• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Тигрово око - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Полускъпоценен камък Тигрово око

     Тигрово око - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Полускъпоценен камък Тигрово око
     Естествени кристали и минерали
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Ето информация за тигровото око по отношение на цвета, спецификациите, символиката, месеца, зодиите и планетите:

     Цвят: Тигровото око обикновено има плътен и наситен цветен спектър от жълто до кафяво, като прилича на златен или тигров камък. Този цветови диапазон му придава характеристичен и уникален външен вид.

     Спецификации: Тигровото око е силикатен минерал, който обикновено се среща в формата на многокраки ахатови влакна. Този естествен процес създава характерните ленти и вълновидни шарки на камъка.

     Символ на: Тигровото око се свързва със сила, защита, мъдрост и интуиция. Този камък често се асоциира със символа на тигъра, който съчетава в себе си силата, бдителността и защитата.

     Месец: Тигровото око няма конкретно асоцииран месец, но поради своите качества на сила и защита може да бъде свързано с различни етапи на годината.

     Зодии: Тигровото око се счита за подходящо за много зодии, включително Овен, Лъв, Стрелец и Водолей. Този камък може да бъде полезен за всеки, който се стреми към по-смел и уверен живот.

     Планети: Тигровото око не е специфично свързано с определена планета, но в контекста на мистичните и енергийни му свойства, може да се асоциира с различни планети в зависимост от техния символизъм и влияние.

     Това са основни характеристики на тигровото око във връзка с цвета, спецификациите, символиката, зодиите и планетите. Важно е да имате предвид, че много от тези атрибути са част от езотерични традиции и вярвания и може да имат различно значение за различните хора.

      

     ПРОЧЕТИ ЦЯЛОТО ОПИСАНИЕ ПОД СНИМКАТА

     РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ АРТИКУЛИ - ТУК

     Изчерпан

     Тигрово око - произход

     Тигровото око е полускъпоценен камък, който се състои от кварцови фибри и минерални остатъци. Този камък се формира през милиони години, като магматичните или метаморфни процеси в земната кора променят минералите и създават характерните му пъстри полоси и отблясъци.

     Тигровото око може да се намери в различни части на света, включително Южна Африка, Таиланд, Австралия, Индия и САЩ. Той е известен със своята уникална визуална текстура, която наподобява око на тигър и включва пъстри жълти, кафяви и кремави ленти.

     След като се добие от природата, тигровото око се използва за изработване на бижута, скулптури и декоративни предмети. Този камък е ценен не само заради своята визуална привлекателност, но и заради енергийните и символични свойства, с които се свързва.

      

     Тигрово око - символика

     Тигровото око е камък с богата символика и енергия, която се свързва с различни аспекти на живота и духовността. Ето някои от основните символични аспекти на тигровото око:

     1. **Защита:** Тигровото око се смята за камък на защитата. Вярва се, че отблъсква негативните енергии и злонамерени влияния. Мнозина го носят като амулет или талисман, за да се защитят от неблагоприятни ситуации и енергии.

     2. **Смелост и воля:** Камъкът символизира смелост и воля. Тигровото око носи в себе си енергията на тигъра, което може да вдъхнови носителя да се справя с предизвикателства и да действа с решителност.

     3. **Центриране и баланс:** Тигровото око помага за центрирането и балансирането на енергията. Този камък може да помогне да се постигне вътрешна хармония и стабилност в емоционален и духовен план.

     4. **Положително мислене:** Тигровото око се асоциира с оптимизма и положителното мислене. Той може да помогне да се преодоляват негативни мисли и да се вдъхновяваме от вътрешната си сила.

     5. **Познание и интуиция:** Камъкът може да насърчи интуицията и духовното прозрение. Тигровото око е символ на дълбокото познание и мъдростта, които можем да развиваме през своя животен път.

     6. **Физическа сила и издръжливост:** Тигровото око се свързва с физическата сила и издръжливост. Той може да подкрепи физическите ни усилия и да помогне за повишаване на енергийния ни потенциал.

     7. **Креативност и продуктивност:** Тигровото око може да насърчи креативността и продуктивността. Този камък може да бъде вдъхновение за изразяване на собствената ни уникалност и творчески потенциал.

     Тези символични аспекти на тигровото око могат да бъдат използвани в езотерични практики, медитации и носене на камъка като амулет или талисман.

      

     Тигрово око  - значение

     Тигровото око носи в себе си множество значими аспекти, които влияят на живота и духовното развитие на носителя му. Ето някои от основните значения, свързани с този камък:

     1. **Защита и смелост:** Тигровото око е символ на защита и смелост. Той носи в себе си енергията на тигъра, който е силен и смел, и може да вдъхнови носителя да се справи с предизвикателствата в живота с решителност и самочувствие.

     2. **Центриране и баланс:** Този камък помага за центрирането на енергията и поддържането на баланс между различните аспекти на живота. Той може да подпомогне вътрешната хармония и стабилност.

     3. **Положително мислене:** Тигровото око е свързано с оптимизма и положителното мислене. Този камък може да помогне да се освободим от негативни мисли и да се фокусираме върху положителните аспекти на живота.

     4. **Самоувереност и сила:** Носенето на тигрово око може да укрепи самоувереността и вярата в себе си. Този камък помага да се изразим със силата на тигъра и да преодолеем съмненията.

     5. **Духовно прозрение:** Тигровото око може да насърчи духовното прозрение и интуицията. Той подпомага да се отворим към дълбокото познание и мъдростта, която може да се намери вътре в нас.

     6. **Сила на волята:** Този камък е свързан със силата на волята и упоритостта. Той може да помогне да продължим напред, дори когато срещнем препятствия по пътя си.

     7. **Разнообразие и креативност:** Тигровото око съдържа пъстри ленти и отблясъци, което може да бъде символ на разнообразието и креативността в живота. Този камък насърчава изразяването на индивидуалната ни уникалност.

     Важно е да се отбележи, че значенията на тигровото око могат да се различават в зависимост от културния контекст, личните вярвания и интерпретацията на всеки човек.

      

     Тигрово око  - лечебни свойства

     Тигровото око се смята за камък със значителни лечебни свойства, които влияят на физическото и емоционалното благополучие на носителя му. Въпреки че тези свойства са базирани на езотерични вярвания и традиции, е важно да се обърне внимание на индивидуалния опит и нужди на всеки човек. Ето някои от лечебните свойства на тигровото око:

     1. **Физическо благополучие:** Тигровото око се свързва с физическата сила и здраве. Този камък може да бъде използван за укрепване на имунната система, поддържане на енергийния баланс и повишаване на физическата издръжливост.

     2. **Стрес и напрежение:** Тигровото око се смята за камък, който може да помогне за преодоляването на стреса и напрежението. Този камък може да успокои нервната система и да подпомогне релаксацията.

     3. **Самоувереност и мотивация:** Носенето на тигрово око може да подпомогне развитието на самоувереността и мотивацията. Този камък може да помогне да се преодолеят съмненията и да се съсредоточим върху постигането на целите си.

     4. **Креативност и продуктивност:** Тигровото око може да насърчи креативността и продуктивността. Той може да бъде полезен за хора, които се нуждаят от вдъхновение и нови идеи.

     5. **Заздравяване на отношенията:** Този камък може да помогне за стабилизиране на отношенията и подобряване на комуникацията. Той може да улесни изразяването на чувства и да подпомогне разбирателството.

     6. **Балансиране на емоциите:** Тигровото око може да помогне за балансиране на емоциите и предпазване от чувствата на страх и тревожност.

     7. **Подобряване на сексуалната енергия:** Този камък се свързва и със сексуалната енергия и стимулиране на страстта.

     Важно е да се отбележи, че лечебните свойства на тигровото око са под влияние на вярванията и интерпретациите на хората, както и на техния енергиен статус. Носенето или ползването на този камък може да бъде допълнение към общия лечебен подход и да подкрепи физическото и емоционалното благополучие.

      

     Тигрово око - лечебни рецепти

     Тигровото око може да се използва в различни езотерични и холистични практики за подобряване на физическото и емоционалното благополучие. Ето няколко лечебни рецепти, които се свързват с този камък:

     1. **Медитация с тигрово око за самоувереност:** Седнете в удобна позиция и вземете един кристал на тигрово око в ръка. Затворете очи и се концентрирайте върху дълбокото дишане. Визуализирайте себе си със смелост и самоувереност, като се представяте като тигър - силен и уверен. Оставете енергията на камъка да ви подкрепи в тази визуализация.

     2. **Енергийно почистване с тигрово око:** Вземете кристал на тигрово око и го дръжте под течаща студена вода. Въобразявайте си, че течната вода измива всички негативни енергии и натрупвания в камъка и около вас. Можете също така да го поставите на пряка слънчева светлина за няколко часа, за да го заредите с положителни вибрации.

     3. **Тигрово око и ароматерапия:** Поставете кристал на тигрово око на място, където използвате ароматерапия. Камъкът може да усили действието на етеричните масла и аромати, които използвате за постигане на релаксация, баланс и енергийно възстановяване.

     4. **Тигрово око за медитативни практики:** Докато медитирате, поставете кристал на тигрово око пред вас или го дръжте в ръка. Фокусирайте се върху текстурата и цветовете на камъка, като се опитвате да се настроите на позитивни вибрации и вдъхновение.

     5. **Тигрово око като талисман за защита:** Изработете малък талисман, като поставите кристал на тигрово око в кожена или платнена торбичка. Носете го като талисман, за да се чувствате защитени и силни.

     6. **Тигрово око и визуализации:** Включете тигрово око във вашите визуализации за заздравяване на отношенията, повишаване на сексуалната енергия или постигане на лични цели.

     Тези рецепти се основават на езотерични традиции и вярвания и могат да бъдат използвани като допълнение към други методи за подобряване на благополучието. Важно е да бъдете наясно, че личният опит с тигровото око може да варира и да зависи от вашия енергиен статус и усещания.

      

     Тигрово око - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, тигровото око може да се използва за подобряване на енергийния поток и хармонията в различни области на живота. Ето някои от начините, по които тигровото око може да се постави според принципите на фън шуй:

     1. **Североизток (Любов и брак):** Поставяйте тигрово око в североизточния сектор на дома или стаята, свързан с любовта и брака. Този камък може да помогне за подобряване на връзките и семейните отношения.

     2. **Изток (Здраве и семейство):** Поставете тигрово око в източния сектор на дома или стаята, свързан със здравето и семейството. Той може да помогне за хармонизиране на енергията в тази област.

     3. **Запад (Деца и творчество):** Тигровото око може да се постави в западния сектор, който е свързан с децата и творчеството. Този камък може да подпомогне развитието на креативността и взаимоотношенията с децата.

     4. **Югозапад (Баща и партньорство):** Ако искате да подобрите отношенията с бащата си или да укрепите партньорството си, поставете тигрово око в югозападния сектор.

     5. **Център (Цялостно благополучие):** Поставете тигрово око в централния сектор на дома или стаята, за да подобрите общото енергийно състояние на пространството.

     6. **Други области:** Тигровото око може да бъде поставено и в други сектори, в зависимост от конкретните нужди и цели на носителя. Например, ако търсите повече енергия и сила, можете да го поставите в южния сектор, свързан с огъня.

     Винаги е важно да се има предвид, че фън шуй е индивидуална практика и че съществуват различни школи и подходи. Най-добре е да се консултирате с професионален фън шуй консултант или да изследвате повече за конкретните препоръки за разполагане на тигровото око според вашите нужди и цели.

      

     Тигрово око  - за кои зодии е подходящ

     Тигровото око се счита за благоприятен камък за много зодии, тъй като носи със себе си смелост, сила и защита. Ето за кои зодии се смята, че този камък е особено подходящ:

     1. **Овен (21 март - 19 април):** Тигровото око може да допълни енергията на Овните, като ги подпомогне със смелост и решителност при постигане на целите им.

     2. **Лъв (23 юли - 22 август):** Този камък може да подпомогне Лъвовете да изразяват своето самочувствие и да се чувстват силни и защитени.

     3. **Стрелец (22 ноември - 21 декември):** Тигровото око може да насърчи оптимизма и позитивното мислене на Стрелците, като им помогне да се справят с предизвикателствата.

     4. **Водолей (20 януари - 18 февруари):** Този камък може да допълни креативната и иновативна енергия на Водолеите, като ги насърчи да изразяват своята уникалност.

     5. **Риби (19 февруари - 20 март):** Тигровото око може да подпомогне Рибите да се освободят от негативни емоции и стрес, като им даде допълнителна сила.

     Въпреки това, всеки камък може да бъде полезен за всеки, независимо от зодията, ако се адаптира към конкретните нужди и цели на носителя. Нека вашите лични преживявания и нужди бъдат насочващи фактори при избора и използването на тигровото око или други кристали.

      

     Тигрово око  - мистични свойства

     Тигровото око е свързано с много мистични и енергийни аспекти, които се вярва, че оказват влияние върху духовния и емоционалния живот на носителя му. Ето някои от мистичните свойства на тигровото око:

     1. **Подпомагане на интуицията:** Този камък се счита за подпомагане на интуицията и духовното прозрение. Носенето на тигрово око може да ви помогне да се настроите на вътрешния си глас и да откриете дълбоката мъдрост в себе си.

     2. **Защита от негативни влияния:** Тигровото око се смята за камък на защитата. Вярва се, че носенето му може да помогне да се отклонят негативни енергии, лоши влияния и лоши мисли.

     3. **Развитие на духовния път:** Този камък може да подкрепи духовния растеж и развитие. Той може да ви помогне да се свържете със своята вътрешна мъдрост и да откриете по-дълбок смисъл в живота си.

     4. **Баланс и хармония:** Тигровото око може да помогне за балансиране на енергията и хармонизиране на чакрите. Този камък може да възстанови равновесието между физическото, емоционалното и духовното.

     5. **Повишаване на вибрациите:** Вярва се, че тигровото око може да повиши вашите енергийни вибрации и да подпомогне пътя ви към по-високи духовни състояния.

     6. **Подпомагане на медитацията:** Този камък може да бъде използван в медитативни практики за постигане на по-дълбоко състояние на концентрация и съсредоточеност.

     7. **Освобождаване от страхове:** Тигровото око се свързва и с освобождаването от страховете. Носенето му може да помогне да преодолеете вътрешни ограничения и неблагоприятни емоции.

     Тези мистични свойства са част от езотеричните традиции и вярвания, свързани с тигровото око. Важно е да се отбележи, че личният опит може да варира и да зависи от вярванията и духовния подход на всеки човек.

      

      

      

      

     В нашите колекции ще откриете класически и необичайни подаръчни изделия от най-добрите компании за производство в Европа и САЩ, ще прочетете интересни новини за символиката на естествените камъни, кристали и минерали, модерните произведения на сувенирното и интериорно изкуството и още много интересни нещица.

     Нашият екип винаги ще ви помогне да доставите удоволствие на скъпи за вас хора и достойно да се представите на всеки празник. Ние работим на пазара в продължение на 11 години, изпълняваме вашите изразени и неизразени желания. Ние предлагаме точно това, което искате да намерите!
     Новото време изисква нови решения! Ние преразгледахме самата концепция за изготвяне на каталог за подаръци, за да се подобри и улесни вашия избор. Всеки продукт е представен в магазина с оригинален дизайн и изпълнение, независимо от цената. Нашите експерти непрекъснато преглеждат и актуализират асортимента в съответствие с най-новите тенденции. Ние предлагаме само маркови продукти от най-добрите представители в производството на сувенири.

     Резултата можете лесно да оцените сами, като посетите нашия онлайн магазин за подаръци. Ако идеалният подарък за празника и човека, когото искате да зарадвате по принцип съществува - може да го намерите само при нас!!!

    • Коментари
     • Касения 13 февруари 2022 10:37
    • Коментари продукта
   • Newsletter