• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Рубин - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Скъпоценен камък Рубин

     Рубин - значение, мистични и лечебни свойства на камъка. Скъпоценен камък Рубин
     Естествени кристали и минерали
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Цвят: Цветът на рубина е обикновено наситено червен или розово-червен.

     Спецификации: Рубинът е скъпоценен камък, който принадлежи към семейството на минералите корунд. Той е харднес 9 по Мошовата скала на твърдост.

     Символ на: Рубинът символизира страст, сила, смелост, любов и желание. Този камък е асоцииран също с властта, привличането на успех и защита от опасности.

     Месец: Рубинът е асоцииран с месец юли.

     Зодии: Този скъпоценен камък се смята за подходящ за зодии като Овен, Лъв, Скорпион и Стрелец.

     Планети: Рубинът се свързва с планетата Марс, която символизира енергия, страст и действие.

     Тази информация се базира на вярванията и традициите, свързани с рубина. Те могат да варират в различни култури и системи на вярване.

      

     ПРОЧЕТИ ЦЯЛОТО ОПИСАНИЕ ПОД СНИМКАТА

     РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ АРТИКУЛИ - ТУК

     Изчерпан

     Рубин - произход

     Рубинът е скъпоценен камък, известен със своя ярко червен цвят и красив блясък. Произходът на рубините е свързан с различни географски области. Най-известните места за добив на рубини са:

     1. **Мозамбик:** Мозамбик е един от големите добивници на качествени рубини. Този регион е известен с рубините с наситен червен цвят и отлично качество.

     2. **Бирма (Мианмар):** Бирма е едно от най-историческите места за добив на рубини. Тук се намират някои от най-ценните и редки рубини с интензивен червен цвят.

     3. **Тайланд:** Тайландът е известен производител на рубини от средно качество до високо качество. Тук се добиват рубини с различни оттенъци на червено и розово.

     4. **Шри Ланка:** Този островен национален резерват е добре познат с добива на разнообразни видове скъпоценни камъни, включително рубини. Рубините от Шри Ланка се характеризират със своя светъл червен цвят.

     5. **Афганистан:** Афганистан също е известен с добива на рубини. Тук рубините обикновено имат малко по-тъмно червен цвят.

     6. **Виетнам:** Този регион също има дълга история на добив на рубини, като резултатите са разнообразни по отношение на цвета и качеството.

     Всеки рубин може да бъде оценен по своя произход, цвят, качество и други атрибути, които определят неговата стойност и привлекателност.

      

     Рубин - символика

     Рубинът е изключително ценен скъпоценен камък, който от дълги времена е асоцииран със сила, страст и смелост. Той носи в себе си богата символика и значимост в различни култури и езотерични традиции:

     1. **Страст и Любов:** Рубинът се свързва с пламенната страст и любов. Неговият ярко червен цвят символизира енергията на живота и възгоряването на желанието.

     2. **Сила и Воля:** Рубинът е камък на сила и воля. Вярва се, че стимулира вътрешната сила и увереност, помагайки на носителя му да се справя с предизвикателствата.

     3. **Защита:** Този камък се счита за камък на защитата. В различни култури и вярвания се вярва, че рубинът може да предпази носителя си от негативни енергии и зли сили.

     4. **Стабилност и Баланс:** Рубинът се свързва със стабилността и баланса. Вярва се, че този камък може да помогне да се постигне равновесие между физическото и емоционалното.

     5. **Духовност:** В някои традиции рубинът се свързва с духовното прозрение и развитие. Той може да помогне на носителя да открие по-дълбока мъдрост и връзка с вътрешното си "аз".

     6. **Лична Мощ:** Рубинът се смята за камък на личната мощ и влияние. Той може да подпомогне носителя да изразява своята воля и авторитет.

     Тези символи и вярвания около рубина го правят не само красив скъпоценен камък, но и камък със силно духовно и емоционално значение.

      

     Рубин - значение

     Рубинът е скъпоценен камък, който носи множество символни и емоционални значния. В различни култури и традиции, той има разнообразно значение:

     1. **Страст и Любов:** Рубинът е символ на страстта и любовта. Неговият червен цвят се асоциира със силни емоции и интензивността на човешките чувства.

     2. **Сила и Увереност:** Този камък се свързва с физическата и вътрешната сила. Носенето на рубин може да допълни увереността и смелостта на носителя.

     3. **Защита и Сигурност:** Рубинът се смята за камък на защитата, който може да предпази носителя от негативни влияния и опасности.

     4. **Стабилност и Баланс:** Този камък може да помогне за постигане на баланс и стабилност в живота на носителя.

     5. **Духовност и Мъдрост:** Рубинът се свързва също и с духовността и интуицията. Той може да помогне да се развие по-дълбоко разбиране за себе си и за света около нас.

     6. **Процъфтяване и Успех:** В някои култури рубинът се асоциира с процъфтяването и успеха. Той може да стимулира желанието за постигане на високи цели и амбиции.

     Обобщавайки, рубинът носи символика на страст, сила, защита и духовност. Той може да бъде използван като камък за личен растеж и подпомагане на различни аспекти от човешкия живот.

      

     Рубин - лечебни свойства

     Рубинът се счита за камък със силни лечебни свойства, особено в психофизическия и емоционален план. Въпреки това, важно е да се отбележи, че лечебните свойства на камъните са част от езотеричния и духовен свят, и те не заменят медицинско лечение или консултация с лекар. Ето някои от свойствата, свързани с рубина:

     1. **Енергизиране и Възстановяване на Енергията:** Рубинът се смята за стимулиращ камък, който може да подпомогне възстановяването на енергията и силите. Той може да помогне при физическа умора и изтощение.

     2. **Стимулиране на Кръвообращението:** Счита се, че рубинът може да подобри кръвообращението и да подпомогне работата на сърцето.

     3. **Подобряване на Сексуалния Живот:** Рубинът се свързва със страстта и се смята за камък, който може да повиши сексуалната енергия и интерес.

     4. **Подпомагане на Емоционалния Баланс:** Рубинът може да помогне да се постигне емоционален баланс, подобрявайки настроението и подпомагайки при справяне с депресия и стрес.

     5. **Подпомагане на Увереността и Самоуважението:** Този камък се смята за подпомагащ усещането за увереност и сила. Той може да помогне да се намали неразположението и съмненията.

     6. **Защита от Негативни Емоции:** Рубинът може да помогне да се отклонят негативни емоции и мисли, предоставяйки защитна енергия.

     Тези лечебни свойства на рубина са част от езотеричните вярвания и традиции. При интерес от използването му за терапевтични цели, е важно да се консултирате със специалист или практик на алтернативни методи на лечение.

      

     Рубин - лечебни рецепти

     Лечебните рецепти с рубини са част от езотерични практики и вярвания. Тези рецепти се основават на убеждението, че камъните могат да подпомогнат психофизическото здраве и духовното благополучие. Важно е да имате предвид, че тези практики не са заместител на медицинската грижа. Ето няколко лечебни рецепти с рубини:

     1. **Медитация с Рубин:** Седнете на удобно място и дръжте рубин в ръка. Затворете очи и се фокусирайте върху дъха си. Визуализирайте червения цвят на рубина, като ви пронизва със сила, страст и увереност. Медитацията може да ви помогне да се свържете с вътрешната си сила и да подпомогнете емоционалния си баланс.

     2. **Рубинова вода:** Поставете рубин в чиста стъклена купичка с вода и яоставете изложена на слънце през цялата деня. Вечерта изпийте тази вода, вярвайки, че тя ще подпомогне виталността и енергията ви.

     3. **Рубиново масло:** Поставете няколко капки етерично масло с аромат на рубин в дифузер или в топла вода за ароматерапия. Това може да се направи по време на медитация или просто за създаване на приятна атмосфера.

     4. **Рубинов амулет:** Изработете си малък амулет с включен рубин и го носете близо до себе си. Вярва се, че този амулет ще ви подпомогне със сила и защита.

     5. **Рубинови кристали:** Поставете рубини на различни места в дома си, за да създадете позитивна енергия и защита.

     6. **Рубинов масаж:** Използвайте гладки рубинени камъни за лек масаж на лицето или тялото. Вярва се, че този процес може да стимулира циркулацията и да подпомогне релаксацията.

     Тези рецепти се основават на много вярвания и традиции. Ако се интересувате от тях, важно е да се консултирате със специалист или практик на алтернативни методи на лечение, преди да ги използвате.

      

     Рубин - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, рубинът може да бъде използван за активиране на различни аспекти на живота и подобряване на енергетиката в различни пространства. Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна система, която се базира на хармонизирането на енергиите в околната среда. Ето няколко препоръки за разполагане на рубини според фън шуй:

     1. **Сектор на Юг:** Южният сектор на дома се свързва с пламенната страст, увереността и успеха. Рубинът може да бъде поставен в този сектор, за да подпомогне проявата на позитивни емоции и цели.

     2. **Сектор на Югоизток:** Югоизточният сектор се асоциира с богатството и изобилието. Поставянето на рубин тук може да помогне за активиране на благоприятната финансова енергия.

     3. **Работно Пространство:** Ако работите у дома или имате работно пространство, поставете рубин на работния плот или на място, което е видимо, за да ви подпомогне в постигането на професионални цели и мотивация.

     4. **Декорация:** Рубинът може да бъде използван и като декоративен елемент в дома, което добавя цвят и енергия в интериора.

     5. **Път на Богатството:** Възможно е да поставите рубин по пътя на богатството в дома си, за да се подпомогне енергетиката на изобилието.

     6. **Спалня:** Имайте предвид, че рубинът е камък на интензивността и страстта. Затова не е препоръчително да го поставяте в спалнята, където се стремите към по-спокойна и релаксираща атмосфера.

     Преди да поставите рубин според принципите на фън шуй, е добре да се запознаете с основните принципи на системата и да се консултирате със специалист в областта, ако се нуждаете от персонализирани съвети.

      

     Рубин - за кои зодии е подходящ

     Рубинът е камък, който се счита за подходящ за няколко зодии поради своите символични и енергийни аспекти. Въпреки това, важно е да имате предвид, че влиянието на скъпоценните камъни върху отделните хороскопи се базира предимно на езотерични и вярвания, а не на конкретни научни факти. Ето някои от зодиите, за които рубинът се смята за подходящ:

     1. **Овен:** Рубинът може да подпомогне силния и енергичен характер на Овена, като усили страстта, мотивацията и волята му.

     2. **Лъв:** Рубинът съответства на живото и драматично присъствие на Лъва. Той може да подчертае лидерските качества и смелостта на Лъва.

     3. **Стрелец:** Рубинът може да подпомогне оптимизма и позитивната енергия на Стрелците, които търсят непрекъсната авантюра и растеж.

     4. **Скорпион:** Този камък може да поддържа интензивните емоции на Скорпионите и да им помогне да изразят своите страсти и желания.

     Все пак, ако се интересувате от използването на рубин за определена зодия, е добре да се консултирате с астролог или експерт по естествените камъни, за да получите по-детайлна информация и съвети според конкретните ви нужди.

      

     Рубин - мистични свойства

     Рубинът притежава дълбоки мистични свойства и вярвания, които се проследяват през вековете. Ето някои от тях:

     1. **Защита и Пророчество:** Рубинът се смята за камък на защитата, който може да предпази носителя от негативни влияния и опасности. В някои култури, той се свързва също със способността да предсказва бъдещето.

     2. **Енергия на Огъня:** Рубинът се асоциира с енергията на огъня и силата му. Вярва се, че той може да активира и стимулира енергетиката на носителя.

     3. **Сърцевина и Душа:** Рубинът се свързва със сърцевината и душата на човека. Той може да помогне да се осъзнае и изрази истинската си природа и цел.

     4. **Духовно Ръководство:** В някои традиции рубинът се счита за камък на духовното ръководство и вдъхновение. Той може да помогне на носителя да открие по-дълбокия смисъл на живота си.

     5. **Подпомагане на Връзките:** Рубинът може да подпомогне хармонията и страстта в отношенията, като подчерта връзката между двама души.

     6. **Духовна Мощ и Интуиция:** Рубинът може да подпомогне развитието на духовната мощ и интуицията на носителя, като го свърже с по-висшите аспекти на себе си.

     Тези мистични свойства на рубина са част от много вярвания и традиции. Ако се интересувате от тях, е важно да ги изследвате допълнително и да ги разглеждате като част от духовния и езотеричен свят.

      

     В нашите колекции ще откриете класически и необичайни подаръчни изделия от най-добрите компании за производство в Европа и САЩ, ще прочетете интересни новини за символиката на естествените камъни, кристали и минерали, модерните произведения на сувенирното и интериорно изкуството и още много интересни нещица.

     Нашият екип винаги ще ви помогне да доставите удоволствие на скъпи за вас хора и достойно да се представите на всеки празник. Ние работим на пазара в продължение на 11 години, изпълняваме вашите изразени и неизразени желания. Ние предлагаме точно това, което искате да намерите!
     Новото време изисква нови решения! Ние преразгледахме самата концепция за изготвяне на каталог за подаръци, за да се подобри и улесни вашия избор. Всеки продукт е представен в магазина с оригинален дизайн и изпълнение, независимо от цената. Нашите експерти непрекъснато преглеждат и актуализират асортимента в съответствие с най-новите тенденции. Ние предлагаме само маркови продукти от най-добрите представители в производството на сувенири.

     Резултата можете лесно да оцените сами, като посетите нашия онлайн магазин за подаръци. Ако идеалният подарък за празника и човека, когото искате да зарадвате по принцип съществува - може да го намерите само при нас!!!

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter