• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0895 39 85 00
    • Глобус с поставка за химикал

     Подарък за офис, комплект за бюро с поставка за химикали / моливник, статуетка Глобус
     Galdini&Co - UK Handmade unique статуетки
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: R1037

     Статуетка с естествени кристали Глобус ще бъде великолепен, монументален подарък, истинско произведение на изкуството, което обединява красота и уникалността на тази пластика. Изработена от висококачествени материали с изискан дизайн, ще е най–добрият подарък за човек, който трудно би се зарадвал на обикновен сувенир, защото вече има всичко, но си няма цялата вселена, огромна и пркрасна – в миниатюра. Презент, който не може да се забрави. Прекрасната статуетка Глобус ще е уникален подарък с приложение и украшение за всеки интериор.

     Производител: Galdini&Co-handmade unique
     Дизайнер: AvolinaD AnirI-I.D.
     Постамент: marbles
     Цвят: deep black glossy brilliant
     Размери: В: 27 см. Ш: 18 см.

     Комплект за бюро с глобус. Подарък за нов офис

     Обсидиан - произход

     Обсидианът е вулканичен стъклен камък, който се образува от изстиването на лавата при бързо охлаждане. Той е наименуван по името на латинската дума "obsidianus", която се свързва с обсидиана, производен от Обсидианова снежна планина в Италия, близо до Рим. Въпреки това, обсидианът се намира в различни части на света, включително САЩ, Мексико, Япония, Исландия и други вулканични региони.

     Присъствието на водна пара и различни минерали при образуването на обсидиана определя неговия цвят и текстура. Вариации в цвета включват черен, сив, кафяв, червен, зелен и много други.

     Обсидианът е бил използван от хората в продължение на хиляди години за изработване на оръжия, инструменти, бижута и декоративни предмети. Той е известен също и като "лъскаво острие" поради своята изключителна якост и способност да се заостря.

     Днес обсидианът се цени не само за своята естетическа красота, но и за своите енергийни и метафизични свойства, които го правят популярен в различни практики като холистично лечение и духовно развитие.

      

     Обсидиан - символика

     Обсидианът носи разнообразна символика в различни култури и духовни традиции. Ето някои от общите символични асоциации, свързани с обсидиана:

     1. Защита и отразяване на негативна енергия: Обсидианът се свързва със защитата от негативни енергии, лоши влияния и зле насочени сили. Вярва се, че той има способността да "отразява" негативните вибрации и да поддържа хармония и благополучие.

     2. Истинност и разсейване на илюзии: Обсидианът се асоциира с истината и разсейването на илюзии. Вярва се, че носенето на обсидиан може да помогне в осъзнаването и прозрението, като ни насочва към истинската същност и отразява собствените ни илюзии и маски.

     3. Целно насочена енергия и воля: Обсидианът е свързан с целно насочената енергия и воля. Той може да помогне да се фокусирате върху своите цели и да преборите препятствията по пътя към тях.

     4. Духовно развитие и вътрешна промяна: Обсидианът е често свързван с духовното развитие и вътрешната промяна. Вярва се, че носенето или ползването на обсидиан може да помогне в преодоляването на стари негативни модели и да насърчи личностното развитие.

     5. Хармония и баланс: Обсидианът се асоциира с хармония и баланс във всяко измерение на живота. Вярва се, че той помага да се постигне вътрешна хармония, баланс между различните аспекти на живота и хармония в отношенията с другите хора.

     Тези символични асоциации на обсидиана се базират на вярвания и традиции и могат да варират в различните култури и духовни практики.

      

     Обсидиан - значение

     Обсидианът има различни значения в различни контексти. В общ план, обсидианът се свързва със следните основни значения:

     1. Защита и отразяване на негативни енергии: Обсидианът се преподава като камък за защита и се вярва, че има силата да отразява негативни вълни и енергии, предпазвайки носителя от тях.

     2. Истинност и прозрение: Обсидианът е свързан с разсейването на илюзии и подпомагането на истинското прозрение. Той може да помогне на носителя да види истината и да се освободи от илюзиите и самоизмамите.

     3. Сила и воля: Обсидианът е символ на волята и целенасочената енергия. Той може да подкрепи носителя в постигането на целите му и преодоляването на препятствията.

     4. Трансформация и вътрешна промяна: Обсидианът има силната енергия на трансформацията и вътрешната промяна. Той може да помогне на носителя да преодолее стари негативни модели и да се развива духовно и личностно.

     5. Баланс и хармония: Обсидианът се асоциира с баланса и хармонията във всяко измерение на живота. Той може да помогне на носителя да постигне вътрешна хармония и баланс между различните аспекти на живота.

     Важно е да се отбележи, че тези значения на обсидиана се основават на вярвания, традиции и интерпретации и могат да варират в зависимост от конкретния контекст и вярвания на хората.

      

     Обсидиан - лечебни свойства

     Обсидианът е популярен сред практикуващите холистично лечение и камъни с лечебни свойства. Въпреки че няма научно доказани лечебни свойства, вярва се, че обсидианът може да има следните положителни ефекти:

     1. Заздравяване на енергийното тяло: Обсидианът се използва за балансиране и хармонизиране на енергийното тяло. Вярва се, че той може да помогне в премахването на блокажи и неравновесия в енергийната система на човека.

     2. Защита от негативни енергии: Обсидианът се смята за камък на защита, който може да предпази от негативни енергии и емоции. Вярва се, че той има способността да отразява и абсорбира отрицателни влияния и да запази аурата на човека чиста и защитена.

     3. Подкрепа на вътрешното прозрение и разсейване на илюзии: Обсидианът се свързва с прозрението и разсейването на илюзии. Вярва се, че носенето на обсидиан може да помогне в преодоляването на самоизмамите и да ви помогне да видите истината в себе си и света около вас.

     4. Укрепване на волята и целенасочеността: Обсидианът се свързва също така с укрепването на волята и целенасочеността. Вярва се, че той може да подкрепи вас в постигането на вашите цели и да ви даде сила да преодолявате предизвикателствата.

     5. Помощ при емоционално изцеление: Обсидианът се използва за помощ при емоционално изцеление и преодоляване на травми или стари емоционални болки. Вярва се, че носенето или ползването на обсидиан може да помогне в освобождаването на негативни емоции и промяната на деструктивни мисловни модели.

     Въпреки че обсидианът може да има потенциални лечебни свойства, е важно да се отбележи, че тези твърдения се основават на вярвания и традиции, а не на научно доказани факти. При използването на обсидиан за лечебни цели е важно да се консултирате с квалифициран терапевт или практик на холистично лечение.

      

     Обсидиан - лечебни рецепти

     Обсидианът се използва в различни холистични практики и фън шуй за насърчаване на благополучие и хармония в дома или работното пространство. Ето някои примери за лечебни рецепти с обсидиан и неговото местоположение по фън шуй:

     1. Рецепта за защита и отразяване на негативни енергии: Поставете обсидиан в близост до входа на вашия дом или работно място, за да предпазите пространството от негативни влияния. Можете да го поставите и върху первази на прозорци или в ъглите на стаята.

     2. Рецепта за баланс и хармония: Поставете обсидиан на централното място в дома или работното пространство, поставете на масата за хранене, камината или в центъра на стаята. Това ще помогне за създаване на баланс и хармония в пространството.

     3. Рецепта за прозрение и разсейване на илюзии: Носете обсидиан като бижу или го поставете на тялото си, когато търсите яснота и прозрение. Можете да го поставите и в близост до мястото, където медитирате или практикувате духовни упражнения.

     4. Рецепта за емоционално изцеление: Поставете обсидиан на мястото, където се занимавате с емоционално изцеление, като например в спалнята или медитативното пространство. Можете да го използвате и като кристален еликсир, като поставите обсидиан във филтърна вода и я пиете за подкрепа на емоционалния процес на изцеление.

     Въпреки че тези рецепти и препоръки се основават на фън шуй и холистични практики, е важно да се отбележи, че резултатите могат да варират от човек на човек. Индивидуалните предпочитания и ситуациите на всеки човек трябва да бъдат взети предвид при използването на обсидиан за лечебни цели или фън шуй.

      

     Обсидиан - къде се поставя по фън шуй

     Според фън шуй, обсидианът може да бъде разположен на различни места в дома или работното пространство, за да подпомогне благополучието и хармонията. Ето някои примери за местоположения, на които може да поставите обсидиан по фън шуй:

     1. Вход: Поставете обсидиан близо до входната врата на дома или офиса. Това ще помогне да се предпазите от негативни енергии и да създадете защитна бариера срещу неблагоприятни влияния.

     2. Югозападен сектор: Югозападният сектор се свързва със земните елементи и отношенията. Поставете обсидиан в този сектор, за да помогнете за укрепване на връзките и да предпазите от негативни въздействия върху отношенията.

     3. Северозападен сектор: Северозападният сектор се свързва с менторството и подкрепата от по-стари и мъдре хора. Поставете обсидиан тук, за да подкрепите процеса на учене и растеж чрез менторство.

     4. Южен сектор: Южният сектор се свързва с славата и признанието. Поставете обсидиан тук, за да подкрепите укрепването на вашата лична сила и растеж в кариерата.

     5. В близост до компютъра или работното място: Ако използвате обсидиан на работното си място, поставете го близо до компютъра или на място, което ви дава директен поглед към него. Това може да помогне за отразяване на негативни енергии и създаване на защитен район около работната ви станция.

     6. В спалнята: Обсидианът може да бъде полезен и в спалнята за подкрепа на емоционалното изцеление и прозрение. Поставете го на нощното шкафче или под възглавницата.

     Въпреки че тези препоръки се базират на фън шуй, е важно да избирате местоположенията, които ви дават най-добър ефект и комфорт.

      

     Обсидиан - за кои зодии е подходящ

     Обсидианът е камък, който може да бъде полезен за различни зодии, но въздействието му може да варира в зависимост от индивидуалните предпочитания и характеристики на всяка зодия. Ето обобщение на някои зодии, за които обсидианът се смята за подходящ:

     1. Скорпион (23 октомври - 21 ноември): Обсидианът може да бъде особено подходящ за Скорпионите, които се характеризират с интензивни емоции и стремеж към вътрешна трансформация. Той може да помогне на Скорпионите да развият прозрение, да се преодолеят негативни емоции и да постигнат вътрешна хармония.

     2. Риби (19 февруари - 20 март): Рибите са чувствителни и интуитивни зодии, които могат да се възползват от енергията на обсидиана. Той може да им помогне да развият по-ясно прозрение, да се освободят от негативни емоции и да подкрепят своите духовни практики.

     3. Дева (23 август - 22 септември): Обсидианът може да бъде полезен за Девите, които се отличават със своята аналитичност и стремеж към перфекционизъм. Той може да им помогне да отразяват негативни енергии и да развият по-голямо прозрение в себе си и във външния свят.

     Това са само някои примери на зодии, за които обсидианът може да бъде полезен. Въпреки това, важно е да се отбележи, че влиянието на камъка може да варира и да бъде индивидуално за всеки човек.

     Обсидиан - мистични свойства

     Обсидианът е известен със своите мистични свойства и се счита за един от камъните, които имат дълга история на духовно използване. Ето някои от неговите мистични свойства:

     1. Свързаност с тъмните и енергийния свят: Обсидианът се свързва с тъмните и мистични сфери на енергията. Вярва се, че той може да подпомогне достъпа до скрити знания и мъдрост, както и да помогне в комуникацията със света на духовните същества.

     2. Разсейване на блокажи и отразяване на негативности: Обсидианът се използва за разсейване на енергийни блокажи и пречки. Вярва се, че той може да отразява негативни енергии и мисли, предпазвайки носителя от тях и помагайки му да се освободи от тях.

     3. Прозрение и духовно развитие: Обсидианът се свързва с прозрение и духовно развитие. Вярва се, че носенето на обсидиан може да подкрепи интуицията, да отключи вътрешната мъдрост и да помогне в духовния растеж и развитие.

     4. Заздравяване на енергийното тяло: Обсидианът се използва за заздравяване и балансиране на енергийното тяло. Вярва се, че той може да помогне в премахването на негативни енергии и да възстанови енергийния баланс.

     5. Помощ при медитация и визуализация: Обсидианът се използва в медитационни практики и визуализации. Вярва се, че носенето или ползването на обсидиан може да подкрепи визуализациите и медитациите, като помага на ума да се фокусира и да постигне по-дълбоко състояние на съзнание.

     Тези мистични свойства на обсидиана се основават на вярвания и интерпретации и могат да варират в зависимост от индивидуалните предпочитания и опит на хората.

      

      

      

      

     Планински кристал - произход

     Планинският кристал е един от най-разпространените кристали в света и се среща в много различни части на света. Този кристал е формиран от силициев диоксид и е известен с много имена, като кварц, рок кристал и кристал от студената планина.

     Планинският кристал се образува в горещата магма, която се издига към повърхността на земята и се охлажда. Той също така може да се образува и в земните скали, където се извлича като кристален венец. Тези кристали могат да бъдат много различни по размер и форма, в зависимост от условията на тяхното образуване.

     Планинският кристал се използва от хиляди години като декоративен елемент и като инструмент за лечение и духовно развитие. Той има много различни символични и мистични значения и е популярен в много култури по света.

     Планински кристал - символика

     Планинските кристали имат много символични значения, които често са свързани с техните естествени качества и характеристики. Ето някои от тях:

     Чистота и яснота - кристалите често се свързват с идеята за чистота и яснота, тъй като те могат да пречистят енергията и да ни помогнат да видим ясно и да мислим ясно.

     Лечение - мнозина вярват, че кристалите могат да имат лечебни свойства. Например, кристалът кварц се използва често за лечение и балансиране на енергийните нива.

     Магически сили - от древността се вярва, че кристалите имат магически сили и могат да бъдат използвани за магически цели.

     Защита - кристалите могат да бъдат използвани за защита от отрицателни енергии и влияния.

     Символ на природата - планинският кристал може да се използва като символ на свързаността с природата и на естествените сили, които ни заобикалят.

     Символ на чистотата на мисълта - кристалите могат да се използват като символ на чистотата на мисълта и намерението, тъй като те могат да ни помогнат да се фокусираме върху желанията и да ги постигнем.

     Усъвършенстване - кристалите могат да се използват като символ на усъвършенстването и растежа, тъй като те могат да ни помогнат да преминем през трудни периоди и да се развиваме като личности.

     Планински кристал - значение

     Планинският кристал, също наричан кварц, е един от най-известните и разпространени видове кристали в света. Той има много значение и приложения в различни области на живота.

     Духовно значение - планинският кристал се свързва с духовното развитие и единството с природата. Той се използва за медитация, лечение и подобряване на енергийните нива.

     Лечебно значение - планинският кристал е познат също като "мастър лекар", заради своите лечебни свойства. Той се използва в аюрведичната медицина, китайската медицина и други традиционни методи за лечение на различни здравословни проблеми.

     Декоративно значение - планинският кристал се използва за изработка на бижута, украси и декоративни елементи за дома. Той има естетическо значение и може да добави красота и блясък към всяка обстановка.

     Техническо значение - планинският кристал има много приложения в техническите науки, като например в производството на електроника, компютри и други устройства. Той се използва за изработка на кварцови часовници, микрофони и други уреди.

     Културно значение - планинският кристал има и културно значение, като се използва в различни обреди и ритуали в различни култури. Той може да символизира чистота, духовност, мощ и защита.

      

     Планински кристал - лечебни свойства

     Планинският кристал има редица лечебни свойства, които се използват в традиционната медицина и алтернативните методи на лечение. Някои от тези свойства включват:

     Укрепване на имунната система - Планинският кристал може да помогне за укрепване на имунната система и да увеличи тялото ви към съпротива на различни инфекции.

     Отпускане на напрежение и стрес - Планинският кристал може да помогне за релаксиране на тялото и ума ви, като отпуска напрежение и стрес. Той се използва за медитация и терапия за релаксация.

     Лечение на болки - Планинският кристал може да помогне за облекчаване на болките в тялото, като мускулни болки и болки в ставите.

     Лечение на проблеми с дихателната система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми с дихателната система, като бронхит и астма.

     Лечение на проблеми със сърдечно-съдовата система - Планинският кристал може да помогне при различни проблеми със сърдечно-съдовата система, като повишено кръвно налягане и аритмии.

     Лечение на проблеми с храносмилането - Планинският кристал може да помогне при проблеми с храносмилането, като например гастрит и възпаление на червата.

     Тези са само някои от многото лечебни свойства на планинския кристал, но е важно да се има предвид, че той не може да замени стандартните методи на лечение и не трябва да се използва като заместител на медицинска консултация и лечение.

      

     Планински кристал - рецепти

     Планинският кристал може да се използва по много различни начини, като кристалната терапия, медитация, фън шуй, изработка на бижута и много други. Ето няколко примера за рецепти с планински кристали:

     Кристална терапия за стрес: Поставете планински кристал на гърдите си, докато лежите на гърба си и медитирате. Кристалът ще ви помогне да се релаксирате и да намалите стреса.

     Медитация за яснота на мисълта: Дръжте планински кристал в ръката си, докато медитирате. Той ще ви помогне да се фокусирате и да постигнете по-ясна мисъл.

     Фън шуй за здраве: Поставете планински кристал в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Бижута: Изработете красиво колие или гривна с планински кристал. Такива бижута могат да се носят ежедневно, за да се насърчава балансирането на енергията и насърчаването на хармонията.

     Лечебни бани: Поставете планински кристал във вашата вана, докато си правите лечебна баня. Кристалът ще помогне да се релаксирате и да намалите стреса, докато насърчава по-добро физическо и емоционално здраве.

     Тези са само някои от начините, по които може да се използва планинският кристал. Винаги трябва да се има предвид, че използването на кристали е индивидуално и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.

      

     Планински кристал - къде се поставя по фън шуй

     Във фън шуй, планинският кристал може да се използва като мощен кристален катализатор, който привлича положителна енергия в дома или офиса. Обикновено се препоръчва да се поставя в североизточния или югоизточния ъгъл на стаята, където се намира и багуа зоната за здраве и семейство. Това ще помогне да се подобри здравето и благополучието на домакинството.

     Освен това, планинският кристал може да се използва и в други части от дома или офиса, като например на работния плот, за да подпомогне трудовата активност и продуктивността. В спалнята, той може да се използва за да помогне за постигането на по-добър сън и отпускане на напрежението.

     Важно е да се има предвид, че фън шуй е комплексна практика и поставянето на планинския кристал е само един от многото аспекти на тази методика. Преди да приложите този съвет, е препоръчително да потърсите съвет от лицензиран фън шуй консултант.


     Планински кристал - за кои зодии е подходящ

     Планинският кристал може да бъде полезен за всички зодии, тъй като той има общи лечебни свойства, като намаляване на стреса и подобряване на енергията.

     Въпреки това, според астрологическите учения, планинският кристал може да бъде особено благоприятен за някои зодии, които имат нужда от специфични качества.

     Например, за зодия Рак, планинският кристал може да бъде полезен, защото той може да помогне за успокояване на емоциите и подобряване на интуицията. За зодия Лъв, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да подпомогне силната им креативност и лидерски качества.

     За зодия Везни, планинският кристал може да бъде полезен, защото може да помогне за балансиране на енергията и насърчаване на хармонията в отношенията. За зодия Скорпион, кристалът може да бъде благоприятен, защото може да помогне за преодоляване на трудни ситуации и за насърчаване на трансформацията и преобразяването.

     Тези препоръки обаче не са стриктни и не означават, че планинският кристал не може да бъде полезен и за други зодии. В крайна сметка, изборът на кристали и тяхното използване е индивидуален и трябва да се базира на личния опит и нужди на всеки човек.


     Планински кристал - мистични свойства

     Планинският кристал има много мистични свойства и се счита за един от най-мощните кристали в света на кристалите. Ето някои от най-известните мистични свойства на планинския кристал:

     Усилване на енергията: Планинският кристал е мощен усилвател на енергията и може да помогне да се подобри съзнанието и да се активират духовните центрове.

     Хармонизиране на енергията: Този кристал се счита за един от най-добрите за хармонизиране на енергията на тялото и насърчаване на баланса между физическото, емоционалното и духовното ниво.

     Подобряване на концентрацията и паметта: Планинският кристал може да помогне да се подобри концентрацията и паметта, като усилва мозъчната активност и подобрява фокуса.

     Усилване на интуицията: Този кристал може да помогне да се подобри интуицията и да се насърчи духовното развитие, като усилва свръхестествените способности.

     Подобряване на комуникацията: Планинският кристал може да помогне да се подобри комуникацията, като подобрява изразителността и помага да се изразят мислите по-ясно и ефективно.

     Това са само някои от мистичните свойства на планинския кристал. Той има много различни свойства и може да се използва за много различни цели. Винаги трябва да се има предвид, че мистичните свойства на кристалите са индивидуални и може да се различават в зависимост от личния опит и нуждите на всеки човек.     Ахат - произход

     Ахатът е минерал от групата на кварцита. Той се състои от микроскопични кристали кварц, които са свързани един с друг в различни слоеве и пластове. Има голямо разнообразие от цветове и модели на ахат, като те се образуват в различни геоложки условия, като например вулканически изригвания, хидротермални извори и геотермални калъпи. Най-известният източник на ахат е Южна Африка, но той се намира и в други части на света, включително Бразилия, САЩ, Русия, Мексико, Индия, Мадагаскар и Германия.

     Ахат - символика

     Ахатът е известен като камък на душевната стабилност и укрепване на духовните ценности. Смята се, че той може да осигури сила, стабилност и увереност на своя притежател. Освен това се твърди, че ахатът може да помогне за развитието на интуицията и способността за анализ на информация. В различните култури камъкът се свързва с различни символи, като например защита, баланс и хармония.

     В древните цивилизации на Вавилон и Египет ахатът е смятан за камък на силата и укрепване на духа. В гръцката митология той се свързва с бога на виното Дионис и се използва за изработка на чаши за вино. В китайската култура ахатът се свързва с баланс и хармония, като се използва за подобряване на връзките и отношенията с другите хора. В индийската култура се твърди, че ахатът може да помогне за подобряване на физическата и духовната сила.

     Ахат - значение

     Ахатът е полу-прозрачен, колкото и разноцветен минерал, който може да се срещне в няколко различни варианта и цветове. Според вярванията, ахатът е камък на доброто настроение, който има способността да укрепва духовната мощ и да намалява стреса и тревожността. Той също така се смята за камък на баланса и хармонията, който помага да се постигне вътрешното равновесие и да се избегнат крайности.

     Ахатът се свързва със зодиите Телец, Везни и Риби и обикновено се свързва с елемента земя. В различните култури и традиции ахатът има различни символични значения и се използва за различни цели. Например в Древен Египет ахатът се използваше за изработка на амулети и талисмани, а в Индия се смята, че той може да защити от злоокаяния поглед и други негативни въздействия.

     Ахат - лечебни свойства

     Ахатът е камък, който се използва за лечение на различни физически и емоционални проблеми. Някои от неговите лечебни свойства включват:

     - Подобряване на кръвообращението: Ахатът се използва за стимулиране на кръвообращението в организма и подобряване на циркулацията на кръвта.

     - Успокояване на нервната система: Този камък може да помогне за успокояване на нервната система, което може да бъде полезно при тревожност, стрес и депресия.

     - Подобряване на имунната система: Ахатът може да помогне за укрепване на имунната система на организма, като така предпазва от различни болести и инфекции.

     - Отстраняване на токсините: Този камък може да помогне за отстраняване на токсините от организма, което може да подобри общото здравословно състояние.

     - Подобряване на комуникацията: Ахатът може да подобри комуникацията и междуличностните отношения, като насърчава честността и яснотата.

     - Подобряване на самочувствието: Този камък може да помогне за повишаване на самочувствието и укрепване на увереността в себе си.

     - Предпазване от негативни енергии: Ахатът може да предпази от негативните енергии, като така помага за подобряване на общото здравословно състояние.
     - Главоболие, стомах, черва, дизинтерия, подагра, уши, епилепсия, отровни ухапвания, заболявания насърдечно съдовата система, отравяния, заболявания на очите, косопад.

     Ахатът помага при различни недъзи.
     Изделията от този камък спомагат за увеличаване на потентността, влияе благоприятно на белите дробове, подобрява зрението и слуха, помага да се борите със страховете си, при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепва кръвоносните съдове, пречиства лимфната система, лекува кожни болести, защитава от инфекции и заболявания на стомашно – чревния тракт. В *Аюрведа*  казват че ахата премахва  капха- нарушения. На санскрит *капха* означава  телесна течност /вода/ , която има във различни органи и тъкани. Капха дава енергия  на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета. Съгласно АЮРВЕДА ахата съдържа елементи на огън и въздух. Ахат е препоръчителен на децата – той успокоява и разсейва страховете, спомага за ранно прохождане.Съществува мнение че ахата пази организма на човек от радиация.
     Контактно врачуване, носене на украшения от него / гривни, огърлици, гердани/ , китайски масаж с топчета, работа с пирамиди от ахати.
      Слоисти ахати се дават на боления да ги подържи в ръце, понякога по време но болестта, когато човекът изпитва жажда се слага в устата.
     При силна кашлица, ангина ахатът се носи като украшение във вид на гердан, при зъбобол се носи като обеци.
     При подагра или при болки в ставите се носят гривни от ахат. При болести на сърцето се носят пръстени с ахат на безименния пръст на лявата ръка. На хора страдащи от безсъние , безпричинни страхове, истерия се препоръчват да слагат пръстен с ахат на средния пръст на дясната ръка.
     Против астма, възпаление на белите дробове и бронхит ще помогне брошка с ахат.

     Важно е да се отбележи, че тези лечебни свойства на ахат не са научно доказани и следва да бъдат разглеждани като алтернативна терапия. Преди да започнете да използвате ахат за лечебни цели, трябва да се консултирате с лекар или квалифициран терапевт.

     Ахат - лечебни рецепти

     Не е известно да съществуват конкретни лечебни рецепти, които да включват ахат като съставка. Въпреки това, той се използва в каменната терапия и като талисман, който се носи близо до тялото, за да се осигури психическа защита и духовно благополучие.

     Ахат - кулинарни рецепти

     Ахат е полуценен камък, който не се използва за кулинарни цели. Неговата груба текстура и специфичен вкус го правят неподходящ за консумация.

     Ахат - къде се поставя по фън шуй

     Ахатът се смята за камък, който може да подобри финансовото благополучие, затова е подходящ да се поставя в югоизточната част на стаята, където се намира касата или бюрото за работа. Освен това се смята, че този камък може да помогне за укрепване на личната мощ и авторитет, затова е подходящ да се поставя в северната част на стаята, където се намира работното място или офисът.

     Ахат - за кои зодии е подходящ

     Ахатът се счита за универсален камък и не е специфичен за някоя от зодиите. Той може да се ползва от всеки, който се нуждае от неговите лечебни и мистични свойства.

     Ахат - мистични свойства

     Ахатът е камък, който се свързва с укрепване на духа, развитие на интуицията и засилване на връзката с природата. Някои от мистичните свойства, свързани с ахата, са:

     - Укрепване на връзката с природата и засилване на емпатията към живите същества.
     - Подобряване на интуицията и усъвършенстване на уменията за медитация.
     - Спомага за постигане на баланс между емоциите и разума, като стимулира яснотата на мисълта и укрепва концентрацията.
     - Успокоява нервната система и помага за преодоляване на стреса и тревожността.
     - Носенето на ахат може да помогне за подобряване на комуникационните умения и да укрепи връзките с хората около вас.
     - Смята се, че ахатът може да помогне за избавяне от отрицателни енергии и да допринесе за постигане на вътрешен мир и хармония.

     Тези свойства на ахата са особено полезни за хората, които търсят вътрешен мир и баланс в живота си.

     Ахата е талисман на художниците. Спомага за добро приятелство, дълголетие и издигане в кариерата. Привлича успеха. Дава сила на притежателя си. Развива красноречието. Предпазва от болки, злодеяния, от бури и урагани, от гръм и мълнии, от зли духове, магии, а също така от ухапвания на отровни животни и насекоми, както и от полово безсилие. Дарява притежателя си кротък нрав, както и да проявява повече внимание към самия себе си. Носи успокоение на духа,храброст, целомъдрие и мъжество. Съдейства за медитация, за нормализиране на психиката и за развитието на умствените способности. Подпомага постоянството, лоялността.

     УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА ПОРЪЧКА ИЛИ ПЛАЩАНЕ, ВИ МОЛИМ, ПЪРВО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С НАС ЗА НАЛИЧНОСТТА НА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС АРТИКУЛ. НЕОБХОДИМО Е ДА НИ КАЖЕТЕ АРТИКУЛНИЯ НОМЕР НА ПРОДУКТА ЗА ДА ГО НАМЕРИМ. ТЕЛ. 0895 39 85 00. 

      

     Поръчки, направени до 14:00ч. се обработват и изпращат на деня.

     Поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден.

     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни.

     РАБОТНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК ОТ 9.30 h. ДО 17.00 h.

     УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ДОСТАВКА
     Стоките избрани и поръчани от Ползвателите на Електронен магазин gifts4you.bg се изпращат посредством куриерска фирма Еконт до офиса или адреса посочен от Ползвателя, с опция „Наложен платеж“ и Пощенски Паричен Превод или съобразно някои друг от начините на плащане използвани в Електронен магазин.
     Цената на доставката е за сметка на купувача. ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ ОТ АДРЕС НА СКЛАДА, С КОЙТО РАБОТИМ, А НЕ ОТ ОФИС НА ЕКОНТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ОСКЪПЯВА ДОСТАВКАТА.
     При доставка на стоките потребителят заплаща и такса за услугата „Наложен платеж“, която се определя в зависимост от сумата и грамажа на поръчката и при цени определени от куриерската фирма.  ЗА ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДОСТАВКАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ЕКОНТ 

     0 7001 7300
     от България и Гърция
     на цената на един градски разговор или според тарифния ви план


     ПОДАРЪЦИ ЕООД доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
     В сумата на доставката НЕ са включени и разходите по пакетаж на стоката.
     Срокът за изпълнение на поръчката е от един до три работни дни. При необходимост от удължаване на срока, клиентите се уведомяват своевременно по подходящ начин.
     Срокът на доставката се определя съгласно актуалните към момента  условия на куриерската фирма.  
     В събота и през официалните почивни дни, поръчките се приемат, но се изпращат най- рано през първия работен ден.

     Плащане

     Наложен платеж / плащане при доставка /
     Заплащане на дължимата сума в брой на куриер при получаване на поръчаните продукти на подаден от Вас адрес. В присъствието на куриера е препоръчително:
     •    Да отворите пратката;
     •    Да проверите дали поръчаната стока отговаря на поръчката Ви;
     •    В случай на счупена/повредена пратка се изготвя протокол съвместно с куриера.
     УТОЧНЕНИЕ: Ако искате подаръкът да се достави на адрес, различен от Вашия и сте избрали този начин на плащане, Подаръци ЕООД изпраща куриер първо при Вас, за да заплатите поръчката и след това я доставя на втория адрес, предварително посочен от Вас на нашия сайт. Услугата се заплаща двойно, според вида на избраната от Вас доставка, тъй като куриерът посещава последователно два адреса.

     Плащане през системата ePAY.bg / С КАРТА / –

     Чрез ePay.bg може да направите плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат. Лесно и удобно. Следвайте инструкциите.

      - Микросметка     - Карти с логото на БОРИКА     - MasterCard     - VISA

     - MasterCard, издадени от български банки     - VISA, издадени от български банки

      

     По банков път
     Като преведете съответната сума на нашата банкова сметка:
     БАНКА: ДСК
     BIC: STSABGSF
     Титуляр на сметката: Подаръци ЕООД
     IBAN №: BG96STSA93001527376949
     УТОЧНЕНИЕ: За начало на поръчката се приема потвърждението, че клиентът е превел парите по сметката на Подаръци ЕООД.
     За да получите подаръка до края на работния ден:
     -необходимо е да преведете сумата в клоновете на ДСК най-късно до 11.00 часа.
     -необходимо е да преведете сумата от клон на друга банка до клон на банка ДСК най-късно до 11.00 часа
     -необходимо е да ни изпратите сканирано платежно нареждане на gifts4you.bg@gmail.com.
     При плащане от чуждестранна банкова сметка е нужно да заплатите двустранните банкови такси (за Ваша и наша страна).

      

      

     Статуетките Galdini&Co-handmade unique са инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни естествени кристали и минерали. Това са металокерамични отливки, миниатюрни скулптури и животински фигурки.
       Фигурите са изработени от металокерамика по оригинална технология "отливка върху восък". Те са изцяло ръчна изработка, не са използвани машини, а само ръчни инструменти. За изработване на една фигура се изисква около едноседмична работа. Всички постаменти са изработени от естествен камък.
       Оригинални авторски модели са уникални и с фина ръчна изработка. Пластиките, статуетките и фигурките, които можете да си закупите в магазина ни, ще бъдат оригинален, запомнящ се подарък, а стойността на този подарък ще се увеличи през годините. Вашите приятели и семейства вероятно ще оценят изящните, оригинални и уникални скулптури.
       Статуетките Galdini&Co-handmade unique са със колекционерска стойност и затова не само ще украсят, но и ще предадат аристократичен вид на всеки интериор.
       Пластиките са изработени от естествени материали като: кристали, минерали, камък и носят положителна енергия. Скъпоценните и полускъпоценните камъни символизират изобилие и успех във финансовия сектор, защитават дома, даряват любов и благоденствие.
       Енергията на кристалите дава спокойствие и издръжливост, като всеки един кристал има своя неповторима и уникална символика. Естествените камъни, комбинирани с кристали и минерали, вградени в бижута, статуетки и украшения, засилват излъчването на добрия енергиен поток, носят късмет на притежателя си и благоприятстват за повече щастие, равновесие и здраве.
       Открийте вашия камък и го пазете близо до себе си - за късмет и добро здраве. Той ще поеме вашата енергия и ще освободи своите мистични сили.
       Всяка една от статуетките поднесена като подарък, ще стане талисман-пазител, ще защити притежателя си и ще му донесе късмет.

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter