подобри качеството на съня. Той има успокояващ ефект върху нервната система и може да намали стреса.

     Помага при заболявания на гърлото: Кехлибарът може да помогне при заболявания на гърлото като фарингит, тонзилит и други. Той има антисептични и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при болестите на гърлото.

     Кехлибарът помага при абсцеси: през ноща се залепя с лейкопласт върху болното място и това се повтаря всяка вечер до пълното оздравяване. При афти и ранички в устата тя се изплаква със спиртна настойка от кехлибар. Носен като гердан предпазва от главоболие. Положен върху пъпната чакра, помага при проблеми с кръвното оросяване и сваля температура.
     Той е много добро лечебно средство средство за предпазване и лечение на бронхит, простудни заболявания, дихателни алергии, сенна хрема, възпаление на венците и херпеси: късче кехлибат престоява 200 мл. мека водка една седмица, след което се изважда. Пие се по определена схема в зависимост от проблема и здравословното състояние на болния. Тази терапия укрепва и имунната система и предпазва от грип. Тя се употребява и при виене на свят, горещи вълни от нервни проблеми, прибледняване, и проблеми с равновесието.
     Въздейства добре при мускулни и ставни възпаления, кисилини, и коремни болки. Държан върху сърдечния енергиен център поне три пъти дневно за 15 минути, подпомага дейността на сърцето при сърдечна недостатъчност.

     Тези свойства на кехлибара го правят един от най-ценните и полезни камъни в света на кристалите и минералите.

     Кехлибар- лечебни рецепти

     Кехлибарът може да бъде използван за различни лечебни рецепти, ето някои от тях:

     Кехлибарова терапия за болки в ставите: Носете гривна или колие от кехлибар за облекчаване на болките в ставите и мускулите.

     Кехлибарови капки за укрепване на имунната система: Поставете няколко капки кехлибарово масло под езика или ги добавете към вода и ги приемайте редовно за укрепване на имунната система.

     Кехлибарови камъчета за успокояване на нервната система: Поставете кехлибарови камъчета в спалнята или работното място, за да успокоите нервната си система и да намалите стреса.

     Кехлибарова паста за зъби: Направете смес от малко кехлибаров прах, бакпулвер и кокосово масло, за да получите природна паста за зъби.

     Кехлибаров прах за подобряване на кожата: Добавете кехлибаров прах към вашата любима крем-маска или лосион за тяло, за да подобрите еластичността и здравето на кожата си.

     Кехлибарът помага при абсцеси: през ноща се залепя с лейкопласт върху болното място и това се повтаря всяка вечер до пълното оздравяване. При афти и ранички в устата тя се изплаква със спиртна настойка от кехлибар. Носен като гердан предпазва от главоболие. Положен върху пъпната чакра, помага при проблеми с кръвното оросяване и сваля температура.
     Той е много добро лечебно средство средство за предпазване и лечение на бронхит, простудни заболявания, дихателни алергии, сенна хрема, възпаление на венците и херпеси: късче кехлибат престоява 200 мл. мека водка една седмица, след което се изважда. Пие се по определена схема в зависимост от проблема и здравословното състояние на болния. Тази терапия укрепва и имунната система и предпазва от грип. Тя се употребява и при виене на свят, горещи вълни от нервни проблеми, прибледняване, и проблеми с равновесието.
     Въздейства добре при мускулни и ставни възпаления, кисилини, и коремни болки. Държан върху сърдечния енергиен център поне три пъти дневно за 15 минути, подпомага дейността на сърцето при сърдечна недостатъчност

     Напомняме, че тези рецепти не заместват консултация с лекар и не трябва да се използват като единствено лечение.

     Кехлибар - кулинарни рецепти

     Кехлибарът не се използва като съставка в кулинарията поради своите лечебни свойства. Обикновено се използва като бижутерия или декорация.

     Кехлибар - къде се поставя по фън шуй

     Кехлибарът има способността да изчиства от негативни енергии, затова се препоръчва да се поставя в домовете и офисите. Възможни места за поставяне на кехлибар са входната врата, кухнята, спалнята и работното място. Той може да се постави и в градината или на балкона, за да предпазва от негативни влияния и да привлича положителна енергия.

      

     Кехлибар - за кои зодии е подходящ

     Кехлибарът се свързва с различни зодии, но особено благоприятен е за Лъв, Дева, Скорпион и Риби. За Лъвовете кехлибарът може да подсили креативните им умения и да им донесе успех в бизнеса, докато за Девите може да им помогне да преодолеят тревогите и стреса и да подобрят настроението си. За Скорпионите кехлибарът може да бъде своеобразен талисман, който привлича щастието и изобилието, а за Рибите може да им помогне да намерят духовното си равновесие и да се освободят от негативните емоции.

      

     Кехлибар - магически свойства

     Кехлибарът е известен с магическите си свойства, които са свързани с енергията, която носи. Той се използва за привличане на щастие и благополучие, както и за пречистване на негативните енергии в околната среда и укрепване на защитата срещу тях.

     Ето някои от магическите свойства на кехлибара:

     - Привличане на щастие и благополучие: Кехлибарът се използва за привличане на щастие и благополучие в живота. Може да се носи като талисман или да се използва в магически ритуали за привличане на тези качества.

     - Подобряване на енергийното ниво: Кехлибарът се свързва със слънчевата енергия и може да помогне за подобряване на енергийното ниво и възстановяване на баланса в тялото.

     - Укрепване на защитата: Кехлибарът се използва за укрепване на защитата срещу негативни енергии и злонамерени хора. Може да се носи като талисман или да се използва в магически ритуали за укрепване на защитата.

     - Подобряване на комуникацията: Кехлибарът се свързва с комуникацията и може да помогне за подобряване на комуникативните умения и способности.

     - Изчистване на негативните емоции: Кехлибарът се използва за изчистване на негативните емоции като страх, тревожност и депресия. Може да се носи като талисман или да се използва в магически ритуали за пречистване на тези емоции.

     Кехлибарът е символ на щастие и здраве.
     Магическите свойства на кехлибара са толкова разнообразни, както и лечебните . От древни времена е бил използван като мощен талисман и амулет.
     Кехлибарът е източник на творчество, вяра и оптимизъм. Той подобрява интуицията и помага за реализиране на плановете в действие, за да донесе късмет, радост и мир, дава добро настроение, пази здравето.
     Ако бременна жена носи кехлибар, ще запази плода, той гарантира успешното лесно раждане. Ако кърмеща майка носи кехлибарени мъниста, детето ще се роди с щастлив и мил характер.
     Късче от суров кехлибар се поставя под възглавницата, за да предпази от зли духове. А за да се предпази дома от пожар и мълнии поставяли фигурки от кехлибар в различни часи на стаите.

      

      

     В нашите колекции ще откриете класически и необичайни подаръчни изделия от най-добрите компании за производство в Европа и САЩ, ще прочетете интересни новини за символиката на естествените камъни, кристали и минерали, модерните произведения на сувенирното и интериорно изкуството и още много интересни нещица.

     Нашият екип винаги ще ви помогне да доставите удоволствие на скъпи за вас хора и достойно да се представите на всеки празник. Ние работим на пазара в продължение на 11 години, изпълняваме вашите изразени и неизразени желания. Ние предлагаме точно това, което искате да намерите!
     Новото време изисква нови решения! Ние преразгледахме самата концепция за изготвяне на каталог за подаръци, за да се подобри и улесни вашия избор. Всеки продукт е представен в магазина с оригинален дизайн и изпълнение, независимо от цената. Нашите експерти непрекъснато преглеждат и актуализират асортимента в съответствие с най-новите тенденции. Ние предлагаме само маркови продукти от най-добрите представители в производството на сувенири.

     Резултата можете лесно да оцените сами, като посетите нашия онлайн магазин за подаръци. Ако идеалният подарък за празника и човека, когото искате да зарадвате по принцип съществува - може да го намерите само при нас!!!

    • Коментари
     • Деляна 14 октомври 2021 20:39
      Здравейте ! Каква е цената на камъка !
     • Деляна Тумбалова 14 октомври 2021 20:41
      Здравейте ! Каква е цената на камъка!
    • Коментари продукта
   • Newsletter