• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Обсидиан - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Полускъпоценен камък Обсидиан

     Обсидиан - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Полускъпоценен камък Обсидиан
     Естествени кристали и минерали
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Обсидианът е вид вулканичен стъкловиден камък, който може да има различни цветове и вариации, но най-често се срещат черен, сив, син и сиво-черен обсидиан. Ето информация относно неговите цветове, спецификации, символика, месец, зодии и планети:

     Цвят: Обсидианът може да има различни цветове, като най-популярните са черен, сив, син и сиво-черен.

     Спецификации: Обсидианът е вулканичен стъкловиден камък, който се образува от бързото охлаждане на лавата. Той обикновено има гладка и блестяща повърхност.

     Символ на: Обсидианът е символ на защита, отразяване на негативни енергии, прозрение и трансформация.

     Месец: Обсидианът не е пряко свързан с определен месец, но може да бъде полезен през цялата година.

     Зодии: Обсидианът се счита за подходящ за различни зодии, но особено за Скорпиони, Риби и Деви.

     Планети: Обсидианът не е пряко свързан с определена планета, но може да се свързва с мистичните и енергийни аспекти на Луната.

     Тези атрибути на обсидиана могат да варират в зависимост от различните вариации на камъка и интерпретациите в различните духовни и метафизични системи.

      

     ПРОЧЕТИ ЦЯЛОТО ОПИСАНИЕ ПОД СНИМКАТА

     РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ АРТИКУЛИ - ТУК

     Изчерпан

     Обсидиан - произход

     Обсидианът е вулканичен стъклен камък, който се образува от изстиването на лавата при бързо охлаждане. Той е наименуван по името на латинската дума "obsidianus", която се свързва с обсидиана, производен от Обсидианова снежна планина в Италия, близо до Рим. Въпреки това, обсидианът се намира в различни части на света, включително САЩ, Мексико, Япония, Исландия и други вулканични региони.

     Присъствието на водна пара и различни минерали при образуването на обсидиана определя неговия цвят и текстура. Вариации в цвета включват черен, сив, кафяв, червен, зелен и много други.

     Обсидианът е бил използван от хората в продължение на хиляди години за изработване на оръжия, инструменти, бижута и декоративни предмети. Той е известен също и като "лъскаво острие" поради своята изключителна якост и способност да се заостря.

     Днес обсидианът се цени не само за своята естетическа красота, но и за своите енергийни и метафизични свойства, които го правят популярен в различни практики като холистично лечение и духовно развитие.

      

     Обсидиан - символика

     Обсидианът носи разнообразна символика в различни култури и духовни традиции. Ето някои от общите символични асоциации, свързани с обсидиана:

     1. Защита и отразяване на негативна енергия: Обсидианът се свързва със защитата от негативни енергии, лоши влияния и зле насочени сили. Вярва се, че той има способността да "отразява" негативните вибрации и да поддържа хармония и благополучие.

     2. Истинност и разсейване на илюзии: Обсидианът се асоциира с истината и разсейването на илюзии. Вярва се, че носенето на обсидиан може да помогне в осъзнаването и прозрението, като ни насочва към истинската същност и отразява собствените ни илюзии и маски.

     3. Целно насочена енергия и воля: Обсидианът е свързан с целно насочената енергия и воля. Той може да помогне да се фокусирате върху своите цели и да преборите препятствията по пътя към тях.

     4. Духовно развитие и вътрешна промяна: Обсидианът е често свързван с духовното развитие и вътрешната промяна. Вярва се, че носенето или ползването на обсидиан може да помогне в преодоляването на стари негативни модели и да насърчи личностното развитие.

     5. Хармония и баланс: Обсидианът се асоциира с хармония и баланс във всяко измерение на живота. Вярва се, че той помага да се постигне вътрешна хармония, баланс между различните аспекти на живота и хармония в отношенията с другите хора.

     Тези символични асоциации на обсидиана се базират на вярвания и традиции и могат да варират в различните култури и духовни практики.

      

     Обсидиан - значение

     Обсидианът има различни значения в различни контексти. В общ план, обсидианът се свързва със следните основни значения:

     1. Защита и отразяване на негативни енергии: Обсидианът се преподава като камък за защита и се вярва, че има силата да отразява негативни вълни и енергии, предпазвайки носителя от тях.

     2. Истинност и прозрение: Обсидианът е свързан с разсейването на илюзии и подпомагането на истинското прозрение. Той може да помогне на носителя да види истината и да се освободи от илюзиите и самоизмамите.

     3. Сила и воля: Обсидианът е символ на волята и целенасочената енергия. Той може да подкрепи носителя в постигането на целите му и преодоляването на препятствията.

     4. Трансформация и вътрешна промяна: Обсидианът има силната енергия на трансформацията и вътрешната промяна. Той може да помогне на носителя да преодолее стари негативни модели и да се развива духовно и личностно.

     5. Баланс и хармония: Обсидианът се асоциира с баланса и хармонията във всяко измерение на живота. Той може да помогне на носителя да постигне вътрешна хармония и баланс между различните аспекти на живота.

     Важно е да се отбележи, че тези значения на обсидиана се основават на вярвания, традиции и интерпретации и могат да варират в зависимост от конкретния контекст и вярвания на хората.

      

     Обсидиан - лечебни свойства

     Обсидианът е популярен сред практикуващите холистично лечение и камъни с лечебни свойства. Въпреки че няма научно доказани лечебни свойства, вярва се, че обсидианът може да има следните положителни ефекти:

     1. Заздравяване на енергийното тяло: Обсидианът се използва за балансиране и хармонизиране на енергийното тяло. Вярва се, че той може да помогне в премахването на блокажи и неравновесия в енергийната система на човека.

     2. Защита от негативни енергии: Обсидианът се смята за камък на защита, който може да предпази от негативни енергии и емоции. Вярва се, че той има способността да отразява и абсорбира отрицателни влияния и да запази аурата на човека чиста и защитена.

     3. Подкрепа на вътрешното прозрение и разсейване на илюзии: Обсидианът се свързва с прозрението и разсейването на илюзии. Вярва се, че носенето на обсидиан може да помогне в преодоляването на самоизмамите и да ви помогне да видите истината в себе си и света около вас.

     4. Укрепване на волята и целенасочеността: Обсидианът се свързва също така с укрепването на волята и целенасочеността. Вярва се, че той може да подкрепи вас в постигането на вашите цели и да ви даде сила да преодолявате предизвикателствата.

     5. Помощ при емоционално изцеление: Обсидианът се използва за помощ при емоционално изцеление и преодоляване на травми или стари емоционални болки. Вярва се, че носенето или ползването на обсидиан може да помогне в освобождаването на негативни емоции и промяната на деструктивни мисловни модели.

     Въпреки че обсидианът може да има потенциални лечебни свойства, е важно да се отбележи, че тези твърдения се основават на вярвания и традиции, а не на научно доказани факти. При използването на обсидиан за лечебни цели е важно да се консултирате с квалифициран терапевт или практик на холистично лечение.

      

     Обсидиан - лечебни рецепти

     Обсидианът се използва в различни холистични практики и фън шуй за насърчаване на благополучие и хармония в дома или работното пространство. Ето някои примери за лечебни рецепти с обсидиан и неговото местоположение по фън шуй:

     1. Рецепта за защита и отразяване на негативни енергии: Поставете обсидиан в близост до входа на вашия дом или работно място, за да предпазите пространството от негативни влияния. Можете да го поставите и върху первази на прозорци или в ъглите на стаята.

     2. Рецепта за баланс и хармония: Поставете обсидиан на централното място в дома или работното пространство, поставете на масата за хранене, камината или в центъра на стаята. Това ще помогне за създаване на баланс и хармония в пространството.

     3. Рецепта за прозрение и разсейване на илюзии: Носете обсидиан като бижу или го поставете на тялото си, когато търсите яснота и прозрение. Можете да го поставите и в близост до мястото, където медитирате или практикувате духовни упражнения.

     4. Рецепта за емоционално изцеление: Поставете обсидиан на мястото, където се занимавате с емоционално изцеление, като например в спалнята или медитативното пространство. Можете да го използвате и като кристален еликсир, като поставите обсидиан във филтърна вода и я пиете за подкрепа на емоционалния процес на изцеление.

     Въпреки че тези рецепти и препоръки се основават на фън шуй и холистични практики, е важно да се отбележи, че резултатите могат да варират от човек на човек. Индивидуалните предпочитания и ситуациите на всеки човек трябва да бъдат взети предвид при използването на обсидиан за лечебни цели или фън шуй.

      

     Обсидиан - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, обсидианът може да бъде разположен на различни места в дома или работното пространство, за да подпомогне благополучието и хармонията. Ето някои примери за местоположения, на които може да поставите обсидиан по фън шуй:

     1. Вход: Поставете обсидиан близо до входната врата на дома или офиса. Това ще помогне да се предпазите от негативни енергии и да създадете защитна бариера срещу неблагоприятни влияния.

     2. Югозападен сектор: Югозападният сектор се свързва със земните елементи и отношенията. Поставете обсидиан в този сектор, за да помогнете за укрепване на връзките и да предпазите от негативни въздействия върху отношенията.

     3. Северозападен сектор: Северозападният сектор се свързва с менторството и подкрепата от по-стари и мъдре хора. Поставете обсидиан тук, за да подкрепите процеса на учене и растеж чрез менторство.

     4. Южен сектор: Южният сектор се свързва с славата и признанието. Поставете обсидиан тук, за да подкрепите укрепването на вашата лична сила и растеж в кариерата.

     5. В близост до компютъра или работното място: Ако използвате обсидиан на работното си място, поставете го близо до компютъра или на място, което ви дава директен поглед към него. Това може да помогне за отразяване на негативни енергии и създаване на защитен район около работната ви станция.

     6. В спалнята: Обсидианът може да бъде полезен и в спалнята за подкрепа на емоционалното изцеление и прозрение. Поставете го на нощното шкафче или под възглавницата.

     Въпреки че тези препоръки се базират на фън шуй, е важно да избирате местоположенията, които ви дават най-добър ефект и комфорт.

      

     Обсидиан - за кои зодии е подходящ

     Обсидианът е камък, който може да бъде полезен за различни зодии, но въздействието му може да варира в зависимост от индивидуалните предпочитания и характеристики на всяка зодия. Ето обобщение на някои зодии, за които обсидианът се смята за подходящ:

     1. Скорпион (23 октомври - 21 ноември): Обсидианът може да бъде особено подходящ за Скорпионите, които се характеризират с интензивни емоции и стремеж към вътрешна трансформация. Той може да помогне на Скорпионите да развият прозрение, да се преодолеят негативни емоции и да постигнат вътрешна хармония.

     2. Риби (19 февруари - 20 март): Рибите са чувствителни и интуитивни зодии, които могат да се възползват от енергията на обсидиана. Той може да им помогне да развият по-ясно прозрение, да се освободят от негативни емоции и да подкрепят своите духовни практики.

     3. Дева (23 август - 22 септември): Обсидианът може да бъде полезен за Девите, които се отличават със своята аналитичност и стремеж към перфекционизъм. Той може да им помогне да отразяват негативни енергии и да развият по-голямо прозрение в себе си и във външния свят.

     Това са само някои примери на зодии, за които обсидианът може да бъде полезен. Въпреки това, важно е да се отбележи, че влиянието на камъка може да варира и да бъде индивидуално за всеки човек.

     Обсидиан - мистични свойства

     Обсидианът е известен със своите мистични свойства и се счита за един от камъните, които имат дълга история на духовно използване. Ето някои от неговите мистични свойства:

     1. Свързаност с тъмните и енергийния свят: Обсидианът се свързва с тъмните и мистични сфери на енергията. Вярва се, че той може да подпомогне достъпа до скрити знания и мъдрост, както и да помогне в комуникацията със света на духовните същества.

     2. Разсейване на блокажи и отразяване на негативности: Обсидианът се използва за разсейване на енергийни блокажи и пречки. Вярва се, че той може да отразява негативни енергии и мисли, предпазвайки носителя от тях и помагайки му да се освободи от тях.

     3. Прозрение и духовно развитие: Обсидианът се свързва с прозрение и духовно развитие. Вярва се, че носенето на обсидиан може да подкрепи интуицията, да отключи вътрешната мъдрост и да помогне в духовния растеж и развитие.

     4. Заздравяване на енергийното тяло: Обсидианът се използва за заздравяване и балансиране на енергийното тяло. Вярва се, че той може да помогне в премахването на негативни енергии и да възстанови енергийния баланс.

     5. Помощ при медитация и визуализация: Обсидианът се използва в медитационни практики и визуализации. Вярва се, че носенето или ползването на обсидиан може да подкрепи визуализациите и медитациите, като помага на ума да се фокусира и да постигне по-дълбоко състояние на съзнание.

     Тези мистични свойства на обсидиана се основават на вярвания и интерпретации и могат да варират в зависимост от индивидуалните предпочитания и опит на хората.

      

      

      

      

     В нашите колекции ще откриете класически и необичайни подаръчни изделия от най-добрите компании за производство в Европа и САЩ, ще прочетете интересни новини за символиката на естествените камъни, кристали и минерали, модерните произведения на сувенирното и интериорно изкуството и още много интересни нещица.

     Нашият екип винаги ще ви помогне да доставите удоволствие на скъпи за вас хора и достойно да се представите на всеки празник. Ние работим на пазара в продължение на 11 години, изпълняваме вашите изразени и неизразени желания. Ние предлагаме точно това, което искате да намерите!
     Новото време изисква нови решения! Ние преразгледахме самата концепция за изготвяне на каталог за подаръци, за да се подобри и улесни вашия избор. Всеки продукт е представен в магазина с оригинален дизайн и изпълнение, независимо от цената. Нашите експерти непрекъснато преглеждат и актуализират асортимента в съответствие с най-новите тенденции. Ние предлагаме само маркови продукти от най-добрите представители в производството на сувенири.

     Резултата можете лесно да оцените сами, като посетите нашия онлайн магазин за подаръци. Ако идеалният подарък за празника и човека, когото искате да зарадвате по принцип съществува - може да го намерите само при нас!!!

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter